Čo bol ten moment, keď ste si povedali dosť?
Neviem ci prave takym momentom neprechadzam a neviem to posudit, ci len neprehanam alebo uz to naozaj nema vyznam a podme teda od seba, aj ked mame male deti. Kedy ste sa odhodlali podat o rozvod? 😞
@anonym_autor pre mna to bol jeden moment ale potom ako sa to dlho zbieralo. jeden den v máji mi kamoška napísala že "keby sa ku mne takto správal, normálne si zbalím kufre, a idem preč" a to ma povzbudilo,
ale stále to nebol odomna definitivny krok. A potom, v septembri, ked znovu prišiel taky utok, že som sa triasla a bála, zrazu to bolo tu. Ved ja
nemusím v takomto strachu žit. Maj sa, čau, už tu viac spať nebudem.
Predchádzali tomu dva ťažké roky.. posledná kvapka bola, keď mi rozprával, akú oslavu zorganizuje na oslavu PhDr. Ja som sa spýtala či ja s dcérou sme automatika, alebo nie sme pozvané. Odpoveď bola, že ja by som nešla na oslavu, kde je jeho mama. Vtedy som mu s kludnym tónom povedala, že ok. Skončila som s Tebou. Nemám sa viac s tebou o čom baviť, podám žiadosť o rozvod... Aj som ju podala. Či a kedy bola tá oslava, netuším... Tomu všetkému predchádzala nevera, rozloženie rodinných vzťahov... A kopec iného.
Ťažké veci, bohužiaľ aj toto býva život. Veľa sily každému, aby to prekonal a aj sa zotavil z rán. 😢
@anonym_autor bolo vela mensich veci, dlho trvajucich, ale vzdy som si hovorila vsade nieco je. Oci mi otvorili dve situacie: 1.hovoril mi o nejakej zenskej ktoru namotaval (mne svojej zene!) a ja som zistila, ze mi je to uz jedno a 2. moje dieta mi povedalo nieco s totalnym despektom, presne ako on, pritom ja som bola 24/7 mama a on si zil ako slobodny mladenec. Pochopila som, ze to ‘kvoli detom’ je najvacsia blbost na svete.
Ja to práve v sebe silno riešim. Muzovi som našla v telefóne flirty s kolegyňou, niekoľkomesačné vypisovacky a riešim čo ďalej. Máme dve malé deti a ja neviem, čo urobiť..
@anonym_25de0e to je mi ľúto, nejaké rýchle rozhodnutia v tomto prípade nerob, odkladaj si peniaze a chystaj zadné vrátka, aby si mala za čo a kam ísť
@anonym_autor ono ten padny /vazny/ dovod na rozvod rozchod byva uz davno predtym ako sa zacnes touto otazkou skutocne zaoberat. Jedine co brani je nizka sebaucta , nestastna vyvchova typu - " vydrz kvoli detom aj ja som trpela a vidis prezila som " a zavislost na tom co poznam aj ked je to nevyhovujuce, dalej strach ze to bude este horsie - co nas drzi v nefuncnych vztahoch aj o niekolko rokov ako by bolo treba. Ak sa oslobodite od strachu co bude ak... mate uplne jasno...nepotrebujete nic spisovat a analyzovat, pripadne jednoducha otazka " som v tomto vztahu vacsinu casu stastna alebo vacsinu casu nestastna, pripadne da sa s tym nieco robit? Najvacsi problem je vykrocit do neznama ....

Ja to práve v sebe silno riešim. Muzovi som našla v telefóne flirty s kolegyňou, niekoľkomesačné vypisovacky a riešim čo ďalej. Máme dve malé deti a ja neviem, čo urobiť..