Čo vedie ľudí k túžbe po vzťahu?
Chcela by som vedieť vaše pohľady. Síce som vzťah mala a bol v pohode, ale vždy snáď aj od 15stich som vedela, že to pre mňa proste nie je. A po trojročnom vzťahu sa to skončilo a som šťastná.
Vždy ma zaujímalo, čo ľudí na tom láka. Pochopím to u ľudí, ktorí chcú deti. Ale predstavte si, že ich nechcete. Samé diskusie sú tu o tom, ako sa človek trápi s tým druhým, nevery, klamstvá a iné starosti. Stojí toto ľuďom za to? Naozaj nie je nikto, kto chce po práci prísť domov a mať svoj kľud?
menia kľud na sex, peniaze a pohodlie
Si normálna, alebo totálne šibnutá?
@anonym_autor mat svoju spriaznenu dusu. Tesit sa na nu domov. Byt objektom tesenia sa. Zdielat zivotne aktivity, zdielat vsetko pekne, co vidis a zazijes s niekym realnym (nie s internetom), mat s kym ranajkovat/obedovat/vecerat, mat komu pomoct, byt objektom pomoci, mat sa komu postazovat, vyrozpravat, mat koho pohladit, pritulit...
@anonym_autor vo vzťahu nemáš kľud? Každý má život ako si zariadi, tak je to aj so vzťahmi. Keď ti partnerstvo nevyhovuje tak buď sama, nie je na tom nič zlé.
Po praci domov a mat svoj klud je skvele. Ked mas do 30, single kamaratov a este rodinu. Neskor to uz take super nie je. Ked mas 60, nahle skolabujes a z nemocnice volaju kolegom, lebo to su jedine a najpouzivanejsie cisla, co mas v telefone. Nakoniec zomries v tej nemocnici a nie je to ani komu oznamit. True story, kolegyna c.1. O tom ze aj by si niekde isla na dovcu, do kina, na vylet, ale nie je s kym. Vsetci uz maju svojich partnerov a program. A aj ked ides sama, nikoho to nezaujima, nik sa nevie s tebou tesit so zazitkov. A ked si chora, je ti zle, lezis doma sama a premyslas, po kolkych dnoch ta objavia. Tiez true story, kolegyna c.2. Odvtedy ma panicky strach z choroby
@anonym_autor Máš pravdu, že sú tu samé diskusie o tom, aké majú ľudia zlé vzťahy. Ale to je preto, že kto má super vzťah a je v ňom šťastný, nebude o tom zakladať diskusiu. Myslím, že je stále oveľa viac tých dobrých vzťahov, než tých zlých.
Si normálna, alebo totálne šibnutá?
@sisska96 dala ptazku do plena, aby to tu ozilo, klasika
@anonym_autor Máš pravdu, že sú tu samé diskusie o tom, aké majú ľudia zlé vzťahy. Ale to je preto, že kto má super vzťah a je v ňom šťastný, nebude o tom zakladať diskusiu. Myslím, že je stále oveľa viac tých dobrých vzťahov, než tých zlých.
@ha_ha a keď niekto ospevuje svoj vzťah ako dokonalý aj tak mu nikto neverí.
@anonym_autor autorka, zrejme si v zivote nemala priklad dobreho vztahu/manzelstva
@sisska96 dala ptazku do plena, aby to tu ozilo, klasika
@janetinka27 no keby nikto nemal vzťah ani ľudstvo neexistovalo. Preboha normálne vec je mať vzťah
@janetinka27 no keby nikto nemal vzťah ani ľudstvo neexistovalo. Preboha normálne vec je mať vzťah
@sisska96 ano, je to prirodzene a normalne a prave preto je to vdacna tema pre konik, lebo vsetkym to pride normalne, len autorka sa tvari ako lietadlo
Láska. Čo asi. ;D Svedok života.
@sisska96 ano, je to prirodzene a normalne a prave preto je to vdacna tema pre konik, lebo vsetkym to pride normalne, len autorka sa tvari ako lietadlo
@janetinka27 tak kľudne môže ostať sama ako stará dievka s mačkami
@janetinka27 tak kľudne môže ostať sama ako stará dievka s mačkami
@sisska96 mozno ani nepise o sebe, mozno je to len vymyslena tema
Ja rozumiem co ľudí k tomu vedie ale doteraz som na to šťastie nemala. Prídeš domov z práce čaká ťa milovaný človek spriaznena duša máš sa s kým porozprávať pritulit sa, keď máš ťažké obdobie je tam pre teba vypočuje pomôže prekonať. Idete spolu na dovolenku užívate si spoločne strávený čas. Kľudne aj bez detí. Po tom všetkom som túžila a je mi ľúto ze som to nenašla. Nech som taková maková ten princ neprišiel. Zvykla som si na samotu ale niekedy to na mňa dolahne a poplacem si. Nuž každý si ma niečo v živote prežiť. Okrem vzťahov si život užívam aj sama. Svoju práci zbožňujem mam všetko. Okrem teda lásky
Po praci domov a mat svoj klud je skvele. Ked mas do 30, single kamaratov a este rodinu. Neskor to uz take super nie je. Ked mas 60, nahle skolabujes a z nemocnice volaju kolegom, lebo to su jedine a najpouzivanejsie cisla, co mas v telefone. Nakoniec zomries v tej nemocnici a nie je to ani komu oznamit. True story, kolegyna c.1. O tom ze aj by si niekde isla na dovcu, do kina, na vylet, ale nie je s kym. Vsetci uz maju svojich partnerov a program. A aj ked ides sama, nikoho to nezaujima, nik sa nevie s tebou tesit so zazitkov. A ked si chora, je ti zle, lezis doma sama a premyslas, po kolkych dnoch ta objavia. Tiez true story, kolegyna c.2. Odvtedy ma panicky strach z choroby
@viera27 jeminkote tak to je brutálne negatívny pohľad na vec 🙈 akoby samota bola niečo zlé a toxické a človek aby sa bal. Keď máš umrieť umries hocikde a nikto pri tebe reálne nemusí byť a nájdu ta až bohvie kedy. Kvôli tomu by som sa nebála byt sama 🤦♀️ ideš na dovolenku sama a užívaš si to a co ze to nemáš komu zavesiť na nos? Aj tak to nikoho netrápi a nie je pekne sa s vecami chváliť 😃 troska slnka do tohto temného komentáru
Mám vzťah a žijem kľudne.Zijem najkludnejsie,najspokojnejšie,najšťastnejšie a najmilovanejsie ako som kedy žila.Neexistuje krajší pocit,ako prísť domov a objať svoje deti a svojho muža a pritulit sa k nemu.Zit sám dlhodobo nie je dobré ani pre psychické ako pre fyzické zdravie.Neverim,že niekto chce žiť dobrovoľne sám dlhodobo
Je úplne v poriadku, že ty to cítiš inak, ale môj život je s tým pravým proste lepší... určite preferujem byť single pred zlým vzťahom, ktorý ma akokoľvek obmedzuje a necítim sa v ňom dobre, naozaj som nikdy nepotrebovala byť zadaná, len aby som bola zadaná... ale s mojim manželom mi toto nikdy ani len neprešlo hlavou, že by ma to nejak obmedzovalo alebo podobne... je to proste láska, ťažko to opísať, jednoducho sme parťáci a je nám spolu najlepšie na svete... mám rada tu blízkosť, initmitu, že sa mám o koho oprieť doslova aj obrazne, že sa o seba navzájom staráme, že spolu zažívame krásne veci a aj tie ťažké chvíle sú s ním znesitelnejšie...
@anonym_autor keď sa zaľúbiš si moc nevyberaš čo chceš 😁 proste s tým človekom chces dýchať rovnaké molekuly.... Časom samozrejme to všetko opadne do určitej miery ,ale keď 2 ľudia si spravia rodinu tak sa cítiš naplnená, cítiš že to je to, kde máš v živote byť. Deti odrastú a znova ti ostane len ten partner. Proste to sa volá láska. A ak je medzi 2 ľuďmi naozaj láska tak prekoná všetko. A že toho v živote bude čo treba prekonať.... Preto buďte k sebe vždy čo najviac to ide dobrí. Keď čítam ako sa tu podvádzajú a čo doma predvádzajú krížom krážom tak je to smutné. A samozrejme stať sa to môže každému , ale každý máme svedomie tak žime tak aby sme si ho nemuseli pokaziť 🙂 A ak sa ty cítiš naplnená sama, je to v poriadku. O to ide. Cítiť že si tam kde máš byť.
@anonym_autor a ako riešiš sex? si aj asexualna?
@anonym_autor po partnerovi som túžila napriek tomu, že som už deti neplánovala. Som šťastná, že sme sa našli, že sa mám o koho oprieť, keď mám ťažké chvíle, že sa o mňa postará, keď som chorá, je mi veselšie, keď trávime dovolenky, výlety spolu. Zbožňujem naše intímne chvíle, večery, keď sa spolu hodiny rozprávame a smejeme. Nie sme nalepení na sebe nonstop, máme každý aj svoje koníčky, priateľov, takže máme každý aj svoj kľud. Uvedomujem si, že vzhľadom na vek nás oboch to skôr či neskôr skončí a bojím sa toho, no som životu vďačná, že som takého muža našla, aj ked až na druhý pokus. Takto som to cítila a cítim ja, ale ak to ty cítiš ináč, je to v poriadku. Čím ďalej tým viac pribúda ľudí, ktorým vyhovuje single život, aj keď majú priateľa s výhodam, žije každý sám. A poznám ženu, ktorá nikdy o vzťah, deti nemala záujem, aj keď muži o ňu áno. Veľa cestovala, užívala si život, nemienila sa nikomu prispôsobovať, je vyrovnaná a šťastná. Každý nech si žije tak, ako mu to vyhovuje
@minenkaa máloktorý partner rešpektuje osobný priestor. Chce spoločne aktivity aj keď ty napr túžiš byt v danej chvíli skôr sama so sebou. Ja viem o com autorka píše. Veľa mužov čaká se ich žena bude zabávať
@sszuzu8 že ich žena bude zabávať? Tak to som ešte nikdy nepočula. A ako? Robiť animátorku?
@anonym_autor rozmýšľam, prečo by som nemala mať svoj kľud, keď prídem domov z práce, z obchodu, od kamošky a je tam muž. Deti, to ešte chápem, najmä do desať rokov, potom chcú už oni kľud od teba, ale muž?
@minenkaa máloktorý partner rešpektuje osobný priestor. Chce spoločne aktivity aj keď ty napr túžiš byt v danej chvíli skôr sama so sebou. Ja viem o com autorka píše. Veľa mužov čaká se ich žena bude zabávať
@sszuzu8 ze muzi chcu aby ich zeny zabavali? Z akej igelitky si vytiahla taketo iracionalitky?

A v partnerstve nemôžeš mať svoj kľud?