Bývalý partner komunikuje otrasne
Vytáča ma môj ex. Vôbec so.mnou nekomunikuje ohľadom detí. Všetko ignoruje. Vyžaduje si každý týždeň "report" o deťoch. Dal to aj na súd. Keďže sú deti zverené mne, ja mam povinnosť ale on nie. Keď sú s ním deti 2 týždne, neviem o nich absolútne nič. Aj keď sa dotazujem. Keď ma prísť pre ne, nikdy neoslovi priamo mňa, ale vždy napíše: chlapci zbaľte si toto a toto. Pritom to všetko robím ja. Nedá sa s ním normalne komunikovať. Vytáča ma neskutočne. Mal deti priviesť o 16, nedvíha mobil, správy ignoruje. Neviem, prečo to robí. O čo mu ide? Či len mne zle robiť? Jasne, že mu nedám najavo, že má to vytáča. Už som aj raz volala policajtov-nic sa nestalo....vraj sa mu vybil mobil, bola zápcha po ceste. Och.
koľko majú deti? telefón ešte nemajú? môžeš komunikovať s nimi keď sú s ním.
Ty si mu nieco urobila?
To vyzera ako keby mu niekto radil tieto mudrosti.
@evica01 asi som ranila jeho pýchu. Bol obľúbenec, poslanec, vzorný otec. V skutočnosti doma teror, nadávky a aj facky. Odišla som a každému prekvapenu som povedala pravý dôvod. Asi sa nahneval, že čo si to tá "husa" dovolila. Dnes už stojím na vlastných nohách, s vlastnou firmou.
@evica01 asi áno. Viem, že figuruje v tej skupine: vymazaní rodičia. Pritom za deťmi nechodí z vlastnej vôle
On nie je vymazany, on je vymletý....
Ake 2 týždne ked píšeš 3x do roka.
Reporty kazdy týždeň - to mas nariadene sudom ?
Odpis mu ze je v jeho záujme sa zaujimat priamo v skole a u lekára. A takisto môžeš žiadať report zo stretnutí ty.
@elizabet173 on si tak vyžaduje. Zasielam mu raz za mesiac, momentálne nám beží pojednávanie tak zatiaľ neviem ako sudca rozhodne. Sudca sa vyjadril tak, že má právo byť informovaný, keďže su deti zverené mne. Tak som povedala, že teda, nech do súdneho rozhodnutia dajú, že nech aj on mňa informuje. Môj právnik to ale ani nepodal, nakoľko mam deti zverené, a že to nie je v zákone definované.
Má v rozhodnutí každý druhý víkend
To si dával aj do nákladov, že cesta za deťmi. V skutočnosti chodí 3x do roka-prazdminy, Vianoce, veľká noc
Som inak v pohode a snažím sa neriešiť. Vždy to na mňa doľahne, keď ich má doviesť. Deti povedali, že sedeli v aute 30 min-asi 15 minút od domu. Lebo vraj tatinovi bolo zle a neodvazil sa šoférovať
Chudák chorý.narcista .dobre že si odišla- na okolie vzorný doma teror...môj príbeh
Clovek sa aj boji, ze sa im nieco stalo. Pritom staci napisat sms, ze budu meskat.
Dobre, ze si odisla od neho.
Povysuje seba ponizovanim inych.
Už sú doma, tak som sa ukludnila. Ďakujem všetkým
Nenechaj sa deptat. Pan ma urazene ego. Na tom reporte by som sa nenamahala. Spisovala ho po bodoch ako nakupny zoznam a ked tak zmenila datum. On vie, ze deti su jedina paka co ma.
Len teda nechapem, ci ich vidi kazdy druhy vikend alebo len 3x do roka.. Ak je to naozaj len parkrat tak sa cez to prenes a odovzdanie telefonov konzultuj!
@kitycat nie, vidí ich 3x do roka. Na začiatku chodil tak ako mal ale už 2 roky chodí 3x do roka. Veď, ja som aj sudcovi povedala , keby chodil ako mal, tak by o deťoch vedel. Nie sú balík, aby som ich opisovala, veď to sa neda. Je iné, keby sa aj osobne stretli. Deti tam chodiť nechcú. Teraz napr.bol naposledy na Vianoce. A ano, píšem v bodoch a len fakty. On sa ohradil, že nevie o nich nič osobné. Ale, nebudem mu pisat to, čo si ja pracne vydobijem ich prejavom dôvery.
Veď pokial majú deti telefón tak trvaj na tom aby mu ho neodovzdávali. Ja by Som si to s ním hneď vydiskutovala. Povedala by som mu že deti má priviezť vtedy kedy ste dohodnutý a keď mešká má dať vedieť. Ak s tým má problém tak mu povedz že trváš na tom aby aspoň jedno z deti malo pri sebe telefón na ktorý sa vieš dovolať a opýtať sa či je všetko v poriadku, keď ex nevie komunikovať. A tie reporty? By som mu to mohla os*at ... s prepáčením. On má deti 2 týždne on nezdviha mobil nevieš či sú deti v poriadku či sa náhodou niečo nestalo a ty mu máš písať správy o tom čo robia deti keď sú u teba? Nechápem čo sa neozves.. necháš so sebou doslova zametať. Keď sa neozves tak ako píšeš aj hore v príspevku že to nedávaš na javo tak si si istá že ten bývalý vie že máš takýto problém?
@gabika0825 zle ste to pochopili. Nie že sa neozvem. Ozvem. Xy mailov som mu poslala. Dozadujem sa kontaktu. Ale zavolám, pošlem mu správu a keď sa neozve, mevyvolavam. Som zistila, že jemu robí dobre,nechať má prosiť: daj mi deti k telefónu.
Záleží len na tebe, aká si silná toto ustáť, lebo bude možno aj horšie... Nie si povinná ho informovať o vašom živote. Raz mesačne maximálne na mail by som mu napísala, že sú v poriadku. Dobrovoľne sa sám "vymazal" z ich života, pretože každý druhý víkend je dosť, najmä ak nechodí, je to jeho problém... Myslím, že máš dosť argumentov na súd, aby mu styk rozšírený nebol... Prestaň sa ho už báť... Použi čo máš... Ak napíše chlapcom, že čo si majú zbaliť, tak bud si to zbalila, alebo smola, nevedela si (ak to píše im na mobil), alebo smola nezbalili si... Povedz na súde aj to, že im berie mobily a neumožní im spojiť sa s tebou dlhší čas, povedz aj to že deti nechcú k nemu ísť...
@11mirka22 áno. Ako vravím, som celkom v pohode. Len proste, keď sú unho a nemám žiadne info, stupňuje sa vo mne vnútorné napätie. To som ani nevedela, či ich dnes privezie. Keďže zajtra sú prázdniny. Už sa stalo.aj také, že ich mal priviesť o 16. A presne o 16 mi napísal, doveziem ich zajtra, pokazilo sa auto. Takže som v napätí, až do poslednej minúty či vôbec prídu. Robí to schválne, cesta trvá 3 hodiny, takže určite musí dopredu vedieť ak sa dačo stane
Načo si dával rozšírenie, keď nechodí ani každý druhý týždeň?žiadne reporty by som mu nepísala nech chodí ako má určené a bude vedieť...býva niekde ďaleko či ako zdôvodnil, že nechodí?tak najbližšie príde až na letné prázdniny budeš mať chvíľu kľud.Robi to všetko naschvál z jesitnosti
@luccija áno, býva ďalej-3 hodiny, čo nie je zase katastrofa. Ale cca 10 km od nás má chatu. Takže bývali na nej. A ano, teraz predpokladám že príde cez letne prázdniny. On nemá ani slušnosti aby napísal že nepríde. Totižto, vždy tvrdil, že príde, deti pobalene. Má chodiť v piatok o 12. Ale o 12 pípne správa, neprídem....korona, práca, pokazene auto.....už deti ani nebalim. Najhoršie, že ani ten jeho víkend výlet ani nič. A prečo si podal žiadosť o rozšírenie, fakt neviem. Myslím že kvôli nákladom.na benzín. Bo ja som žiadala zvyšné výživné
Uvedomujem si, že ma má stále v "hrsti" ale neviem.sa z toho dostať
Veď o to ide, aby si sa obrnila voči takýmto jeho skrytým útokom... Aby si si zvykla, nereagovala.. Maximálne nabudúce, keď ich nedovezie a dá ti vedieť, tak mu odpis niečo v zmysle, že super, ze ti to aj vyhovuje lebo môžeš ešte niakm ísť alebo že máš ešte program... On bude zrejme na súde žiadať rozšírenie styku v zmysle, že menej často a na dlhšie si ich chce brat... Oponuj, že by si aj súhlasila, ale že chlapci sú malý a že im chýba častý kontakt, že v podstate sa odcudzili lebo za nimi chodí málo. A tiež, že nesúhlasí s, lebo ti bráni zavolať im, keď sú s ním... A neboj sa, deti porastú, budú aj horšie stavy, že ich bude manipulovať proti tebe, ale rýchlo pochopia... Musíš sa proste obrnit voči nemu a prijať to ako fakt. Som rozvedená 4 roky a komunikácia žiadna, nezáujem.. A keď už aj čosi, tak len výčitky a obvinovanie... Ja to už neriešim, mám svoj život...
bojíš sa ho. a robíš všetko o čo si on pískne.... Mne by mohol písať o nejakom reporte koľko by len chcel....ani by ma nenapadlo aby som to písala. Sudcu by som sa opýtala že podľa akého zákona to mám robiť - nech mi ukáže zákon ktorým mi to on prikáže... Taký neexistuje . Máš inak dosť mizerného právnika, keď nevie sudcovi ani takúto blbosť predniesť....😉
Po mne chcel môj ex aby sme sa stretávali spolu niekde na neutrálnom mieste - ani u nás , ani u nich doma - lebo dieťa bolo malé. Odmietla som. Nato, aby som sa stretávala s týmto človekom ktorý mal chovanie hulváta neexistuje žiaden zákon...presne takto som to aj povedala na pojednávaní.
Ex tiež bol pre syna pár krát. Zakaždým o tom vedela celá ulica.... Dohrnul sa s krikom, nadávkami, so svedkami, popr. si všetko aj fotili...Hotové teátro. Lenže tieto návštevy ho veľmi rýchlo prešli. Po čase som už ani dieťa neobliekala a nechystala na žiadnu návštevu. Ocinko nechodil a neprišiel ani najbližších 15 rokov....
Ale ja nehovorím o vás ale o tom vašom bývalom. Že Vám nevie zdvihnúť telefón a ignoruje vas
to je sviniar. moze sa hanbit

inak je k detom dobry? maju ho radi? ak ano neries-je to ex a hotovo ... dolezite su ich vztahy a nie vase