Dvojitý štandard pri posudzovaní singlov mužov a žien?
Uz dlhsiu dobu si vsimam taku jednu vec, ci uz medzi znamymi alebo len tak na internete, aj tu na Konovi: posudzovanie single stavu medzi pohlaviami.
Povedzme taky bezny pripad co sa aj tu casto riesi, muz a zena, obaja maju 40, ziaden partner, ziadne deti, cas venuju kariere a konickom.
Ked ide o zenu, nazory su vacsinou take ze je to uzasne, je silna a nezavisla, muzi za to aj tak nestoja, nie je povinna nikomu rodit deti, nech si uziva slobodu
Ked ide o muza v rovnakej situacii, tak to je uz nezodpovednost, detinskost - pravdepodobne odmieta dospiet, alebo s nim musi byt nieco zle, je to asocial a cudak, mamickar, ziadna ho nechce
Zaujimalo by ma preco nie su zeny takmer nikdy posudzovane podla rovnakeho metra?
@anonym_autor to bude asi tým, že ten muž väčšinou stále žije u mamy…
@jogy1984 rozdiel 0,6% nie je, ze na 1 zenu pripada 5 napadnikov.
Ano, do 45 r je vyssia konkurencia, lebo zenam nevadia starsi muzi. Preto starsi muzi konkuruju mladsim. Mladsi a neschopnejsi muzi ako menej perspektivni zostanu sam. Na druhej strane ale mlade zeny tak preberu tym starsim potencionalnych partnerov, ktore potom nasledne chybaju tym po 45.
Přehled od AI
Na svete žije viac ako 8 miliárd ľudí, pričom podiel pohlaví je takmer vyrovnaný s miernou prevahou mužov. Podľa údajov z prelomu rokov 2023/2024 tvoria muži približne 50,3 % až 50,5 % populácie, zatiaľ čo ženy tvoria 49,5 % až 49,7 %. Celosvetovo tak na 1000 mužov pripadá o niečo menej žien.
Kľúčové demografické fakty:
Celkový počet: Presiahol 8 miliárd (ku koncu roka 2023).
Pomer: Muži mierne prevažujú (približne
50,5 % muži vs.
49,5 % ženy).
Regionálne rozdiely: V rozvinutých krajinách často prevažujú ženy (dlhšia životnosť), zatiaľ čo v menej rozvinutých oblastiach (napr. Ázia) majú prevahu muži.
@anonym_7c70bc stále neberieš do úvahy vek.
Ked je to žena, tak je to Diva a ked je to muž, tak je to stroskotaný tínedžer :D
@anonym_50a28d toto nie je rozdiel, či muž alebo žena. Počas celej VŠ som pracovala. Hneď po skončení VŠ som sa odsťahovala do svojho. Som samostatná, fungujúca žena a určite v 40tke nebudem chcieť muža, čo žije doma s mamičkou. A ani by som nechcela byť takou ženou. Je normálne, že keď dospejeme, opustíme rodičovský dom a ideme si zakladať vlastný život. Všade v prírode je to tak. Nikdy mláďatá neostávajú v hniezde s mamou do svojho stredného veku.
@anonym_3345c0 počas akej VS si pracovala a zarobila toľko,že si po skončení rovno mohla ísť do svojho?
Lebo počas mojej VS som brigádovala, no bola som rada,že si zaplatím skriptá,či kávy s kamoškami, je no,či oblečko a kozmetiku. Takže kľudne daj recept dnešnej mladej generácii ako si popri kvalitnej VS zarobiť na nové bývanie. Bez pomoci rodičov samozrejme.
@anonym_autor lebo u mužov sú tieto prívlastky väčšinou pravda😉 hlavne o tom mamičkovaní a detinskosti👍
@anonym_3345c0 počas akej VS si pracovala a zarobila toľko,že si po skončení rovno mohla ísť do svojho?
Lebo počas mojej VS som brigádovala, no bola som rada,že si zaplatím skriptá,či kávy s kamoškami, je no,či oblečko a kozmetiku. Takže kľudne daj recept dnešnej mladej generácii ako si popri kvalitnej VS zarobiť na nové bývanie. Bez pomoci rodičov samozrejme.
@anonym_50a28d počas VŠ som pracovala na full time a zarobila som si vstupnú investíciu. Po VŠ som si zobrala hypotéku. A nekupovala som si 3i veľkometrážny byt v novostavbe.
@anonym_50a28d počas VŠ som pracovala na full time a zarobila som si vstupnú investíciu. Po VŠ som si zobrala hypotéku. A nekupovala som si 3i veľkometrážny byt v novostavbe.
@anonym_3345c0 Sú aj VŠ, kde sa plnohodnotne počas štúdia nedá pracovať a zarábať. Generalizovaniu by som sa vyhla.
@anonym_3345c0 Sú aj VŠ, kde sa plnohodnotne počas štúdia nedá pracovať a zarábať. Generalizovaniu by som sa vyhla.
@enmery napríklad ktoré? ja som právnik, priateľ lekár. Tiež pracoval popri VŠ, nie v odbore pochopiteľne.
@enmery napríklad ktoré? ja som právnik, priateľ lekár. Tiež pracoval popri VŠ, nie v odbore pochopiteľne.
@anonym_3345c0 Silne pochybujem, že tvoj priateľ počas prvých troch rokov medicíny mal full job. Ja nehovorím o brigádach, ktoré som mala aj ja. Od 4tého ročníka je to už iné.
Veď tu na MK je každá žena perfektná. Nemá žiadne zlé vlastnosti, zarába milióny a žije vo svojom spolu s manželom, ktorý jak keby vyskočil z telenovely.
Muži sa vysmievajú ženám s nadváhou, ženám nad 35, a s veľkým počtom sexuálnych partnerov. Ženy sa zas vysmievajú mužom s priemerným platom, nízkym mužom bez svalov atď.
A podľa mňa to bude v budúcnosti iba horšie. Alebo je toto miesto proste ďalšia stoka ako iné sociálne siete.
@anonym_3345c0 čiže si si potom robila VS diaľkovo.
Lebo si neviem celkom predstaviť počas VS robiť full tíme a zarobiť dostatočné na vstupnú investíciu. Bez pomoci rodičov.
Pozri,mne je to nakoniec úplne jedno.
@anonym_3345c0 Silne pochybujem, že tvoj priateľ počas prvých troch rokov medicíny mal full job. Ja nehovorím o brigádach, ktoré som mala aj ja. Od 4tého ročníka je to už iné.
@enmery ja som mala full time job, on mal part time.
@anonym_3345c0 čiže si si potom robila VS diaľkovo.
Lebo si neviem celkom predstaviť počas VS robiť full tíme a zarobiť dostatočné na vstupnú investíciu. Bez pomoci rodičov.
Pozri,mne je to nakoniec úplne jedno.
@anonym_50a28d nie, nerobila som školu externe, ale interne. Moji rodičia boli na dôchodku už, musela som pracovať popri štúdiu.
Veď tu na MK je každá žena perfektná. Nemá žiadne zlé vlastnosti, zarába milióny a žije vo svojom spolu s manželom, ktorý jak keby vyskočil z telenovely.
Muži sa vysmievajú ženám s nadváhou, ženám nad 35, a s veľkým počtom sexuálnych partnerov. Ženy sa zas vysmievajú mužom s priemerným platom, nízkym mužom bez svalov atď.
A podľa mňa to bude v budúcnosti iba horšie. Alebo je toto miesto proste ďalšia stoka ako iné sociálne siete.
@grimnir ....ja by som nepovedala, že stoka.
Ale je to dobrá sociálna štúdia....v každom prípade však, žena, kto zúfalo musí každého presviedčať, že je samostatná......až taká šťastná nie je....žena a muž v štastnom vzťahu nemusia nikoho o ničom presviedčať, prečo by to robili.
@anonym_50a28d nie, nerobila som školu externe, ale interne. Moji rodičia boli na dôchodku už, musela som pracovať popri štúdiu.
@anonym_3345c0 Všetka česť potom. Lebo ja som nedokázala si počas VS našetriť na vlastné bývanie. A to som teda žila skromne a na intraku. A rodičia boli chorí,bola som rada aj za to malo,čo mi dali. Čiže ok,akurát si reálne neviem predstaviť aká VSsa dá robiť počas práce a zároveň zarobiť na byt.
@anonym_3345c0 Všetka česť potom. Lebo ja som nedokázala si počas VS našetriť na vlastné bývanie. A to som teda žila skromne a na intraku. A rodičia boli chorí,bola som rada aj za to malo,čo mi dali. Čiže ok,akurát si reálne neviem predstaviť aká VSsa dá robiť počas práce a zároveň zarobiť na byt.
@anonym_50a28d ja som si nezarobila na celý byt, to v žiadnom prípade. Prvé dva roky som pracovala v úplne inej oblasti, neskôr už priamo v advokátskej kancelárii. Ale príjmy som zďaleka nemala také, aby som si zarobila na celú nehnuteľnosť. Každopádne moji rodičia nemali peniaze, aby mi pomohli, takže som prispievala im do domácnosti, plus si všetko šetrila, aby som sa mohla aspoň trochu osamostatniť. Kúpila som si na začiatok malý 1,5i byt (hypo), vôbec nie nový, taká staršia rekonštrukcia, ale mne na začiatok úplne stačil. Bývala som tam asi 9r rokov.
@anonym_3345c0 Vidíš, to je obrovský rozdiel. Pretože pri medicíne sa hlavne prvé roky okrem brigády a part tine jobov fakt nedá fungovať full time a zarobiť si na byt.
@enmery lenže na jeho part time zarobil viac ako ja na full time v advokatskej kancelarii.
@enmery lenže na jeho part time zarobil viac ako ja na full time v advokatskej kancelarii.
@anonym_3345c0 Mal šťastie, že vie niečo špeciálne, ja sa iba vraciam k téme, kde proste sú vysoké školy, kde nemáš šancu robiť full time a zároveň zarábať 3000. O nič iné mi nešlo.
@anonym_3345c0 Mal šťastie, že vie niečo špeciálne, ja sa iba vraciam k téme, kde proste sú vysoké školy, kde nemáš šancu robiť full time a zároveň zarábať 3000. O nič iné mi nešlo.
@enmery nikto nehovorí o 3,000 eur/m. Hovorím o štartovacom balíčku po VŠ, aby mal človek aspoň na tých 20-30%.
Máš pravdu je to tak.Len muž môže mať dieťa aj v 46 r.Zeny, keď sa chcú vypracovať musia stále myslieť na balans deti, rodina, práca.Muzi nie.Zeny ťahajú určite za kratší koniec aj, keď zostanú samé s deťmi, aj v práci, štúdiu.Urcite sa doktor nezamýšľa nad tým či bude mať deti, keď zatestuje, alebo skôr.
Ja mám 40r, som single a bez detí - dobrovoľné rozhodnutie. Podľa žien na MK v jednej diskusii som stará, stará dievka, kariéristika. Podľa mužov tu panuje názor, že muž v 40tke si môže vyberať, žena v 40tke už nie, lebo už stratila svoju krásu a muž o ňu ani bicykel neoprie. Čiže muž okolo 40tky je na vrchole svojich síl a môže si vyberať mladšie, staršie, rovesníčky, žena ma tíško šúchať nôžkami a dúfať, že niekto sa nad ňou zľutuje.
@anonym_3345c0
A nie je to tak?
Hovorí sa,že bude trt.ať už len 4.ligu🤪

Autor, Ty si muž však?