Čo je láska?
Prajem krásny večer. Dnes mi je nejak otupno. Rozmýšľam nad životom. Čo je vôbec láska? čo človek cíti? Aký to je pocit? Nemyslím ze som to niekedy cítila k niekomu ani necítila od nikoho. Cítim sa akurát tak vyhorena zo života. Som zväčša sama ani rodičom som nebola chcenym dieťaťom. Chcem ľúbiť ale neviem ako. Dokážem vypočuť ľudí chápať ich som empaticka a sucitna. Dokážem smahom ruky odpustiť a zabudnúť. Objať a utesit. Ale nie ľúbiť.. Neviem ako na to, ako sa to prejavuje. Akú inú lásku si človek dokáže nájsť ak partnerský život nie je preňho? Akou láskou ste si nahradili vzťah k mužovi /žene? Čo vás naplnilo láskou? Ďakujem
Laska je choroba liecitelna iba manzelstvom
Tiez je to ako mat najlepsieho kamosa ktoreho mozes ak chces osahavat uplne vsade a nebude moc pindat
Niekoho milovať nie je vyhrá a ani povinnosť,myslím,že láska k sebe je prvoradá a najdôležitejšia a až potom tie ostatné
@minenkaa Presne tak. Láska k sebe je prvoradá.Na toto sa autorka zameraj.
A život môže priniesť rôzne vzťahy, či uz partnerské, rodičovské, priateľské, alebo vzťah k Bohu, kde môžeš dávať aj prijímať lásku.
@anonym_autor asi ti rodičia moc lásky neprejavovali,alebo slabo,že si to ani nevnímala. Možno to ani sami nevedeli prejaviť. Čo je láska? Pre každého asi niečo iné? Pre mňa je láska to, že si s niekým s kým sa máš dobre a bez neho je ti smutno. Zdieľate spoločné zážitky,smejete sa spolu,pomáhate si, vážite si jeden druhého..alebo,keď prídeš z práce a má ťa kto objať,.pobozkať, porozprávať sa s tebou, spýta sa aký si mala deň...
@martinmmartin rozmyslam, ktory z tvojich dvoch prispevkov je vacsia blbost...normalne mi sanka padla
laska nie je cit ci emocia laska je rozhodnutie robit dobro. laska sa sklada z viacerych casti laska k sebe, k ludom alebo k BOhu. a tiez ak sa nenaucis mat rada samu seba (prijat sa taka aka si) nenaucis sa milovat inych ludi
@anonym_autor A čo je láska ak nie to, že dokážeš odpustiť a zabudnúť. Ak dokážeš objať a utešiť. Ak dokážeš mať súcit. Ty ju skutočne žiješ. V konkrétnych okolnostiach a situáciach. Tam kde je to potrebné. A hoci si ju osobne nezažila dokázala si ju v sebe nájsť. Alebo lepšie povedané ona našla teba. A ty si dovolila aby naplnila tvoje srdce. Práve tým rozhodnutím, že ja chcem ľúbiť. A v tomto si krásnym príkladom a povzbudením aj pre mňa. Prajem ti všetko dobré. Nech je každý deň tvojho života naplnený láskou.
@anonym_autor laska je aj rozhodnutie konat dobro, nie je to vooobec len o cite a emocii. Skutocna laska sa prejavuje skutkami lasky...podla toho, co pises, tak mas lasku v sebe...mozno prave preto si sucitnejsia s druhymi, ze si ju dostala malo doma.
Ak myslis na emociu, tak ked pride ten pravy, budes to vediet.
Laskou naplna pomoc druhym. Ak vies, ze si potrebna pre niekoho...a nemusi to byt muz. Vztahy s ludmi nas naplnaju laskou.
Skutočná láska je tá materinská. Bez podmienok a sme schopný pre milovanú bytost urobiť čokoľvek. To je láska.
Nepotrebuješ hľadať inú lásku, ale iba správneho človeka. Ale aj tak odporúčam knihu - Umenie milovať, tam nájdeš porovnanie rôznych typov lásky.
@martinmmartin hej, hovorí sa, že choroba je nakazliva, kiež by bola aj láska 🫣
@anonym_autor už aj to, že dokážeš objať a utešiť je istý spôsob lásky, určite časom si ťa láska nájde aj ty ju. Niekto čaká na lásku veľmi dlho.
Skutočná láska je tá materinská. Bez podmienok a sme schopný pre milovanú bytost urobiť čokoľvek. To je láska.
@klara546 presne tak.ja najviac milujem svoje deti
@anonym_autor kúp si psa.

Niekoho milovať nie je vyhrá a ani povinnosť,myslím,že láska k sebe je prvoradá a najdôležitejšia a až potom tie ostatné