Cítim sa nesympatická a odmietaná
Prepacte ale po rozchode s otcom 3 rocnej dcerky sa mi vratila akoby celozivitna trauma ci ako to nazvat. Citim velku samotu pritom mam dcerku ktoru zboznujem. Nikdy som. nebola oblubena a dcerka chodi par mesiacov do skolky a uz vidim na jej spravani akoby sklamanie z deti. Nevie to s rovesnikmi a nemam kamaratky s detmi. Mala som ju vo vyssom veku a kamaratky bud nemaju deti alebo velke.
Problem je najst nove kamaratky lebo som roky vyčlenovanaa z kolektivov v robote, na kruzkoch pre malu.
Mam neprijemny vzhlad a bojim sa aby dcerka nezazivala podobne odmietnutia kvoli mne (rodicia sa nebudu snazit dat deti dokopy ak poznaju ze som jej mama) alebo povahe po mne lebo sama s nimi neviem pracovat.
Konci mi aj dlhorocna zmluva v praci nezlucitelna s malym dietatom a neviem kde ma vezmu pre moj vzhlad a uz upadsjucu psychiku.
Neupadam do sebalutosti skor ze nevladzem a este kriza ze toto so
Oparne s tym podcenovanim sa a oznacovanim sa za nesympaticku. Na vizazi sa da vela zmenit, aj na spravani a aj ked sa to nezda, aj na psychike. Ono to vsetko do seba zapada ako mozaika a ked sa to narusi alebo rozbije, moze to chvilku trvat znova opravit. Odporucam knizky o sebalaske, sebavedomi/sebahodnote a sebasúcite (self-compassion). Hoci dieťa nenahradí naše spoločenské dospelé potreby, to puto rodiča s dieťaťom je extrémne silné a je výborným základom pre všetko ostatné. Ja som nikdy nebol ničím dôležitejším ako otcom, a keďže mám už čerstvo dospelé dieťa, začínam cítit, že tým, že ma už toľko nepotrebuje, prichádzam o časť identity. Predtým som sa cítil potrebný a svojim spôsobom aj viac naplnený. V živote sa dá pracovať na všetkom. Keďže dcéra je malá, maš toho za sebou dosť, ako bude rásť, tak budeš aj ty rásť ako rodič a ako človek.
Odporucam vyriesit si svoju vlastnu traumu a neprenesat svoje traumy na malicke dietatko. Nezdravo riesis vyzor. Ja ako matka som jikdy neriesila vyzor rodica (teda ak nevyzeral ze sa prave vysiel z krcmy) . Daj si na to pozor , lebo ak mas dveru bude a tym zapasit rovno ako ty, aj vo vyssom veku.
Nie, vzhľad nebude problém. To skôr ľudí odrádza to, ako vnímaš samu seba. Ak si takáto negatívna, kritická a neustále umrncana aj naživo tak zbohom rodina. Toto je typ človeka, ktorému sa vyhne úplne každý.
Odporúčam zmeniť mindset, lebo takto ďaleko nedojdes
@anonym_autor neviem, čo myslíš pod pojmom "nepríjemný vzhľad", ale ak ti to tak vadí, určite sa na ňom dá niečo vylepšiť. Ale ak aj nie - mala som kolegyňu, ktorá bola, nedá sa to inak povedať, fakt škaredá. Napriek tomu bola veľmi obľúbená, pretože bola múdra, ochotná pomôcť, milá, veselá, s úžasným zmyslom pre humor. Charizma vychádza zvnútra, pozitívna aj negatívna. Tebe by som odporúčala začať svoju zmenu u psychológa, až potom pokračovať v kozmetickom salóne (ak bude vôbec treba). Ale urob to urýchlene, kým tvoje životné nastavenie až príliš neovplyvní aj dcérku
Ja vyzerám celkom schopne a som na tom podobne
len niekto prikladá váhu k vizáži niekto tomu aký je povahou
No je to o tom, pracovať na sebe ,hlavne vnútorne lebo nikto to nespraví za teba
Zena je len taka krasna ako sa citi 😉
Krása je relatívny pojem....každému sa páči niečo iné, na svete neexistuje jediný človek,čo by sa páčil úplne všetkým. A pravda je aj to, že väčšina ľudí na sebe rieši niečo, s čím nie je sama spokojná...veľký nos, úzke pery, krivé zuby, malé oči, nezdravá pleť, riedke vlasy, krivé nohy, nízka postava...atď....každý má niečo. Najväčšia krása človeka vychádza z vnútra. Tak začni na sebe pracovať a nájdi na sebe veci s ktorými si spokojná a tie daj do popredia. A inak....pre tvoju dcérku si aj budeš tá najkrajšia mamička na svete,...tak nás deti vnímajú.
A si nie si až taka škaredá ked máš dieťa ;).
Daj sa dokopy a prestaň mrnčať.
Ja som si nikdy nevyberala kamarátky podla vzhľadu, ty áno?

@anonym_autor toto som. neplanovala a neni som akoby opora pre malu. Citim sa strasne slaba a to si nezasluzi dcerka