icon

Cítim sa nesympatická a odmietaná

23. sep 2025

Prepacte ale po rozchode s otcom 3 rocnej dcerky sa mi vratila akoby celozivitna trauma ci ako to nazvat. Citim velku samotu pritom mam dcerku ktoru zboznujem. Nikdy som. nebola oblubena a dcerka chodi par mesiacov do skolky a uz vidim na jej spravani akoby sklamanie z deti. Nevie to s rovesnikmi a nemam kamaratky s detmi. Mala som ju vo vyssom veku a kamaratky bud nemaju deti alebo velke.
Problem je najst nove kamaratky lebo som roky vyčlenovanaa z kolektivov v robote, na kruzkoch pre malu.
Mam neprijemny vzhlad a bojim sa aby dcerka nezazivala podobne odmietnutia kvoli mne (rodicia sa nebudu snazit dat deti dokopy ak poznaju ze som jej mama) alebo povahe po mne lebo sama s nimi neviem pracovat.
Konci mi aj dlhorocna zmluva v praci nezlucitelna s malym dietatom a neviem kde ma vezmu pre moj vzhlad a uz upadsjucu psychiku.
Neupadam do sebalutosti skor ze nevladzem a este kriza ze toto so

autor
23. sep 2025

@anonym_autor toto som. neplanovala a neni som akoby opora pre malu. Citim sa strasne slaba a to si nezasluzi dcerka

marek775
23. sep 2025

Oparne s tym podcenovanim sa a oznacovanim sa za nesympaticku. Na vizazi sa da vela zmenit, aj na spravani a aj ked sa to nezda, aj na psychike. Ono to vsetko do seba zapada ako mozaika a ked sa to narusi alebo rozbije, moze to chvilku trvat znova opravit. Odporucam knizky o sebalaske, sebavedomi/sebahodnote a sebasúcite (self-compassion). Hoci dieťa nenahradí naše spoločenské dospelé potreby, to puto rodiča s dieťaťom je extrémne silné a je výborným základom pre všetko ostatné. Ja som nikdy nebol ničím dôležitejším ako otcom, a keďže mám už čerstvo dospelé dieťa, začínam cítit, že tým, že ma už toľko nepotrebuje, prichádzam o časť identity. Predtým som sa cítil potrebný a svojim spôsobom aj viac naplnený. V živote sa dá pracovať na všetkom. Keďže dcéra je malá, maš toho za sebou dosť, ako bude rásť, tak budeš aj ty rásť ako rodič a ako človek.

anonym_d09b3f
23. sep 2025

Odporucam vyriesit si svoju vlastnu traumu a neprenesat svoje traumy na malicke dietatko. Nezdravo riesis vyzor. Ja ako matka som jikdy neriesila vyzor rodica (teda ak nevyzeral ze sa prave vysiel z krcmy) . Daj si na to pozor , lebo ak mas dveru bude a tym zapasit rovno ako ty, aj vo vyssom veku.

doriiis
23. sep 2025

Nie, vzhľad nebude problém. To skôr ľudí odrádza to, ako vnímaš samu seba. Ak si takáto negatívna, kritická a neustále umrncana aj naživo tak zbohom rodina. Toto je typ človeka, ktorému sa vyhne úplne každý.
Odporúčam zmeniť mindset, lebo takto ďaleko nedojdes

danica2711
23. sep 2025

@anonym_autor neviem, čo myslíš pod pojmom "nepríjemný vzhľad", ale ak ti to tak vadí, určite sa na ňom dá niečo vylepšiť. Ale ak aj nie - mala som kolegyňu, ktorá bola, nedá sa to inak povedať, fakt škaredá. Napriek tomu bola veľmi obľúbená, pretože bola múdra, ochotná pomôcť, milá, veselá, s úžasným zmyslom pre humor. Charizma vychádza zvnútra, pozitívna aj negatívna. Tebe by som odporúčala začať svoju zmenu u psychológa, až potom pokračovať v kozmetickom salóne (ak bude vôbec treba). Ale urob to urýchlene, kým tvoje životné nastavenie až príliš neovplyvní aj dcérku

anonym_78f3c0
23. sep 2025

Ja vyzerám celkom schopne a som na tom podobne
len niekto prikladá váhu k vizáži niekto tomu aký je povahou
No je to o tom, pracovať na sebe ,hlavne vnútorne lebo nikto to nespraví za teba

kikush182329
23. sep 2025

Zena je len taka krasna ako sa citi 😉

7miriam77
23. sep 2025

Krása je relatívny pojem....každému sa páči niečo iné, na svete neexistuje jediný človek,čo by sa páčil úplne všetkým. A pravda je aj to, že väčšina ľudí na sebe rieši niečo, s čím nie je sama spokojná...veľký nos, úzke pery, krivé zuby, malé oči, nezdravá pleť, riedke vlasy, krivé nohy, nízka postava...atď....každý má niečo. Najväčšia krása človeka vychádza z vnútra. Tak začni na sebe pracovať a nájdi na sebe veci s ktorými si spokojná a tie daj do popredia. A inak....pre tvoju dcérku si aj budeš tá najkrajšia mamička na svete,...tak nás deti vnímajú.

vilma7
23. sep 2025

A si nie si až taka škaredá ked máš dieťa ;).
Daj sa dokopy a prestaň mrnčať.
Ja som si nikdy nevyberala kamarátky podla vzhľadu, ty áno?