Bojujeme s mužom každý deň
Môj muž má 45 rokov, je dobre vyzerajúci muž v zrelom veku. Ale .. do 35 rokov bol veľmi životaschopný, všetko vedel vybaviť, vedel robiť na compe, na nete, všetko. A potom sa niečo zmenilo. On absolútne odmieta všetko a nevie robiť s ničím. Nemá internet banking, neplatí kartou, iba cash, chodí na poštu posielať šeky, o tie, o ktoré sa stará on. Nevie si zriadiť email. Včera som mu vravela, nech si zriadi nový email niekde. On mi volá do roboty ráno, že to nejde. Ja som to potom z práce urobila za minútu. On nevie zavolať na call centrum, lebo mu stále zdvihne AI a on na to nemá náladu. Ja zavolám, 2x jej poviem spoj ma s operátorom a spojí ma. Počúvam, čo hovorí a absolútne mu operátorka nerozumie. Potom to zhrniem ja za neho a poviem, kde je problém, ona mi dá riešenie za 20s a on je naštvatý. Dnes ideme niečo vybavovať, lebo on to chce vybaviť osobne na poisťovni, Dôjdeme tam, 20 min hľadám parkovanie, vystojíme radu, dostaneme sa k pani aby mu povedala presne to, čo som mu hovorila doma. Prídeme domov, hovorím pls volaj lekárovi, nech ti pošle potvrdenie do emailu, aby som to po obede vedela sprocesovať a poslať. A on nevie zavolať lekárovi. A potom sa nazlostí a urazí. Sám mi povie, že on nevie veci vybavovať, že on nie je ani technický zdatný. A o pol hodinu namiesto toho, aby si nechal pomôcť so mnou bojuje. Ja už nevládzem toto riešiť. Keď ho nechám, aby si to riešil po svojom, príde domov po 2h unavený, že on nič nevybavil, že to nešlo, že mali zavreté, že sa to nedá... a je nazlostený a nadáva na celý svet. On nevidí, že hlavný problém je v ňom. Kúpila som darček jeho mame. Zase boj, je to vec za 20 eur na kĺby. Na čo som to, prečo som to, veď ona má niečo na kĺby, ona to nebude brať. Veď nemôžeš mi normálne povedať, super, ďakujem, tak jej to dajme a ona sa rozhodne, či áno alebo nie. To nemôžeme aspoň raz neriešiť veci? Dievčatá, nebaví ma to, nevládzem. Je veľmi negatívny, len hundre, nič pozitívne nikde nevidí, všetko je zle, všetci sú zlí. Sám nie je schopný nič zmeniť a urobiť krok k tomu, aby to bolo inak. Lebo veľa vecí vie zmeniť on sám.
Daka zacinaju psych dg? Demencia napr?
@anonym_879d1d nie nema, na MRI hlavy bol kvoli inym problemom a nema ani psych. diagnozu.
@anonym_879d1d nie nema, na MRI hlavy bol kvoli inym problemom a nema ani psych. diagnozu.
@anonym_autor bol vysetreny u psychiatra?
@anonym_autor bol vysetreny u psychiatra?
@anonym_879d1d áno bol, ak by nebol psychicky ok, nemôže robiť svoju prácu.
ja by som sa s takym clovekom zblaznila. ak toto tolerujes 10 rokov, mas moj obdiv.
nicis si zivot, kvoli blbcovi, zijes len raz, je ti to treba?
@anonym_autor nechápem jak nevie vybaviť ..veď viem čo chcem zavolám niekde a poviem o čo mi ide, čo je na tom zložite? A má 45r ...mladý chlap
inak teraz bolo pekne vidno ako admin hlupo zmenil temu a ty si si ju zmenila naspat
Tak mozno to robi cielene aby si za neho riesila ako doteraz. Pokial v praci fungujr normalne
@anonym_autor nechápem jak nevie vybaviť ..veď viem čo chcem zavolám niekde a poviem o čo mi ide, čo je na tom zložite? A má 45r ...mladý chlap
@goodidea on nezavolá nikdy nikde, on všetko ide vybaviť sám. Osobne. A vždy je niekde dovolenka, nepracujú, z technických príčin zavreté. Hovorím prečo si predtým nezavolal, či tam dnes pracujú?
inak teraz bolo pekne vidno ako admin hlupo zmenil temu a ty si si ju zmenila naspat
@anonym_7d762d ano AI to zmenila a ja som to zmenila naspat, lebo tento nazov presne vystihuje nasu situaciu.
No ja mam pocit, ze opisujes mojho pubertiaka doma. To musis mat nervy zo zeleza. Akoze technicke veci OK, ale syn so mniu za vsetko doslova bojuje. Z principu neurobi nic tak, ako mu to poviem a ani kedy to potrebujem. Len u pubertiaka funguje tzv vydieranie. Neurobis, vypnem wifi
@goodidea on nezavolá nikdy nikde, on všetko ide vybaviť sám. Osobne. A vždy je niekde dovolenka, nepracujú, z technických príčin zavreté. Hovorím prečo si predtým nezavolal, či tam dnes pracujú?
@anonym_autor fú tak to klobúk dole,ja práveže keď nemusím nejdem nikam pomaly celé stavebné konanie som vybavil cez net a telefón (bola korona)... No..treba uznať že má výdrž :D
@anonym_autor Aj podla mna to je zacinajuca diagnoza. Lebo toto nie je normalne. A ked predtym bol ok a uz nie a nevie nic vybavit, ani len mail si urobit atd. vyzera to dost zle ohladom zdravia.
To že to popisuješ ako "niečo sa zmenilo" niekoľko rokov dozadu je trochu na uváženie. Ak je čas/priestor/možnosti tak by bolo fajn popýtať sa v rodine, či niekto iný nemal tiež také problémy a ešte raz ísť za tým psychológom/psychiatrom, vysvetliť mu problém - on môže byť psychicky aj emočne stabilný ale niečo tam asi bude na pozadí, averzia voči telefonátom a technológií ktorá iba tak vznikla je zvláštna.
@anonym_autor Aj podla mna to je zacinajuca diagnoza. Lebo toto nie je normalne. A ked predtym bol ok a uz nie a nevie nic vybavit, ani len mail si urobit atd. vyzera to dost zle ohladom zdravia.
@anonym_41b55f zdravotne je ok, aj fyzicky, aj psychicky, teraz presiel testami, Nema ziadnu diagnozu, aj zrak ma absolutne v poriadku. Vsetko ok, len povaha na p..u
Strasne
Bud je ozaj neschopak alebo to robi schvalne. Zblaznila by som sa, drzim palce aby si to s nim zvladla ! Horsie ako male decko
To že to popisuješ ako "niečo sa zmenilo" niekoľko rokov dozadu je trochu na uváženie. Ak je čas/priestor/možnosti tak by bolo fajn popýtať sa v rodine, či niekto iný nemal tiež také problémy a ešte raz ísť za tým psychológom/psychiatrom, vysvetliť mu problém - on môže byť psychicky aj emočne stabilný ale niečo tam asi bude na pozadí, averzia voči telefonátom a technológií ktorá iba tak vznikla je zvláštna.
@cyneric takto, od mladosti bol na tieto veci lavy, ale aspon mal snahu to skusit a ucit sa. Naucila som ho rychlo robit na PC, v Exceli, na gmaily apd. Ale teraz nema snahu a chut. Je zatrpknuty, uhundrany, negativisticky. Ale iba doma.
a ty fakt chces s nim takto dalej zit? ved ti to niekde zdravotne udrie, preco to uz 10 rokov trpis? ved ty ho uz nemozes davno milovat, ved to je strasne
Presne si si odpovedala sama,,,,len povaha na picuuu,,,a ta sa bude rokmi len zhorsovat,nie zlepsovat.
A ako funguje v práci? či robí? v dnešnej dobe napr. nemať email mi príde nemožné.....
A ako funguje v práci? či robí? v dnešnej dobe napr. nemať email mi príde nemožné.....
@anonym_2aae19 pracovny email ma v pohode, aj gmail ma. Ale potreboval este zriadit jeden email niekde - nie na jeho meno, ale na mamu. Nebol schopny to urobit. Ze mu tam stale pise nejake hlasy, ze to nejde... dala som mu najjednoduchsiu platformu - centrum.sk. Nie je schopny si zmenit fotku na FB od roku 2009, co som mu tam nahrala ja.
@anonym_autor ak to na 100 percent nie je zdravotny problem, ale len povaha, neries zanho nic. Velmi sa ti divim, ze si to doteraz robila. On si na to zvykol a mozno to robi naschval. Nevie si vybavit? Tak nebude mat. Raz sa mu to vypomsti. Radikalne mu prestan pomahat, ak chces nieco zmenit.
Dievcata takto, moj otec mal azhmeimera a demenciu. Ja som videla ako to cele postupuje, cize to viem odlisit. Ja a moja mamina sme sa o neho starali. Moja mama skoncila na liekoch a dostala 2x infarkt. Prvy este rozchodila, druhy uz nie. Potom som ostala na otca ja. Viem co to je a neviem, ci takto chcem zit, ale este aj bez diagnozy.
A máte deti? V domácnosti sa zapája?
Deti nemáme. Nechcel si ani adoptovať. Ani psa nechce, aj chce, ale že kto s ním bude chodiť vonku, skoro ráno a že to stojí peniaze, veterina je drahá, krmivo je drahé, o to sa treba starať...
Ty podľa mňa žiješ s mojím mužom. Máme to doma podobné akurát telefonáty zvláda vybaviť sám ale pokiaľ je už niečo komplikovanejšie všetko necháva na mňa. Určite to nie je diagnóza ani potreba rieši to s psychiatrom, skôr ide o to že sme im ukázali že to zvládneme aj sama tým pádom ide len o lenivosť
Dievcata takto, moj otec mal azhmeimera a demenciu. Ja som videla ako to cele postupuje, cize to viem odlisit. Ja a moja mamina sme sa o neho starali. Moja mama skoncila na liekoch a dostala 2x infarkt. Prvy este rozchodila, druhy uz nie. Potom som ostala na otca ja. Viem co to je a neviem, ci takto chcem zit, ale este aj bez diagnozy.
@anonym_autor no tak si si sama odpovedala
ked prestaneme hladat diagnozy, skoncime pri tom, ze to je negativny, ufrflany, neschopny hlupak - to je tvoj obraz partnera? nechces tak zit, tak tak nezi, vsetko sa da zmenit
a ako pises, ste bez deti, vcera som bola zbalena alebo on
naco si to robis dievca
všetci politici nás klamú, všetko je zlé, celý systém je o ničom, banky nás okrádajú, sú to hyeny. Nezaloží si EB ani za svet, ale tak bude riešiť vklady na pobočke a potom hundre, že musí platiť 7 eur.
Deti nemáme. Nechcel si ani adoptovať. Ani psa nechce, aj chce, ale že kto s ním bude chodiť vonku, skoro ráno a že to stojí peniaze, veterina je drahá, krmivo je drahé, o to sa treba starať...
Ak nemáte deti, už by som balila.
@anonym_autor len jedina otazka: preco??? Preco preboha si s nim doteraz a co si na nom videla?

Daka zacinaju psych dg? Demencia napr?