Dá sa náš vzťah ešte obnoviť?
Dobry den. Mame klasicku rodinu, hypoteku, auto, dom a pracu. Od zaciatku mojej materskej zacal muz viac pracovat, aby sme sa mali stale dobre. Pomaly upustal od nejakej vypomoci v domacnosti (predtym nemal problem ani prekvapit ma a uvarit, oprat ci zehlit), ale brala som to normalne. Postupom casu si prestal odkladat aj svoje veci, vsetko zhodil na stolicku, nedal svinave veci do prania, nezahadzoval papieriky do kosa (zjedol keksik a nechal na komode, stole....). Jednoducho nie len ze nepomohol, ale robil bordel a bol doslova ako druhe dieta. Potom to preslo do toho, ze som si zacala chodit sama aj na nakupy (nesoferujem, takze to nosim v taskach peso), zacala som kosit ci upratovat dvor...a stale som pocuvala, ze ved on zaraba...snazila som sa mu dohovorit, naozaj. Teraz vsak zistujem, ze nasa domacnost funguje uplne bez neho a on je bohuzial iba pre peniaze...nemyslim to zle, ze ho vyuzivam, lubim ho a nie je milionar ani nic podobne, ale inak sa na chode nasej domacnosti nepodiela a nemyslim si, ze to je v poriadku. Ja tiez nie som bez prijmu a odkazana nanho. Odcudzili sme sa jeden druhemu, ked moze, ide von nieco majstrovat do dielne, aby sme nemuseli byt spolu. Odmietam zit v spine, takze to stale zanho upratujem a myslim, ze aj preto je este stale so mnou, lebo mu to vyhovuje. Naopak ja sa citim ako bez muza a svojimi cinmi ma v tom len utvrdzuje. Ukazuje mi, ze si ho mam vazit pre peniaze....lenze takto sa fungovat neda.. chapem, chlap je zivitel rodiny, ale ja nie som sluzka a je to skoro to iste, akoby sme zili sami a dostavala som od neho len vyzivne. Posledne dni mi pride,(asi to poviem blbo, prepacte) ze je skor na pritaz a robi doma zlu atmosferu☹ o tom, ze mi vynada, aka som blba a neschopna nehovoriac. Nejaky hlbsi rozhovor a vyjadrenie citov je prenho somarina a nemam sa strapnovat. Myslite si, ze sa taky muz moze este zmenit, alebo to uz ma jasny smer?
Môže sa zmeniť ale musí chcieť, ty sa s ním porozprávaj povedz mu všetko čo ťa trápi... Spravte dohody, kompromisy... Je isté že má tvoj muž na veľa veci úplne iný pohľad, skús nejako s ním začať tento rozhovor aby to nebral, že zas riesis niečo... Skús napr sa ho opýtať či ťa ešte ľúbi a keď povie áno tak mu povedz prečo máš pocit, že nie...
V takýchto prípadoch razím názor šokovej terapie: Miláčik, alebo sa začneš správať normálne, alebo ti dám podpísať rozvodové papiere.
Musíš byť ale pripravená na obe možnosti - na druhej strane iná cesta z toho aj tak nevedie, ak nechceš trpieť.
Vdaka za nazory.
@goodidea to som sa snazila urobit. Nieco som si pozrela o jazykoch lasky a nenapadne cez diskusiu som presla k tejto teme a povedala som mu, ze rozumiem, ze mi chce lasku dokazat tym, ze nas zabezpeci po tejto stranke a ja za snazim mu to oplacat tak, ako to chce (cize tiez pracujem pre nas), ale ze ja potrebujem viac... aj city, sem tam nejaky ten cas pre seba, mile slovo, pochvalu (raz za rok trebars....). Lenze on je typ muza co sa takym veciam smeje, reaguje asi tak "haha co ty riesis, ja idem do dielne, nebudem tu stracat cas" a na ziadnu debatu nepristupi ani neodpoveda. Uz som navrhla aj rozne poradne, prednasky, knihy ci psychologicku, ale naozaj bez sance. On jednoducho zaraba a nechape, co riesim. Lenze ja otrocim, skutocne. Tiez mam pracu a okrem ineho tieto "babske prace" nehovoriac, ze staranie sa o dvor a kosenie mi naozaj zenske nepridu. Je mi luto nasho vztahu, ale posledne dni sa az hanbim za to, ze sa tesim, ked ho nevidim, lebo mi neustale kazdi naladu tym, ako s nim neviem pohnut a nevie to pochopit. A co je najhorsie, ani NECHCE 😔 Akoby vnutri nemal nic....a bol naprogramovany len na pracu, ktoru on sam chce robit a najma ktora mu zaraba
no kym mu neukazes ze ho nepotrebujes tak sa nespamata .. vziat seba a deti a odist niekam na par dni? ... alebo prestat varit upratovat po nom ... alebo jednoducho ho postavit pred hotovu vec-spamatas sa alebo odchadzas ...
Čiže minimum citových prejavov je vo vašom vzťahu, to ti vadí asi najviac áno? A potom tie "drobnosti" ako spraviť si po sebe poriadok, a tiež nejaké veci okolo domu. Mozem sa opýtať a v intímnej oblasti to je v pohode?
Nekos, nestaraj sa o dvor ono to ide tak postupne, až zistíš to, čo si zistila, ze uz vlastne žiješ sama aj si všetko spravíš sama.Skus po ňom neodniest to prádlo, papierik...aj ja by som robila bordel, keby som vedela, že niekto to za mňa uprace😊napíš mu zoznam nech po robote nakupi.Uvidis reakciu...stálo ma to tiez x rozhovorov, lebo sme to mali podobne až na to, že môj muž nie je bordelar.
Niekedy je na škodu ukázať, že si silná, schopná, ja to vyriešim, ja mám viac času...
To píšeš môj príbeh mala som to isté...ako by ich jedna mater mala 🤷😓... ako otrok popri dvoch deťoch keď muž takto nabordeli... však žena uprace...ja to po novom neupracujem nechá si hodené veci pri posteli tak ich tam aj nájde 😉 veľa sme sa kvôli tomu vadili nemalo to zmysel... pomohlo len toto nechať tie veci tak jeho to trkne skôr či neskôr... nenechaj sa vydierať ty keď pôjdeš do roboty čaká ťa domácnosť, variť, dieťatko práca...on príde z roboty domov fajront servis...to takto nefunguje
Ahoj, manžel sa nezmení, ľudia sa vo svojej podstate nemenia, iba kontrolujú svoje správanie. Ale je to muž a mužmi sa dá manipulovať. Ja by som po ňom kľudne upratala, ale v zápätí by som mu zavolala "zlatíčko, upratujem dom a nestíham ísť na nákup...." a dala by som mu zoznam čo má kúpiť. A keď príde domov, zreferovala by som mu aká som z toho upratovania unavená a jak som nestíhala...a aký je skvelý že ten nákup urobil. Toto zopakuj 2-3 krát a bude chodiť na nákup automaticky a aj si po sebe uprace. Lebo muži hádku pre bordel znesú, ale lamentácie nemajú radi, to počúvať nebudú. A ešte keď ho aj pochváliš. A takto ho dostaneš k čomu len chceš. A keď chce počuť uznanie kvôli financiám, tak mu ho daj. Ešte by som mu na narodeniny kúpila niečo drahšie s preslovom "toľko toho pre nás robíš, zaslúžiš si to. Všetko najlepšie". Nešla by som naňho krikom ani hadkami... Na lyžicu medu prilákaš viac múch, ako na vedro octu. Musíš byť len presibanejsia ako on, si šikovná žena to zvládneš.
Ak ešte máš záujem niečo zachraňovať a zároveň chces zmeniť tvoju situáciu, tak mu prestaň robiť slúžku. Ja ako sa poznám, by som mu pekne vymenovala, čo odteraz odmietam robiť a nebol by to pokojný rozhovor. Hlavne to kosenie a upratovanie čohokoľvek po ňom. Ak ti vadí bordel, nazhrnaj mu to niekam na kopu, vrátane obalov a oblečenia. Neper, čo nie je v koši na špinavé prádlo, veď mu to najneskôr o par týždňov dôjde, keď si nebude mať čo obliecť. Proste ako s pubertiakom. Určite by som mu nespomínal jazyky lásky, ale pekne natvrdo, že odmietam robiť jeho slúžku. Záujem musí byť ale aj z jeho strany, sama nič nezmozes. Po takomto niečom sa buď spamätá, alebo pôjde vás vzťah prirodzenou cestou do hája. Aspoň budeš vedieť, na čom si. Mám pocit, že vďaka tvojej podriadenosti si ťa prestal vážiť.
Je to lajdak maximalneho zrna...
Rano vstan urob ranajky sebe dietatu a ries len teba a diets, muz si vsimne. Garantujem. Moj si nevsimol co vsetko sa urobilo ktm SA to neurobilo, skrz hendikep dvojiciek sa uz do prace nevratim ale ty tu moznost mas. Ukazat mu, ze co nastane ak SA to neurobi. Musis byt vsak pripravena na protiutok zrejme slovny, ze je to tvoja povinnost kedze on zaraba,....to som si v poradni vypocula x krat, kym si zeny nepovedali DOST a mnohym to strach z fin.stranky nedovolil....ak mas moznost a si pripravena nato, ze jemu to vyhovovat nebude a bude trucovat ako pubertak ci dieta v obdobi vzdoru s pouzitim inych vyjadrovacich prostriedkov prosim. Pamatam sa ako mi raz byvala kolegyna rozpravala ako prestala robit full servis a muz si vsimol ze ponozky nemaju nohh a nedojdu do kosa na pradlo, ze postel sa neustelie ranajky obed a vecera sa neurobia same, kosele sa neozehlia, ponozky sa nesparuju....su taki co si poradili (pracovna na kosele, jedalen na obedy...) a su taki, ktori si to uvedomili az ked o zenu prisli (rozvodom ci umrtim). Mas moznost prestavit pravidla, otazne je, ci je pripraveny aj on nebyt len bankomat. Mala som klienta, ktory sa nevedel spamatat z toho, ze zena zacala zarabag ked deti odrastli a prestali si pytat peniaze....zrazu si uvedomil, ze bol pre nd len bankomat...inak ich nepoznal, nevedel o nich nic...a takych pripadov otcov, ktori nevideli svoje deti rast a vlastne ich nepoznaju.... je v dlmovoch dochodcov pozehnane....

no pokial nepomoze otvoreny rozhovor a nezacnete s tymto nieco robit, tak myslim, ze to speje do zahuby, ty nie si jeho sluzka, je super, ze zaraba, ale on si odrobi v praci a ma klud ale ty si v tomto nonstop