icon

Dvojitý štandard pri posudzovaní singlov mužov a žien?

Dnes o 00:47

Uz dlhsiu dobu si vsimam taku jednu vec, ci uz medzi znamymi alebo len tak na internete, aj tu na Konovi: posudzovanie single stavu medzi pohlaviami.
Povedzme taky bezny pripad co sa aj tu casto riesi, muz a zena, obaja maju 40, ziaden partner, ziadne deti, cas venuju kariere a konickom.
Ked ide o zenu, nazory su vacsinou take ze je to uzasne, je silna a nezavisla, muzi za to aj tak nestoja, nie je povinna nikomu rodit deti, nech si uziva slobodu
Ked ide o muza v rovnakej situacii, tak to je uz nezodpovednost, detinskost - pravdepodobne odmieta dospiet, alebo s nim musi byt nieco zle, je to asocial a cudak, mamickar, ziadna ho nechce
Zaujimalo by ma preco nie su zeny takmer nikdy posudzovane podla rovnakeho metra?

Strana
z2
unbeholfen
Dnes o 01:22

Lebo aj pri zoznamovaní si všimni. Žena keď odmietne je úžasná, a zastanú sa jej všetci. A keď muž má proti tomu námietky hneď je slizský, otravný, obťažujúci. Ak žena má zlomené srdce všetci ju lutujú, aký je sviniar čo jej ublížil, ale keď má muž zlomené srdce, tak nemá žiaden nárok na vysvetlenie, hneď je stalker, psychopat, majetnícky žiarlivec. Proste dvojaký meter.

enmery
Dnes o 01:45

😂👌

anonym_90e257
Dnes o 03:09

No a čo. Je to vyrovnané. Muž keď pretiahne celú dedinu, je to čávo, ale keď sa žena prespi viac než s jedným hneď je ku*va.
A mohli by sme pokračovať v týchto dvojakých metroch

jogy1984
Dnes o 04:19

Všimol som tiež že to takto funguje a nepáči sa mi to

jogy1984
Dnes o 04:27
@anonym_90e257

No a čo. Je to vyrovnané. Muž keď pretiahne celú dedinu, je to čávo, ale keď sa žena prespi viac než s jedným hneď je ku*va.
A mohli by sme pokračovať v týchto dvojakých metroch

@anonym_90e257 poznám veľa žien ktoré mali veľa partnerov a nikto na nich neukazuje prstom ani žiaden linčujuci dav pri nich nie je . Po morálnej stránke tam nie je rozdiel medzi mužom a ženou. Aj keď musím uznat že pre ženu to nie je moc náročné sa vyspať x mužmi za krátku dobe . Zatiaľ čo pre muža je to podstatne náročnejšie . V tomto ohľade ma muž z môjho pohľadu bez významné uznanie

unbeholfen
Dnes o 04:50

Čo sa týka zoznamovania, vzťahu, sexu, ženy to majú ľahké. Tie sa len rozhodujú s kým áno, s kým nie. Môžu si vyberať. Muž musí zápasiť s veľkou konkurenciou, vedieť sa predať, vyniknúť pred konkurenciou.

unbeholfen
Dnes o 04:53

@jogy1984 len si mi pripomenul túto pesničku:
Raz tam hore na Zobore
stretol som tam úchyláka.
Jaj, nechaj ma, jaj, nechaj ma,
schovaj toho pandrláka.
Nechaj ma, jaj, nechaj ma, jaj,
bôjím sa ťa, bôjím sa ťa.
Nechaj ma, jaj, nechaj ma, jaj,
ja teraz musím utekaťa...
Neutekaj jogín! Chcem iba
vedieť, koľko je hodín!

tykat
Dnes o 05:14

@anonym_autor lebo vacsinou ide o zenu ktora nebyva u rodicov v detskej izbe

terezia74
Dnes o 05:21
@unbeholfen

Čo sa týka zoznamovania, vzťahu, sexu, ženy to majú ľahké. Tie sa len rozhodujú s kým áno, s kým nie. Môžu si vyberať. Muž musí zápasiť s veľkou konkurenciou, vedieť sa predať, vyniknúť pred konkurenciou.

@unbeholfen muž sa vôbec nemusí predávať, stačí keď otvorí ústa, to už veľa napovie. Prejav, komunikácia a to isté platí aj u žien.

anonym_163be2
Dnes o 05:38
@unbeholfen

Lebo aj pri zoznamovaní si všimni. Žena keď odmietne je úžasná, a zastanú sa jej všetci. A keď muž má proti tomu námietky hneď je slizský, otravný, obťažujúci. Ak žena má zlomené srdce všetci ju lutujú, aký je sviniar čo jej ublížil, ale keď má muž zlomené srdce, tak nemá žiaden nárok na vysvetlenie, hneď je stalker, psychopat, majetnícky žiarlivec. Proste dvojaký meter.

@unbeholfen ak zena odmietne a muz ma voci tomu namietky, tomu ver ze je obtazujuci. Nie znamena nie. Nezavisle na pohlavi.

Ved si predstav, ze odmietnes pre teba neatraktivnu zenu (aj ked, uz pochybujem ze taka u teba existuje) a ona nadalej nalieha. Jasne ze je to neprijemne.

unbeholfen
Dnes o 05:44
@anonym_163be2

@unbeholfen ak zena odmietne a muz ma voci tomu namietky, tomu ver ze je obtazujuci. Nie znamena nie. Nezavisle na pohlavi.

Ved si predstav, ze odmietnes pre teba neatraktivnu zenu (aj ked, uz pochybujem ze taka u teba existuje) a ona nadalej nalieha. Jasne ze je to neprijemne.

@anonym_163be2 nie znamená nie a kde vlastne vznikla tá legenda alebo mýtus o tom že ak žena povie nie, znamená to že chce aby ju muž viac dobýval?

anonym_3345c0
Dnes o 05:58

Ja mám 40r, som single a bez detí - dobrovoľné rozhodnutie. Podľa žien na MK v jednej diskusii som stará, stará dievka, kariéristika. Podľa mužov tu panuje názor, že muž v 40tke si môže vyberať, žena v 40tke už nie, lebo už stratila svoju krásu a muž o ňu ani bicykel neoprie. Čiže muž okolo 40tky je na vrchole svojich síl a môže si vyberať mladšie, staršie, rovesníčky, žena ma tíško šúchať nôžkami a dúfať, že niekto sa nad ňou zľutuje.

anonym_2623c8
Dnes o 06:07

@anonym_autor lebo rozdielt medzi mužmi a ženami sú a aj v tomto a každý kto sa domnieva že nie, je naivný

anonym_50a28d
Dnes o 06:23

Inak,toto je novodobá sranda😃
Ženy pri mamičke doma,čo veľké podnikateľky -Dubaj s.r.o.,čo onlyfans,čo "čavovia" ,jt.ich vydrziavaju=rozumej podnikateľky. A muž má už v 15r stihnúť školu,školy,mať zamestnanie a osamostatniť sa,aby v 20r mal vlastný byt,dom a zabehnutý firmu😅😃😃😃😃
Čo je na Tom,keď muž býva v 25r pri rodičoch?či žena keď býva v 25r pri rodičoch?čo to o nich vypovedá?nič. Vôbec nič to o nich nehovorí,dokonca možno predsa,buď končia VŠ,či majú normálny bežný život,či čokoľvek normálne.

anonym_3345c0
Dnes o 06:27
@anonym_50a28d

Inak,toto je novodobá sranda😃
Ženy pri mamičke doma,čo veľké podnikateľky -Dubaj s.r.o.,čo onlyfans,čo "čavovia" ,jt.ich vydrziavaju=rozumej podnikateľky. A muž má už v 15r stihnúť školu,školy,mať zamestnanie a osamostatniť sa,aby v 20r mal vlastný byt,dom a zabehnutý firmu😅😃😃😃😃
Čo je na Tom,keď muž býva v 25r pri rodičoch?či žena keď býva v 25r pri rodičoch?čo to o nich vypovedá?nič. Vôbec nič to o nich nehovorí,dokonca možno predsa,buď končia VŠ,či majú normálny bežný život,či čokoľvek normálne.

@anonym_50a28d toto nie je rozdiel, či muž alebo žena. Počas celej VŠ som pracovala. Hneď po skončení VŠ som sa odsťahovala do svojho. Som samostatná, fungujúca žena a určite v 40tke nebudem chcieť muža, čo žije doma s mamičkou. A ani by som nechcela byť takou ženou. Je normálne, že keď dospejeme, opustíme rodičovský dom a ideme si zakladať vlastný život. Všade v prírode je to tak. Nikdy mláďatá neostávajú v hniezde s mamou do svojho stredného veku.

efka77
Dnes o 06:28

Ja nemam pocit dvojiteho metra. Rovnako hodnotim muza aj zenu v rovnakej situacii.
Ale pokial ide o popis niektorych situacii tak to nie je o diskriminacii ale o realite. Napr. zen ktora ma po 40 uz tazsie zaklada rodinu (fyziologicky je to problemovejsie) kdezto muz moze zalozit rodinu aj vo vyssom veku a stat sa otcom aj v 50-ke. Ale ci to niekto zo zien ci muzov chce alebo nechce urobit nehodnotim.....

moonlight1210
Dnes o 06:32

@anonym_autor pred cca 10-15 rokmi bol v spolocnosti (aj na koniku) tiez dvojity meter na single ludi s vekom 35+.

Muz - silny, nezavisly, ma cas, rozumny, ze si nevesa na krk zenu a decka, vie si uzivat zivot, je mu dobre, vlastne sama vyhra a pozitiva.

Zena - uz davno mala mat muza a aspon dve deti. Stara baba. Zmeskala vlak. Isto tak dlho preberala az prehrala. Nikto ju nechce, lebo je isto taka a onaka, ma urcite zlu povahu. A hlavne ma so sebou rychlo daco urobit, aby sa stala atraktivna a niekto o nu este vobec zakopol. Takze dostala same rady, ako sa obliekat, cesat, malovat, byt mila a ustretova, aby sa ponukla muzom.
Muz a zivot s nim mal byt jej ciel.

A pozri, ako sa to krasne otocilo. 😁

anonym_59c1ef
Dnes o 06:40

lebo zeny zostavaju slobodne ked sa o seba dokazu postarat a nepotrebuju na to chlapa.. a muzi zostavanu slobodní ked nie su schopní utiahnut zivot, rodinu a postarat sa o zazemie... dovod je teda iny, len vysledok rovnaký.. kolko zien sa zavesilo na chlapa len aby ju zivil? Uz len tu je XY mamiciek, ktore nemaju ani cent a nemaju sa kam vratit.

maury
Dnes o 06:48

Ja neškatulkujem, ale tiež som sa stretla s takýmito názormi, aj kadejakými. Nech si každý žije ako mu je dobre. Len som si uvedomila, že pozdvihnem obočie, keď sa dozviem, že je niekto 3x rozvedený. To si ozaj pomyslím svoje.

anonym_7c70bc
Dnes o 06:49

Reci sa hovoria a chlieb sa je. Ale ano, je to tak. Ked si muz dlho hlada, tak je to samozrejme preto, ze zenam malo ponuka. Chyba je v nom. Ked si zena nemoze dlho niekoho najst, je to preto, lebo je slaba ponuka a je "malo" normalnych muzov. Chyba je vtedy na druhej strane. 🙂

tykat
Dnes o 06:49
@unbeholfen

@anonym_163be2 nie znamená nie a kde vlastne vznikla tá legenda alebo mýtus o tom že ak žena povie nie, znamená to že chce aby ju muž viac dobýval?

@unbeholfen v 16.storočí

anonym_7c70bc
Dnes o 07:00
@anonym_3345c0

Ja mám 40r, som single a bez detí - dobrovoľné rozhodnutie. Podľa žien na MK v jednej diskusii som stará, stará dievka, kariéristika. Podľa mužov tu panuje názor, že muž v 40tke si môže vyberať, žena v 40tke už nie, lebo už stratila svoju krásu a muž o ňu ani bicykel neoprie. Čiže muž okolo 40tky je na vrchole svojich síl a môže si vyberať mladšie, staršie, rovesníčky, žena ma tíško šúchať nôžkami a dúfať, že niekto sa nad ňou zľutuje.

@anonym_3345c0 Naopak. Zeny maju medzi 25-45-50 rokov (do menopauzy) evolucne danu vyhodu vyssej atraktivity a tym aj vyberu. Prezitie druhu. Preco? Nie preto, aby mohli lezat v Dubai na plazi a niekto im stale platil dovolenky a drinky. Ale aby nemali problem pocas plodneho obdobia najst niekoho, s kym budu mat a vychovaju deti. Ked im je aj tych 25-30 peknych rokov malo (vyplytvaju to na nespravnych partnerov, alebo si povedia, ze vtedy im je single dobre ako ty) a zacnu nahanat normalneho partnera v 50tke, tak to nebude dobry napad.

anonym_3345c0
Dnes o 07:02
@anonym_7c70bc

@anonym_3345c0 Naopak. Zeny maju medzi 25-45-50 rokov (do menopauzy) evolucne danu vyhodu vyssej atraktivity a tym aj vyberu. Prezitie druhu. Preco? Nie preto, aby mohli lezat v Dubai na plazi a niekto im stale platil dovolenky a drinky. Ale aby nemali problem pocas plodneho obdobia najst niekoho, s kym budu mat a vychovaju deti. Ked im je aj tych 25-30 peknych rokov malo (vyplytvaju to na nespravnych partnerov, alebo si povedia, ze vtedy im je single dobre ako ty) a zacnu nahanat normalneho partnera v 50tke, tak to nebude dobry napad.

@anonym_7c70bc ja som single - teda slobodna, bezdetna statusovo. A single zrejme aj ostanem. Ale 10 jeden partner ;)

lindous
Dnes o 07:04

Rozdiel nie je v pohlaví, ale v tom či sa ten človek zúfalo o vzťah snaží a je aj tak stále sám (čiže asi niečo bude zle) alebo je spokojný so svojou voľbou a vyhovuje mu to tak… ale takí muži zu nebudú zakladať diskusie o vzťahoch, nemajú najmenší dôvod, preto ten skreslený pohľad MK na nezadaných mužov

anonym_7c70bc
Dnes o 07:14

Aj ked maju zeny dojem, ze na 1 zenu pripada 5 muzov (podla lajkov na zoznamke, alebo ak ma v mladosti 5 napadnikov), neznamena to, ze na 4 miliardy zien na svete pripada 20 miliard muzov. Je to jedna k jednej. Vhodni muzi na zivot sa postupne rozchytaju na zaciatku, muzi umieraju skor a nie ze muzi vymyslaju a chcu mladsie zeny. Keby zenam vadil starsi muz, tak sa ti mozu aj na usi postavit a nic. Ale im nevadi, lebo starsi = financne zabezpecenie. Preto je v mladosti skoro kazda, co CHCE, zadana. A rozvedena v starobe si uz horsie hlada noveho partnera. Lebo ziaden zaujimavy muz nebude na nu cakat, kym ona v starobe zmeni nazor, ze uz by aj rada s niekym bola.

jogy1984
Dnes o 07:19
@anonym_7c70bc

Aj ked maju zeny dojem, ze na 1 zenu pripada 5 muzov (podla lajkov na zoznamke, alebo ak ma v mladosti 5 napadnikov), neznamena to, ze na 4 miliardy zien na svete pripada 20 miliard muzov. Je to jedna k jednej. Vhodni muzi na zivot sa postupne rozchytaju na zaciatku, muzi umieraju skor a nie ze muzi vymyslaju a chcu mladsie zeny. Keby zenam vadil starsi muz, tak sa ti mozu aj na usi postavit a nic. Ale im nevadi, lebo starsi = financne zabezpecenie. Preto je v mladosti skoro kazda, co CHCE, zadana. A rozvedena v starobe si uz horsie hlada noveho partnera. Lebo ziaden zaujimavy muz nebude na nu cakat, kym ona v starobe zmeni nazor, ze uz by aj rada s niekym bola.

@anonym_7c70bc to nie je pravda . Na prvý pohľad sa zdá že mužov a žien je na prvý pohľad vyrovnaný počet . Ale ak sa pozrieme počet mužov a žien v rámci veku . Tak mladých mužov je o niečo viac ako žien. A seniorskom veku zas je viac žien . Preto vzniká ilúzia že počet mužov a žien je rovnaký . No skutočnosti minimálne do 45 je medzi mužmi veľká konkurencia

anonym_7c70bc
Dnes o 07:22
@jogy1984

@anonym_7c70bc to nie je pravda . Na prvý pohľad sa zdá že mužov a žien je na prvý pohľad vyrovnaný počet . Ale ak sa pozrieme počet mužov a žien v rámci veku . Tak mladých mužov je o niečo viac ako žien. A seniorskom veku zas je viac žien . Preto vzniká ilúzia že počet mužov a žien je rovnaký . No skutočnosti minimálne do 45 je medzi mužmi veľká konkurencia

@jogy1984 rozdiel 0,6% nie je, ze na 1 zenu pripada 5 napadnikov.
Ano, do 45 r je vyssia konkurencia, lebo zenam nevadia starsi muzi. Preto starsi muzi konkuruju mladsim. Mladsi a neschopnejsi muzi ako menej perspektivni zostanu sam. Na druhej strane ale mlade zeny tak preberu tym starsim potencionalnych partnerov, ktore potom nasledne chybaju tym po 45.
Přehled od AI
Na svete žije viac ako 8 miliárd ľudí, pričom podiel pohlaví je takmer vyrovnaný s miernou prevahou mužov. Podľa údajov z prelomu rokov 2023/2024 tvoria muži približne 50,3 % až 50,5 % populácie, zatiaľ čo ženy tvoria 49,5 % až 49,7 %. Celosvetovo tak na 1000 mužov pripadá o niečo menej žien.
Kľúčové demografické fakty:
Celkový počet: Presiahol 8 miliárd (ku koncu roka 2023).
Pomer: Muži mierne prevažujú (približne
50,5 % muži vs.
49,5 % ženy).
Regionálne rozdiely: V rozvinutých krajinách často prevažujú ženy (dlhšia životnosť), zatiaľ čo v menej rozvinutých oblastiach (napr. Ázia) majú prevahu muži.

anonym_259a7f
Dnes o 07:24
@unbeholfen

@unbeholfen nie, nechce aby si ju viac dobýval. Nie znamená nie. Čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba.

anonym_a11983
Dnes o 07:28
@unbeholfen

@unbeholfen Tebe je zbytočné čokoĺvek napísať.Nevieš pochopiť ani základnú rovnicu,že mentálne zaostalého,nebude chcieť iná ako mentálne zaostalá.

anonym_14a973
Dnes o 07:53

o zenach sa hovori, ze je to chladna karieristka, co neznasa deti, takze je to celkom vyrovnane

Strana
z2