icon

Asertivita u žien: Ako riešiť konflikty v spolubývaní?

14. dec 2024

Ahojte, poprosila by som vas o vas pohlad na situaciu a inspiraciu, ako by ste vy reagovali. Lebo sama som v nemom uzase a mozno neschopna uvazovat racionalne uz.
Vopred upozornujem, ze nejde tu o zivot, nic vazne, ide skor o primitivnejsiu temu - bohuzial, taka je postava v pribehu, tak prosim, ak mate cas v sobotu vecer "odlahcene kecat pri vinku atd. o nesmrtelnosti chrusta", citajte dalej. 🙂
Nic svetaborne sa nedeje, len sama som rozcarovana, bez praxe so "slepacimi bojmi" a najma vekom 30+, cize absolutne som nepripravena na ohradzovanie si svojho este v tomto veku a hadanie sa o "bobky" ako v skolke alebo v kurniku. Takymto zabomysim vojnam sa cely zivot uspesne vyhybam, az som dosla sem. 🤣
K veci.
Zijem docasne v zahranici v podnajme, s 2 babami.
Zvykla som zit sama, mam po 30-tke a zvyknuta na svoj komfort, sukromie, pokoj. Samozrejme toto zdielany byt neponuka, sla som sem s touto cenou, docasne, ze si splnim ine sny. Ocakavam, ze aj dalsie baby vedia, co obnasa zdielany apartman a nie je cely pre nich. Najma to znamena, ze vzdy bude niekto pouzivat kuchynu, pracku, wc, sprchu a pod.
Som tu 2 mesiace, ale uz sa zberam s5 domov, len to trva, musim to tu este prezit.
Jedna baba je tiez nova a OK, ale dotycna, o ktorej bude rec, mi dava riadne zabrat, az cumim a ona je ten dovod, preco odchadzam, byva tu 9 mesiacov a zrejme povazuje byt za svoj a ja som tu len host, resp. skor Popoluska zalezena v izbe, aby som nikomu nezavadzala, nerusila a pod. Snazim sa co najviac nerusit, nebyt v ceste, som slusna, ticha, cistotna, kamaratska atd. Cez tyzden som v praci a maju byt pre seba.
Stalo sa tu viac neprijemosti, ale opisem len par, prosim o vas nazor.
Spociatku ma zacala upozornovat len na take traposiny, ako susiak v strede obyvacky (lebo na kraji pod oknom bol druhy a 3 dalsie steny obsahovali sedacku, dvere a dvere moje, nemala som kam inam ho dat, ale ok, nebudem sa hadat, davam to uz inde), umyvanie si ruk, nez pohladkam jej psa (ale ona sama si po prichode neumyje, nevadi, je mi to jedno), smrad z mojej macky (ale ze tyzden su hovn* jej psa na mojom balkone, je uz ok), a pod. Som flegmos, neriesim, prisposobim sa v ramci asertivity. Nerozculujem sa, som pokojna, zijem si svoj zivot. Snazim sa nerusit a neobmedzovat ostatnych. Potom zasla dalej, naznacovala mi, ze odkedy som tu, tak nachadza spinave wc 🤣 ze mam pouzivat vedlajsie wc (studene, uzke, bez dosky), lebo oni udrzuju hlavne wc ciste a chodia tam len cikat 🤣🤣 na to ja ze nie, ja nebudem pouzivat nepohodlne wc a ja si po sebe kontrolujem aj umyvam wc, nez odidem a nie raz som nasla ja spinave wc po nich (ci hnede alebo cervene), bez komentara som to vzdy umyla. A najma velku potrebu vykonavam skoro vzdy len v praci, lebo je mi to neprijemne vedla ich izieb, nonstop otvorenych dokoran. Cize po mne hovienka urcite nie su. Povedala, ze oni pouzivaju na velku potrebu to bocne wc, co je blbost, lebo hocikedy je to hlavne wc "hovienkove" a nie po mne, cize logicky ho pouzivaju. Potom zadrela, ze ona nechodi vobec na to bocne, lebo sa boji svabov 🤣 doslo mi to neskor, ze si protirecila - ze chodia na velku vedla, ale zaroven nechodi tam vobec a nikdy?? Neriesim ale. Nebudem sa natahovat. No potom zasla este dalej, a to je zlomovy bod. Som VELMI tvrdy spac a NIKDY sa nebudim v noci na wc, nechodim nikdy cikat, spim tuho az do rana. Ledva vstavam :D Raz vsak v noci pred menzesom som sa zobudila na bolest vo vajecnikoch a mechuri, musela som ist cikat. Sla som po spickach a jemne zavrela dvere, nech nikoho nezobudim (baby trieskaju dvermi ostosest, nevadi), to vsak (asi moj pach) zobudilo jej psa a zacal stekat a skriabat jej dvere ako zmyslov zbaveny. Neriesim, vycurala som sa rychlo, umyla a sla spat. Rano ma samozrejme cakal menzes, cela spotena som bola a smrdela jak prasiatko, takto do prace nemozem, dala som si rychlo sprchu + umyla zuby a dovi. Co nerobim rano (sprcha), neblokujem kupelnu pred pracou. Toto bolo vynimocne iba RAZ. No ta zacala trieskat a vrieskat po mne ako po soplani, ze co si to dovolujem, ze sa zo mna zblazni a odstahuje, som strasna osoba a ze som ju v noci zobudila. Ja ze ja asi nie, ze to skor jej stekajuci pes. lebo som sla po spickach, ale tak sorry no, bolo mi treba, bolelo ma brucho. Hovorim, ze ja nechodim v noci curat, iba RAZ kvoli menzesu a ROZHODNE budem curat, kedy a kde chcem. Nebudem si nicit zdravie a zadrzovat do rana kvoli nej. Slo o obycajne tiche cikanie a ze som ju zobudila. A ze som trieskala, ze ok, mozem cikat, ked potrebujem, ale nech netrieskam pri tom. Ja ze neviem o tom, ale ok.
Nasledne som sla do kuchyne si po obed atd a ona behala po byte a trieskala nasrataaa dverami a vecami, no strasne daco. Absolutne sa nevie ovladat a spravat. Ja pokojne idem za nou, ze ci ma este daky problem, ked trieska a ked ja nemozem trieskat, ona preco moze? A znova spustila na mna, ze ci som nepochopila, co je za problem. 🤣🤣🤣 Ciste psycho. Ja som bola v tom, ze mi problem komunikovala a vyriesene. Nevadi. Ina mentalita, neriesim. Odvtedy sa nebavime a obchadzame, otras, uplne jak 15-rocne. Toto fakt nepotrebujem, tak odchadzam. To sa dialo tak 1.5 tyzdna dozadu, bol "pokoj" (v ramci moznosti), az na dnes. A tu ma zaujima vas nazor, ci dobre robim. Napisem v sprave nizsie.

Stalo

Strana
z3
autor
14. dec 2024

Prepacte za dlhy pribeh, chcela som tie najdolezitejsie momenty napisat, uz len posledny, dnesny, a koncim :D

autor
14. dec 2024

Nebavime sa, ja som si aj zmazala jej tc, v zivote ju nekontaktujem, dnes som vo svojej izbe, oddychujem, zachytila som, ze beha po byte, ok, zrazu z nicoho nic mi pride od nej sprava, ze kde je susiak na pradlo od majitela bytu, co priniesol, ze si oprala veci a nema si ich kde zavesit.
Ludkovia, par faktov k tomu:
Ten susiak doniesol majitel pri mojom prichode, lebo som ho o to poziadala, kupil to ku mojej izbe a povedal, nech si ho "schovam". 🤣
Tato baba tu zije 9 mesiacov (vlastne +2 navyse uz, so mnou) a doteraz susiak nepotrebovala, nema ziadny vlastny, netusim, ako si susila pradlo doteraz, je mi to jedno.
Neopytala sa majitela bytu o susiak pre jej izbu.
Keby mi nepriniesol moj, tak ho nepotrebuje.
Ale zahadne dnes sa zrazu zobudi, ze si nema kde povesat pradlo a pise mi, ze ho potrebuje.
Ja na to velmi pokojne a asertivne jej odpisem, ze netusim, kde su ostatne, ja pouzivam len ten jeden, ktory patri k mojej izbe a vcera v noci som si prala moje veci a su este stale mokre.
Na to odpise, ze ten presne hlada a ze ziadne take, ten susiak nepatri ku konkretnej izbe 🤣🤣 ze ci mozem skontrolovat moje veci, ci su este mokre.
Ja neochotne, ale nezabije ma to, ze OK, skontrolujem a ze ano, ale patri tento susiak k tejto izbe, lebo majitel ho priniesol specificky len preto, lebo som ho o to poziadala. A povedal mi, nech si ho necham. Ze sa ho moze spytat a poprosit aj ona o susiak (kks, jak v skolke!!!!).
Na to ona ze OK a dakuje.
Ja na to, ze to je OK, ja by som jej to pozicala (aj ked spominam na jej agresivny vystup + kradnutie mi avivaze, tretinu novej flase!!!, 5 dni po vystupe) - nebudem svina, ale ze prave teraz som skontrolovala vsetky kusy oblecenia a kazde jedno je este velmi mokre. A ze nemam kde inde si ich zavesit (to som uz nemusela pisat, viem).
Na to ona, ze Ani ja.
🤣🤣🤣 A tam to skoncilo. Akoze to je moj problem?? Ze si nema kde zavesit veci zrazu po 11 mesiacoch? Ja som si svoj susiak zabezpecila, ona nie, co sa mam z toto pototo??

autor
14. dec 2024

A po polhodine mi napisala dalsiu spravu, ze nezdaju sa mokre, ale OK.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

autor
14. dec 2024

Ja na nu uz nereagujem absolutne, svoje stanovisko som napisala.
Ona ma berie uplne, ze som sisi. Ze kvoli mne sa jej horsie zije a ze som sialena. Zneprijemnujem jej zivot atd. 🤣🤣🤣
Prosim vas, naozaj???
Mala som nieco urobit inak??
Dalsia baba je zlata, raz mi dala z jej handmade pirohov 😍😍 pri nej by som mala uplne iny pristup, sla by som za nou a posunula veci na susiaku, nech si tam povesia svoje.
Ale s touto?? Preco by som mala byt mila a pomahat a obmedzovat sa, ked ona je na mna takato? Nebudem tutka, co bude ustupovat. Tejto nemam absolutne ziadnu chut pomahat ani snazit sa. Preco by som mala.
Toto fakt nepotrebujem a naozaj som necakala, ze taketo kraviny budem riesit este po 30-tke, natahovat sa za blbosti s primitivnymi ludmi. Odchadzam, len par dni tu este musim vydrzat.
Prosim, otazka je, ci som OK ja alebo nie?
Co by ste urobili inak a ako by ste pri takejto osobe reagovali? Fakt som rozcarovana a bez slov.
Dakujem za kazdy nazor.

autor
14. dec 2024

Ale rozhodne za svoj problem nepovazujem, ze neprijemna osoba z izby vedla si nevedela zabezpecit pocas 11 mesiacov susiak na pradlo a nema si zrazu kde susit jej veci. Naozaj nie moja starost, ani vina, ci?
Lebo velmi nasr.tym, arogantnym a povyseneckym tonom to pisala, akoze som krava a co si dovolujem blokovat a neuvolnit (svoj) susiak. 🤣🤣🤣

teki1
14. dec 2024

Kedy sa sťahuješ? 😁 Toto je veľa aj na koňa.

dskjhfdlkdjhl
14. dec 2024

Ja len taku drobnost-najskor ste tam mali susiaky dva a zrazu je len jeden?

autor
14. dec 2024

@teki1 To vaaaazne??? Dakujem!! Ja uz som v tom stave, ze zacinam o sebe pochybovat!! Naozaj uz citim sa ako tie obete manipulatorov, ze zacinam verit, ze chyba je na mojej strane a nie druhej, ze oni maju pravdu. Ze ja som ta zla ci drza. Snazim sa racionalne uvazovat, ale neviem neviem, mam pochybnosti obcas, ci dobre reagujem (slusne, pokojne, nekricim, ale proste zastavam si svoje a ci je to OK, ci nahodou neprehanam 🤣). Pri zenach som si nikdy nebola ista, neverim si pri nich. Preto mi pomoze vas nazor.
Dufam, ze este tento mesiac odidem, len hladam odvoz, kedze mam macicku a kopec veci. Je to tazsie.
Som tu od oktobra, ale citila som uz vtedy, ze toto tu dlhodobo nedam... Pani Intuicia mala pravdu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. dec 2024

@dskjhfdlkdjhl Este jedna baba - ta tretia, ma nejaky svoj, ale nikdy som nepatrala, ci si ho kupila ona alebo dostala od majitela tiez k izbe. Ja som taka, ze ja sa nestaram do inych.. 🤣 takze neviem. Proste boli dva, asi ho ma ona zamknuty v izbe. Je na vikend odcestovana. Netusim, ci tato dotycna myslela nejaky iny, hrala som sa blba, ze neviem, kde su ostatne (ak by majitel doniesol ine, nevedela by som o tom, lebo sa nestaram :D preto som pouzila plural), ja pouzivam len svoj.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. dec 2024

... A ze to mi staci mat svoj a pozivat svoj a nestaram sa, odkial, kolko a ci vobec maju aj ostatne baby. Maju usta, ruky, nikto a nic im nebrani zadovazit si tiez.

mircalla
14. dec 2024

Tak moj nazor slecna je manipulator, despota a psychopat. Poznam to v muzskom vydani. Neustala buzeracia za nieco, co by normalneho cloveka vo sne nenapadlo, neustale upodozrievanie,vymysly, klamstva nieco som schovala, zobrala....v ktoromkolvek case dna, aj v noci, pratat sa prec je jedine riesenie.
Ta osoba jeako tikajuca bomba. Vies, ze vybuchne, len nevies kedy a kde...
Viem, o com hovorim. Nic nerobis zle, je to u nej skratka diagnoza a neprestane to

januska12323
14. dec 2024

Nevšímať si, nič iné nepomôže.

autor
14. dec 2024

@lonely66 dakujem ti pekne, nebojim sa ublizenia, fyzickeho absolutne, to si urcite nedovoli, podla mna neni taka odvazna, len sa snazi agresivitou ziskavat respekt a uctu. Psychicky mi snad neublizi tiez no, 2 mesiace sa snazim byt ok, vsimam, ze som smutnejsia, neuvolnena, v strese, mam uzkosti, preto odchadzam, lebo psych. zdravie a pohoda su mi prednejsie nez peniaze (pridem o deposit, co uz) ci zahranicie (uz nemam sily hladat si tu ubytko, idem domov, ja to kaslem).
Parx som si tu aj poplakala a ja som osoba, co neplace :D to bolo znamenie, ze toto nie je OK a mam sa pratat co najskor prec. :D dufam, ze dovtedy to tu prezijem a nema vo vrecku pre mna este dalsie fajnotky pripravene.
Verim, ze sa obranim.
Len som potrebovala pocut nazor, ci robim dobre, ze si branim svoje prava a nie som len nejaka fajnovka precitlivena. 🤣 Lebo mam pocit, ze niekedy stracam pojem o realite. Pomoze mi pohlad od nezaujatych osob.
Lebo baba c. 2 je jej velka kamoska, a od tohto beefu dava ruky prec. Podla mna dobre robi. Len netusim uz, co je ok a co nie.

mircalla
14. dec 2024

Nie si precitlivena, co robi ona je sialene....bavi ju robit zle

lubkovaandrejka
14. dec 2024

Autorka, drzim Ti palce, nech to tam psychicky doklepes :D, ja som mala tiez stastie na podobnu spolubyvajucu. Clovek ma niekedy pocit,ze sa mu cele tieto absurdity snivaju. :D

mircalla
14. dec 2024

@lubkovaandrejka Veru presne tak...si hovoris, ze toto ani nemoze byt pravda, zial poznam. Kebyze to niekomu rozpravam, nechapacky

lubkovaandrejka
14. dec 2024

@mircalla veru,niektori ludia su fakt ako naruseni. :D Ta moja spolubyvajuca si raz pozvala jedneho kamosa na vikend, vosli mi do izby, fotili sa tam ,valali sa mi po posteli atd( samozrejme to capli na FB), a ked som sa jej pytala,co to malo znamenat, ppvedala,ze v tej izbe nikto nebol (samozrejme vystupovala velmi utocne,). V ten den si ma este blokla na FB, ale ja som tu fotku mala v mobile stiahnutu. Vraj fotomontaz 😅😅😅.

mircalla
14. dec 2024

@lubkovaandrejka ano urobi z tebe este sibutu, ze si to vymyslas

autor
14. dec 2024

@mircalla boze presne, uplne mi hovoris z duse!! Dakujem!! Mala som kolegu totalne mazaneho manipularora, po par stretnutiach som ho prekukla. Neviem preco, s muzmi nemam problem ich upratat, odosobnit sa, lahko diagnostikovat a proste zariadit sa. Netrapit sa. Aj tu v diskusiach citam o nich a ani by som o nich bicykel neoprela.
Pri zenach mam neviem, preco, zakorenene, ze oni maju pravdu a ja som ta vadna (mozno to mam z domu, moja matka bola toxicky despota, psych. ma nicila a dodnes sa z toho vyhrabavam, verim, ze to moze mat suvis).
Jedine a najlepsie riesenie sa uplne odstrihnut.
A presne, clovek nikdy nevie, co zas bude zle, moze tu byt vyluxovane (ako dnes), najde si nieco ine na pindanie, cloveku je uz zle, ked pocuje dvere vytahu (prezivala som to iste pri matke cca 20 rokov dozadu, totalne mi je zle z tohto celeho dejavu, ze zazivam taketo sr.cky v zivote znova), furt tu mam stiahnuty zaludok a ledva vychadzam z izby, aby som ju nemusela stretnut. Aj som schudla, ale za to som rada. 🤣 Len nie som rada, za akych okolnosti no. :-/

autor
14. dec 2024

@januska12323 presne, nevsimam si, rozne naznaky mi podsuva, zamykali sme sa vzdy, teraz ked odchadza, nezamkne ma a pod. 🤣 Ja sa na tom len smejem. Neriesim, nevsimam si. Najdem nieco spinave, utriem. Nerozculujem sa, nekomentujem. Fakt som flegmos a mozno to ju irituje 🤣

mircalla
14. dec 2024

@autor Ano si stale v krci....je to taka tikajuca bomba. No cim skor prec. Drzim palce. Vravim, to je nejake diganoza takyto ludia. Este ti vsugeruje, ze ty si ta vadna, hoci x dalsich ludi v tvojom zivote vie, ze nie si

autor
14. dec 2024

@lubkovaandrejka presne!!! Ja by som v zivote neverila, ze este ako takato "stara krava" budem este niekedy taketo pizdoviny riesit, natahovat sa o somariny. V tomto veku by uz clovek ocakaval klud, od dospelych dospele jednanie na urovni (dost bola vulgarna, ked vrieskala, ale ja pokojna jak vrba, je to jej vizitka, nie moja - ze som skurvene sialena, kur.a blokujem kupelnu, ked ju ona potrebuje a nepo.ebem sa z toho, ze ju blokujem a podobne. Ja som ostala v slusnej rovine), ale potom to na mna dolahlo, ze co to malo znamenat. Ze na to som sem naozaj nechodila, nepotrebujem to, a ked som si to v hlave prehravala, aj pisala sem, az som sa hanbila, ze takuto banalitu tu riesim a opisujem hasterenie ako 15-rocnych (resp. v skolke, lebo aj pubertiacky sa vedia lepsie spravat), ze natahovanie sa, nieee, to je moje!, a ja som tu bola prvaa a pod.! Sak ako sliepky, otras.
Podotykam, ze kedykolvek vidim obsadenu kupelnu, pracku atd., jednoducho pockam, vsak ta osoba raz vyjde, nemusim mat vsetko hned a v zdielanom byte je to snad pochopitelne, ze sa taketo situacie udeju.
Presne, pokial to nezazijes, neuveris, ze sa toto vie diat!
Ja az zizam, co vsetko je schopna vypustit a riesit a som zvedava, co to este bude - na toto jedine sa chcem psych. pripravit, nech viem vhodne reagovat, ked zas zacne....

autor
14. dec 2024

@lubkovaandrejka preboha 🤣🤣🤣 tak toto je uz iny level!!! 🤣🤣 Nastastie do izby mi nevlezie, dufam. Zamykam si ju. Ale vliezt do skrinky v kuchyni som zistila, ze nema problem, ani avivaz ani sprchac pouzivat moje jej nevadi. Divne, na to, ako strasne ma neznasa, nevadi jej vonat ako ja 🤣🤣🤣 a som sa len pobavila a napisala druhej, ze asi mame tu duchov, lebo z novej avivaze je tretina fuc, ale aspon bude duch krasne vonat, len duch asi nevedel, ze to nesluzi na pranie veci, iba na vonanie.
Je mi jasne, ze jej vsetko posiela 🙂

mircalla
14. dec 2024

@autor Ja to poznam tak, ze osoba nie je vulgarna, ani nekrici, len ta systematicky a pravidlene tyranizuje roznymi absurditami. Najlepsie ignorovat (do odchodu), hoci je to velmi tazke, totalne toxicki ludia

autor
14. dec 2024

@mircalla dakujem ti pekne naozaj, kazdy jeden komentar mi pomaha. Ja som si ani neuvedomovala, ze som v takych sr.ckach. tento byt je proste bazenik hovienok a clovek nevie, ze je v nom, az kym z neho nevylezie - tak nejak podobnu situaciu opisal jeden cesky influencer, tusim Petr Ludwig ci ako.
Naozaj som stracala vedomie, ze co robim ok a co nerobim ok.
Dakujem vam baby, velmi mi pomahate utvrdzovat sa v tom, ze teda naozaj dobre robim, ked sa branim, strasne strasne ro vycerpava, ale aspon viem, ze som nic zle neurobila.
Jedine, na co sa musim pripravit, je co prinesie najblizsie - mam tusenie, ze este doleti a osobne ma konfrontuje, ze moje oblecenie je suche a ze potrebuje susiak a ze ten susiak doniesol majitel nie mne. 🤣🤣 Take nieco ocakavam. Oblecko je fakt mokre a nepolavim teda.
Lebo moje stare mile ja by ustupilo a zvesilo si veci, ale uz nie nie. 🤣🤣
Dakujem vam pekne za podporu.
Naozaj som o sebe pochybovala, mala vycitky a hanbila sa, ze som rebel alebo vadna. 🤣
Fakt stracam pojem o realite. Dakujem vam naozaj

mircalla
14. dec 2024

@autor To tiez poznam, chvilu som neustale ustupovala a zacala si nahovarat, ze mozno naozej daco robim ako nemam.....potom ma to preslo. Nasla som si vselico, vyhadzane veci zo skrin, znicene veci a pod...dokonca aj umyslene poschovanane.....v jeho veciach som ich nasla, ked som ozaj uz hladala vsade. Aked som sa pytala predtym kde to je a ci to zobral, ze si som normalna. No je to clovek, co sa v tom zial vyziva, rychlo prec, bude len horsie

autor
14. dec 2024

@mircalla dakujem pekne, ona podla mna nevie zvladat emocie ako bonus k tomu toxicizmu, ked neni po jej a hned. Ja neriesim a najma je o cca 8r mladsia nez ja, "ospravedlnuje" ju vek, ze mozno zivot ju este nauci alebo nie. 🤣 Je mi to jedno a neriesim, to su jej problemy.
Ide mi o to dokazat rozlisit, co je ok a co nie. Naozaj balansujem a vaham o sebe. 🤣🤣 A presne, nonstop som tu v krci, mam migreny, unavena som, nebavi ma zivot, len tu dozivam. Toto nie je zivot. Strasne to vycerpava. Aj ked idem z prace domov, musim sa nutit a netesim sa. Ze tu caka na mna macicka, ma zenie domov. Keby jej nebolo, ledva sem chodim 🤣 a ano, absurditami naozaj prekypuje, stale nieco, snazim sa zvykat si a byt pripravena, ale na toto sa neda byt pripraveny. Lebo to ide mimo nasho chapania a celej galaxie 🤣
Clovek potom je zaskoceny a nevie, ako reagovat a ked zareaguje, tak potom netusi, ci reagoval primerane alebo zle. Vsetko potom prehodnocuje a ma vycitky.
Dakujem, snazim sa ju ignorovat (totalne sa jej vyhybam, nevsimam si ju a je mi totalne jedno, ze mozem posobit posr.to alebo zbabelo, ze sa schovavam ci ustupujem, ide mi o moju psych. pohodu, nechcem ju stretnut a kazit si naladu, odutu hubu k zivotu nepotrebujem)

autor
14. dec 2024

@mircalla boze, boze!!! Toto je nonsens naozaj. Mrzi ma, ze mas take skusnosti, ale aspon si naucena do buducna! Vies to rozoznat uz hned.
Nastastie uz mi nema co pobrat, a schovat, max nejake cestoviny, lebo uz vsetko som si schovala do izby 🤣 (jak nejaka lakoma, pritom nie som, ale tejto osobe nedovolim prizivovat sa na mne este viac, o tom, ze neprispieva na mydlo, toaletak, jar atd., a veselo to pouziva, ani nehovorim, neriesim to, je to jej vizitka, nie moja). Vyhadzane veci. Inak ja tiez ocakavam moje veci zhodene zo susiaka a zhabany susiak 🤣🤣🤣 to este bude rodeo, citim to, lebo som sa jej postavila a odmietla posluchnut 🤣🤣 snad to tu zvladnem no. Naozaj ODCHOD vidim ako jedine riesenie od zaciatku, nejak som to hned citila

Strana
z3