icon

Čo pomáha pri derealizácii a depersonalizácii?

23. júl 2025

Ahojte, pomohlo Vám niečo na derealizaciu a depersonalizaciu ? Ďakujem za odpoveď.

mergimar
23. júl 2025

@anonym_autor Uštipnúť sa s povedať si áno som to ja, tu a teraz a nič sa nedeje. Kľud, to prejde. A robiť to zakaždým. To pomenovanie a uvedomenie si pomôže. Možno nie hneď, ale časom to bude len lepšie až to vymizne.

autor
23. júl 2025
@mergimar

@anonym_autor Uštipnúť sa s povedať si áno som to ja, tu a teraz a nič sa nedeje. Kľud, to prejde. A robiť to zakaždým. To pomenovanie a uvedomenie si pomôže. Možno nie hneď, ale časom to bude len lepšie až to vymizne.

@mergimar a tebe to zmizlo úplne? ...stipnutie nepomáha...už mám pocit, že som častejšie v derealizacii ako v realite...

anonym_c03609
23. júl 2025

Mala som to možno 2-3 roky? Potom mi zistili sklerózu multiplex, nasadili liečbu a nejako to vymizlo... Treba to riešiť so psychiatrom

grof_monte_christo
23. júl 2025

@anonym_autor Užíváš nějaké lieky? Poznám niekoho s týmito pocitmi, táto osoba však užíva psychofarmaka a ma diagnostikovanu hranicnu poruchu osobnosti.

mergimar
23. júl 2025
@anonym_autor

@mergimar a tebe to zmizlo úplne? ...stipnutie nepomáha...už mám pocit, že som častejšie v derealizacii ako v realite...

@anonym_autor áno. Ale ja som užívala aj AD.

autor
23. júl 2025
@anonym_c03609

Mala som to možno 2-3 roky? Potom mi zistili sklerózu multiplex, nasadili liečbu a nejako to vymizlo... Treba to riešiť so psychiatrom

@anonym_c03609 psychiater povedal, ze špeciálne na to lieky nie sú...ze skôr navrhuje psychologa

autor
23. júl 2025
@grof_monte_christo

@anonym_autor Užíváš nějaké lieky? Poznám niekoho s týmito pocitmi, táto osoba však užíva psychofarmaka a ma diagnostikovanu hranicnu poruchu osobnosti.

@grof_monte_christo áno beriem antipsychotika a AD, ale mala som to aj pred užívaním liekov

mimirka32
23. júl 2025

@anonym_autor a aku mas diagnozu?

autor
24. júl 2025
@mimirka32

@anonym_autor a aku mas diagnozu?

@mimirka32 schizofrenia a depresivnu epizodu