Chcem vzťah?
Som teraz v takej situácii. Zariadujem si svoje bývanie, venujem sa sebe, chcela by som pracovať aktívne na svojej postave a hobby a vzdelávať sa a tiež venovat sa dieťaťu, chcem zmeniť šatník, začať sa líčiť. Zároveň však už mám 40r. Samozrejme mat vzťah a lásku je môj sen, ale tak nie s hocikym, čiže spoznať takého muža s ktorým to klapne nejde vždy tak ihneď na požiadanie. No však ja ani neviem ci ho mam hľadať, chodiť na stretka zo zoznamky alebo kašľať na to. No co ak budem čakať dlho a všetci dobrí sa minú. 😀 Babo raď. 😀
@deti95060810 tak ja nevravím ze chcem bezdetneho keď už aj ja dieťa mám.
A to sa akože nedá naraz?
@baboobchod chcela som sa sústrediť na seba
Akemukolvek vztahu (aj hlbsiemu priatelstvu) treba venovat minimalne svoj cas. Inak sa nenajde, resp. bude chradnut. Ale venovat sa sebe je taktiez relevantne a dolezite. Zivot je otazka rozhodnuti a priorit. Malokomu sa toto podari mat idealne nastavene (vsetky, alebo aspon vacsinu rozhodnuti/priorit urobit "spravne").
Vsetko chce čas, a samozrjeme nejde vsetko naraz, nechaj to tak, aby to išlo spontanne
Tak sa sustred na seba. A ono to pride samo. V zmysle - nehladaj, najdes.
Tiež som po 40 bola v podobnej situácii s tým rozdielom, že som bezdetna. Mala som fázy keď som hľadala, aj keď som hľadala. Tak na striedačku, podľa rozpoloženia. Našla som nakoniec, ked som hľadala, na zoznamke. V našom veku, nechať to na náhodu môže znamenať nestretnut už nikoho a roky nam ubiehaju. Po 50 ta už nikto nebude chcieť.
dámy, verte tomu alebo nie, ale čo človek vysiela, to dostane. Ak si na vzťah pripravená, tak ťa niečo vypočuje a do života ti prinesie lásku života. A ak pripravená nie si... tak si nikoho nenájdeš aj keď sa budeš snažiť... treba si to v živote upratať a uvidíš, čo sa stane.
@telefon00 To nie je pravda. Veľakrát som bola pripravená na vzťah a nikto vtedy neprišiel. A naopak, k poslednému vzťahu som prišla vo veľmi zlom období svojho života, keď som nič nevysielala a tento vztah trvá dodnes. Vesmír s tymto nemá nic spoločne.
@telefon00 ty si takto nenasiel-nasiel / nestretol-stretol? Alebo tvoja partnerka?
Nie som v takej situácii, ale nájsť dobrého partnera chce vnútornú vyrovnanosť, takže dať si čas pre seba tomu prospeje. Určite by som intenzívne nehľadala. Možno keď ti bude smutno, tak mrkni ockom na soc. siete alebo okolo seba. Keď budeš cítiť , že si už v pohode spokojná so sebou, buď akcnejsia. Keď chces rozvedeného, možno musí aj u neho dozrieť čas na rozvod. Čo má byť, bude.
...som v situácii sama s deťmi, venujem sa sebe, práci, deťom, koníčkom,... Nemám čas hľadať partnera a ani sa nechystám, teraz si vážim svoj čas, samostatnosť a slobodu, po mnohých dlhých rokoch vo vzťahu mi je teraz vzácne byť sama a teší ma to, nič mi nechyba. A či budem potom stará neriešim. Mám už dávno po 40ke. Mne už ten partnerský život ani nechyba.
Baba radi: rob si svoje a ked ma prist, on pride
Toto nie je niečo čo si plánuješ, buď skúsiš a vyjde to alebo nie.
Moje najlepšie vzťahy vznikli úplnou náhodou a tie "plánované" boli totálna katastrofa.
Zaklad je chciet a byt tomu otvorena. Nadpis napoveda, ze si nie si ista? Da sa tomu pomoct, na to su zoznamky, kde sa ale treba obrnit trpezlivostou a ratat so sklamanim a roznymi cudnymi manierami. Treba byt nad vecou a brat to ako zabavu, motyka moze vystrelit 🙂. Alebo potom nechat tomu volny priebeh s tym, ze co ma prist, to pride.. chodit medzi ludi, aktivity apod. Najma ziadne zufalstvo, treba to brat ako bonus mat partnera, ale nie za kazdy cenu. Ja si osobne myslim, ze partnera sa da najst v kazdom veku.
Sustred sa na seba a on pride ani nebudes vediet ako,povecsine to tak byva.
@la_dolce_vita áno tiež si myslím že da sa nájsť. Ale tiež mám aj dieťa, tak aj tam odpadne časť záujemcov 🙂
Mam kamosku bezdetnu a bez partnera roky rokuce a potom take, co aj s detmi nemali problem, vratane mna. Dnes je to bezne byt single a mat deti. Drzim palce.
@la_dolce_vita ďakujem 😊
@milos81 áno je to dobrý filter, ale tak aj iné veci aj bez dieťaťa by som vyfiltrovala hneď. Teraz už, po zopár skúsenostiach. Ja ani nežiadam aby ho vychovával, stačí kamarát aby mu bol, občas ho zobrať von na výlet zahrať sa a tak.
Rob to čo cítiš že potrebuješ. Nerozumiem, načo sa tlačiť do vzťahu, keď si ani nie si istá. Venuj sa tomu na čo máš chuť a vťah sa možno objaví keď to ani nebudeš čakať. Mne tento tvoj príspevok trocha propomína americké romantické filmy. Kde všetci nejako príliš rozmýšľajú namiesto toho, aby život žili ako príde 😏 A inak potom ak to nepôjde, by som využila služby nejakej serióznej zoznamky. Určite ti to ušetrí energiu aj čas 😏
@maya_hi Mne skôr americké filmy pripomína presvedcenie, že láska vstúpi do života, keď to budeš najmenej čakať. Ake romantické. Ale nie je to pravidlo. Platí aj to, že kto hľadá, ten nájde. Len musí vedieť, čo chce.
@grof_monte_christo veď hej, ale všimni si, že vždy je to nejaká karieristka, ktorá sa plánovane láske bráni, lebo veď teraz sa venuje svojej kariére a na vzťah nemá čas a pritom to s ňou melie, je do neho úplne paf, je ten pravý atď. A bojuje celú 1,5 hodinu až sa nakoniec rozhodne 😁

"všetci dobrí sa minú"... tak tvoji rovesníci sa v podstate pre teba minuli, radšej uprednostňujú mladšie dámy...
ale záleží aj čo hľadáš, alebo načo čakáš.
voľní muži vo veku 40+ sú už väčšinou porozvádzaní s deťmi... bezdetných máš už pomenej.
min. bola v ZA akcia pre slobodných popr. hľadajúcich partnera. len sa bolo potrebné prihlásiť do istého termínu. bolo to rozdelené na 2 skupiny - do 35 r a 35+....
popozeraj, možno takúto akciu nájdeš aj v iných mestách...