Dokážu ľudia odpúšťať aj po smrti blízkych?
Včera nám zomrel jeden príbuzný z otcovej strany. Ráno som písala sesternici, že kedy bude pohreb, lebo jej mama moja teta (z maminej strany) pracovala s nebohého manželkou asi 35 rokov v jednej kancelárii.
Sesternica ma šokovala,že ona takému človeku nejde na pohreb, jej mama síce pôjde (so slušnosti)s nami ale určite nepôjde vyjadriť sústrasť, lebo že keď ujo zomrel tak aj oni iba došli na pohreb ale kondolovať nešli. Pritom ujo zomrel ešte pred kovidom. Boli tam stovky ľudí. To si teta v sedemdesiatych kde berie energiu na to aby si pamätala kto bol a nebol, aj to toľkých rokoch. Nebohý mal v tej dobe 80+, možno bol už unavený. To naozaj si ľudia takto nedokážu odpustiť?
Ty ideš? Iných nerieš. Nie je to tvoj problém.
Niekto odpusti.
niekto si malicherne kridy hycka ako vzacnu pamiatku.
niekto ma realne traumy, cez ktore sa proste preniest nedokaze.
niekto si uvedomi, ze odpustit vtedy mal, ale az ked sam prejde nejakym zivotnym procesom.
…
Neries. Urob sama za seba, ako najlepsie vies.
@0silvia0 to je len jeden príklad zo sto. U nás nie je možné organizovať žiadne rodinné stretnutia, lebo niekto sa hneď pýta napr,, bude tam aj Betka, tak ja so mnou nerátajte,, a podobne. Po jednom pohrebe čakala jedna teta na zastávke zastala som jej , že ju beriem domov lebo hrozne pršalo, na ďalšej zastávke stála druhá teta, zastala som že beriem aj ju keď uvidela, kto sedí v aute tak radšej zmokla.ako by nastúpila
@kavasmliekom áno chystám sa, veď píšem že teta pôjde s nami autom
Toto by ma nebavilo riesit a ani sa to neda. Rozhodla by som sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia a ostatni nech si riesia svoje krivdy, co ty s tym urobis? Nic.
@0silvia0 a ako by si riešila svadbu, krstiny či okrúhliny v rodine?
Pozvala by som vsetkych a kto pride pride. Kto nepride, nepride. Akoze ja by som mala riesit ktora tetka ma s kym aku krivdu? No kaslat na taketo kraviny. Ked nepride nikto, nabuduce sa zariadim a oslavy zrusim a oslavim v uzkom kruhu.
Ach, to je teda rodina! 🤦♀️ nezavidim Ti vobec. Su rodiny a ludia, ktori take malickosti neriesia a su ludia, ktori sa chytia kazdej hluposti, aby mohli byt urazeni...
@0silvia0 babka bývala na sklonku života u nás, tak som ako mladá pomáhala mame zo všetkým. Keď zomrela tam na kare sa tam pohádali hlavne dvojičky, že sa hambím 10 rokov vkročiť do tej reštaurácie kde sme mali kar
Tak to je blbe, ale ty nemozes za spravanie inych ludi. Musis sa od takychto veci odosobnit. Nuz, niektore rodiny su viac sibnute, nic s tym neurobis.
Ja by som pozvala všetkých, koho tam chcem mať. A nech mi dajú vedieť do určitého času, či prídu, aby som s nimi mohla počítať. Či by tam bola Marienka, Eliška, nech si to riešia oni. Žiadna náhradná party len pre trucovitych by sa nekonala. Myslím, že všetci zúčastnení sú dospelí a sami sa rozhodnú, či chcú na akcii byť, alebo nie. Z akého dôvodu chcú okolo seba kopať nožičkami, by som neriešila.
Tiež som mala v exovej rodine také prípady. Čo oslava, to buď neprišiel jeden, alebo druhý, alebo keď prišli, tak každý na inom konci miestnosti sedeli. Kým nerobili cirkus, nebili sa, nehádali, bolo mi to jedno.

Aku odpoved ocakavas? Niekto si vlaci stare krivdy a niekto nie. Snad nechces skatulkovat vsetkych ludi podla tvojej rodinnej skusenosti.