icon

Čo znamenajú permutácie vo vzťahu?

16. jan 2025

Hovorím o dvoch ľuďoch (muž a žena) ktorí sú dobrí kamaráti a hovoria že ich vzťah má permutácie. Čo to vlastne znamená? Že ten vzťah môže mať viac definícií alebo niečo také?

januska12323
16. jan 2025

Netuším, opýtaj sa ich.

biba_18
16. jan 2025

vo význame permutácie vzťahu som sa s týmto výrazom nestretla, poznám ho čisto matematicky resp. kombinatoricky... ale slovo permutovať znamená obmieňať, meniť ...

autor
16. jan 2025

@biba_18 Asi to teda znamená to, že ten vzťah môže mať viac pomenovaní naraz. Že je zložité nazvať ho len jednou definíciou. Trochu z toho, aj z toho, aj iného.

andreja13
16. jan 2025

Znamena to, ze vztah prechadza roznymi fazami alebo situaciami 😀 Ale akoze este som to takto nepocula veru v spojitosti so vztahom.

biba_18
16. jan 2025

by som súhlasila s @andreja13 ...

sissy27
16. jan 2025

V preklade - obcas sa spolu vyspia a obcas si mozno spravia nejaku scenu, len to nazvali takto komplikovane aby to neznelo blbo 😂

biba_18
16. jan 2025

@sissy27 😂😂 asi tak

nafka0483
16. jan 2025

Ze ma obmeny? Ze raz sme kamarati, raz sme v stastnim vztahu, raz v nefungujucom, potom vo vztahu nie sme, potom sme kamarati s vyhodami...? Ci ako teb vztah obmienaju? S permutaciami som sa stretla len v kombinatorike.

Este to moze byt vztah s turbulenciami a len si pomylila vyraz 😅

michal_dr
16. jan 2025

@autorka

...v tomto vzťahu je priveľa rozumu 🤔🤦‍♂️
Vážne už v dnešnej dobe potrebujeme vysokú školu na vzťahy...?🙄🤣
Byť zamilovaný, milovať jeden druhého najmä v začiatkoch je tak krásne a bláznivé v každom veku 😊, a vzťah dvoch ľudí... ten má byť radosťou, bez premýšľania 🙂
Ešteže že ich vzťah nevyjadrili cez funkciu sínus, rovnicou a*sin(b*x + c) + d pretože ty by boli už ako starý manželia raz hore, raz dolu 🤣

Hlavne, že sa majú radi 😉🙂

Vašo Patejdl... "Nepriznaná"

https://www.youtube.com/watch?v=7dqSLiaKlJo
moonlight1210
17. jan 2025

Asi tym chcu povedat, ze sa este nerozhodli, ci ich vztah je stale kamaratstvo, alebo su uz zalubeni milenci. Ale kedze tomu davaju vtipne mena, tak uz maju skor blizsie k tomu druhemu.

andrea2667
18. jan 2025

Zrejme to bolo myslené v prenesenom význame, napr. že sú kolegovia, priatelia, milenci, súperi...

123profil321
19. jan 2025

@nafka0483 tiež si myslím, že chcela povedať turbulencie 😀😀 zrejme majú vzťah ako na horskej dráhe - raz dobre, raz zle