Bývalý manžel
AHojte, áno, som šťastne rozvedená a oslobodená od muža, ktorí ma trápil..
Ale nastali komplikácie, muž ma nariadenie vidieť deti každý párny víkend, ale vzhľadom na to, že pracuje, nie je možné , aby si ich vzal pretože ich nemá pri kom nechať. Ale ide tu o to, že celý čas som mu pisala, že sa možme dohodnuť a on si stále mlel to svoje, že so mnou sa nedá dohodnuť, ako keby nechcel.. ale ako protirečil si. Predvčerom mi písal ako všetko to lutuje, ako mu deti chýbaju a ostal sám nič nemá,.. tak som mu navrhla, že možme ist na súd, alebo matriku a podpisať nspoločnú zmluvu ako by to jemu vyhovovalo.... začal ma uražať z ničoho nič iná tvár aka som bezcharakterna..... a dalšie jeho nepríjemné slova.. urazilo ma to, lebo snažila som sa teda ,,, ale očividne nevie sám ako a čo chce .. a začal si vyhražať trestými oznámeniami ... nechapem začo ... ako by ste takúto situáciu riešili ? Pár ludi po komunikáciou s nimi mi povedali, že je psychicky na dne a bud spraví nieco sebe alebo nám.. a mám strach.. dakujem za každú radu.
Ja sa ti divím... mate "rozhodnutie" ako majú byť deti? Mate. Tak nie je o com. Jeho problém. Bud nemal suhlasit alebo namietať stanovené. Bodka
A este ta uraza? Sa ti divím.
@katkami123 akoze nemoze? Ak mu prepne tak moze byt schopny cohokolvek. Nebol by prvy.
Ja by som ho nechala tak a neriesila. Ak bude mat volno vtedy ked ma mat deti,nech si ich vezme. Nic ine by som nemenila a nekomunikovala,nech to zbytocne nerobi tazky vzduch. Ries len to nevyhnutne
Treba s ním komunikovať iba písomne (sms, mail, list) aby ste mali dôkaz, že vy sa snažíte s ním vychádzať v dobrom (dohodnúť sa s ním/prispôsobiť sa mu). V tom prípade ak podá nejaké trestné oznámenie alebo sa bude sťažovať na súde/prokurátore tak bude on ten blbý.
@petulda333
Ja mám s takým typom ľudí skúsenosti až až. Oni si tým len dvíhajú sebavedomie, že akože budia strach. Chyba autorky je v tom, že sa dáva vtiahnuť vždy do jeho výlevov. Nemala na to vôbec reagovať, viest s ním len formálnu konverzáciu ohľadom detí. On si k nej dovoľuje, lebo mu to ona dovolí. Takýto toxickí ľudia žijú radi z negatívnych emócií a pokým ona na to reaguje 🤷🏻♀️
@katkami123 ale ona sa neboji,ze bude nieco riesit sudne a tak. Ale toho co jej znami povedali,ze urobi sebe alebo im nieco. A ano,ludia su toho schopni ak su na dne.
@petulda333
Známi by mali mat viac rozumu a zbytocne nestrasit. Ak sa boji, so správami od neho smer polícia, on si to hneď rozmyslí.
nekomunikovat s nim .. igborovat ..len co sa tyka deti . ak nemoze prist kedy ma ma hold smolu .. ty noesi povinna mu vyhoviet ..sud to nastavila ko nastavil a bodka .. ak ma problem nech ide sudne
tiež si myslím že nerieš.....pokiaľ nemáš jasné dôkazy že sa vyhráža tebe a deťom, tak je aj zbytočné ísť na políciu....to že ti nadáva, nie je trestný čin, na políciu až keď máš jasný dôkaz že sa ti vyhráža zabitím.....dovtedy to bude len tvrdenie proti tvrdeniu....a to že ti niekto nadáva, s tým polícia nič neurobí....
@mogaa sak ona nikde policiu nespomina
@petulda333 v prvom príspevku bola spomenutá polícia, v piatom TO....
@mogaa ale to nepisala autorka a v tom piatom,je,ze ak On poda to,ako to pise aj autorka,ze ex manzel sa jej vyhraza trestnym oznamenim
podala si mu ruku, v podstate ti do nej napľul. Tak nech si svoje problémy rieši sám. Všetky správy, maily a pod. archivuj, keby bolo treba a inak sa do toho už nezapájaj. Držím palce
dakujem všetkým ,,, no strach je tam na policajtov sa chystam ,, som nečakala ze aj po rozvode to bude take ťažke
Ja by som skor eiesila stretavanie s psychicky narusenym otcom pod dohladom. Nie sby som mu zacala vychadzat v ustrety, ved on toci uplne od veci, taka rychla zmena v komunikacii.
a deti si teda vobec neberie? ak si ich neberie teraz, potom je zbytocna ina dohoda,zrejme na neho prisla chvilkova lutost,ale v skutocnosti nema o ne zaujem,lebo by sam navrhol riesenie
skôr chvíľková sebaľútosť a asi čakal, že sa mu jeho ex vrhne okolo krku, tak nastalo narcistické zranenie a vylial si na nej hnev. Nabudúce komunikuj iba čo je potrebné
No úplne je odveci, napisal ze ostal sam a nic nema .. lutuje rozvod mala som počkať ... (Ale nedalo sa čakať rozvod a uz vobec odist od neho bolo to najlepšie co som mohla spraviť aby som ozdravila svoju dušu... ) Tak aom aa chcela zlutovat nad nim ze qa slusne dohodneme a zacal ma urážať, a stále melie to svoje ze sa nechcem dohodnut a nikdy nechcela.. ale totalne si protirečí lebo vsetky konverzacie s nim si tlačím aby nepovedal opak... Potom mi zacina vyčítať ze ja som mala byt ta ktora ma komunikovat nosit mu deti a on ked si piskne tak bude ...
Tiez mi vycita ze som v nom zabila lasku ako padol na dno a ze som ho tam este aj sotila ... Pri tom gembler padol na dno sam koli nemu sa zadlzilo vela ludi .. ked si vygrulal chlast tak bol cistym psychopatom..
Ale rad vždy vo vsetkom robil výčitky on mne to mu slo dobre..
A zrazu zacne mi nadavat urážať ma .. bezdovodne vyhrážať sa policajtami a trestnými oznameniami ...
Ked mu neodpisujem mi volal .. a velice sa zaujima o mna a o moje zdravie ...
Je psychicky labilny ... Ale mam z neho oozaj strach lebo neviem co este môžem od neho čakať
Prosím ťa, viac ľudí ti tu napísalo - tvoja chyba, že mu dávaš spätnú väzbu, telefonaty nedvihaj. Nie, neuvedomí sa nikdy, vždy budeš ty tá zlá, on si chybu neprizná. Jeho len štve, ze teraz mu nemá kto upratať, navarit, ožehliť a musí si so vsetkymi svojimi 💩 pomôcť sám a nik ho z tých 💩 už tahat nebude. Rieš situácie až keď nastanú, takéto typy ľudí sa vedia hlavne iba vyhrážať a obviňovať. Trochu sa čudujem aj tebe, že ta to baví mu stále robiť slovného fackovacieho panáka. Ukonči konverzáciu - povedz mu, že je otravný a komunikuj s ním až keď to bude vôbec potrebné v deň odovzdania detí.

Nemaj strach… nemôže ti nič realne. Správy ulož, zajdi na políciu. On sa potom ukľudní a naučí opäť správať. Len ťa cvičí či sa dáš.