Cítila som sa vyčlenená. Ako získať pravých priateľov?
Ahojte, mam 15 rokov a vždy som bola a aj stále som taká tichá. No hlavne kvôli tomu som bola v triede taka vyclenovana. Dlhé roky som bola sama v triede, sedela som sama a nemala sa s kým porozprávať ani nič také, no a v 8 ročníku ma ku sebe akoby zobrala jedna skupina dievčat (v našej triede sú dievcata rozdelené na 3 skupinky) no tam to na začiatku bolo ideálne a bola som rada že som s niekym no ale v lete som často chodila s jednou spolužiačku z tej skupiny vonku ale po lete už to bolo také ze už zase veľké priateľky boli v skupinke medzi sebou a mňa začali vyclenovat že som tam bola ako 5 koleso na voze (tak som sa aj citila) no a dlho som sa odhodlavala prestať sa s nimi rozprávať a ísť ku druhým dievčatám ale nenabrala som tu odvahu ešte dlho a dosť dlho som to znášala. Kým neprišiel vylet a tam sa to bolo pre mňa posledná kvapka a potrebovala som to aj zo seba dostať tak som napísala jednej spoluziacke z druhej skupiny a všetko jej to vyrozprávala a ona mi povedala ze nech norlne ku nim prídem (ako do druhej skupinky) a že nech sa s nimi rozprávam a oni si možno neskôr uvedomia co mi urobili. No a deň potom co som jej napísala som si ku nim sadla a začala sa s nimi rozprávať a dievcata z prvej skupinky ani neboli v škole, takže až o dva dni keď prišli do školy tak si všimli že sedím pri druhých a s nimi sa nerozprávam. Myslela som si ze to skončilo no na telesnej mi povedala jedna že proste som falošná a mam sa rozhodnúť s kým sa rozprávam a také veci dievcata sa ma zastali ale bolo to pre mňa
Bože zlaté problémy toto 🙂 no nerieš toto skupín kovanie nechápem ale ok...normálne pôjdeš na strednú budeš mať nových spolužiakov snaž sa od začiatku zapísať ako v pohode baba a bav sa prosím s každým 😁
@dqqq neres skupinky, je to brzo, spousta lidi ma jen malo pratel ze zakladky, clovek si teprve hleda nazory. Ja mam nekolik pratel ze stredni, no s nekterymi jsem se vlastne skamarádila až na výšce. Tam už je trochu poznat "kdo je kdo" a s kým je ti dobře, máš kopu času 😉 a pokud zjistíš, že jsi výrazný introvert, nebudes hromadu přátel ani potřebovat, například 😀
Na základnej sme sa stále skupinkovali a hádali. Na strednú mám lepšie spomienky, tam už začali lepšie kamarátstva.
Hlavne myslí pozitívne, to je základ. Keď si pozitívna úplne iné vyzarujes. Ideš medzi iných ľudí, urobíš čiaru a začneš od začiatku. A prosím ťa, keď sa s tebou nebavia hneď sa pridaj inde. Si slobodný človek, môžeš si sama vybrať s kým sa baviť. Držím ti palce, na strednej vznikajú prved dobre kamarátstva. Prajem ti, aby si vždy mala niekoho pri sebe. ♥️

Dosť bolestivé počuť ked mi toto povedala. S jednou skupinkou sa už nerozprávam rozprávam sa s druhou a je to oveľa lepšie norme sa porozprávame ideme von alebo si len tak sadnúť na kávu aj keď to není úplne dokonale ale je to super. A teraz idem na strednú obávam sa toho ze zas to tak bude ze budem skoro celu školu sama (to obdobie bolo pre mňa ťažšie). Viem ze je to chaoticky napísané ale potrebovala som to len tak ,,do vetra povedať" ze sa bojím ako to bude na strednej