Bojí sa muž úspešnej ženy?
Aka sanca podla vas je, ze zena ktora zaraba vysoko nadpriemerne. povedzme takych 5 000 az 7 000 euro mesacne si moze najst partnera? Neboja sa chlapi takych zien? Je vobec sanca si nasjt niekoho iba tak z okolia bydliska kto ju realne pozna? Je skor nutne tajit poziciu a plat pred buducimi adetami, alebo prave naopak skusit nalakat prave na to? myslim atraktivnu, stihlu, vzdelanu zenu s prijemnym vzhladom, charizmou, bezdetnu. Myslite ze to je skor jednoduchsie ci naopak?
Ale väčšinou takáto žena si hľadá seberovneho,pohybuje sa v úplne inom okruhu ľudí
Jooj, včera som tu čítala tému, kde žena hľadá partnerku pre ex-švagra, takáto žena by mohla spĺňať práve jeho nároky 😉
Zarábam niekde v tejto hranici a nemám potrebu to vešať ľuďom ani mužom na nos.
@anonym_autor skôr sa boja neúspešných.... ktoré si potom zavesia na chrbát a celý život ťahajú za sebou ako záves 😁😭😁, myslím že úspešná žena je v hľadaní vzťahu rovnako na tom, ako každá
Ja si nemyslím, že to je o peniazoch. Bez ohľadu na to, či výrazne viac zarába žena alebo muž. Ale teda ak sa bavíme o tom, že žena je tá, ktorá robí kariéru alebo biznis a zarába, tak žiadny chlap sa nebude báť toho, že zarába viac. Bude sa báť toho, že budú vzdialení niečím iným. Ak sa napríklad niekto neustále vzdeláva, študuje, má ambície, namiesto pozerania Farmy číta, namiesto sedenia pred tv chodí von na prechádzky, namiesto víkendových pokecov pri pive cestuje - tak problém týchto ľudí nebudú peniaze, ale rozdielne hodnoty, rozhľad, mentalita, rozdielny pohľad na trávenie času, výchovu detí, politiku.
@anonym_autor my sme s manželom dlhé roky spolu, ja teda neviem koľko zarába a ani on koľko ja, my sa o tom nerozprávame, na začiatku sme si rozdelili kto čo bude platiť
@anonym_autor nutné tajiť pozíciu a plat? Tak ťažko si viem predstaviť zoznamovanie bez toho, aby sme nehovorili ja o práci, čo kto robí. Ale hovoriť o plate? Prečo by niekto hovoril o plate? To nie je potrebné. To, ako človek žije, myslím aký má životný štandard vidno aj bez tejto informácie. A to, aké má človek hodnoty, tie s príjmom nemajú spoločné nič.
@anonym_autor tí, ktorí nežijú na podobne vysokej nohe (vysoká úroveň konzumu, luxusu, kariéry, tempa, množstva času venovaného práci), sa pravdepodobne nebudú cítiť dobre v takom vzťahu. Čiže nesadnú si v mnohých iných veciach.
@anonym_autor hľadaj vo vodách príjmovo seberovných mužov. Vzťah bude v mnohom jednoduchší😉 Určite máš šancu, mám kamarátku, ktorá je rozvedená, dve deti, platovo ešte vyššie než ty a už pár rokov randí s rozvedeným otcom, ktorý je na tom finančne podobne ako ona. Majú veľmi príjemný a pekný vzťah, nevravím, že vždy jednoduchý (bývalí partneri občas prudia), ale tým, že majú práve tú finančnú slobodu si spoločný čas vedia užiť na plno a bez obmedzení. Proste keď si povedia, že by si radi odfrkli na lyžovačke v Courcheveli, tak si tam zaletia a neriešia... Nemusia sa zamýšľať nad tým, či je taký nápad pre toho druhého ok, pretože vedia, že je - to bol príklad, snáď si pochopila, čo tým myslím 🙂
@anonym_autor záleží od povahy a správania ženy či sa jej chlap bude báť, nie od peňazí.
Za roky čo sa stretávam a pracujem s ľuďmi, som stretla len málo empatických a sympatických nadštandardne zarábajúcich ľudí. Môže mi ktokoľvek oponovať, proste je to tak. Väčšinou sa jednalo o ženy (aj mužov), ktoré radi iných riadili, komandovali, ich "citová" hranica bola nízka, ťažko sa s nimi vychádzalo, ťažko im človek vyhovel. A to bolo to, prečo sa ich chlapi "báli", alebo to proste s nimi nevydržali - že na tú vysoký pozíciu sa vypracovali vďaka svojej povahe "generála". A povaha, ktoré ich predurčila k úspechu v práci pochovávala ich vzťahy, lebo málokto takú ženu doma znesie 🤷♀️
@anonym_autor samozrejme, ze sa boja. Ale len tí bez zdravého sebavedomia a s komplexom macha. A že takých je..
Som prekvapená, že tu to nikto nenapisal..
Lenze takého zakomplexovaneho trúda ani nechceš..
@anonym_autor záleží od povahy a správania ženy či sa jej chlap bude báť, nie od peňazí.
Za roky čo sa stretávam a pracujem s ľuďmi, som stretla len málo empatických a sympatických nadštandardne zarábajúcich ľudí. Môže mi ktokoľvek oponovať, proste je to tak. Väčšinou sa jednalo o ženy (aj mužov), ktoré radi iných riadili, komandovali, ich "citová" hranica bola nízka, ťažko sa s nimi vychádzalo, ťažko im človek vyhovel. A to bolo to, prečo sa ich chlapi "báli", alebo to proste s nimi nevydržali - že na tú vysoký pozíciu sa vypracovali vďaka svojej povahe "generála". A povaha, ktoré ich predurčila k úspechu v práci pochovávala ich vzťahy, lebo málokto takú ženu doma znesie 🤷♀️
@scila aby sa žena v nasej patrialchalnej spoločnosti presadila na vysokej pozícii, často musí byť presne taká, ako píšeš...žiaľ.
@scila aby sa žena v nasej patrialchalnej spoločnosti presadila na vysokej pozícii, často musí byť presne taká, ako píšeš...žiaľ.
@beronsche veď mne je jasné, že kľudnú a empatickú ženu by udupali. Ale taká sa ťažko zmení na líderku s ostrými lakťami. To v sebe človek buď má, alebo nemá. Len teda ak je líderkou aj doma tak sa s ňou ťažko žije. Lebo ak má muža s rovnakou povahou tak tie konflikty tam proste budú vždy. Poznám také páry a buď sa rozviedli, alebo je tam neustále napätie.
Podla mna sa partner v takejto situacii tazko hlada.
Bud sa na teba zakvaci niekto kto ta sice mozno bude mat rad, ale ta nerovnovaha sa casom prejavi. Alebo niekto, kto sam zaraba 2000 a vidi v tebe zaruku vyssieho zivotneho stylu. A potom je tu ta kategoria, ktora ma z uspesnych zien strach.
Neviem, ci by si bola s takymto chlapom spokojna. Skus hladat niekoho vo svojom okoli s podobnym prijmom. Je to tazke, viem.
Najlepsie je sa s partnerom spolocne vypracovat na priblizne rovnaku uroven.
By ma aj celkom zaujimalo v akej oblasti robis, zarobok mas dobry.
No bezna situacia v spolocnosti je muz zaraba viac a zdiela svoj vyssi plat. Takze bud toto, alebo obaja su na podobnej urovni. Platovej, vzdelanostnej, spolocenskej. Opak je prave nestandard. Takze dva mozne problemy su, ze muz to bude niest tazko, ze je financne slabsi, a(alebo) ze zena zacne na partnera pozerat zvrchu, lebo "potrebuje" vzhliadat k silnejsiemu partnerovi. A nebude ochotna sa delit. Ak su obaja normalni, tak to ukociruju ... Raz tu bola debata, ze zena podnikala, zarabala viac, jej muz si kupil zo "spolocnych" penazi 2-3 drahe sportove bajky, stale bol niekde trenovat a uz mala plne zuby toho spravania.
Ja poznam pripad. Zena doktorat, pohybujuca sa na akademicke pode. Muz bez maturity.
Velka laska. 3 deti. A muz z toho udajne "vyhorel". Jeho slova.
Mne by prekazali nie tie peniaze, ale vedlajsie efekty a problemy spojene s poziciou, ktora je takto platena. Penazi mam sam dost, ale som stupencom pokojneho zivotneho stylu a minimalizacie spotreby a luxusu. Pod vedlajsimi efektami myslim nadcasy alebo nutnost byt firme k dispozicii, malo volneho casu, vela stresu a hlavne povahu, ktora je potrebna na dosiahnutie a udrzanie takej pozicie.
Neviem preco, ja mam 3800 ako zaklad + dost slusne odmeny a fakt by mi nevadilo keby manzelka mala 10tisic 🙂
Podnikám, jednoosobová sro, všetko stojí na mne, mesačne zarobím 8-12tis, mam 2 byty, auto, som celkom atraktívna, chudá, vysokoškolsky vzdelaná, čoho sa chytím mi ide od ruky - viem variť, položiť podlahu, natiahnuť omietky, doma to vyzerá akoby tu nikto nežil lebo mam vždy popratané. To nie je moje vyťahovanie sa - je to objektívny fakt na ktorý som hrdá a nehanbím sa za svoje úspechy. Okrem toho prispievam na charity, zvierky, útulky a nechválim sa s tým medzi kamarátmi. Vyrastala som bez otca, tak som prirodzene mala potrebu sa vedieť zabezpečiť sama, keďže peniaze sme ako dieťa nemali s mamkou nazvyš.
Všetky kamarátky mi hovorili, že to budem mať extrémne ťažké si niekoho nájsť a mali pravdu. Celú dvadsiatku som bola sama alebo mala nevydarené známosti ktoré nevyústili do vzťahu - vyberala som si emocionálne nedostupných mužov, lebo som sama bola emocionálne nedostupná (v nejakej miere - bez toho aby som si to uvedomovala). Nakoniec som v 29 stretla frajera - je zamestnanec. Pracoval dlho v zahraničí. Zarobí 1400-1500€. Vadí mi to ? Nie. Do domácnosti prispievame 50/50 - nie preto, že by som bola škrečok a nechcela platiť viac, ale preto, že aj keď zarábam viac, chcem aby sa aj on cítil tak, že ho nezvýhodňujem. Chcem aby sa cítil ako chlap - takže ho nechám pozvať ma na rande a niekedy ho naopak pozvem ja. On úplne netuší koľko zarábam a ani mu to neplánujem vešať na nos, podľa mňa by žena mala mať vždy rezervu a nepriznávať presne koľko zarobí. On má ambíciu sa posúvať vyššie a chcel by si nájsť novú prácu. Vôbec mi nevadí, že nepodniká - nie každý musí podnikať a nie každý VIE podnikať. On tiež neprišiel do vzťahu s holým zadkom - má vlastný byt v centre.
K tvojej otázke - raz som sa ho spýtala, či mu nevadí, či zarábam viac ako on. Vieš čo mi povedal? Že ho veľmi teší, že sa mi darí a že ma podporuje. Ideálne by chcel, aby ON bol ten kto zarába viac, aby mi mohol dopriať viac. Aj napriek tomu mi nikdy nedal pocítiť, že by sa nevedel postarať alebo ma pozvať niekde. Takže nie, muži sa neboja úspešných žien. Muži sa boja, že budú pre ženy neužitočný. Pokiaľ má muž krehké ego tak ho bude veľmi hrýzť to, že zarábaš viac. Pokiaľ je vyrovnaný, bude s tým v pohode. Ja napríklad nerada varím a on nerád upratuje - takže sa super dopĺňame - on varí častejšie a ja rada popratám. Nehádame sa, ľúbime sa a sme si verný a to je pre mňa viac než to, či zarába viac či ja.
Možno budeš hľadať dlho, ale čo je tvoje si ťa nájde ☺
Podnikám, jednoosobová sro, všetko stojí na mne, mesačne zarobím 8-12tis, mam 2 byty, auto, som celkom atraktívna, chudá, vysokoškolsky vzdelaná, čoho sa chytím mi ide od ruky - viem variť, položiť podlahu, natiahnuť omietky, doma to vyzerá akoby tu nikto nežil lebo mam vždy popratané. To nie je moje vyťahovanie sa - je to objektívny fakt na ktorý som hrdá a nehanbím sa za svoje úspechy. Okrem toho prispievam na charity, zvierky, útulky a nechválim sa s tým medzi kamarátmi. Vyrastala som bez otca, tak som prirodzene mala potrebu sa vedieť zabezpečiť sama, keďže peniaze sme ako dieťa nemali s mamkou nazvyš.
Všetky kamarátky mi hovorili, že to budem mať extrémne ťažké si niekoho nájsť a mali pravdu. Celú dvadsiatku som bola sama alebo mala nevydarené známosti ktoré nevyústili do vzťahu - vyberala som si emocionálne nedostupných mužov, lebo som sama bola emocionálne nedostupná (v nejakej miere - bez toho aby som si to uvedomovala). Nakoniec som v 29 stretla frajera - je zamestnanec. Pracoval dlho v zahraničí. Zarobí 1400-1500€. Vadí mi to ? Nie. Do domácnosti prispievame 50/50 - nie preto, že by som bola škrečok a nechcela platiť viac, ale preto, že aj keď zarábam viac, chcem aby sa aj on cítil tak, že ho nezvýhodňujem. Chcem aby sa cítil ako chlap - takže ho nechám pozvať ma na rande a niekedy ho naopak pozvem ja. On úplne netuší koľko zarábam a ani mu to neplánujem vešať na nos, podľa mňa by žena mala mať vždy rezervu a nepriznávať presne koľko zarobí. On má ambíciu sa posúvať vyššie a chcel by si nájsť novú prácu. Vôbec mi nevadí, že nepodniká - nie každý musí podnikať a nie každý VIE podnikať. On tiež neprišiel do vzťahu s holým zadkom - má vlastný byt v centre.
K tvojej otázke - raz som sa ho spýtala, či mu nevadí, či zarábam viac ako on. Vieš čo mi povedal? Že ho veľmi teší, že sa mi darí a že ma podporuje. Ideálne by chcel, aby ON bol ten kto zarába viac, aby mi mohol dopriať viac. Aj napriek tomu mi nikdy nedal pocítiť, že by sa nevedel postarať alebo ma pozvať niekde. Takže nie, muži sa neboja úspešných žien. Muži sa boja, že budú pre ženy neužitočný. Pokiaľ má muž krehké ego tak ho bude veľmi hrýzť to, že zarábaš viac. Pokiaľ je vyrovnaný, bude s tým v pohode. Ja napríklad nerada varím a on nerád upratuje - takže sa super dopĺňame - on varí častejšie a ja rada popratám. Nehádame sa, ľúbime sa a sme si verný a to je pre mňa viac než to, či zarába viac či ja.
@anonym_d18574 Super gratulujem. Mozem sa spytat ako dlho ste spolu a ci mate deti?
Pripadne, zijete spolu v spolocnej domacnosti?
@anonym_d18574 Super gratulujem. Mozem sa spytat ako dlho ste spolu a ci mate deti?
Pripadne, zijete spolu v spolocnej domacnosti?
@anonym_9ddf09 budú to dva roky a zatiaľ deti nemáme, už sme sa o tom rozprávali, takže plánujeme časom ☺
@anonym_9ddf09 budú to dva roky a zatiaľ deti nemáme, už sme sa o tom rozprávali, takže plánujeme časom ☺
@finellina A zijete v jednom z tvojich bytov? Pripadne ako budete riesit spolocne byvanie?
@finellina A zijete v jednom z tvojich bytov? Pripadne ako budete riesit spolocne byvanie?
@anonym_9ddf09 ☺ už som sa prezradila. Kúpili sme si spoločnú nehnuteľnosť, bývali sme predtým spolu
@anonym_d18574 Predstav si, ze by si bola muz a povedz presne toto zene a ziadna sa s tebou nebude ani rozpravat. Povie ti, ze si lakomy .uj. :D Holt platia ine pravidla ... 🙂
"Do domácnosti prispievame 50/50 - nie preto, že by som bola škrečok a nechcela platiť viac, ale preto, že aj keď zarábam viac, chcem aby sa aj on cítil tak, že ho nezvýhodňujem. "
@anonym_d18574 Predstav si, ze by si bola muz a povedz presne toto zene a ziadna sa s tebou nebude ani rozpravat. Povie ti, ze si lakomy .uj. :D Holt platia ine pravidla ... 🙂
"Do domácnosti prispievame 50/50 - nie preto, že by som bola škrečok a nechcela platiť viac, ale preto, že aj keď zarábam viac, chcem aby sa aj on cítil tak, že ho nezvýhodňujem. "
@anonym_c0bec6 keď sme bývali v byte, platil on menej a ja viac. Keď sme si kúpili spoločnú nehnuteľnosť, platíme 50/50 na spoločný účet + niektoré nákupy robím zo svojho účtu. Si spokojný s touto odpoveďou ? :D
@anonym_c0bec6 keď sme bývali v byte, platil on menej a ja viac. Keď sme si kúpili spoločnú nehnuteľnosť, platíme 50/50 na spoločný účet + niektoré nákupy robím zo svojho účtu. Si spokojný s touto odpoveďou ? :D
@anonym_d18574 Suhlasim s tym, ako to mate spravene. Len ma pobavilo, ze keby to bolo naopak, ze si muz, tak ta tu roztrhaju v zuboch. ;)
úspešná žena pre mňa nerovná sa žena, ktorá vie zarobiť.
pre mňa je úspech celkový charakter a spôsob života. vyrovnaná žena je pre mňa úspešná.

Ak by som ja,ako muž hladal partnerku,tiež by som na začiatku nepriznal prijem a to zarobam viac,ako ty...