icon

Cítite sa osamelo, aj keď nechcete stretnutia?

lenkalienka369
12. júl 2025

Ahojte, stalo sa Vám niekedy, že ste chceli priateľov, ale nechcelo sa Vám stretávať sa?
Cítim sa osamelo. Mám síce partnera, ale nie je to to isté, ako mať ženské priateľky.
Problém však je, že sa necítim v spoločnosti najlepšie a nerada chodím na kávu a podobné záležitosti.
Užívam si jazdu v aute, čítanie dobrej knihy, pravdu povediac - občas si aj zahúlim... Rada si pozriem dobrý film a milujem prírodu.
Je tu niekto mne podobný? Ďakujem za každú odozvu.

lucia11kob
12. júl 2025

@lenkalienka369 ja tiež nemám kamarátky, ani nikde nechodím. A vôbec mi to nechýba 🙂 ani sa necítim osamelo.

anonym_3e5f8f
12. júl 2025

Môj najlepší priateľ je môj partner, nevymenila by som ho ani za tisíc priateliek a ani nevidím dôvod 🙂

lenkalienka369
autor
12. júl 2025
@anonym_3e5f8f

Môj najlepší priateľ je môj partner, nevymenila by som ho ani za tisíc priateliek a ani nevidím dôvod 🙂

@anonym_3e5f8f dlhodobo som to takto mala tiež, ale po 6 rokoch som si uvedomila že to nie je to isté a prerastalo to do závislosti.

lenkalienka369
autor
12. júl 2025
@lucia11kob

@lenkalienka369 ja tiež nemám kamarátky, ani nikde nechodím. A vôbec mi to nechýba 🙂 ani sa necítim osamelo.

@lucia11kob skutočne? Tiež mi to dlho nechýbalo, ale g poslednej dobe cítim že to tak nemá byť, žiť život sama.

veltraud
12. júl 2025

Mam dve ozaj vyborne kamosky, sme taka trojka. Mam partnera, ktory je aj vyborny priatel. A milujem aj byt sama. S kamoskami sa stretavame 1x za tyzden, niekedy za dva. Pre mna je to takto v harmonii. Su veci, ktore radsej riesim s kamoskami. A aj ked nic "neriesime", mam rada tie rozne energie. Dohromady mi to takto hra. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂

0silvia0
12. júl 2025
@lenkalienka369

@lucia11kob skutočne? Tiež mi to dlho nechýbalo, ale g poslednej dobe cítim že to tak nemá byť, žiť život sama.

@lenkalienka369 a ako si predstavujes vztahy s potencionalnymi kamoskami, ked si nerada medzi ludmi v spolocnosti? Ci hladas nejaku kamosku, ktora ti bude podobna a pojdete sa previezt, pozriete film a zahulite?

lenkalienka369
autor
12. júl 2025
@0silvia0

@lenkalienka369 a ako si predstavujes vztahy s potencionalnymi kamoskami, ked si nerada medzi ludmi v spolocnosti? Ci hladas nejaku kamosku, ktora ti bude podobna a pojdete sa previezt, pozriete film a zahulite?

@0silvia0 pravdu povediac, sama neviem. Keby sa necítim osamelá, ani túto tému neriešim. Je to pre mňa komplikované, spojiť priateľov a stretávanie sa.

0silvia0
12. júl 2025
@lenkalienka369

@0silvia0 pravdu povediac, sama neviem. Keby sa necítim osamelá, ani túto tému neriešim. Je to pre mňa komplikované, spojiť priateľov a stretávanie sa.

@lenkalienka369 a tak raz za cas sa nepremozes na kavu, drink, kino?

martinmmartin
12. júl 2025

Do priatelstva musis priniest aj ty nieco . Ak ta ma niekto stale tahat za sebou niekam jak drevenu karu tak to fungovat nebude

lucia11kob
12. júl 2025
@lenkalienka369

@lenkalienka369 možno to je tým, že môj manžel, keď príde z práce, tak toľko rozpráva 😅 a večer sa zvykne zastaviť dcéra, ktorá mi tiež všetko porozpráva 😀 tak mi to stačí. Ale mala som kamošky s ktorými sme každý deň telefonovali, sem tam niekde išli. Ale už pár rokov takto fungujem, že nie som už s nikým v kontakte. Možno to je vekom už 😅

eva8
12. júl 2025
@lenkalienka369

@lenkalienka369 vekom je cim dalej tym tazsie sklbit "skupinove akcie". Ta osamelost prichadza mozno aj ako dosledok zahulenia si niekedy - moze vyvolat depresie v konecnom dosledku. Ak mas rada prirodu, staci oslovit niekoho, koho poznas, ci by nesiel na vylet. Niekto by sa urcite nasiel. Tiez som nemala rada kavickovanie, radsej prirodu. Vekom som prisla na chut aj kavickovaniu 🙂
Praktizovanim sa ti to stane rutinou a nebudes sa citit divne

misanthropicdann
14. júl 2025

@lenkalienka369 mam to podobne.
Ja sa však dotlacim aby som niekde šiel a stretol sa s priateľmi. Následne keď som tam ľutujem ze som šiel a lepšie by mi bolo doma. Keď však odmietnem dáke pozvanie von ľutujem ze som nešiel a tak dokola.
Neviem ako moc a ako často hulis ale môže to byť spôsobené aj tým ak je to vo väčšej miere.

lenkalienka369
autor
14. júl 2025
@misanthropicdann

@lenkalienka369 mam to podobne.
Ja sa však dotlacim aby som niekde šiel a stretol sa s priateľmi. Následne keď som tam ľutujem ze som šiel a lepšie by mi bolo doma. Keď však odmietnem dáke pozvanie von ľutujem ze som nešiel a tak dokola.
Neviem ako moc a ako často hulis ale môže to byť spôsobené aj tým ak je to vo väčšej miere.

@misanthropicdann - prečo to tak máš? Máš problém byť s ľuďmi?