Chceli ste dieťa, ale zmenili ste názor?
Mali ste niekedy takú situáciu, že ste sa snažili o dieťa a potom ste sa rozhodli, že ho nakoniec nechcete a nechali ste to tak. Ja už nechcem ale neviem ako to mám povedať mužovi, keďže predtým nechcel on a ja som ho presvedčila.
@anonym_autor áno, mali sme to ako vy a potom sme sa rozviedli
Nie, nikdy. Ale vy máte 15 že neviete čo chcete?
@anonym_autor Povedz mu: "milacik, pamatas si na ten tvoj sen - nemat deti? No tak vidis, tak velmi rada by som ti ho splnila 🙂" A ty sa zamysli, ci nahodou nechces mat deti, lebo sa nedari.
Ja som ako tehotna zmenila nazor, ale to som nevedela, ze som v tom este a ked som sa to dozvedela, bola som stastna, ale myslim ze proste tie hormony, ako sa vravi iny stav, tak preto som mala ine pocity nez normalne. Pred tehotenstvom som jediny dovod nemat deti bolo proste ze clovek musi celit okoliu a furt proste vselico pocuvat a nikdy nevies, kedy to pride ako napr moja mama ma milion nazorov na mna a nieto este na malu tak som vedela ze ma to bude stvat alebo akoze ta predstava ze jak budem chodit tehotna a aky nazor na to bude mat okolie a jak budem vyzerat s kociarom, ale jak na to prislo ze som vedela ze som v ocakavani, nejak som uz nebola vobec neista. Si myslim ze psychika sa prisposobuje flexibilne aktualnym podmienkam, takze to nemusi byt problem. A hlavne som si povedala ze uz tak dlho tuzim po dietati ze proste ma nebavi zbytocne dufat 10 rokov a cakat ked sa nejak nedari. Pricom akoze som otvorene nikdy nepriznala ze to chcem ale nejak to robit s tym ze si povieme ze ide o to by bolo pre mna psychicky neprijatelne no.
Povedzme si na rovinu, že dieťa je viac príťaž než radosť, takže tvoje myšlienkové pochody sú pochopiteľné. Koľkokrát sa človek musí za dieťa vo veciach obetovať a či to za to stojí, to je už na každom rozhodnutí.

nie, nikdy som dieťa nechcela
povedz mu to na rovinu a možno sa mu aj uľaví a prizná, že to robil len kvôli tebe