icon

Dá sa zistiť, či manžel podal žiadosť o rozvod?

pestikova
26. jún 2020

Ahoj chcem sa spytat či sa dá dako zistit ci manžel podla ziadost o rozvod.alebo mi ostava iba čakať

Strana
z2
tosomja
26. jún 2020

@pestikova máte deti?

tosomja
26. jún 2020

Ak áno , dlho čakať nebudeš. Kolizna ta bude o chvíľu kontaktovať

pestikova
autor
26. jún 2020

@tosomja ano

taga
26. jún 2020

Opytat sa muza? Ci uz nekomunikuje?

sparkling
26. jún 2020

Chod sa opytat na miestny sud, predlozis obciansky, povies, ze chces vediet, ci manzel podal ziadost o rozvod. Oni ti povedia. Ak podal, mozes poziadat o nahliadnutie do spisu, pani v infocentre ti objedna spis u sudkyne a ten si potom priamo na mieste mozes prestudovat, alebo dat si ho okopirovat / no nateraz bude tvorit cely spis len manzelovs ziadost o rozvod, ak ju dorucil - nemusis tsk cakat na to, kym ti pridu papiere zo sudu a mozes sa zariadit podla toho, co sa docitas v spise

makova333
27. jún 2020

@tosomja vobec ju kolizna nemusi kontaktovat.

tosomja
27. jún 2020

@makova333 aj vlastná skúsenosť aj z okolia, že každého v rozvodovom konaní kde boli deti, prvé čo bolo, volala kolizna.

makova333
27. jún 2020

@tosomja mne ani nikomu v mojom okoli kolizna neprisla (a to sa ich rozvadzalo naozaj vela- kolegyne, kamosky, byv. spoluziacky...). Netvrdim, ze nechodi vobec, ale chodia zvycajne do rodin, kde moze byt problem. Zalezi v akom meste byvas a ako velmi su vytazene konkretne kolizne (napriklad v BA a okolie intenzivne). Kazdopadne, od toho sa naozaj neda dovodzovat, ze ked ju navstivi kolizna dozvie sa o rozvode.

tosomja
27. jún 2020

@makova333 my sme s ex spísali aj dohodu, ani sme nechceli riešiť striedavý, ani zakazovať návštevy dcéry , nemáme určený čas stretávania ani výživné a aj tak bola 😁 ale asi áno, najlepšie je si tam zájsť a opýtať sa. Veď len na jeden súd mohol podať.

makova333
27. jún 2020

@tosomja ako pisem je to o vytazenosti tej ktorej pobocky

huxy
27. jún 2020

@tosomja ja som sa rozvádzala pred niečo vyše mesiacom,a kolízna ma vôbec nekontaktovala. dokonca ja som bola iniciatíva, a volala ja tam. no aj tak nik neprišiel, síce kvôli korone a opatreniam. ale ešte stále sú nejaké obmedzenia, tak ju vôbec nemusia kontaktovať.

tosomja
27. jún 2020

@huxy nám volala aj tak. Pri rozvode bola ona u nás, teraz čo som riešila meno dieťaťa tak nám len volala

huxy
27. jún 2020

@tosomja no ale ty si sa rozvádzala ešte pred koronou, teraz je to trochu inak, lebo sú ešte stále rôzne obmedzenia. pani na kuratele keď som volala, tak mi vravela.

makova333
27. jún 2020

@huxy ani pred koronou nechodia, je to skor vynimka ako pravidlo. Na sude zvycajne su (raz mi jedna tam aj zaspala a sudkyna ju budila), ale domov chodia asi tak v 1/4 pripadov.

tosomja
27. jún 2020

@huxy veď áno. Ale teraz počas korony sme mali súd ohľadom otcovstva a tiež nás kontaktovala kuratelka. Len po telefóne sme diktovali. Ale to jedno. Treba sa informovať na príslušnom súde

makova333
27. jún 2020

@tosomja mozem sa opytat, ktory okres to je? Bo s takouto aktivitou sa stretavam malokedy.

tosomja
27. jún 2020

@makova333 som z Trebisova

maciatkolulu
27. jún 2020

@tosomja nemusí ju žiadna kolizna kontaktovať...

sparkling
27. jún 2020

Nemusi ju vobec kontaktovat... oni vacsinou az pred pojednavanim idu akoze na setrenie v domacnosti u otca a u matky, a ked sa blizi uz rozhodnutie sudu, tak vtedy chcu hovorit a detmi. Skor pridu papiere zo sudu ako sa ozve kolizna. Preto by som sa isla opytat na ten sud (osobna skusenost). Isto by som necakala, kym sa kolizna ozve. To moze este trvat dost dlho

muz123456
27. jún 2020

Ak bol podany navrh, sud ti ho oficialne doruci. Ak ti zvedavost neda spat, tak chod na sud a spytaj sa na infocentre. Cisto na otazku, ci si ucastnickou nejakeho konania ti podla mna odpovedia aj telefonicky. Mozes sa objednat na nahliadnutie do spisu, ale ja by som si pockal na zasielku.

Na koliznu opatrovnicku sa vobec nespliehaj.

pestikova
autor
28. jún 2020

Dnes mi ukazal navrh na rozvod nic potesujuce vsetko iba on a ja som nemala snahu sa starat o domacnost alebo nas zivot bo chlapi ozaj su hovada a takych ako on trrba hlada no ja som na takeho natrafila

muz123456
28. jún 2020

@pestikova Vobec to neries. Sudcovia su trenovani na to, ze sa byvali partneri osie.aju. Ked to dostanes oficialne, strucne zhrn preco povazujes manzelstvo za nefunkcne a dovi. Nikoho nezaujima, kto koho podviedol, kto 10 rokov nevie nasrobovat policku v kupelni a pod.
Ja som bol udajne narkoman, nasilnik a bolo podozrenie na dusevnu chorobu. Zalozilo sa to do spisu pod znacku “dalsia, co neuniesla rozchod” a sud sa tym vobec nezaoberal.

pestikova
autor
28. jún 2020

@muz123456 no neviem starala som sa vzdy aby bolo upratane navarene a maly bol v cistom len problem nastal tam ze nemam pracu ze za pol roka som si nevedela najst pracu a zas iba on vsetko musi tahat sam no nemam kam dat maleho skolka kam chodil tu ani neotvorili nema mamu ktora by strazila svokra ta chodi do prace jeden z veľkých dovodou ktory stale hral rolu c manzelstve ze nemam pracu

marca12
28. jún 2020

@pestikova to je len jeho sprosta vyhovolrka. Kolke zeny su bez prace a chlap sa s nimi nerozvedie. Su obdobia,kedy sa nedari a mal ta podporit a nie ponizovat

pestikova
autor
28. jún 2020

@marca12 nikdy ma nepodporoval vzdy vsetko zle som urobila ja on bol ten dobry ale ze som mu porodila dieta starala som sa kym on bol v zahranici a riesila toto nepozeral iba to zle co som urobila alebo neurobila a nikdy nebolo nic dost dobre ani praca co som mala ale pre koronu uz nemam a som pol roka doma keby aspon mam spolah na niekoho pre maleho ide a pracujem

sonnenshein
28. jún 2020

@tosomja Ja som koliznu videla raz - na Sudnom pojednavani. Takze nie, nie je to zdaleka pravidlo.

muz123456
28. jún 2020

@pestikova Sudcovi alebo sudkyni bude jedno, ci si sa starala o domacnost vzorne, priemerne, alebo podpriemerne (pokial tam nie je nejake vyslovene patologicke spravanie typu gamblerstvo, narkomania a pod). Je tam na to, aby posudil, ci je mazelstvo rozvratene a upravil rodicovske prava a povinnosti. Ked ti dojdu oficialne papiere, len sa kratko vyjadri, ze tie tvrdenie sa nezakladaju na pravde, ale s navrhom suhlasis, lebo ... (ak teda suhlasis). A mozno ste len vo vaznej krize a pomoze skor poradna ako rozvod.

pestikova
autor
28. jún 2020

@muz123456 uz som chcela aj do poradne ist on nechcel lebo vsetko zle som urobila iba ja a kto sa ma dat liecit som ja s nim rozpravat ako keby hrach o stenu hadzal

pestikova
autor
28. jún 2020

@pestikova hrat nehrajem a ani alkoholik niesom jedine co chcem nech si vyskusa co je starat sa o dieta a pritom hladat pracu tak ako ja a riesit veci

muz123456
28. jún 2020

@pestikova A ty sa chces alebo nechces rozviest? Ked mi niekto dopredu ukaze ziadost o rozvod, moze to byt “varovanie”, nemusi to naozaj podat. Samozrejme, vo fungujucom vztahu ludia take veci nerobia a nehovorim, ze to nemysli vazne. Len, ze ja by som to skor podal a oznamil to partnerke, ako ukazoval “aha, co som napisal a co urobim”. Podla mna ta ma, kde chcel - vystresovanu, neistu, zufalu a mozno ochotnu vyjednavat zo slabsej pozicie. Ak to chces udrzat, chod do manzelskej poradne kludne najprv sama. Minimalne to mozes prebrat s niekym kto ma skusenosti, empatiu a odstup. Ked to nechces udrzat, setri si nervy, co ma prist, pride.

Strana
z2