Cítim sa vo vzťahu na druhom mieste
Zdravim. Asi pol roka žijem s priatelom, ale odkedy s nim bývam, mam pocit, ze nas vztah sa rapídne zhoršil. Ma deti v striedavej starostlivosti, ja mam tiez jedno dieta. Vzdy ked ma deti, vsetko podriaduje iba im. Vari sa to, co chcu ony, robi sa to, co chcu ony. Vacsinu vikendov spia do 12 a ja som so synom zavreta v izbe alebo ideme do mesta, aby sme ich nezobudili. Niekedy spia este poobede, opat musime byt ticho. Potom su minimalne do polnoci hore a dlhsie... Vianočná vecera prebiehala tak, ze sa najskor otvorili darceky, lebo jeho deti boli nedockave... Ja viem, ze v mnohom sa clovek prisposobuje detom, ale nepripadam si ako plnohodnotny partner. Ked som mu to povedala, ze sa vsetko podriaduje im, dorazne mi povedal, ze na deti mu nemam sahat. Ale pritom som na ne nikdy jedno zle slovo nepovedala. 🤷♀️ Mate skusenosti s takymto muzom a jeho rodinou? Neviem, ci je za co bojovat, alebo radsej ist svojou cestou a mat pokoj...
@anonym_autor pre neho nie že sú jeho deti na prvom mieste, ale je to nevyzrety chlap. Toto by vadilo aj mne ako chlapovi, keby mam taku partnerku. Niekde to jednoducho nefunguke tak ako ma, či už z dovodu, že sa to s pravidlami prehana a inde na ne poriadne serie
@anonym_autor Vybrala si si muža s deťmi, máš čo si chcela. Deti sú vždy prvoradé a až potom nejaká nová známosť.
Bud sa s tým zmieriť alebo sa rozísť. On Ti dôrazne povedal, ako sa veci majú a ty dúfaš, že sa zmení...no hold, nezmení takže bud budeš veci akceptovať alebo choďte od seba.
Ísť svojou cestou
Toto budeš stále riešiť dookola a nikdy sa to nezmení...ja by som na tvojom mieste cúvla este teraz tak "za čerstva"...
A presne preto som už viac chlapa s deťmi nechcela. Ja som sa často prispôsobovala, kadečo prehrýzla. Jeho deti mohli všetko, vždy všetko im podriaďoval atď. Ak chlap k sebe nechce rovnocennú partnerku a ešte takú vec povie, tak si nezaslúži mať normálny vzťah
Koľko majú rokov?
@anonym_a7c4db 12 a 15
@anonym_autor pre neho nie že sú jeho deti na prvom mieste, ale je to nevyzrety chlap. Toto by vadilo aj mne ako chlapovi, keby mam taku partnerku. Niekde to jednoducho nefunguke tak ako ma, či už z dovodu, že sa to s pravidlami prehana a inde na ne poriadne serie
@arek00 to mas pravdu, ziadne pravidla pre ne neexistujú. Ziadne domace prace robia, ani lyzicku po sebe neodnesu...
No a ty prečo čušíš v izbe polroka a čakáš kedy sa zobudia? Prvý mesiac si to mala vyriešiť. Pre neho sú očividne modla a ty s tým nič nespravíš. Ja by som sa odsťahovala už dávno. Tvojmu synovi nevadí, že na neho každý kašle?
@anonym_a7c4db 12 a 15
@anonym_autor sú už dosť veľké, a ak u nich neplatia žiadne pravidlá a že vždy sa všetko prispôsobuje im, nie je správne. To budeš mať veľmi ťažké a vždy ti dá pocítiť, že ty si nič a na tvojom názore, pocite, nezáleží. A myslím si, že deti to aj patrične zneužívajú.
@anonym_autor Vybrala si si muža s deťmi, máš čo si chcela. Deti sú vždy prvoradé a až potom nejaká nová známosť.
@anonym_c0ac28 ved ja viem, ze deti su prvorade, ale to neznamena, ze vsetko pojde na ukor jedneho clena rodiny.
@enmery @1sally12 @kvietok2012 myslim si to iste, inak to zial nepojde. Potrebujem partnera, ktory bude so mnou nieco vytvarat. Ale tu sa prisposobujem iba ja, o tom to je ..
A presne preto som už viac chlapa s deťmi nechcela. Ja som sa často prispôsobovala, kadečo prehrýzla. Jeho deti mohli všetko, vždy všetko im podriaďoval atď. Ak chlap k sebe nechce rovnocennú partnerku a ešte takú vec povie, tak si nezaslúži mať normálny vzťah
@huxy presne tak
@enmery @1sally12 @kvietok2012 myslim si to iste, inak to zial nepojde. Potrebujem partnera, ktory bude so mnou nieco vytvarat. Ale tu sa prisposobujem iba ja, o tom to je ..
@anonym_autor Inak to nebude. Musíš sa prispôsobiť alebo choď preč.
No a ty prečo čušíš v izbe polroka a čakáš kedy sa zobudia? Prvý mesiac si to mala vyriešiť. Pre neho sú očividne modla a ty s tým nič nespravíš. Ja by som sa odsťahovala už dávno. Tvojmu synovi nevadí, že na neho každý kašle?
@januska12323
@januska12323 ako som to mala podla teba riesit? Clovek sa na zaciatku rozkukava, ja nie som ten typ, ktory si hned tvrdo prresadzuje svoje. Ale ked vidim, ze mi nieco nesluzi, tak to necham tak a idem si svojou cestou. Nic ine mi nezostava.
@anonym_autor Inak to nebude. Musíš sa prispôsobiť alebo choď preč.
@anonym_c0ac28 asi tak nejak.
Bude ti lepšie ak odídeš. Očividne máte aj obaja rozdielny pohľad na výchovu detí. Nemal ísť s tebou bývať ak sa nechce v ničom prispôsobiť, ak už nie je sám musí brať ohľad aj na teba, darno tam má deti. Jemu by sa určite tiež nepáčilo keby si hľadela len na svoje dieťa a jeho mala totálne na háku aj s tým čo si myslí a ako sa cíti. Takto sa partner nemá správať. Radšej by som volila ostať sama s dieťaťom ako toto.
Bude ti lepšie ak odídeš. Očividne máte aj obaja rozdielny pohľad na výchovu detí. Nemal ísť s tebou bývať ak sa nechce v ničom prispôsobiť, ak už nie je sám musí brať ohľad aj na teba, darno tam má deti. Jemu by sa určite tiež nepáčilo keby si hľadela len na svoje dieťa a jeho mala totálne na háku aj s tým čo si myslí a ako sa cíti. Takto sa partner nemá správať. Radšej by som volila ostať sama s dieťaťom ako toto.
@anonym_a28440 som v štádiu, ked je pre mna prijemnejsia predstava byt sama v klude so synom. Ziadny chlap mi nestoji za toto, do toho ma este invektivy na syna ked rozprava, ze huci, lebo jeho deti spia... Takze on chudak len caka, kedy moze vyjst z izby...
@huxy presne tak
@anonym_autor ešte ti toto chcem napísať: ľutujem zabité 2 roky s ex. Tiež si vydobil deti do svojej starostlivosti. Pomáhala som mu aj s nimi, chodila sa učiť s jeho deckom (často na úkor svojho vlastného), keď bol v práci, pomáhala som mu aj s inými vecami. Ale on postupne všetko podriaďoval im, často neriešil ani ich nevhodné poznámky, správanie... My sme spolu nežili, a v podstate ešte počas vzťahu som si uvedomovala, že tak by som s nimi nedokázala fungovať. Robiť im slúžku, vždy všetko prehrýzť, byť na poslednom mieste. Ľutujem, že som to neukončila skôr, no ľúbila som ho a on to len využil... Radím ti len jedno, poriadne si to premysli. Aby si si neskôr nevyčítala, že si kvôli niekomu aj so svojim dieťaťom len prispôsobovala. A ver, že existujú aj normálni bezdetní muži, ktorí sa k tebe budú správať s úctou a láskou.
@anonym_a28440 on nerobi ziadne ustupky.
@anonym_autor ako dlho ste boli spolu kym si sa k nemu nastahovala?
@anonym_autor ešte ti toto chcem napísať: ľutujem zabité 2 roky s ex. Tiež si vydobil deti do svojej starostlivosti. Pomáhala som mu aj s nimi, chodila sa učiť s jeho deckom (často na úkor svojho vlastného), keď bol v práci, pomáhala som mu aj s inými vecami. Ale on postupne všetko podriaďoval im, často neriešil ani ich nevhodné poznámky, správanie... My sme spolu nežili, a v podstate ešte počas vzťahu som si uvedomovala, že tak by som s nimi nedokázala fungovať. Robiť im slúžku, vždy všetko prehrýzť, byť na poslednom mieste. Ľutujem, že som to neukončila skôr, no ľúbila som ho a on to len využil... Radím ti len jedno, poriadne si to premysli. Aby si si neskôr nevyčítala, že si kvôli niekomu aj so svojim dieťaťom len prispôsobovala. A ver, že existujú aj normálni bezdetní muži, ktorí sa k tebe budú správať s úctou a láskou.
@huxy Verim, verim. Ale teraz je chlap to posledne po com tuzim. Ja chcem uz len svaty pokoj.
@anonym_autor ako dlho ste boli spolu kym si sa k nemu nastahovala?
@tykat presne rok.
tak majte vztah bez spolocneho byvania, ja by som svoje dieta tak nedokazala obmedzovat, aby daky cudzi chlap na neho hucal, ze huci a jeho deti spia. Ved nech spia ale moze hadam vyjst z izby a fungovat normalne, kuknut telku v obyvacke alebo sa volne pohybovat po byte.
@huxy Verim, verim. Ale teraz je chlap to posledne po com tuzim. Ja chcem uz len svaty pokoj.
@anonym_autor myslím do budúcna, tiež nie som.zásranca skákania zo vzťahu do vzťahu. Len ti tým chcem povedať, že stále existujú muži, ktorí si vážia ženu a nekašlú na jej pocity
tak majte vztah bez spolocneho byvania, ja by som svoje dieta tak nedokazala obmedzovat, aby daky cudzi chlap na neho hucal, ze huci a jeho deti spia. Ved nech spia ale moze hadam vyjst z izby a fungovat normalne, kuknut telku v obyvacke alebo sa volne pohybovat po byte.
@anonym_d48ec6 no jedine tak. Toto nema vyznam. Uz som taka unavena...
12 a 15 ročné deti nevedia vydržať kvôli vianočným darčekom večeru? A vyspavajú do popoludnia? Bez urážky, ale tento vzťah nebude fungovať. Vy dvaja máte úplne nekompatibilné názory na výchovu a ak s týmto mužom ostaneš, vypomstí sa ti to na vlastnom dieťati.
@anonym_d48ec6 napr.pre mna by taký vzťah nemal už viac význam..jasne ten chlap dal najavo, kde má žena svoje miesto a mne by to nestačilo. Naozaj radšej sama ako s takým.
@anonym_autor myslím do budúcna, tiež nie som.zásranca skákania zo vzťahu do vzťahu. Len ti tým chcem povedať, že stále existujú muži, ktorí si vážia ženu a nekašlú na jej pocity
@huxy verim tomu. Ja uz som vo veku, kedy viem, co je pre mna dobre a co zle. Ale niekedy si tak hovorim, ci to neprehanam, ci nie som moc narocna, preto som to npisala do fora ...

Koľko majú rokov?