icon

Chcem sa rozviesť s manželom

vranka19
25. júl 2021

Zdravím mám zopár otázok sme s manželom 10 rokov ale už nám to neklape je to dost komplikovane rozmýšľam o rozvode ale mame 3 deti (9,6,3 roky) ale bojím sa že mi ich súd neda čo všetko musím preto spraviť aby bol na mojej strane. Bude v tom problém keď už niekoho iného mám nemôžem mi to nejako na súde vykričať že zbieram milencov nebude na to mat nejaký vpliv? Dakujem za každú odpoved.

mogaa
25. júl 2021

@vranka19 pokiaľ sa nepreukáže že striedaš milencov ako na bežiacom páse, tak nie....ak má dôkazy že máš priateľa, normálne treba na rovinu povedať že už ste si nerozumeli a našla si porozumenie a lásku inde - veď také veci sa stávajú.....za to nie si o nič horšia matka, veď o deti sa riadne staráš.....súd prihliada skôr na také veci ako či máš s deťmi kde bývať, či majú vlastnú posteľ, či ich vieš zabezpečiť.....ak má najmladší 3roky, treba ísť naspäť do práce aby si vedela preukázať že máš príjem, predpokladám že bývať s deťmi následne budeš mať kde a nebude to hneď u tvojho terajšieho priateľa.....

sissy27
25. júl 2021

@vranka19 súd nemá prečo byť na “tvojej strane”, súd má byť spravodlivý a nestranný a v prípade zverenia detí do starostlivosti má rozhodovať v prospech detí, nie v prospech jedného z rodičov.
O čo je manžel horší rodič ako ty? Prečo by deti nemohli tráviť rovnako veľa času s otcom ako s tebou?
Ideálne by bolo, aby ste sa s mužom dohodli.
Inak tvoj intímny život nikoho na súde zaujímať nebude. Podstatné bude, či vieš deťom poskytnúť stabilné zázemie a vhodné prostredie na ich výchovu.

kittykat22
25. júl 2021

@vranka19 sud ti urcite deti da, milenec/nemilenec. Ale urcite pocitaj s tym, ze ich nebudes mat na 100%. Nemusi to byt striedava starostlivost ale delit sa o ne musis. To, ze vam to spolu neklape z neho horsieho otca nerobi. Dufam, ze vies co robis a milenec nie je len poblaznenie, pretoze si koli nemu planujes rozbit rodinu. Je dost mozne, ze vianoce budu deti raz u teba a raz u otca. Skus sa zamysliet ci tie straty koli utrpite ako rodina, ti za milenca stoja. Tvoje dve deti maju uz dost rozumu, a aby ked sa prevali informacia ze mas milenca nesli proti tebe. Deti vnimaju rozvody velmi zle a vidia veci cierno/biele. Nedokazu ponat komplikovanost vztahov. Ak nadobudnu vnutorny pocit, ze milenec stoji za vasim rozvodom tak budes mat doma peklo. Mrzi ma ze ti to s muzom neklape a som rada, ze si nasla stastie. Ale nabuduce si skus pripomenut, ze problemy sa riesia doma a nie v cudzej posteli.

elizabet173
25. júl 2021

@vranka19 riešila si to už pred tromi rokmi, vtedy ešte s dvomi deťmi. Muž ti ich nechcel dať, myslíš, že teraz o nich nebude bojovať? Súd zrejme bude naklonený striedavej starostlivosti. Si pripravená starať sa o všetky tri deti sama, ak by ti nový vzťah nevyšiel? Posledné dieťa ste zrejme splodili v nádeji, že vaše manželstvo utuží (ak je teda manželove a nie priateľove). Ja by som sa do rozvodu asi nehrnula, aký vzťah má manžel k deťom? Nedalo by sa to ešte predsa len zachrániť?

matapo
Autor odpoveď zmazal
vranka19
autor
25. júl 2021

@elizabet173 tretie dieťa mám s manželom chvíľu to bolo dobre ale potom to znova začalo ja mu z deťmi nebudem brániť sa stretávať... nemá s nimi zlý vzťah ale keď sa hádame a to je dost často tak to robi pred deťmi a tie potom ani ku nemu chcú ísť len placu...naposledy mi pred nimi vykrikoval že som stetka skoro som aj dostala facku ale len postrčil do mna nakoniec a deti mi potom celu noc plakal...

elizabet173
25. júl 2021

@vranka19 fú, to nie je dobré pre deti žiť v takomto ovzduší, ale ty máš ako vydatá milenca, tak sa nediv, že z toho nie je nadšený. Písala si, že ti nechcel dať deti, čo keď ich bude chcieť do svojej starostlivosti? Striedavú mu odklepnú. Bol by schopný sa o nich postarať? Máš prácu a zaplatíš v prípade, že by si zostala s tromi deťmi sama aj bývanie a všetko okolo nich? Je to dosť náročné pri troch deťoch

vranka19
autor
25. júl 2021

@mogaa nemá žiadne dokazi že mám milenca....ak by mi nenechal dom tak by som šla s deťmi do podnájmu ešte síce nemá celkom 3 bude mat v októbri ale už teraz pracujem na dohodu a potom má chce normálne zamestnať

elizabet173
25. júl 2021

@matapo ja si myslím, že sa ti len vyhráža, že by tú striedavú nedal. Je iné sa s deťmi jašiť a iní behať s nimi v horúčkach po lekároch, variť po nociach čaj, dávať lieky, písať úlohy...veď mu ich nechaj niekedy, v sobotu ráno sa zbaľ a povedz, že prídeš v nedeľu večer. Prepáč, ale zrejme bol takým vždy ak nemáte dvojčatá, nerozumiem, prečo s takýmto mužom tri deti.

vranka19
autor
25. júl 2021

@elizabet173 viem že má no právo byt taký ale nemusí to riešiť pred deťmi....on chodí na dlho do prace vacsinou na tie 3-4 týždne a doma je malo...prácu mám zatiaľ len na 4 hodiny lebo som ešte na rodičovskom ale od októbra keď mi skončí má zamestna normálne

vranka19
autor
25. júl 2021

@elizabet173 a mozno som naivná ale aj moj milenec mi sľúbil že mi vynancne pomôže

elizabet173
25. júl 2021

@vranka19 samozrejme, že by to nemal riešiť pred deťmi a dôkaz, že máš milenca, nepotrebuje, Na súde sa ťa môžu priamo spýtať a ak bude mať on právnika, tak ten si dôkazy zoženie., Ale to vôbec nie je podstatné, či ty máš niekoho alebo nie. Ak si schopná zo svojho platu utiahnuť podnájom, seba a deti, nie si alkoholička, nefetuješ, neťaháš sa s deťmi po večeroch po herniach, ak nemá dôvod ti ich neprisúdiť, ale tú striedavú tiež nemá dôvod neprisúdiť a ak nemá muž nejaký vysoký príjem, tak nepočítaj ani s výživným

vranka19
autor
25. júl 2021

@elizabet173 tak on je živnosť to by asi musel preukázať daňové koľko zarobí výdavky a potom súd asi určí koľko výživné. Určite by som sa priznala že mám milenca netajila by som to načo bolo by to ešte horšie... keby som povedala že on mi je schopný pomôcť finančne (milenec) bral by to súd do úvahy ?

elizabet173
25. júl 2021

@vranka19 prepáč, ale musela som sa zasmiať, to si teda riadne naivná. Ak to nedokážeš sama finančne utiahnuť, tak na to rovno zabudni. Plný MK je príbehov nešťastných žien, ktoré sa rozviedli, partner im sľuboval aj modré z neba a nakoniec živoria samé s deťmi a prosia tu o pomoc. Totiž po rozvode sa tvoj vzťah s milencom veľmi zmení, teraz má príchuť niečoho zakázaného, vzrušujúceho, zrejme ti deti niekto stráži, keď si s ním. Neviem, či plánujete spolu bývať, aj áno, tvoj priateľ bude jedným zo štyroch, ktorým budeš venovať pozornosť, Si si istý, že je pripravený počúvať šantenie troch detí? Riešiť s nimi problémy v škole, o chvíľu pubertálne výstrelky? Má on tiež deti? Na priateľa by som sa NIKDY v živote nespoliehala, že mi finančne pomôže. Čo ti bude dávať mesačne dve, tri stovky? A keď prestane, pôjdeš a deťmi pod most? Sorry, ale ani náhodou nie si v situácii, kedy by si si mohla toto dovoliť, Možno ak by si išla bývať k rodičom.

elizabet173
25. júl 2021

@vranka19 to neviem, či by to bral súd do úvahy, možno, keby priateľ prišiel na súd vypovedať, že budete spolu bývať, ale to píšem len teoreticky, skúsenosti nemám.

ukulela
25. júl 2021

@vranka19 prečo by ti muz mal nechať dom? Vyplatis ho? Nemá dokazy o nevere, ale asi dačo tuší, keď tam padajú uzt take nadavky .. .a si fest naivna, že milenec ti finančne pomôžeme súd to zohľadni.... veľmi sa na toho milenca nespoliehaj.

fiffinkaa
25. júl 2021

@matapo tiež si myslím že by ho to veľmi rýchlo prešlo, mať týždeň fuultime s 3 deťmi, tým pádom stopka jeho nevyčerpateľnym aktivitám, rýchlo by pookrial..neboj sa toho, vôbec to nerieš.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
matapo
Autor odpoveď zmazal
matapo
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
25. júl 2021

@matapo to nemyslíš vážne žeby si susedov ťahala na súd aby svedčili ako sa ty staráš o deti resp. ako sa mm nestará.... od toho by som radšej upustila....
Najml. dieťa má len 3 roky - to sa už ozaj nedá vydržať doma s manželom? Rozvod by som si rozmyslela...

deti95060810
25. júl 2021

@vranka19 skoro mi zabehlo... to mu ozaj veríš že ti bude pomáhať ? možno ti niečo podhodí 5-6 krát a keď s tým sekne čo budeš robiť? Nespoliehaj sa úplne na tieto kecy...

ankare
25. júl 2021

Juj, na milenca sa nespoliehaj vôbec. 😩 Držím palce!

matapo
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
matapo
Autor odpoveď zmazal