Ako zvládnuť vzťah s partnerom, ktorý má dieťa?
Dobry den,
prosim tie ktore nemate dieta, ale Vas partner dieta ma z predosleho vzahu. Ako ste to brali? Ako ste to znasali? Stretavam sa s jednym chlapom ktory dieta uz ma a bojim sa s nim blizit viac, bojim sa, zeby mi to dieta vadilo.
Ahoj, ak uz teraz uvazujes resp riesis ze nedokazes dieta prijat (a este ho ani nepoznas) asi to nebude to prave orechove pre Teba.
Lebo ano, treba mat na pamati ze najskor tu bolo dieta, az potom druha zena. A tak to bude stale.
@colsami toto som chcela pocut, lebo vsade citam ake je to super a ako kazdy s kazdym vychadza. Presne, nechcem si ho pripustit k telu, nakolko viem, ze dieta bude vzdy na 1. mieste (co uplne chapem, len sa s tym neviem stotoznit) 🙂
Myslim ze je spravne si to uvedomit a ze v tom mas jasno, proste narovinu. Nie kazdy dokaze dieta z predch.vztahu prijat. (Tak ako nie kazdy dokaze prijat adoptovane a pod). A tiez nasledne neustaly styk s expartnerkou kedze dieta, prip striedavku a s tym spojene obmedzenia atd. Ak je clovek vo vyssom veku treba pocitat s tym ze ano, mnoho ludi uz ma zavazok vo forme dietata. Ale ak v tom vekovom pasme nie si, je stale na vyber aj vela ludi bez deti.
@colsami ano som v pasme, kde vacsina muzov uz bude po rozvode a mat dieta. Ja svoje nemam a asi ani mat nebudem. Ale opakujem, bojim sa, zeby som sa nezmierila s tym, ze to dieta bude na 1. mieste a nedaj boze nejako ziarlila a robila drble sceny partnerovi.
Vieš čo, ja som si hľadala doslovne partnera bez deti, keďže ani ja by som do vzťahu žiadne nedoniesla.
Do vzťahu by som ináč ani nešla. Nie nadarmo sa vraví, rovný rovného si hľadá. Toľko je potom
okolo toho problémov, či už s dieťaťom, alebo s ex...no je mi to treba? Nie!!
My máme teraz spolu dve detičky a všetko je super, nemusíme riešiť moje dieťa, jeho dieťa, naše deti atď...
Ak vieš, ze svoje asi?nebudeš mať a s chlapom si rozumieš, tak by som tomu dala šancu.Najst chlapa v určitom veku bez detí je ťažké.Ale, áno vždy bude na prvom mieste o tom sú deti.
Ja osobne by som do takého vzťahu nešiel. Randil som 2x so ženami čo mali menšie deti. Tá prvá venovala svojej dcére 99,5% času čo sme boli spolu. Tá druhá menej, ale tiež ju to zvyklo obmedzovať. Nezazlieval som im to, ale mám skúsenosť, že tadiaľto cesta nevedie.
Ak by ti to vadilo, tak do toho nechod. Musis byt presvedcena o tom ze to bude ok, lebo inak ano bude ti zle a pociti to aj on aj deti. Moj ma 2 deti a nikdy som to nebrala ako prekazku, alebo nejaku nevyhodu. Deti som brala uplne normalne a aj oni mna, mame super vztah, ale podla mna len kvoli tomu ze som ich nebrala ako “pritaz” ale ako sucast partnera a sucast nasho buduceho zivota.
@butterflyeffect Krasne si to napisala 🙂
Bola som v tej situacii a prekvapivo to bolo dobre co sa tyka dietata aj vztahu s matkou. Dieta bolo este male, tak bolo pre mna pomerne jednoduche vytvorit si s nim super vztah. Kedze sme spolu travili neskor dost casu, prirodzene som zacala komunikovat aj s matkou a celkom sme si sadli a obcas sa stretavali na kave. Ma to svoje uskalia ale na nejake prve druhe a tretie miesta sa vykasli. Pokial ho mas rada a chcete spolu byt, viete pracovat na tom aby ste fungovali ako jednotka, kde su kazdeho potreby dolezite a naplnane, bez ohladu na toto nalepkovanie cislom miesta... My sme sa nakoniec rozisli kvoli niecomu inemu ale dieta mi stale chyba. Oblubila som ho a aj ked sa s nim doteraz obcas stretnem, tak mi prirastlo k srdcu a prave kvoli tomu sa mi to dost tazko spracovavalo.
Ak pôjdeš do vzťahu a budeš žiť s mužom - otcom - to dieťa sa stane aj tvojim dieťaťom a svojim správaním ho budeš formovať, vychovávať. Ak sa ho už teraz bojíš a nechceš pripustiť k telu, tak do toho nechoď a ukonč skôr, než niečo rozbehnete. To dieťa si to nezaslúži. Ono nemôže za to, že sa jeho rodičia rozišli. Pozri sa na to z opačnej strany - keby to bolo tvoje dieťa a nový partner by chcel iba teba, bola by si s tým ok? nevadilo by ti, že ho neprijal? že ho neakceptuje ako tvoju neoddeliteľnú súčasť? bola by si takto šťastná? ja ako rozvedená matka s dieťaťom som mala podmienku, aby si môj nový partner prioritne rozumel s dcérou. Naše vášne boli až na druhom mieste. Nie každý to ustojí a moja dcéra 'bojovala' statočne, ale zvládli sme to, lebo sme to zvládnuť chceli. Dnes sme už manželia a chvíľami mám pocit, že majú ešte bližší vzťah, ako my dve. Som mu veľmi vďačná za to, že jej nahradil otca a mužský vzor (nakoľko jej bio.otec o ňu veľmi záujem nemá). Ak nechceš byť matkou cudziemu dieťaťu, tak do toho nechoď a ukonč to hneď.
Ak už teraz vieš, že ti vo vzťahu nebude stačiť byť stále tá druhá, tak do toho nechoď. Ja by som to tiež nedala. Osobne nepoznám ani jeden takýto happyend kde si všetci skvele rozumejú vo vzťahu kde jeden z partnerov má dieťa a druhý nie. Práve naopak, s môjho veľmi blízkeho okolia - takýto vzťah je neustále prispôsobovanie sa, časovo, finančne, ústupky, naťahovanie sa s protivnou ex-kou, ktorá bude robiť všetko naschvál a otecko bude tancovať ako ona práve pískne len aby nebolo zle. Skor či neskôr ti to bude totálne liezť na nervy, budeš znechutená, nešťastná, budeš sa cítiť ukrivdená, že ty dávaš do vzťahu viac ako dostávaš. Proste odstavená na druhu koľaj, nepotrebná, nedôležitá. Celé zle za mňa.
@vikiki29 ja mám už 20r partnera s dieťaťom s ex.
Obaja sme boli dospelí, svojpravni ľudia, a takéto prehnane sme to nemali. Áno, ex robila problémy, lebo medveď, zato dieťa bolo rozumnejšie ako matka a babka dohromady, postupne sme sa naladili, a práve som si veľmi vážime, že môj chlap nezanevrel na dieťa, a už dupľom nie kvôli mne. Síce mal správanie občas ako slon v porceláne voči dieťaťu, hlavne kvôli tým ženám, ako mu robili zle a huckali dieťa, ale všetko som mu vysvetlila z toho druhého/ ženského pohľadu. Všetky zákutia. Keď nepochopil , mal problém, keď pochopil, všetko sa dalo zvládnuť, riešiť.
Občas sme síce boli znechutení, ale nikdy som nebola nešťastná, ukrivdena, ani na vedľajšej koľaji. Vždy som bola potrebná, dôležitá, rešpektovaná (teda až na drobnosti) a vždy milovaná. Inak ako to dieťa, ale to je predsa iná láska.
A ake je dieta stare? Vzdy to bude tazke,ak o dieta naozaj javi zaujem,budes sa musiet vyrovnat s tym,ze ty budes casto na druhom mieste. Pisem to ako mama dietata-slobodna. Tiez si neviem predstavit,ze by som uprednostnila chlapa pred dietatom,bohuzial,je to tak,o dieta sa musim a chcem postarat a ak su dni,kedy je so mnou,vsetko musi bokom. Ale je ozaj male to dieta este,cize zavazi aj vek dietata. A potom aj vychova a pristup dietata,moze ta prijat a aj nemusi. Zaroven,ako male ta moze prijat a v puberte ti vyhadzovat na oci,ze ty nie si jeho mama atd. Proste treba ratat aj s uskaliami a s tym,ze nie vzdy budete “volni” a robit si s casom,co chcete. Budete sa prisposobovat,budu dni a vikendy,kedy dieta bude s Vami a program budete prisposobovat aj dietatu. A tym padom to bude aj financne tak,varit,starat sa,ist na vylet atd. Neskor sa ucit atd atd atd.
Tak ked svoje nebudeš mať tak mozes tuto lasku dať tomu dieťaťu,budete si ho užívať spolu ,ked bude u priateľa