icon

Ako zvládnuť vzťah s kontrolujúcimi rodičmi partnera?

21. jan 2025

Baby prosim poradte ...mam priatela s ktorym som uz par rokov a myslim ze ma jeho rodicia nikdy nemali radi lebo predpokladali ze priatel ich doopatruje a bude im robit full service atd...obaja rodicia su velmi panovacni, tazko sa s nimi vychadza...v poslednej dobe zacali robit cudnu vec a to ze chcu s nami vsade chodit...na dovolenky, do kina, na nakupy...proste ide mi to hore krkom...samozrejme musime program prisposobit im lebo uz su starsi a vlastne vsetko robit tak ako su...poslednou kvapkou bolo pre mna to ze sme mali ist na romanticky vikend do tatier k vyrociu a priatel mi povedal ze aj jeho rodicia chcu ist s nami...povedala som ze ja s nimi nejdem uz nikdy nikde a ze pokojne sa mozeme rozist a nech on si zije s rodicmi...velmi ho milujem ale toto proste vobec nedavam...viackrat som sa priatela pytala ze preco im vsetko vesia na nos alebo preco im hned nepovie ze xhceme byt len my sami ale vzdy povie ze on to len medzi recou vzdy povie a oni sa toho chytia...co by ste robili?

Strana
z3
denisa_deniska
21. jan 2025

A keď si mu povedala, že nechceš, aby šli s vami do tatier, tak on čo na to povedal? Že nech veď idú? Alebo?
Ono to bude asi len horšie, možno sa pridružia nejaké zdrav.komplikácie, a tým pádom budú od neho očakávať väčšiu starostlivosť.. blbá situácia

huxy
21. jan 2025

Stála by som si za svojim a čakala, ako za priateľ zachová. Ak sa nepostaví za vás dvoch, tak to nikdy nebude lepšie. Akýkoľvek dobrý vzťah by mal s rodičmi, nie je normálne, aby sa s vami všade trepali.

michaela329
21. jan 2025

Nestrácala by som s ním už čas? 🤷 On si zvykol, že Ty si trochu poprotestuješ a rodičia aj tak pôjdu. Ak je láska vzájomná, dôjde mu, že mu chýbaš a musí veci zmeniť. Lebo jeho vzťah s rodičmi je skutočne...nezdravý.

cyberk
21. jan 2025

Dobre si spravila, akoze idete slavit vyrocie a oni sa tam musia vopchat 🤣 nechcu s vami spat aj v posteli? Priatel by mal byt asertivnejsi a vybrat si, co mu je prednejsie.

flavica
21. jan 2025

sprav si poriadky s priatelom, ked je to teraz takto a nikto to neutne, lepsie to casom isto nebude. pokial to je jemu jedno... si vo vztahu predsa s nim a nie s celou jeho rodinou.

maury
21. jan 2025

Postarať sa a pomôcť je jedna vec, ale aby všade chodili s vami je moc. Vy máte svoj život a oni by mali mať svoj. Oni si to bud neuvedomujú alebo to robia do prieky. Musíš sa ty porozprávať otvorene s priateľom čo a ako ďalej a toto by mal on vyriešiť s nimi, alebo pokojne môžte spolu. Ale v tomto musíte byť zajedno.

autor
21. jan 2025

@denisa_deniska ze teda im povie ze chceme byt sami...akoze skoro ma prekotilo...vsak on ked chce byt na nase vyrocie s nimi tak nech je ...mojim rodicom by ani nenapadlo sa takto vsade pchat ale keby xhceli tak ja im poviem ze nie a priatel sa to ani nedozvie...kdezto tu on im nepovie nic a necha to na mne nech ja rozhodnem...

autor
21. jan 2025

@cyberk toto som mu povedala ze mozu pekne si oni traja jednu izbu vziat a on nech si da pristelku

hradnapani
21. jan 2025

na toto sa neda zvyknut, to je nieco chorobne. Ak partner nezmeni strategiu voci rodicom, tak sa to bude len zhorsovat. No pardon, chciet sa natlacit na romanticky vikend medzi mladych? To ani partnerovi neprislo blbe? Jeho treba riesit, to je prvorade, nech sa odstrihne (pomahat starnucim rodicom je nieco ine ako nechat sa takto zmanipulovat, ved oni ho nenechaju ani dospiet a ty nepotrebujes zit s nedospelym jedincom. Asi sa bude branit, ze su to rodicia atd, ale zase odtial potial.

unicornlady
21. jan 2025

Nemá príliš dominantných rodičov? A on je submisívny, čo nechá za seba rozhodovať?
Skús ho trochu opísať povahovo, a koľko máte rokov.

huxy
21. jan 2025

A ako reagoval na tvoj návrh, nech idú oni traja? Ako fakt existuje aj taký, sorry, pribrzdený chlap 🤔

autor
21. jan 2025

@hradnapani ano presne toto su jeho argumenty ze su to rodicia jeho a uz su stari a hlavne mama je taka ze ho dokaze zmanipulovat...skusala to aj na mna ale ja som ju velmi rychlo uzemnila a to sa jej nepacilo

caroline_
21. jan 2025

asi by som sa s nim rozisla,to nie je o jeho rodicoch alebo tebe,ale o nom,ako sa on k tomu postavi, raz ked je mamickar tak sa uz nezmeni,moja svokra ma neznasala od 14,odkedy som zacala chodit s jej synom,vzdy mala na mna blbe poznamky,v 18 sme sa osamostnatili,v 20 ke sme sa zobrali jej sme to len oznamili ked bolo po,vzdy si ma zastal atd,proste ked si muz vyberie svoju zivotnu partnerku,nic mu nestoji v ceste a je mu prvorada..

denisa_deniska
21. jan 2025

Akože fakt čudné, ale porieš s priateľom.. ja by som to teraz normálne neriešila, však si mu povedala, že ich tam nechceš.. a ak by pri odchode išli aj oni, normálne by som sa zvrtla na päte a išla preč.. navždy.. chorý vzťah

autor
21. jan 2025

@huxy ze v ziadnom pripade ze ideme len my dvaja...ale ked som sa ho pytala ze co si to hned nepovedal rodicom ze naco to mne vravis tak bol ticho

michaela329
21. jan 2025

Ak sa taktom správa, tak to nie je dospelý chlap..zasekol sa.

crazy_cat_lady
21. jan 2025

aj ked teraz ustupi a pojdete len vy dvaja, nemyslim si, ze to vyriesi/zmeni vase problemy do buducna. neviem si predstavit, ze budes v takomto vztahu stastna, rodicia Vam budu stale zasahovat do vztahu. ja by som to ukoncila

huxy
21. jan 2025

No, zvláštny vzťah má s nimi 🤷🏼‍♀️ a zvláštne, že jemu to príde úplne ok to ich správanie a chodenie s vami všade

autor
21. jan 2025

@unicornlady ano ma podla mna...hlavne si myslim ze oni mali plan ze si uz nikoho nenajde lebo mal jeden dlhsi vztah...ja mam 36 a on 38...

unicornlady
21. jan 2025

A keď ste spolu niekoľko rokov, toto mamičkovanie sa muselo už dávno prejavovať.

autor
21. jan 2025

@unicornlady zo zaciatku to take nebolo...len teraz rozmyslame nad rodinou a vtedy sa to nejak zacalo...podla mna to robia umyselne jeho rodicia lebo nechcu aby sme spolu boli

maury
21. jan 2025

@autorka. No dostala ma veta "že teda im povie, že chceme byť sami" v preklade jemu je to jedno, aj keby všetci traja spali v jednej posteli. Robí to len kvôli tebe, aby si ty bola navonok spokojná. Ale keď moc na neho tlačia, tak aj tak im ustúpi. No neviem, toto sa podľa mňa nikdy nezmení.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
21. jan 2025

Ja by som napríklad chápala ísť na spoločnú dovolenku. Veď aj my vezmeme aj napr. rodičov, aj s vnúčatami sú atd..
Ale výročie je niečo intímnejšie., je to (malo by byť) o vás dvoch.

maury
21. jan 2025

Oni ako keby mali až panický strach, že o neho prídu, keď si založí rodinu. To už nebudú na prvom mieste, ako sú doteraz. Ako bolo napísané vyššie, toto nie je zdravý vzťah medzi rodičmi a dieťaťom. Im nezáleží na ňom, ale na sebe.

katka2602
21. jan 2025

On je jedináčik?

autor
21. jan 2025

@katka2602 bohuzial ano

earlgrey
21. jan 2025

A byvate s jeho rodičmi?

autor
21. jan 2025

@earlgrey nastastie nie...byvame v priatelovom byte a xhceli by sme si kupit nieco vacsie len mam obqvy a vravim neviem ci to neseknem

lenkahvh
21. jan 2025

toto je velmi podobna diskusia - si mozete pokecat s autorkou 🙂

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ma-vztah-s-problemovymi-rodicmi-buducnost/

Strana
z3