Držíte si na sociálnych sieťach známych, spolužiakov, ktorí majú opačný názor na voľby?
Nikdy v živote som to neriešila a viem, že už máme po voľbách, ale predstavte si, že tá osoba povedzme lajkuje alebo komentuje príspevok, kde otvorene uráža voličov konkrétnej strany. Je to niekto, koho poznáte od detstva, chodili ste spolu na ZŠ, na strednú, sedeli ste spolu, bavili sa, ale nikdy nemali nejakí hlbší vzťah a máte aj iné hodnoty. Zaujimalo by ma, či si takých ľudí držíte v priateľoch/followeroch a ak áno, prečo, ak viete, že si o vás myslia, že ste hlúpi a pozerajú na vás zhora. Vďaka.
Preriedila.som si FB potom, ako som si všimla, že niektorí moji bývalí známi obhajujú Rusku agresiu a majú extrémistické názory.. takých ľudí naozaj nepotrebujem mať medzi ľuďmi čo vidia môj profil a info o mne.. po voľbách som to ale neriešila, nevšimla som si nič extrémne hoci viem o pár ľuďoch čo majú totálne opačny názor ako ja..
Mňa by aj zaujimalo, a to sa vôbec netýka len volieb, ale prečo si ľudia držia niekoho v priateľoch a followeroch, keď ho nemajú radi, neinteragujú s ním skoro nijak, ani lajkami, ani správami, a predsa ho tam majú a sledujú ho.
Lebo sa cítia trendy, keď maju veľa "priatelov"
@jana_eyre_2 Ja súhlasím s tým tvojim postojom, že ak niečo proti niekomu mám, tak si ho vymažem. Taký postoj mi príde oveľa férovejší a úprimnejší, ako tváriť sa ako kamarát, ale mať niekoho v zuboch a ohovárať za chrbtom.
A mozno preto ze je to len debilny fb a neriesia koho tam maju a koho nie pretoze na tom vobec nezalezi
@vler boli to blízki známi? Alebo len niekto, s kým si sa bavila len minimálne aj predtým?
@juliacenc to je jedno či FB alebo IG, prečo si tam držia ľudí, ktorými pohŕdajú a nemusia ich?
Znamych nedrzim vela, bez ohladu na ich volebne preferencie alebo nazory na kovid a podobne veci. Komunikujem len s ludmi, na ktorych mi zalezi bez ohladu na ich volebne preferencie. Uz sme dospeli do stadia, ze neriesime taketo nepodstatne veci. Ale stalo sa, ze sama som vytriedila takych, ktori neboli ochotni tolerovat, ze mam iny nazor, takych, ktori mi vnucovali svoju pravdu. Taki, ktori ma zrusili lebo mam ine nazory na podstatne aj nepodstatne veci ako oni mi spravili dobru sluzbu aj ked si to oni nemyslia.
@viestta ok, predstav si, že ti svoju pravdu nevnucujú, iba komentujú povedzme príspevok, že voliči strany XY, ktorú si volila aj ty, sú idioti a pod., pritom dobre vedia, koho si volila na základe príspevkov, ktoré lajkuješ
Takych ludi, ktori oznacia kohokolvek za idiota, bez ohladu na to aky je dovod ti naozaj treba?
@viestta to som nepovedala, že mi ich treba, iba ma zaujíma, prečo si oni mňa držali medzi priateľmi
Vsak sa ich spytaj.
@viestta to je už zbytočne, ja som si ich vymazala 😂
Ja si vseobecne cisto spoluziakov a znamych nikde nedrzim. Mam Tam ozaj len dobrych kamaratov
Pretoze to neriesia, je to uplne nepodstatne ako fb tak aj ig nie je to realny zivot nic to neznamena
na sociálne siete netaham svoje politické múdra, ak to niekto robí a hecuje si tam ľudí a uz je toho moc, dávam na mesiac ignore. Ono, iný politický názor nerobí z ľudí zlých, horších ci dobrých. Moji priatelia su mojimi priateľmi z iného dovodu ako z toho, ci zdieľame alebo nezdielame pol názory. Covid detto.
Nie, neriešim už politiku, je to strata času. Štát sa o mňa nepostará, tak sa správam tak, aby som sa vedela o seba postarať sama. 😃
Ja osobne som si uz davno preriedila FB iba na rodinu a znamych s ktorymi som realne v kontakte a ich nazory a zivotny stil su pre mna akceptovatelne. Z nejakych tisicok ludi mi tam ostalo iba mozno 100 a odvtedy som spokojna 🤗. Instagram som si zrusila uplne.
Vždy má niekto iný názor. A to je v poriadku.
Keby sme každý rešpektovali názor iných aký by bol svet krásy... nechápem nikdy by som si niekoho nezmazala kto je iného názoru je to detské
Nemám nikoho, kto by nejako fanaticky propagoval názory, s ktorými nesúhlasím (alebo aj s ktorými súhlasím. Neznášam fanatikov) Občas sa niekto vyjadrí u seba tak, ze nadvihnem obočie, ale ďalej ma to netrápi, viem, ze s týmto človekom sa o politike (viere, očkovaní, hocičom) nemám baviť, mame iné názory. Ďalej neriešim.
Mám medzi priateľmi aj gaya aj lesbicku, zaočkovaných aj nezaočkovaných aj tých, co volili PS aj tych co volili SMER aj všelijakých a nikoho nemienim odstraňovať, bez ohľadu na moj názor na tieto problematiky.
Áno držím. Ale niekoľko z nich mám zablokovaných tak, že nevidím ich príspevky lebo mi extreme liezli pred voľbami na nervy. Tak som ich na mesiac blokla. Uvidím či sa umudria keď sa toto celé ukľudni 🙂
Ja sa s ludmi, ktorych mam medzi priatelmi, o politike nebavim.
Pre mna je nazor na politku, volby ten posledny, kvoli ktoremu by som sa chcela rozhadat s okolim. Lebo sa nepohadam s ludmi, na ktorych mi zalezi, kvoli ludom, ktorym na nas, obycajnych ludoch, zalezi len pramalo, ak vobec...
Kazdy ma na volby svoj nazor a je trapne pytat sa, ci kvoly volbam niekoho vymazat, to nie je dovod, mozno tvoj nazor prave nie je spravny.
Ľudí, ktorých príspevky ma dlhodobo rozčuľujú, vyhadzujem, jasné.
Mám takého prívrženca ps medzi priateľmi. Neodstránila som ho, lebo je to taký chudacik, ktorý to nemá v zivote ľahké a je mi ho luto.
Sranda, ze tito najväčší podporovatelia slobody prejavu, demokracie, sú najprepalenejsi fanatici, ktori neznesú iný názor 🙂 ja som nevolila ani PS, ani Smerohlas, ale nakoniec mi ti prívrženci smeru pridu menej radikálnejší a kultivovanejší ako volici najdemokratickejšej strany PS

Vacsinou to riesim tak, ze mam nastavenie aby mi prispevky od takeho cloveka neboli zobrazovane.
Ale niekolkych ludi som rovno aj zablokovala.