Dá sa zmeniť život bez podpory partnera?
Ahojte baby , sa sa zmeniť život , bez podpory partnera? Ide o to že mám jasnú víziu , ale bude to dlhá cesta a môj manžel ,nie je práve typ , ktorý prejaví uznanie ,alebo proste podporu ..a chýba mi to ..mali sme viac rozhovorov ,teda ja monológov , ale nič nezabralo, nie je na to z domu naučený , on radšej skritizuje ako podporí ..dá sa to,aj tak dokázať?
V čom konkrétne má byť tá zmena? Ale podľa mňa my ženy vieme v pohode vyžiť aj bez chlapov 😀
Myslim, ze urcite sa da, ak ti nebude vyslovene robit napriek a sabotovat tvoje usilie. Ak ide skor o ignoraciu… to urcite zvladnes, ak si pre zmenu 100% rozhodnuta.
V čom konkrétne má byť tá zmena? Ale podľa mňa my ženy vieme v pohode vyžiť aj bez chlapov 😀
@deti95060810
@pumi21 chcem v prvom rade schudnúť, celkovo inak vyzerať, zmeniť visage, viac sa začať o seba starať , nakoľko som sa veľmi zanedbala , veru veľmi..v práci dosiahnuť niečo viac ako doteraz , proste mám toho v hlave toľko čo chcem , celkovo od života viac dosiahnuť ,vyťažiť ...a aj keď mu poviem pozerá do mobilu..nič .
Necítim sa dobre so sebou ani ho už nepriťahujem ale hlavne kvôli sebe
Samozrejme, ze to zvladnes sama. Lebo zmena je len a len o tebe.
@deti95060810
@pumi21 chcem v prvom rade schudnúť, celkovo inak vyzerať, zmeniť visage, viac sa začať o seba starať , nakoľko som sa veľmi zanedbala , veru veľmi..v práci dosiahnuť niečo viac ako doteraz , proste mám toho v hlave toľko čo chcem , celkovo od života viac dosiahnuť ,vyťažiť ...a aj keď mu poviem pozerá do mobilu..nič .
@anonym_autor strielam od boku... ale ak si to uz hovorila (napriklad o chudnut a vizazi) velakrat a nic sa nezmenilo, tak mozno preto... Alebo aj napriklad, co ma odpovedat na poznamku "idem chudnut"... "jeej super, si tlsta" alebo co? 🙂 🙂 🙂
? Na toto jeho absolutne nepotrebujes.
Smelo do toho
@anonym_autor strielam od boku... ale ak si to uz hovorila (napriklad o chudnut a vizazi) velakrat a nic sa nezmenilo, tak mozno preto... Alebo aj napriklad, co ma odpovedat na poznamku "idem chudnut"... "jeej super, si tlsta" alebo co? 🙂 🙂 🙂
@anonym_83bbee nie nehovorila som mu , to .. on mi povie že som tlsta , on si servítku zas nedáva
A on ako vyzera. Dokonali muz ? Ked si dovoli toto povedat Tebe
Tak na toto chlapa nepotrebuješ. Ja som podľa nadpisu čakala, že budeš chcieť rozbehnúť nejaký biznis a dať do toho peniaze alebo také niečo. Na chudnutie a posúvanie sa vpred ty ako osoba nemusíš mať súhlas chlapa. Asi si čakala nejaké povzbudenie od neho, ale možno on ako chlap vidí len nejaké ženské kecy okolo toho. Proste zdvihni zadok, začni na sebe makať. Nemusíš mať jeho súhlas k tomu.
A on ako vyzera. Dokonali muz ? Ked si dovoli toto povedat Tebe
@ivik4 nie ,ale musím uznať že je lepšie na Tom ako ja 😁 ale toto nie je o ňom ,ale o mne..ja mám dokonca aj presnú víziu v hlave
Tak na toto chlapa nepotrebuješ. Ja som podľa nadpisu čakala, že budeš chcieť rozbehnúť nejaký biznis a dať do toho peniaze alebo také niečo. Na chudnutie a posúvanie sa vpred ty ako osoba nemusíš mať súhlas chlapa. Asi si čakala nejaké povzbudenie od neho, ale možno on ako chlap vidí len nejaké ženské kecy okolo toho. Proste zdvihni zadok, začni na sebe makať. Nemusíš mať jeho súhlas k tomu.
@adreena áno asi to povzbudenie
@adreena áno asi to povzbudenie
@anonym_autor chápem, skús hľadať povzbudenie skôr u nejakej kamošky. Možno keď už bude nejakú zmenu u teba vidieť, že ťa pochváli. Ty to rob sama pre seba, nie pre neho, budeš sa cítiť o 300% lepšie a zlepšis si kvalitu života a už ti ani tak nebude záležať na tom, čo on vraví či nevravi,.lebo sa skrátka budeš cítiť dobre.
@anonym_autor chápem, skús hľadať povzbudenie skôr u nejakej kamošky. Možno keď už bude nejakú zmenu u teba vidieť, že ťa pochváli. Ty to rob sama pre seba, nie pre neho, budeš sa cítiť o 300% lepšie a zlepšis si kvalitu života a už ti ani tak nebude záležať na tom, čo on vraví či nevravi,.lebo sa skrátka budeš cítiť dobre.
@adreena áno viem , idem na Tom pracovať ..musím , úplne naštartovana som , aj deti su už väčšie 6 rokov majú , tak už kedy keď nie teraz
@anonym_autor tak na to jeho podporu nepotrebujes, schudnut mozes aj bez neho a tak isto aj starat sa o seba.
@anonym_autor tak na to jeho podporu nepotrebujes, schudnut mozes aj bez neho a tak isto aj starat sa o seba.
@domkakvet viem len som chcela povzbudenie sme spolu 14 rokov ,keď on rozbiehal svoj biznis ,stala som za ním ,hneď prvá... všemožne som ho podporovala , aj keď to znamenalo ,že na všetko doma budem sama..aj keď ho jeho vlastný rodičia vôbec nepodporili,aj mu to dali najavo..tak aspoň niečo som čakala no
@domkakvet vieš ja veľa od neho nechcem, nezazujem ho so sprostosťami...všetko si manezujem sama ,aj doma aj v práci ...tak no aspoň niečo keby povedal 🤷
@deti95060810
@anonym_autor a ako si predstavujes tu podporu od neho? Ved chudnutie a zmena vizaze je tvojou zalezitostou, co on s tym? A akoze o com si s nim viedla monology? Co vlastne od neho potrebujes?
Bude to narocne, ked ta v tom tvoj zivotny partner nepodpori. Ked bude jest vedla teba rezne alebo si otvori cipsy vecer k telke a ty zostanes s poharom vody. Drz sa
@anonym_autor treba sa ho narovinu opytat co chce on. a ci chce podporu on. ak nevie nikdy ani ocenit, ani slovne pomoct, tak skoda s nim stracat cas, su aj lepsi ludia vo svete. mozno sa to o 10 rokov nauci, ak bude chciet.
@domkakvet vieš ja veľa od neho nechcem, nezazujem ho so sprostosťami...všetko si manezujem sama ,aj doma aj v práci ...tak no aspoň niečo keby povedal 🤷
@anonym_autor v tomto rovno by som v partnerovi nehľadala podporu, jedine v tom aby bol s deťmi keď budeš potrebovať a ďalšie veci aby si časovo zariadil, predpokladám keď bude zmena viditeľnejšia že bude rád
@anonym_autor chapem, ale najdolezitejsie je, aby si to zvladla a mala pevnu volu, verim, ze to dokazes, posielam podporu.
A čo konkrétne od neho čakáš? Možno to považuje za prázdne slová. Tak nečakaj ze niečo povie, ale začni na sebe makať a možno sa potom spamätá.
Ale ja mam tiež manžela, čo absolútne nič nepochvali...ale mňa to nejako netrápi, keďže viem aký je. Viem sa tešiť aj sama pre seba.
@ivik4 nie ,ale musím uznať že je lepšie na Tom ako ja 😁 ale toto nie je o ňom ,ale o mne..ja mám dokonca aj presnú víziu v hlave
@anonym_autor aku podporu potrebujes pri chudnuti? Vsak to je hlavne o tebe, menej a lesie jest, viac sa hybat. chudnes hadam pre seba, nie pre niekoho ineho, ani pre manzela. Ci?
@anonym_autor Ahoj, ak chces napis mi. Mozme sa podporovat navzajom 🙂 Drzim palce!
Ak ho to nezaujíma jeho problém. Ak by ťa iba kritizoval zhadzoval nehohor mu nič podporu hľadaj inde. A co potrebuješ zmeniť urob ale kvoly sebe. Nerob to preto aby si zmenila jeho postoj. On vo vzťahu s tebou ani nie je v podstate len fyzicky tak od neho nečakaj to coho nie je schopný a zmenu si pories sama prípadne ak máš kamošku niekoho v rodine kto ťa podpori tak ich oslov. Muža nezmenis takýto je tak sa podľa toho zariad. Ale keď sa zmenis a on si nič nevšimne asi by som uvažovala že od neho odídem. Keď si ta niekto nevšíma nevníma ťa vzťah to ani nie je vlastne a teba to ubíja ťažko žiť s niekým kto ta neťahá ale práve naopak možno keď sa sama začneš posúvať meniť tak ti takýto život už nebude stačiť ty pôjdeš ďalej on ostane kdesi vzadu
Ahoj, ja asi aj chapem ako to myslis, proste nejake povzbudive slova od neho, nieco ako "super,ze sa na to das, drzim palce nech sa ti dari", alebo "uvidis,ze sa aj ty budes citit lepsie, len chod do toho, aj keby si to chcela po case vzdat, obrat sa na mna a ja ta do toho "nakopnem"....Asi nieco take mas na mysli vsak? No podla mna kludne mohol, usta by mu neodpadli😁 Kazdopadne sustred sa na seba a nie na to,co si on o tebe mysli...velmi ti drzim palce, maj hlavne vytrvalost, tu zo zaciatkov budes potrebovat na tu pravidelnost cvicenia a postupom casu to bude uz len lepsie, lebo ked ta to zacne aj bavit, tak nebudes mat ten blby pocit ci "muuusiiiim?!", zmeni sa to na jedno s usmevom "chcem🙂". Tiez ked som zacinala s cvicenim som bola silno odhodlana ako ty...ale pozor naozaj neprestavaj ani ked budes mat nanic den...ani ziadne ine vyhovorky...nepolav a ono sa ti to vrati. A nezabudaj na zdravsiu stravu, ta pre schudnutie tvori cca 80% uspechu k tomu cviceniu. Mas na to a hor sa na to! Verim,ze to dokazes a ked pride slabsia chvila, tak kludne napis spravu🙂🍀
@domkakvet viem len som chcela povzbudenie sme spolu 14 rokov ,keď on rozbiehal svoj biznis ,stala som za ním ,hneď prvá... všemožne som ho podporovala , aj keď to znamenalo ,že na všetko doma budem sama..aj keď ho jeho vlastný rodičia vôbec nepodporili,aj mu to dali najavo..tak aspoň niečo som čakala no
@anonym_autor sama píšeš,že on je už z domu taký,aj rodičov má takých,takže chyba nie je v ňom,ale v tvojom očakávaní😉.Tak už nečakaj na to,čo ti nevie dať,a hor sa do svojich plánov.Ked dosiahnem,čo si si zaumienila,tak možno to ocení spätné.A ak nie,nevadí,ty budeš taká,aká túžiš byť.Uz ste spolu dosť dlho aby si očakávala🙊.Držím palce
Da. Drz sa svojej vizie a pln ju krok po kroku. Vedome sa nastav tak, ze kritiku, somranie, narazky manzela budes vypustat druhym uchom von 🙂
Najdi si kamaratku, alebo osobu, ktorej doverujes a budes ju informovat o postupnom plneni tvojich snov. Povzbudi ta to. Alebo si zapisuj ciastocne uspechy, aj pripadne neuspechy. Drzim palce, das to a manzel bude rad, aj ked to neprejavi 🙂
@anonym_autor drvová väčšina chlapov nevie byť v tomto podporou. Ale už sú aj tréneri, ktorí takúto službu poskytujú aj keď za poriadny peniaz, lebo prišli nato, že drvivá väčšina žien nemá doma podporu partnera a ak chcú skutočnú zmenu potrebujú niekoho, kto ich podpori, kým ziskajú skutočné sebavedomie.

napísala si to dosť nekonkrétne, len tak všeobecne.
v čom má byť tá zmena. zmena pre celú vašu rodinu, alebo len pre teba.