Čo prebrať pri zoznamovaní na začiatku vzťahu?
Spoznala som zaujímavého muža na zoznamke a po prvom stretnutí sme zistili, že sme si sympatický. Veľmi sa teším, že konečne niekto normálnejší, kde som na prvom stretku naozaj nenašla nijaký extrémny redflag. Trocha sa bojím toho, že má dve deti s dvoma ženami a ten druhý vzťah nebol žiadne zrelé rozhodnutie aj napriek veku. Ja už sa tiež bojím toho, že vstúpim do vzťahu s nesprávnym človekom. Mám dve deti a chcela by som si naozaj dobre vybrať a nie sa sklamať a ešte vyrobiť deťom chaos. Čo všetko by ste chceli vedieť a prebrať s človekom na začiatku, aby to zasa nebolo veľmi predčasné sa v niečom rýpať, ale zasa mohlo by niečo zásadné odhaliť? Je tu veľa príbehov neúspešných vzťahov, nerada by som tu o pár rokov písala jeden z dalších. Ako by ste na to išli na začiatku, aby to malo aspoň šancu skončiť šťastne pre všetkých. Môžete napísať aj vy vaše skúsenosti ako neprehliadať na začiatku varovné signály. Naozaj mi záleží, aby to tentokrát klaplo na celý život.
Hmm to ťažko odhadnúť.. niektorí ľudia sa vyfarbia aj tak až po čase bez ohľadu na to ako si dáš pozor. Moja rada spýtaj sa ho ako sa majú deti ak odpovie krátko tak zrejme o ne nemá veľký záujem čo môže byť problém keďže ich máš aj ty. Spýtaj sa ho čo sa mu nepáčilo na predošlých vzťahoch ak začne hneď obviňovať a nakladať na obe ex a že on za nič nemôže, tak asi je tam podozrenie že si nevie priznať aj on chyby. Ak príliš bude spomínať ex aká bola etc, tak asi stále sa nepreniesol cez rozchod/rozvod. Takéto všeobecné veci ti vedia dať základný náhľad na toho človeka.
Ziadne otázky a odpovede ti nezarucia, že ti to klapne na celý život. Za mna to nie su ani tak slova, ako skor všetko ostatne okolo. Slova sa hovoria a chlieb sa je. A možno by pomohlo mat ujasnene, co chceš a co nie a komunikovat to
Nevieme, kolko mas rokov ani to, co presne od vztahu ocakavas. Ja som hladala partnera vo veku 40+, velmi dlho. Nie otca pre deti (toho maju), ale niekoho, s kým mi bude fajn. Už nemám 30 necakam ideálny vztah na celý život.
@anonym_autor len či ty budeš preňho vhodná partnerka na celý život. Tiež dve deti, tiež po rozpade vzťahu. Vzťah nie je nákup pre nás kvalitného výrobku v obchoďáku. Vzťah je o súlade oboch. Vzťah sa nedá nájsť dokonalý natrvalo.
@anonym_autor kade chodi,deti robi👍,do tretice vsetko dobre...
Na začiatku sa chce každý ukázať v tom najlepšom,ale ako bolo už spomenuté, človek musí len zistiť na vlastnej koži,ako to dopadne. A to ,že má dve deti s dvoma ženami tiež považujem za prinajmenšom "blikajúcu kontrolku".😏
Kondom (vzdy) inak bude tretie dieta s tretou matkou. A never ze ho vytiahne.
Na prvý pohľad človeka ťažko odhadneš, ľudia sa vedia pretvarovať. Máš to o to zložitejšie, že hľadáš partnera pre seba, ale i otca pre svoje deti. Mne by blikala kontrolka už z toho, že má deti s 2 ženami a hľadá ďalšiu.
@anonym_autor ty si už pripravuješ v mysli s ním existovať, dobre sleduj všetky emócie, čo robí, čo nerobí, čo ti z toho vadí, čo akceptovať vieš, chce to hlavne čas.... 2 deti a 2 ženy -to by som bola na pozore
@anonym_autor ja by som to príliš neriešila, máte za sebou prvé stretnutie, boli ste si sympatický, nesústreďovala by som sa na to, čo prebrať alebo nie na ďalších stretnutiach. Nechala by som tomu voľný priebeh, tak sa často dozvieš najviac. Kľudne sa môžete baviť o filme, ktorý ste videli, určite príde aj an otázky o deťoch a bývalých vzťahoch. Možno nie na druhom stretnutí, ale na ďalších. Dozvieš sa, kedy sa venuje svojím deťom, budeš počuť, ako o nich hovorí. Otázky typu ako si predstavuje ďalší život, zatiaľ nechaj tak. Obaja máte deti, predpokladám, že do ďalších ani jeden ísť nechcete, nemusíte riešiť spoločný život, minimálne počas ďalšieho pol roka. To, že má dve deti s dvomi ženami je síce zdvihnutým prstom, ale preto to nemusí byť zlý človek
Ak 2 deti s 2 zenami nie je redflag, tak potom uz neviem co…chces byt tretia?
Toto má snáď nastavená každá žena podľa seba,čo je pre ňu dôležité a čo nie,a to by sa mala snažiť zistiť o tom mužovi,neexistuje žiadne "príliš skoro" na otázky rôzneho charakteru,ja bežne s mužmi rozoberám na zoznamke ešte pred stretnutím,čo tam hľadajú,čo očakávajú,kam chcú,aby to smerovalo a podobne..Na druhej strane ,žiadne "správne" otázky a ani správne odpovede ti nezaručia,že ten vzťah po pár mesiacoch nezakape na nejakej veci,ktorá by ti ani len vo sne nenapadla (stalo sa mi to už dvakrát)..
@anonym_c05621 a? Predpokladám, že autorka témy ďalšie deti neplánuje a že mal ten muž dva vzťahy a z každého má dieťa? V jej veku asi ťažko stretne niekoho, kto mal len jeden vzťah. Nie je tu dosť žien, ktoré sa kopli dva krát? Preto to musia byť ženy nepoužiteľné pre ďalší život? Nechcem si toho muža zastávať, môže to byť totálny magor, ktorý sa behom pár ďalších stretnutí vyfarbí a môže to byť človek, s ktorým jej bude fajn. Ja by som mu určite šancu dala a uvidí, veď nejdú spolu bývať, ani s ním nemusí skočiť do postele
@anonym_autor zaujimal by ma dovod rozchodu.
@anonym_autor no pre mna je uz red flag ze ma dve deti z dvoma zenami
@karolina2121 Red flag je skôr tvoja gramatika.
🚩2 deti s dvoma ženami. Žije sám alebo s mamou? Ako hovorí o ženách a bývalých partnerkach? O deti sa zaujíma? Žil s partnerkou alebo to boli len stretka? O čom ste si písali? Plánuje si nájsť partnerku alebo sa chce stretávať hľadá niekoho s výhodami? Pre mňa bola veľká 🚩ak padla veta že je naštvaný ( sklamaný) a podobne a už chce byť sám a len sa stretávať taký vzťah s výhodami. Tiež ako má poriesene deti? Platí na ne? Nejaké dlhy a podobne? Ma reči ako puberťák alebo sa orientuje v realite?
@anonym_c05621 no tak mu tie vztahy nevysli, z roznych dovodov, preto este nemusi byt zly clovek. su aj vacsie red flagy. Za mna alkohol, zavislosti, nepracujuci poriadne, arogantny, sebec, klamar, dlhy napriklad
@anonym_c05621 no tak mu tie vztahy nevysli, z roznych dovodov, preto este nemusi byt zly clovek. su aj vacsie red flagy. Za mna alkohol, zavislosti, nepracujuci poriadne, arogantny, sebec, klamar, dlhy napriklad
@anonym_5638dc život s mamičkou
Toto má snáď nastavená každá žena podľa seba,čo je pre ňu dôležité a čo nie,a to by sa mala snažiť zistiť o tom mužovi,neexistuje žiadne "príliš skoro" na otázky rôzneho charakteru,ja bežne s mužmi rozoberám na zoznamke ešte pred stretnutím,čo tam hľadajú,čo očakávajú,kam chcú,aby to smerovalo a podobne..Na druhej strane ,žiadne "správne" otázky a ani správne odpovede ti nezaručia,že ten vzťah po pár mesiacoch nezakape na nejakej veci,ktorá by ti ani len vo sne nenapadla (stalo sa mi to už dvakrát)..
@lucylaw a aké veci to boli prosím ťa?
@anonym_5638dc ja to mám tiež ako ty
@lucylaw a aké veci to boli prosím ťa?
@anonym_autor Môj predposledný ex mal dve deti,dcéry v striedavke,jedna mala 15 a druhá 17..Všetko bolo vyslovene dokonalé,boli sme spolu rok,ani raz sme sa nepohádali,začali sme spolu bývať a vtedy som zistila,že u nich doma úplne zlyhala výchova vo vzťahu k tým dcéram,resp.žiadna výchova ani nebola,tie dievčatá nemali základné hygienické návyky,nesprchovali sa,lebo "im to nedávalo zmysel" (citujem),špinavé prádlo sa im povaľovalo v izbách po zemi a očakávali,že keď sa pôjde prať budeme to u nich my zbierať,odpadky mali pohádzanén v izbách na zemi,nevedeli po sebe odložiť špinavý riad ani len do drezu,nie ešte do umývačky,proste domáce práce nula bodov a ešte čakali,že ich budeme obskakovať..Ja som bola z toho dosť v šoku,ale nikdy som im nič nepovedala,lebo som sa na to necítila kompetentná,bavila som sa o tom len s ex,ten sa tváril,že ma chápe,jediné,čo som chcela bolo,aby po sebe upratali aspoň svoj bordel,keď už v domácnosti s ničím nepomôžu..No dopadlo to tak,že mi dal ex ultimátum,buď nebudem od jeho detí nič chcieť alebo sa rozideme,on od nich totiž nemôže chcieť,aby po sebe upratovali,lebo "im upratovanie nedáva zmysel a on ich do toho nemôže nútiť,lebo by boli chuderky nešťastné" (citujem)..Takže sme sa rozišli..A posledný vzťah trval len 4 mesiace,super sme si rozumeli,všetko išlo výborne,kým neodišiel na 3 mesiace pracovne na Maltu..Povedala som si,že ok,nejako to zvládneme,veď si budeme písať,volať,príde on niekedy na víkend domov,ja prídem niekedy na víkend za ním,aj sme tak boli obaja dohodnutí..Dopadlo to tak,že keď tam prišiel,mal údajne toľko roboty,že mal ledva čas mi napísať správu na dobré ráno a dobrú noc,tak to išlo 2 týždne,až kým mi neoznámil,že teda momentálne sme obaja v úplne inom režime a on proste nemá vôbec čas na to,aby nejakým spôsobom medzi nami udržiaval komunikáciu a proste ma zo dna na deň úplne odstrihol..
No a z toho celého vyplýva,že proste niekedy aj keď sa pýtaš na všetko a zisťuješ si rôzne pre teba dôležité veci,tak vždy sa môže nájsť časom niečo,čo ťa prekvapí..Napríklad ja už teraz rovno zisťujem keď si s niekým píšem,aký majú doma režim s deťmi,či sa sprchujú a aspoň nejako sa zapájajú do domácich prác..
@karolina2121 tiež mám známeho, dve deti, dva rozvody... A je to jeden úžasný skvelý muž. Áno, je to aj môj bývalý milenec, ale do dnešného dňa ho ľúbim a viem, že aj on mňa. To, je ale iný príbeh. Nikdy nemôžeš vedieť, prečo sa dva razy rozviedol...
@anonym_autor Môj predposledný ex mal dve deti,dcéry v striedavke,jedna mala 15 a druhá 17..Všetko bolo vyslovene dokonalé,boli sme spolu rok,ani raz sme sa nepohádali,začali sme spolu bývať a vtedy som zistila,že u nich doma úplne zlyhala výchova vo vzťahu k tým dcéram,resp.žiadna výchova ani nebola,tie dievčatá nemali základné hygienické návyky,nesprchovali sa,lebo "im to nedávalo zmysel" (citujem),špinavé prádlo sa im povaľovalo v izbách po zemi a očakávali,že keď sa pôjde prať budeme to u nich my zbierať,odpadky mali pohádzanén v izbách na zemi,nevedeli po sebe odložiť špinavý riad ani len do drezu,nie ešte do umývačky,proste domáce práce nula bodov a ešte čakali,že ich budeme obskakovať..Ja som bola z toho dosť v šoku,ale nikdy som im nič nepovedala,lebo som sa na to necítila kompetentná,bavila som sa o tom len s ex,ten sa tváril,že ma chápe,jediné,čo som chcela bolo,aby po sebe upratali aspoň svoj bordel,keď už v domácnosti s ničím nepomôžu..No dopadlo to tak,že mi dal ex ultimátum,buď nebudem od jeho detí nič chcieť alebo sa rozideme,on od nich totiž nemôže chcieť,aby po sebe upratovali,lebo "im upratovanie nedáva zmysel a on ich do toho nemôže nútiť,lebo by boli chuderky nešťastné" (citujem)..Takže sme sa rozišli..A posledný vzťah trval len 4 mesiace,super sme si rozumeli,všetko išlo výborne,kým neodišiel na 3 mesiace pracovne na Maltu..Povedala som si,že ok,nejako to zvládneme,veď si budeme písať,volať,príde on niekedy na víkend domov,ja prídem niekedy na víkend za ním,aj sme tak boli obaja dohodnutí..Dopadlo to tak,že keď tam prišiel,mal údajne toľko roboty,že mal ledva čas mi napísať správu na dobré ráno a dobrú noc,tak to išlo 2 týždne,až kým mi neoznámil,že teda momentálne sme obaja v úplne inom režime a on proste nemá vôbec čas na to,aby nejakým spôsobom medzi nami udržiaval komunikáciu a proste ma zo dna na deň úplne odstrihol..
No a z toho celého vyplýva,že proste niekedy aj keď sa pýtaš na všetko a zisťuješ si rôzne pre teba dôležité veci,tak vždy sa môže nájsť časom niečo,čo ťa prekvapí..Napríklad ja už teraz rovno zisťujem keď si s niekým píšem,aký majú doma režim s deťmi,či sa sprchujú a aspoň nejako sa zapájajú do domácich prác..
@lucylaw Fuha. A davalo tym 2 trubkam aspon nieco zmysel? 😃