icon

Dá sa naučiť predstierať sebavedomie?

7. júl 2025

Už mám dosť rokov a za tie roky sa mi nepodarilo byť sebavedomá, veriť si. Hlavne čo sa týka vzhľadu. A na ig vidím rôzne sebavedomé ženy, ktoré tiež nemajú peknú postavu ale srší to z nich, to ako si veria. Ja to nemám v povahe a ani mať nebudem, poznám sa. Chcela by som sa aspoň naučiť to predstierať. Oklamať ľudí, aby si mysleli že si verím a že ma moja postava vôbec netrápi a ich narážky neurazia. Dá sa to naučiť? Ak áno, ako to mám zo seba vyžarovať?

zuzana9393
7. júl 2025

Podľa mňa sa to nedá. Mňa osobne pomáha skôr cvičiť, zdravo jesť, prečítať si nejaké knihy motivujúce.... Psychicky to človeka nakopne, ale nejaké predstieranie ťažko....

sara07
7. júl 2025

bud to máš v sebe alebo nie, naučit sa to dá , ale predstierat nie,

ivik4
7. júl 2025

Nie

mischy00
7. júl 2025

Zacni nieco so svojou postavou robiť a ver tomu, ze s tym pride aj sebavedomie a prirodzená radosť zo seba. A nemusíš nič predstierať....ľudia, ktorí su so sebou spokojní, to aj vyžarujú. Nestačí sa tváriť.....

viestta
7. júl 2025

mozes to tym "predstieranim" skusit, ale bacha, take hrane sebevedomie sa lahko zmeni na falos a to ta ludia prekuknu raz dva. Radsej na nom popracuj, ono sa "zrazu objavi"

nasasa_1
7. júl 2025

Je to tak, buď to jednoducho v sebe máš alebo nie. Predstierať sa dá čokoľvek, ale veľmi ľahko sa to dá aj odhaliť, a to si myslím, že sa veľmi nestretne s pochopením 🙂

motylik2559
7. júl 2025

Chces ho vediet predstierat len na soc.sietach ako tie o ktorych pises, alebo aj v realite? Lebo na soc.sietach sa to predstierat da bez problemov, je vela takych ludi, co si zavesia fotky ako genialne vyzeraju a v realite ked ich stretnem (az na vynimky) tak tie fotky nezodpovedaju realite, lebo mega filtrov pouzivaju...ked ti toto chyba ku stastiu🤷‍♀️ V realite urcite sa to predstierat neda...otazka je, ci po lepsom sebavedomi ozaj tuzis a si ochotna pre to nieco spravit-napr zacat cvicit, zdravsie sa stravovat, povedzme zlepsit satnik, skusit novy look s vlasmi, ist na kozmetiku alebo si myslis,ze to sebavedomie ti pride ako same ako dar z neba len tak bez pricinenia😁 Ale ak ta to upokoji, minule pri venceni psa som stretla jednu asi 18-19rocnu babu, ktora bola ozaj mega velka-mohla mat aj dobrych 130kg beriem to od oka lebo tolko mala baba s ktorou som sa poznala kedysi, top mala pod prsia, mini obriu suknu tesne pod zadok, pneu tiekli zo vsetkych stran a celu na nohach kricala o zachranu doslova...nesudim take baby, ale to jej sebavedomie co mala, tak vyssie ako akakolvek baba modelkovskej postavy🤦‍♀️ a bolo to na nej tak neprirodzene a taaak naaataaahovalaaaa slovaaa leeeebooo onaaaa je nieeektoooo,ze az hruuuza🤷‍♀️🤦‍♀️ Takze zalezi co ozaj chces a ci si ochotna pre to nieco (ne)urobit🙂

goodidea
7. júl 2025

Cize ťa trápi tvoja postava a chces sa naučiť predstierať že nie?

o__o
7. júl 2025

Fake it till you make it.. či tu to neplati? 🙂

doriiis
7. júl 2025

Dá,ale väčšina ľudí ťa prečíta hneď,že to hráš.Vacsina ľudí,čo sebavedomie hra sú v podstate ti najhlucnejsi,najotravnejsi ľudia v skupine.

maryetta
7. júl 2025

Predstierat asi nie. Naucit sa mozno postupne ano. Ale...
ja sa niekedy cudujem kolko sebavedomia maju niektori ludia... je to v nich.

mane01
7. júl 2025

@author poznam dve baby, co to robia… vyznieva to skor ako arogancia a nie sebavedomie.

biba_18
7. júl 2025
@nasasa_1

Je to tak, buď to jednoducho v sebe máš alebo nie. Predstierať sa dá čokoľvek, ale veľmi ľahko sa to dá aj odhaliť, a to si myslím, že sa veľmi nestretne s pochopením 🙂

ako píše @nasasa_1 - dá sa to, ale odhalí ťa každý skúsenejší a sebavedomejší človek ... preto je najlepšie si to sebavedomie vybudovať ...

mk1111111111
7. júl 2025

Da sa vybudovat, ak popracujes na tom, co Ti ho ubera

margotka17
10. júl 2025

@anonym_autor hmmm, poznám ženu, ktorá má nejaké to kilečko na viac, ale vždy sa tak hrdo nesie, pekne oblečie, doladi doplnkami, že z nej to jej sebavedomie fakt srši a veľmi jej to pristane. Držím palceky aj tebe, aby si to svoje sebavedomie v sebe našla aj ty 😉👍