Dve rovnocenné partnerky vo vzťahu s mužom
Cauko. Nechcem aby to znelo ako tema iba na odlahcenie, celkom ma to zaujima.. Dostali ste uz niekedy ponuku sa stat "druhou"? Nemyslim iba utajenou milenkou, to asi bolo ponuknute vela zenam z vas, ale vyslovene Druhou partnerkou, do vztahu, kde budu obe o sebe vediet a sa v istom zmysle akceptovat resp. tlerovat, ci nebodaj delit o domacnost a vychadzat v spolunazivani vzajomne a bez nenavisti ci zavisti. Alebo vo vasom okoli poznate niekoho kto tymto sposobom zivota funguje a klape to?
Na you to be si pozri videa,isto sa tam najdu aj Americanky,co takto ziju.
Nie a nie.
Podľa mňa sú ženy, ktoré takýmto spôsobom žijú, ale teda ja by som nemohla 😉 A myslím, že žiadna normálna žena by na také niečo nepristúpila.
@anonym_autor ano, vola sa to polyamoria a funguje to aj naopak - jedna zena a dvaja muzi. Poznam takych, ziju tak roky, stabilne
Napriamo nie, ale jedna bývalá kamarátka dala takú ponuku môjmu chlapovi, najprv ho zvádzala a keď nevydalo tak prišla s takýmto nápadom. Rovno ju zrušil, mne to povedal, v tej dobe som ju poslala do prdele (hrozne ma to urazilo a dlho som sa na ňu hnevala)
Ale - zamyslela som sa nad tým, že čo by sa vlastne stalo keby som vtedy pripustila takú možnosť? Arabky takto bežne žijú, sú kamošky, pomáhajú jedna druhej s domácnosťou, s deťmi, viem že aj u nás sú také domácnosti a fungujú, je to všetko len o tom že ako nás to naučili rodičia, škola, spoločnosť a keď by to tým ľuďom vyhovovalo, tak prečo nie? Dnes keď si predstavím že by mi tu pobehovala tá kamarátka, ktorú som mala naozaj rada predtým ako sa to udialo, a tá predstava mi nerobí žiadny problém. Možno by som bola aj rada mať ju tu, fungovať spoločne, podržať sa v ťažších chvíľach, takto sme dvaja a ak by sa niekomu niečo stalo, ostaneme v podstate sami, takto by tam vždy niekto bol. Neviem, dnes mi to nepríde až tak zvrátený nápad, v ďalekej minulosti sme takto nejako aj žili, fungovalo to. Keby dnes prišla taká ponuka, zrejme by som ju znova odmietla ale neodsudzujem to.
ja si to neviem predstaviť, tam musí byť iné mentálne nastavenie tých dvoch žien. nechcem povedať že to nie je láska, ale ak je tam láska tak aj nejaký druh nelásky tam bude tiež…
@anonym_autor jak povedal moj muz a to je moslim:
V Islame je dovolene mat viac zien, podmienka je vsak, ze muz musi dat vsetkym zenam rovnako. A aj ked vsetky budu mat dom, peniaze, cas a opateru rovnaku, ako moze rovnako milovat, ked srdcu neporucis?
Takze on je velmi veriac, ale neni fanatik a toto nepodporuje. Sam je proti. Preto si kazdy vyklada vieru, ( je jedno aka) ako sa mu zachce, chape inac.
Co sa tyka; ci by som prijala? Nikdy. Manzelstvo neni podla mna zmluva na peniaze, majetok, sex a cas. Mna by uzieralo vedomie, ze jak velmi lubim svojho muza, ja bysom nepodviedla, za to on ma druhu plnohodnotnu zenu? To by nebola skutocna laska z jeho strany voci mne, ked dokaze spat s druhou.
Nie, je to len sebectvo voci zenam a ich citom, peniazmi to zachranis, ak ta ozaj nemiluju a pristupia na taky vztah.
Napriamo nie, ale jedna bývalá kamarátka dala takú ponuku môjmu chlapovi, najprv ho zvádzala a keď nevydalo tak prišla s takýmto nápadom. Rovno ju zrušil, mne to povedal, v tej dobe som ju poslala do prdele (hrozne ma to urazilo a dlho som sa na ňu hnevala)
Ale - zamyslela som sa nad tým, že čo by sa vlastne stalo keby som vtedy pripustila takú možnosť? Arabky takto bežne žijú, sú kamošky, pomáhajú jedna druhej s domácnosťou, s deťmi, viem že aj u nás sú také domácnosti a fungujú, je to všetko len o tom že ako nás to naučili rodičia, škola, spoločnosť a keď by to tým ľuďom vyhovovalo, tak prečo nie? Dnes keď si predstavím že by mi tu pobehovala tá kamarátka, ktorú som mala naozaj rada predtým ako sa to udialo, a tá predstava mi nerobí žiadny problém. Možno by som bola aj rada mať ju tu, fungovať spoločne, podržať sa v ťažších chvíľach, takto sme dvaja a ak by sa niekomu niečo stalo, ostaneme v podstate sami, takto by tam vždy niekto bol. Neviem, dnes mi to nepríde až tak zvrátený nápad, v ďalekej minulosti sme takto nejako aj žili, fungovalo to. Keby dnes prišla taká ponuka, zrejme by som ju znova odmietla ale neodsudzujem to.
@sisamisaaa no a so sexom ako v tom neodsudzovani?
@anonym_autor nepoznam a ani nechcem poznat. je to mimo moj rozmer chapania a tolerancie.
skus si vypocut podcast Diany Fabianovej (dcery medialne znameho psychologa Dusana Fabiana), prip.pozriet jej dokumentarny film.tusim od januara bude v kinach. vola sa to hranice vernosti. je to film o nej a jej muzovi, oni ziju v takomto otvorenom vztahu.
@anonym_autor aj do trojky by ste chodili, alebo každá zvlášť?
@anonym_autor pozerala som nejaký seriál v amerike kde mal myslím 4 alebo 5 žien. No každej poskytol rovnaký luxus a každá mala svoj priestor. Ak by som takto chcela žiť a pozdávalo sa mi to (v určitých momentoch mi to príde aj ako výhoda) určite by som trvala na vlastnej domácnosti a teda muž by pendloval medzi ženami.
@anonym_autor keby som bola mladsia nemala muza a deti asi vyskusam :D ale druha zena by musela byt cistotna a poriadkumilovna :D ono to je mozno aj prakticke ak su 4 ruky na odpratavanie ponoziek od gauca, prania zaprdenych treniek a sklapania hajzlovej dosky 😂 berte samozrejme s nadsazkou, ale teda ak to vsetkym zucastnenym vyhovuje, tak na tom nevidim nic zle.
S 2 chlapmi by som zit nechcela 🙈
ja si myslim, ze tak ako dokazu roky ludia vedla seba fungovat, len kvoli detom, len kvoli nejakym vyhodam z rozumu atd... dokazu spolunazivat aj kadejakych inych vztahoch roznych kombinacii = ak chcu a vsetkym zainteresovanym to vyhovuje a ziju si v podstate svoj zivot.
Co mna by zaujimalo, ci by sa aj tym zenam tolerovalo potom, ze by si nasli ineho.. lebo zvacsa je zaujimave sledovat, ako zeny sa prisposobia vo vela veciach, nemaju riesit inu zenu, postarat sa maju o domacnost a vsetko = ale ako nahle zena by si nasla tiez takto bokovku alebo si nejak slobodne v takomto spoluziti chcela fungovat =akoze, ok, budem trpiet prvu/druhu a neriesit ale budem si zit ako sa mi paci, chodit kde chcem a v tom vztahu vlastne poskytovat len cast seba za protisluzbu atd... tak by bol ohen na streche.
Mne osobne by to prislo potom skor ako zeny kamosky a chlap handra co sa pride len pozabavat. Takeho chlapa by som si ani vazit nevedela, a myslim, ze pre vela zine by to bola len zastavka = kym nenajdu toho praveho... ale to je moj osobny nazor. Pride mi to nieco ako ruza pre nevestu.. babinec a neborak si tam chodi vyberat a randit s kymkolvek a nakoniec je z toho trapas.
@sisamisaaa no a so sexom ako v tom neodsudzovani?
@anonym_79820d No napísala som presne svoj názor ako to vidím, to čo si tí traja robia vo svojej vlastnej domácnosti je ich vec, názor je rovnaký 🙂
@anonym_autor na tvoju povodnu otazku odpovedam-nie, ale dostala som navrh od dvoch chlapov na nieco podobne….vazne nad tym uvazujem
Dostala som takú ponuku, bolo to úsmevné. Keby mám o takých desať rokov menej, možno nad tým aj začnem vážne uvažovať.
@anonym_autor keby som bola mladsia nemala muza a deti asi vyskusam :D ale druha zena by musela byt cistotna a poriadkumilovna :D ono to je mozno aj prakticke ak su 4 ruky na odpratavanie ponoziek od gauca, prania zaprdenych treniek a sklapania hajzlovej dosky 😂 berte samozrejme s nadsazkou, ale teda ak to vsetkym zucastnenym vyhovuje, tak na tom nevidim nic zle.
S 2 chlapmi by som zit nechcela 🙈
@milanemila No inak toto je pravda, ja som tak trošku lajdák čo sa týka poriadku, to by musela byť rovnaká lajdáčka alebo nejaká ktorej to nevadí a uprace aj po mne :D
Ako komu vyhovuje, Ale skor ci neskor tam pride k hadkam a nezhodam
@anonym_autor je to vyhodne pokial zeny nie su uplne samostatne dobre zarabajuce. Ale taky multiotecko. Kolko ich ma a urcite sa vselijako striedali. Tam ide o to ze kazda dostala byt auto a vreckove a nemusia vobec pracovat. Ich jedina praca je starat sa o byt po ruke. Nech to znie akokolvek blbo a nech to aj nejde spracovat tieto si to vybrali. Im taky zivot vyhovuje. Vstanes a nemusis do prace.
A takto to je v tych vztahoch. Muz nezabezpeci len jednu ale aj dve ci tri. A pokial vsetko klape, aj v sexe uz tu nad tym niektore len premyslaju ine tak ziju. Ved najdu sa tu zeny co zazili trojku, aj stvorku. Ked zena nema problem mat sex s dvoma muzmi aj opakovane nema problem za vyhodnych podmienok tak aj zit.
Ja mat peniaze uplna pohoda.
@anonym_autor neverím tomu, že to naozaj funguje. Hoci ani bežné partnerstvá často nefungujú ale videla som video muža ktorý ich mal niekoľko a čuduj sa svete, tie ženy boli nešťastné lebo vždy niektorú uprednostňoval. A môžu si tĺcť do hlavy čo chcú, nikdy nebudú na tom rovnako. To je len ich naivná predstava. Vždy je niektorá druhá. Takisto ako si milenky tlčú do hlavy, že raz budú tá prvá. Proste život v klame a slepote. Ale pokiaľ sú tie ženy tak zúfalé že sa uspokoja aj s takýmto divným žitím, je to ich voľba.
@anonym_autor zamyslela som sa, ze co za pecka muz by to musel byt a ako velmi by som musela nepoznat svoju hodnotu, aby som na takuto mega ponuku pristala. Odpovedam si: ZIADNY
Ano dostala som taku ponuku. Nestíhali s platbami a nemali poriadny príjem mysleli si že ďalšia žena čo s nimi bude žiť ich vytrhne poslala som ho do riti
@anonym_autor veľmi zásadná vec je kde by to malo byť? V arabských štátoch asi štandard, u nás psycho.
@anonym_autor pozerala som nejaký seriál v amerike kde mal myslím 4 alebo 5 žien. No každej poskytol rovnaký luxus a každá mala svoj priestor. Ak by som takto chcela žiť a pozdávalo sa mi to (v určitých momentoch mi to príde aj ako výhoda) určite by som trvala na vlastnej domácnosti a teda muž by pendloval medzi ženami.
@anonym_f06c58 hej oni boli myslim Mormoni, on sa volal Cody. Dopadli ale dost zle, lebo dve zeny sa s nim "rozviedli" (lebo oficialne bol zenaty iba s jednou zenou, aj ked zili v mormonskom Utahu), jedna od neho dokonca odisla a vyslo najavo, ze on sa staral len vtedy ked chcel, kedy chcel a o koho chcel. Ostatne zeny sa starali sami o seba, pracovali a zivili celu rodinu sami. Takze take idealne to tiez tam nebolo.
To si vážne až taká zúfalá...?
@anonym_f06c58 hej oni boli myslim Mormoni, on sa volal Cody. Dopadli ale dost zle, lebo dve zeny sa s nim "rozviedli" (lebo oficialne bol zenaty iba s jednou zenou, aj ked zili v mormonskom Utahu), jedna od neho dokonca odisla a vyslo najavo, ze on sa staral len vtedy ked chcel, kedy chcel a o koho chcel. Ostatne zeny sa starali sami o seba, pracovali a zivili celu rodinu sami. Takze take idealne to tiez tam nebolo.
@muchotrafka298 áno presne to si pamätám. Viem že akurát keď sa rozchádzala tá druhá s nim tak už som to nepozerala.
O muza sa neviem delit
Ja by som na to nepristupila, ani na "volny vztah". Pre mna to jednoducho nie je. Nesudim, nech si kazdy zije ako mu vyhovuje a ako je spokojny.
@anonym_autor ano funguje to tak pri Araboch bezna vec.

@anonym_autor skus zistiť ci nemajú modrého kona aj v arabských emirátoch. Skôr by ti zeny vedeli odpovedať