Cítim sa oklamaná manželom
Ahojte, uz par dni mi beha v hlave myslienka, ci chcem byt este s mojim manzelom. Mam 35, dve male deti a ja sa citim uplne sama. Nas vztah s manzelom ide dolu vodou a ja neviem, ci sa ten vztah da zachranit, akokolvek sa snazim, citim sa tu ako jeho mama, sluzka, vsetko je na mne, ako keby som mala dve male deti a pubertiaka. Vobec necitim, zeby ma lubil, zeby pre mna nieco nezistne urobil, zacne obchytkavat, len ked je nadrzany a uz sa mi aj to hnusi. Naschval mi nepomoze, lebo domacnost a deti su moja praca (mne to nevadi, mna to naplna ale nemam rada, ze to berie ako samozrejmost a naschval mi nechce pomoct). Akoze dobre, obcas pokocikoval, prebalil, kupeme spolu ale inak s detmi travi cas tak, ze vzdy mam pocit, ze je to len aby sa nepovedalo a vlastne mne pomaha a obcas mi to tak aj povie a vycita, ze on s nimi teraz bol hodinu, tak moze odist na 3 hodiny nieco si svoje robit. A ja k nemu stracam respekt a lasku.
A tu nastava problem - Moj sen bol vzdy mat vela deti, aj mne sa o tom rozpravali pred svadbou, chceli sme obaja 4-5 deti. Lenze on je fakt na hovno otec a dalsie deti nechce (ani ja s nim, kedze vidim ako ho to strasne obtazuje mat rodinu). A pred par dnami mi povedal, ze vsak on mi spravi tretie (vie, ze by som este chcela, ale nebavim sa s nim o tom uz dlhsie), ale nech zabudnem na akukolvek pomoc, uz nebude prebalovat ani kocikovat a ja som zostala uplne smutna a rozmyslam, co dalej. (Smutna z toho, ze nas berie fakt asi ako zataz ale sluzime mu len pre dobry image pre kamosov a susedov) Citim sa oklamana a uz nie som najmladsia, aby som budovala vsetko odznova. Mam sa s tymto zivotom zmierit? Mam odist? Ja neviem co robit…
Milý a láskavý je, lebo chce sex.
Ako dlho ste spolu chodili, než ste mali deti?
Predtým bol starostlivý a vnímavý manžel?
A potom rozmyslam, ze ci len ja nie som prilis precitlivena, ze mozno take pocity su normalne vo vztahu. Ja vlastne ani neviem co je este v norme a co uz si nemam nechat lubit
Milý a láskavý je, lebo chce sex.
Ako dlho ste spolu chodili, než ste mali deti?
Predtým bol starostlivý a vnímavý manžel?
@unicornlady urcite to bude tym sexom, uz viackrat som mu povedala, ze vie byt strasne mily predtym a strasne hnusny potom…
Boli sme spolu 7 rokov pred detmi. Ja uz sa nechcem vraciat do minulosti ci bol nebol taky (urcite nebol AZ takyto). Ale mam pocit, ze skor deti mi ukazali aky naozaj je.
Som vo veľmi podobnej situácii. My chodíme do poradne… uvidíme ako to dopadne. Ale nemám chuť začínať odznova, no popravde nemám chuť byt ani s ním. Kludne mi nápis správu, môžeme sa aspoň vysťazovat keď už nič…
Som vo veľmi podobnej situácii. My chodíme do poradne… uvidíme ako to dopadne. Ale nemám chuť začínať odznova, no popravde nemám chuť byt ani s ním. Kludne mi nápis správu, môžeme sa aspoň vysťazovat keď už nič…
@javiemneviem načo niečo predlžovať, nemáš chuť byť s ním.. Treba sa podľa toho zariadiť a nie trpieť niekoho vo svojej blízkosti.
A ani sa obetovať.
Život je rýchly, krásny.. Treba žiť nie trpieť a znášať.
len si zas nemysli že stretneš niečo k tvojim deťom lepšie... budeš čakať mesiace, roky a ešte potom budeš vidieť ako ti letia roky a tikajú biol. hodiny. a možno ani nikoho nenájdeš.
je v podstate jedno koľko s mužom chodíte spolu, či rok, dva , päť.
veci sa ukážu v pravom svetle až príchodom detí a bývaním v spoločnej domácnosti.
nenahováram a ani neodhováram na rozvod, len si to dobre premysli aby si to nemala po rozvode ešte o čosi ťažšie.
tak nie vsetky sny sa ludom splnia. priviest dalsie deti do tejto nefunkcnej rodiny je velmi zly napad. skor si najdi ine sny ine naplnenie. kludne sa zamestnaj v praci s detmi
nie jeho spravanie nie je ok.
@mirokub nechodim do prace, ale mam dost penazi z doby, ked som este do prace chodila.
len si zas nemysli že stretneš niečo k tvojim deťom lepšie... budeš čakať mesiace, roky a ešte potom budeš vidieť ako ti letia roky a tikajú biol. hodiny. a možno ani nikoho nenájdeš.
je v podstate jedno koľko s mužom chodíte spolu, či rok, dva , päť.
veci sa ukážu v pravom svetle až príchodom detí a bývaním v spoločnej domácnosti.
nenahováram a ani neodhováram na rozvod, len si to dobre premysli aby si to nemala po rozvode ešte o čosi ťažšie.
@deti95060810 vsak prave. Len ci to tu mam trpiet ale neopustim nas domov alebo radsej zit aj tak sama, len to neviem ako by som financne zvladala. Asi to je jediny dovod preco to nechcem ukoncit - domov, lebo on mi stale hovori zo srandy, ze ja pojdem odtialto prec, ked sa doberame. Ale takym stylom, ze viem, ze kebyze k tomu pride, on sa odtialto nepohne. Vlastnictvo je spolocne.
@javiemneviem ahoj, nechcem tu odkryvat identitu, ale dakujem❤️ ja som nad tym tiez uz uvazovala, nech je tu nejaka tretia strana, lebo on vsetky moje vycitky voci nemu otoci proti mne a nikdy nevieme nic vyriesit, ma nilovu sebareflexiu.
A mas pocit, ze vam to pomaha?
@mirokub s tym suhlasim ale ja uz neviem co nam neochladlo. Travit cas so mnou a s detmi nechce(na ziadne vylety nechce chodit, doma ho musim prosit, aby si dal s nami aspon spolocny obed/veceru, rande osamote? To si ani neviem predstavit, my sa nemame ani o com rozpravat, jedine deti a praca na dvore, akukolvek novu temu zacnem, odpovie mi neviem, naco to riesit, nema na nic nazor, uz dlho sa s nim neviem podelit o nejaku radost, lebo mi ju vzdy nejako pokazi). Pisala som, ze uz dlho sa snazim nas vztah zachranit. On nevidi nikde chybu, len ja prehanam a som precitlivena.
Znama ostala sama s 2 detmi.Uz je to nejaky ten rok,stresy,deti,vyzivne,vyrovnanie,neustale stres z toho z coho ho vyplati z bytu,ze mozno ho bude musiet predat,kam pojde potom.Co myslis conta caka?!Riesenie je poradna,manzelska terapia a nie rozvod.Rozvod je peklo a najhorsie z vas vsetkych z toho vyjdes ty a deti,nie on.Zachran co mas,prestan vymyslat o rozvode.
Nezvyknem toto pisat,ale asi by som zvazovala odchod. Toto lepsie nebude. A,ze nie si najmladsia? Ja mam 37,manzel 40 a obaja mame kamaratov zo skol ktori nemaju deti a ani partnerov este. Cize by som sa nebala toho noveho zaciatku. Cim skor,tym lepsie
Znama ostala sama s 2 detmi.Uz je to nejaky ten rok,stresy,deti,vyzivne,vyrovnanie,neustale stres z toho z coho ho vyplati z bytu,ze mozno ho bude musiet predat,kam pojde potom.Co myslis conta caka?!Riesenie je poradna,manzelska terapia a nie rozvod.Rozvod je peklo a najhorsie z vas vsetkych z toho vyjdes ty a deti,nie on.Zachran co mas,prestan vymyslat o rozvode.
@maminkadeticiek ano, uvedomujem si, ze by to bolo narocne. Neviem si to ani predstavit ako by som to zvladla. Lenze tam by bola aspon sanca, ze este najdem niekoho, kto by si ma vazil a lubil a chcel by so mnou travit cas.
Pozri - on vychádza z toho, že však majme veľa detí, ty sa budeš starať a ja budem nosiť peniaze a hotovo, "tradičná rodina", nie? Každý máte na to iný pohľad. Tak si s ním deti neplánuj, ani kuchyňu na terase. Deti ti vyrastú, budeš mať viac času. Jemu slúžku proste nerob, nikto ti to nekáže, to len my ženy sa samé vmanévrujeme do takej pozície, keď sme bez detí, že okolo chlapa skáčeme, ako keby bol nesvojprávny. A potom prídu deti a potom zrazu chceme od neho zmenu správania... A on je celý prekvapený, že prečo už okolo neho nie sme ochotné skákať. Všetko sa dá zmeniť, som toho živým príkladom, chce to len čas a vhodnú komunikáciu. Že máš bordel v kuchyni? No áno, máš. Zasmej sa, povedz že máš, keď ti nemá kto deti postrážiť 🤷. Keby ti deti postrážil, ako susedov Džony, aj by si si vedela v pohode kuchyňu upratať.... Aj by si možno mala večer viac náladu. Atď. Hlavne s chladnou hlavou a stále do neho hučať, dobiedzať a nenechať si vsugerovať, že deti a domácnosť sú len tvoja starosť. Alebo sa ty venuj hodinu obedu a potom povedz, že máš vybavenú domácnosť na ten deň a teraz 3h ideš s kamoškou von a vybav si to tak, informuj ho, že to tak chceš (dopredu samozrejme, nie, že ho postaviť pred hotovú vec v ten deň). A choď von sa vyventilovať trochu. A postupne pomaličky pracuj na svojich hraniciach... Vždy keď je s deťmi, mu hovor, že si musí budovať vzťah s deťmi a aké je to super, že si s nimi buduje vzťah a rob mu pozitívne asociácie, foť ich, ako je to super, keď sa spolu hrajú, povzbudzuj ich, nech si idú spolu zahrať futbal, atď. Čiže nenúť ho, skôr mu skús ukázať pozitíva aké to má pre tie deti a rodinu atď. A potom už zvyk je železná košeľa. Ale je to dlhodobá cesta, a musíš byť trpezlivá, neodbytná a nedať sa psychicky zlomiť, že deti sú len tvoja starosť... Musíš ho proste ty presvedčiť, že on chce byť s deťmi a že je v tomto lepší ako ty, že mu to ide super a že má z toho určite výhody (večer 😁).
Tazko povedat.Mne to pride ako prilis zromantizovana predstava.Skor by som stala nohami na zemi.
A skúšala si sa s ním o tomto všetkom porozprávať? Máš rodinu, alebo blízkych priateľov, ktorí by ti v prípade rozvodu pomohli s bývaním, s deťmi?
Pozri - on vychádza z toho, že však majme veľa detí, ty sa budeš starať a ja budem nosiť peniaze a hotovo, "tradičná rodina", nie? Každý máte na to iný pohľad. Tak si s ním deti neplánuj, ani kuchyňu na terase. Deti ti vyrastú, budeš mať viac času. Jemu slúžku proste nerob, nikto ti to nekáže, to len my ženy sa samé vmanévrujeme do takej pozície, keď sme bez detí, že okolo chlapa skáčeme, ako keby bol nesvojprávny. A potom prídu deti a potom zrazu chceme od neho zmenu správania... A on je celý prekvapený, že prečo už okolo neho nie sme ochotné skákať. Všetko sa dá zmeniť, som toho živým príkladom, chce to len čas a vhodnú komunikáciu. Že máš bordel v kuchyni? No áno, máš. Zasmej sa, povedz že máš, keď ti nemá kto deti postrážiť 🤷. Keby ti deti postrážil, ako susedov Džony, aj by si si vedela v pohode kuchyňu upratať.... Aj by si možno mala večer viac náladu. Atď. Hlavne s chladnou hlavou a stále do neho hučať, dobiedzať a nenechať si vsugerovať, že deti a domácnosť sú len tvoja starosť. Alebo sa ty venuj hodinu obedu a potom povedz, že máš vybavenú domácnosť na ten deň a teraz 3h ideš s kamoškou von a vybav si to tak, informuj ho, že to tak chceš (dopredu samozrejme, nie, že ho postaviť pred hotovú vec v ten deň). A choď von sa vyventilovať trochu. A postupne pomaličky pracuj na svojich hraniciach... Vždy keď je s deťmi, mu hovor, že si musí budovať vzťah s deťmi a aké je to super, že si s nimi buduje vzťah a rob mu pozitívne asociácie, foť ich, ako je to super, keď sa spolu hrajú, povzbudzuj ich, nech si idú spolu zahrať futbal, atď. Čiže nenúť ho, skôr mu skús ukázať pozitíva aké to má pre tie deti a rodinu atď. A potom už zvyk je železná košeľa. Ale je to dlhodobá cesta, a musíš byť trpezlivá, neodbytná a nedať sa psychicky zlomiť, že deti sú len tvoja starosť... Musíš ho proste ty presvedčiť, že on chce byť s deťmi a že je v tomto lepší ako ty, že mu to ide super a že má z toho určite výhody (večer 😁).
@mikadooo dakujem, skusim si z toho nieco vziat❤️
A skúšala si sa s ním o tomto všetkom porozprávať? Máš rodinu, alebo blízkych priateľov, ktorí by ti v prípade rozvodu pomohli s bývaním, s deťmi?
@lucia11kob rozpravala, asi stokrat, on nevie prijat ziadnu sebakritiku, akymkolvek sposobom som sa snazila, vzdy zacne utocit na mna, vzdy.
Nemam nikoho kto by mi pomohol v pripade rozvodu:(

Aj vcera sme riesili ako spravime terasu, a ukazalo som mu, co mi vytvorila AI, ze by sme mohli dat taku linku so skrinkami na jednu stranu a on mi povie, ze vsak si neviem svoju kuchynu dat dokopy, naco chcem dalsiu. Som sa zobrala a sla spat, strasne sa ma to dotklo, ze som tu na vsetko sama a on ma stale takto zhadzuje. A potom je zrazu mily a laskavy a zaujima sa o mna. Ako na husenkovej drahe, uz sa fakt z tych jeho nalad zblaznim.