Ako predísť nechcenému ublíženiu ľuďom?
Čaute,všimla som si,že niekedy nevedomky niečo urobim,vyplynie to zo situácie nejak,no podarí sa mi pritom niekoho dotknúť.No a keď ten dotyčný sa nejak urazedne ozve,aj tam neviem dobre zareagovať.Priklad,spadne mi nieco,nejaká pani má upozorní,idem si po to a už to dvíha nejaký dedko a ja mu poviem,že ďakujem a vezmem si to.Dedko sa dotknuto ozve,že to chcel položiť na stolík,Ja s úsmevom poviem,že pani ma upozornila a že spolupráca a usmejem sa.No dedko zachmureny a smutný odchádza.Mna takéto veci trápia,aj keď nerobím to naschvál.Mate to tak aj vy?
@jaskolka vsak to...možno som mala povedať,že ssom si myslela,že mi to podáva,keď som rovno vzala Ďakujem
Asi veľa vína ale vôbec nerozumiem popísanej situácii. Niečo ti spadlo, pani upozornila, dedko pomohol poďakovala si a zobrala. Kde je problém?
Nie,žiadne víno.Len asi príliš riešim situácie.Neviem,prečo bol taký nejaký dotknutý,či som bola príliš hrrr,že to vyznelo,že si myslím,že mi ich berie
Vlastne som nič zle nespravila a napriek tomu mám zlý pocit kvôli tomu dedkovi,že som mala povedať niečo,z čoho by bolo jasné,že si nemyslím,že ich dvihol,aby si ich nechal.Chyba je asi u mňa,moc si pripúšťam pocity inych
podľa mňa bude problém v komunikácii bo ja vôbec netuším o čom to sakra točíš 🙈🙈🙈
@zuzanka.zuzu je to možné 😊
Ako v tejto situácii keby sa stala mne sa skôr ja pozastavím nad dedovou divnou reakciou..
Podla mna moc riesis inych ludi… by som mala v pazi ako sa tvari nejaky dedko… ak uz prebehne nejaka interakcia, tak som zo zasady slusna, ked mi niekto lezie na nervy, tak sa ohradim. A co si o tom a o mne vsetci ti ludia myslia je mi uplne jedno🤷🏼♀️
@zuzanka.zuzu ja ti tú situáciu preložím 😂 takže autorke spadla nejaká vec videla to neznáma pani, ktorá autorku na to upozornila, tak si išla autorka tú spadnutú vec zobrať keď v tom uvidela, že už ju dvíha nejaký starší pán ,ona si teda vec zobrala od neho a poďakovala a pán sa urazene ozval, že ale on tú vec chhcel položiť na stôl a nie podať jej... Asi takto
Však si nikomu neublížila. Slušne si odpovedala a nezabudla si ani na úsmev.
Asi si len pilis domyslas....
Dedko môže mať bolesti vďaka nejakej diagnóze súvisiacej s vekom, zohnúť sa a dvihnúť naspäť sa u neho možno bežne spája s utrapenou grimasou.
Tvoje konanie a reakcia je uplne ok,...u dedka nejaka komunikacna chyba...neries to, ved sa zblaznis ked budes vsetko tak citlivo brat. Stavaju sa rozne situacie, trapasy...ide sa dalej...
Treba zxazit, komu ako hovorime. Kazda generacia ma svoj slovnik. Dedko nepochopil, pretoze sa mozno nepohybuje medzi mladymi. Ja som pochopila. Cize so starsimi klasicky "staromodne" komunikovat. Da sato naucit, myslim tym to odhadnutie situacie. Ja tiez nechtiac ublizujem, znami si na moj prejav zvykli, neznamym sa s usmevom ospravedlnim. Ale uz ani nemusim, da sa sebakontrolovat 🙂

Nechápem... Veď je to tvoje a berieš si to, preco sa dedko cíti urazený? Ja tam nevidím nijaké tvoje zle správanie, neviem ako inak by si sa mala správať. Normálne sa za pomoc poďakujes aj s úsmevom, vôbec by som to neriešila
Ak sa pre taku hlúposť niekto urazí, to už je jeho problém.