Hľadáme náhradných starých rodičov pre malé dieťa
Dobrý deň, sme mama a trojročná dcérka z Nitry, ktorým chýbajú starí rodičia. Hľadáme si touto cestou náhradnú babičku a dedka, s ktorými by sme mohli tráviť čas, navštevovať sa a vzájomne si pomáhať. Moji rodičia už nežijú, nemáme blízku rodinu a cítime sa osamelo. Malá veľmi túži po babičke a chýba jej aj mužský vzor. Rady sa spoznáme s vitálnymi manželmi vo veku starých rodičov (po päťdesiatke), ktorým chýba vnúčatko, ktorí by nás mali radi a s ktorými by sme si vzájomne sadli. Verím, že sa nájdeme 🙂
@mirokub ti z domova dochodcov jej uz nepomozu.
Autorka, patdesiatnici este nepotrebuju vnucatka. Niektori maju este svoje deti male. Hladaj vo vekovej kategorii 65+
@lenvbledomodrom Preboha tak toto je viac než divné hľadať so cudzích ludi aby ti nahradili starých rodičov? Musíš byť trošku mimo 😆
@mirokub ti z domova dochodcov jej uz nepomozu.
Autorka, patdesiatnici este nepotrebuju vnucatka. Niektori maju este svoje deti male. Hladaj vo vekovej kategorii 65+
@anonym_fd65a4 no len koľko 65+ je vitálnych resp ako dlhu ešte budú. Ja čo poznám pred 70 ľudí posledné po čom túžia sú malé deti.
Autorka ak pominiem (ne)bezpečnosť tohto nápadu naozaj to chceš? Takáto väzba na cudzích starých rodičov môže tvoju dcéru o pár rokov veľmi bolieť keby už neboli z akého koľvek dôvodu. Tak malé dieťa nemá mentálnu kapacitu aby to naozaj chápalo, že to sú vlastne cudzí ľudia a nie je to sranda. Ak vám chýbajú starí rodičia išla by som do domova, tam to dieťa si lepšie uvedomí, že sú to cudzí ľudia a nenaviaže sa až tak na nich ako by to hrozilo pri tomto tvojom nápade.
Hľadala by som v tvojom okolí ale 50 + je ozaj nízky vek.
Ja mám o rok 50 a sama mám dve deti vo veku 6 a 8 rokov.
Ja si zvyknem pri prechádzke všímať starších ľudí alebo v obchodoch a tak...len tak skúste s ľuďmi pokecat a nakoniec z toho môže byť pravidelne stretnutie...ale nebrala by som to.asi tým smerom že hľadáme babku a dedka.
Mentalita na Svk je este v tomto dosť pozadu.
Autorka držím palce, myslím si, že sa môžu nájsť manželia co nemohli mať deti, že su sami, možno ešte napis odkiaľ si, až je to v tvojom okolí.
Potrebuješ pestúnku?
@lenvbledomodrom Preboha tak toto je viac než divné hľadať so cudzích ludi aby ti nahradili starých rodičov? Musíš byť trošku mimo 😆
@anonym_5d8f1d Nie je mimo. Takéto projekty začínajú vsade po svete. Veľa ľudí vo veku starých rodičov túži po vnucatkach, hlavne taki čo vedia ze nikdy žiadne mat nebudú. Náhodou je to krásna myšlienka, aj jedna aj druha strana z toho môže len profitovať.
mne napriklad babka veľmi chybala, a ťažko som sa s tym zmierovala, že nikoho nemam
aj tu mamičky občas píšu, že sú samé, nemá im kto pomôcť, rodičia nežijú, alebo nemajú absolútne záujem
na druhej strane starí ľudia, ktorí sú osamelí, a deti sa nezaujimaju o nich
pokiaľ to nie je zo zištných dôvodov, tiež by som bola za nejaku stranku, kde sa tieto osamele dušičky stretnu a vzajomne si doplnia, čo im v živote chyba
cirkev by mohla robiť taketo akcie
alebo platformu, kde je ponuka - dopyt
teraz 91r. vyskočil z balkona nemocnice, a človeku všeličo prejde hlavou, či bol chory, alebo mu len chybala pritomnosť rodiny aj takymto spôsobom by sa mohlo v buducnosti predisť podobnym tragediam
@lenvbledomodrom za mňa je to pekná myšlienka a držím ti palce, aby sa ti niečo pekné podarilo vytvoriť v novej rodinke alebo zažiť
@lenvbledomodrom poobzerala by som sa po blízkom okolí, susedoch, ale veľmi by som do dedkovania a babičkovania nešla, dieťaťu to len pomúti rozum a ich rodina ťa ešte obviní z nekalých úmyslov. Praktizovať iba formálny vzťah ako susedia. A určite nie 50 roční, veď to sú v dnešnej dobe mladí ľudia, veľa z nich má doma školopovinné deti.
@lenvbledomodrom tak ja mam 55 a makam 12 tky cez volne dni sa z tho 2dni spamatavam a som rada ze mam klud , to budes musiet hladat 65 a viac, pracuje sa do takeho veku