Čo pomáha pri derealizácii a depersonalizácii?
Ahojte, pomohlo Vám niečo na derealizaciu a depersonalizaciu ? Ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor Uštipnúť sa s povedať si áno som to ja, tu a teraz a nič sa nedeje. Kľud, to prejde. A robiť to zakaždým. To pomenovanie a uvedomenie si pomôže. Možno nie hneď, ale časom to bude len lepšie až to vymizne.
@mergimar a tebe to zmizlo úplne? ...stipnutie nepomáha...už mám pocit, že som častejšie v derealizacii ako v realite...
Mala som to možno 2-3 roky? Potom mi zistili sklerózu multiplex, nasadili liečbu a nejako to vymizlo... Treba to riešiť so psychiatrom
@anonym_autor Užíváš nějaké lieky? Poznám niekoho s týmito pocitmi, táto osoba však užíva psychofarmaka a ma diagnostikovanu hranicnu poruchu osobnosti.
Mala som to možno 2-3 roky? Potom mi zistili sklerózu multiplex, nasadili liečbu a nejako to vymizlo... Treba to riešiť so psychiatrom
@anonym_c03609 psychiater povedal, ze špeciálne na to lieky nie sú...ze skôr navrhuje psychologa
@anonym_autor Užíváš nějaké lieky? Poznám niekoho s týmito pocitmi, táto osoba však užíva psychofarmaka a ma diagnostikovanu hranicnu poruchu osobnosti.
@grof_monte_christo áno beriem antipsychotika a AD, ale mala som to aj pred užívaním liekov
@anonym_autor a aku mas diagnozu?
@anonym_autor a aku mas diagnozu?
@mimirka32 schizofrenia a depresivnu epizodu

@anonym_autor Uštipnúť sa s povedať si áno som to ja, tu a teraz a nič sa nedeje. Kľud, to prejde. A robiť to zakaždým. To pomenovanie a uvedomenie si pomôže. Možno nie hneď, ale časom to bude len lepšie až to vymizne.