Hľadanie partnera a vyplnenie voľného času po rozvode
Ahojte ani neviem kde začať.Mam detičky som rozvedená a striedame si ich s ex.Je to krátka doba čo sme od seba cca 7m a ja si neviem zvyknúť že som bez deti a ako vyplniť moj čas.Co robite ?Ja idem cvičiť,vzdelávam sa takú naj kamosku žiadnu nemám neviem kde von čo robiť.Turistika neni moja záľuba.Dalsia otázka chcela by som časom partnera kde ho nájst?Zoznamky vôbec nie to odmietam mám rada ten kontakt zoči voci a aj tu prvotnú iskru ktorá cez písmenka neprebehne.Ked ste celý život s jedným mužom a zrazu sa cítim že ani neviem kde začať ako sa to robí.Svadbu ani deti už nechcem len niekoho s kým strávim ďalšiu polku života a zostareme a užijeme si život.
Som vo veku medzi 30-40r .
Ďakujem za čokoľvek
@dora281 Trosku nerozumiem, preco autorke radis, aby sa davali spät dokopy, ked sa rozviedli len pred 7mesiacmi, asi sa nerozviedli len tak z rozmaru?🤷♀️ Zrejme tam bol nejaky zavazny dovod k tomu, ked to takto ukoncili. Ano stava sa sem tam,ze sa dvaja daju aj po case dokopy, ale este som nezazila po takom kratkom case, ale skor rokoch...A tiez ozaj zavisi na dovode rozvodu predsa🤦♀️
@autor Autorka, skus pozriet na nete co ponuka tvoje mesto kde zijes, su rozne kurzy a sport co by ta oslovilo, alebo co by si sa chcela naucit, pripadne sa v tom zlepsit...urcite tam spoznas novych ludi a mozno ziskas aj nove kamaratstva a nevies, kde na teba natrafi aj nova laska casom pripadne takto osobne🙂
@dora281 bola som ochotna ísť do manželskej poradne tri roky som sa snažila prehliadača všetky veci chodila s deťmi všade sama žili sme iba ako spolubyvajuci.
Nemyslím že by chcel riešiť niečo vyhovuje mu voľna noha život a ostávať len koli deťom neni úplne spravne riesienie.
@dora281 Trosku nerozumiem, preco autorke radis, aby sa davali spät dokopy, ked sa rozviedli len pred 7mesiacmi, asi sa nerozviedli len tak z rozmaru?🤷♀️ Zrejme tam bol nejaky zavazny dovod k tomu, ked to takto ukoncili. Ano stava sa sem tam,ze sa dvaja daju aj po case dokopy, ale este som nezazila po takom kratkom case, ale skor rokoch...A tiez ozaj zavisi na dovode rozvodu predsa🤦♀️
@autor Autorka, skus pozriet na nete co ponuka tvoje mesto kde zijes, su rozne kurzy a sport co by ta oslovilo, alebo co by si sa chcela naucit, pripadne sa v tom zlepsit...urcite tam spoznas novych ludi a mozno ziskas aj nove kamaratstva a nevies, kde na teba natrafi aj nova laska casom pripadne takto osobne🙂
@motylik2559 ďakujem za odpoved určite niečo popozeram skôr mi chyba daka kamoska s ktorou by som mohla robiť spolocne aktivity.Na všetko som mala manžela a deti nemala som nikoho s kým by som trávila voľný čas a teraz keď som zrazu ostala sama som si to uvedomila.Zname mamičky v mojom veku majú tiež manželov svoje detičky a teda nechcem chodiť niekde ako prívesok samozrejme že porozprávam sa keď sa stretneme ale majú svoje….
Bojím sa že už ostanem sama kto by akceptoval cudzie deti a mám veľa otázok v hlave.Vyzorom som myslím úplne ok aj sa muž otočí aj sa starám o seba cvičím prácu mám dobrú bývanie tiež čiže nepotrebujem niekoho kto sa bude i nás starat ale zázemie lásku a moje opäť druhé ja.
S manželom bolo viac problémov od vzťahových cez intímne preto to došlo až sem ….
rozviedla som sa po 17tich rokoch a trvalo mi cca 1,5 roka kym prebolelo to najhorsie a kym som si nasla ako taky zivotny rytmus aj bez manzela.
velmi dlho ma to trapilo, ze som sa rozviedla. najhorsie boli vikendy, ktore vsetky kamosky travili s rodinami a ja sama doma. (moja rodina sa mi po rozvode otocila chrbtom, takze som bola naozaj velmi osamela).
rozumiem, ako sa citis, rozumiem aj Tvojim pochybnostiam, presla som si tym a trapila som sa. ale postupne pomalicky som si zacala budovat novy zivot, naplneny.
neupinaj sa na to, ze potrebujes silou mocou chlapa vedla seba. budes z toho akurat frustrovana. skus sa sustredit na seba, zapojit sa do komunitnych cinnosti, ono to vsetko postupne samo pride, ak budes tlacit na pilu, tak sa zbytocne sama dostanes pod tlak a pojde vsetko tazsie.
nechcem Ti tvrdit, ze urcite si niekoho najdes, ale je vysoka pravdepodobnost, ze ano.
Ono to je desive, to randenie a spoznavanie niekoho noveho po rokoch s jednym partnerom. ale ma to aj svoje caro, budu motyliky v brusku, naucis sa nove veci o sebe, o partnerstve ako takom. budu nove bozky, pride sex, aky si este nezazila...
caka Ta vela noveho a nepoznaneho. ano, stratila si istotu a stabilitu, ale nauci Ta to, mat tu istotu a stabilitu sama v sebe, nehladat to v niekom inom.
ja mam 4 deti a mam partnera. deti ho miluju a rozumeju si s nim. on ich nikdy nebude milovat tak ako ja, ale je k nim laskavy a venuje sa im. to mi staci.
@dora281 uplne od veci prispevok 🙂 ked sa zena rozvedie, tak je na to padny dovod, neostane sama s detmi z roztopase. ja som 4 roky po rozvode a s exmanzelom vychadzame nadpriemerne (a to sme sa sli pozabijat), ale dat sa s nim opat dokopy? NIKDY. nase deti su spokojne, lebo spolu vychadzame. maju aj mamu aj otca plus naviac maju maminho partnera a tatovu partnerku. takze ich okruh ludi, co ich miluju a staraju sa o nich sa rozsiril.
jasne, ze by bolo lepsie mat kompletnu uzasnu stastnu milujucu rodinku ale ked to nejde, tak to nejde. svet sa kvoli nezruti.
@motylik2559 ďakujem za odpoved určite niečo popozeram skôr mi chyba daka kamoska s ktorou by som mohla robiť spolocne aktivity.Na všetko som mala manžela a deti nemala som nikoho s kým by som trávila voľný čas a teraz keď som zrazu ostala sama som si to uvedomila.Zname mamičky v mojom veku majú tiež manželov svoje detičky a teda nechcem chodiť niekde ako prívesok samozrejme že porozprávam sa keď sa stretneme ale majú svoje….
Bojím sa že už ostanem sama kto by akceptoval cudzie deti a mám veľa otázok v hlave.Vyzorom som myslím úplne ok aj sa muž otočí aj sa starám o seba cvičím prácu mám dobrú bývanie tiež čiže nepotrebujem niekoho kto sa bude i nás starat ale zázemie lásku a moje opäť druhé ja.
S manželom bolo viac problémov od vzťahových cez intímne preto to došlo až sem ….
@anonym_author Preto som napisala,ze vyskusaj nieco nove co by ta bavilo, je tolko kurzov-tanecny pre dospelych aj od zakladov aj pre pokrocilych, jazykovy, malovanie (tu napr kamoska spoznala jej novu kamosku,ta moja kamoska je tiez mamina co ma dcerku v striedavke), modelovanie, viazanie kytic, joga, pilates, fitko, plavaren🙂 nikdy nevies, kde sa s kym zoznamis a je predpoklad,ze kamosku si tam na tom nejakom kurze najdes🙂 a co ty vies?-mozno vyskoci aj motyka,ze tam spoznas nejakeho fesaka🙂
@dora281 Prepac, ale ty si riadne mimo co pises neustale, ze sa maju dat dokopy, ty to tusim nemas pokope v hlave🤦♀️😄 No nic, maj sa😄
@author ja si myslím, že si na dobrej ceste. Píšeš tak ujasnene, aj keď niekoho, koho môžeš stretnúť, ti môže zmeniť tvoje nasadenie a plány a to vo všetkom. Máš úplne perfektne vykrytie svojho času, ved ak neskúsis zoznamka, ostaň len pri tom, kde si šťastná, hocičo sa udeje.
@dora281 uplne od veci prispevok 🙂 ked sa zena rozvedie, tak je na to padny dovod, neostane sama s detmi z roztopase. ja som 4 roky po rozvode a s exmanzelom vychadzame nadpriemerne (a to sme sa sli pozabijat), ale dat sa s nim opat dokopy? NIKDY. nase deti su spokojne, lebo spolu vychadzame. maju aj mamu aj otca plus naviac maju maminho partnera a tatovu partnerku. takze ich okruh ludi, co ich miluju a staraju sa o nich sa rozsiril.
jasne, ze by bolo lepsie mat kompletnu uzasnu stastnu milujucu rodinku ale ked to nejde, tak to nejde. svet sa kvoli nezruti.
@soldi Vysvetli mi, prosím Ťa, čo to v praxi znamená vychádzať s exmanželom " nadpriemerne" (a to sme sa sli pozabijat), ale dat sa s nim opat dokopy? NIKDY. Tomu nerozumiem ?
@dora281 Prepac, ale ty si riadne mimo co pises neustale, ze sa maju dat dokopy, ty to tusim nemas pokope v hlave🤦♀️😄 No nic, maj sa😄
@motylik2559 To bude asi tým, že som muž. Vnímam to z mužského pohľadu. No ako párový poradca by som sa asi neuživil.... ForrestGump: pre hlúpeho, každý hlúpy...
@motylik2559 To bude asi tým, že som muž. Vnímam to z mužského pohľadu. No ako párový poradca by som sa asi neuživil.... ForrestGump: pre hlúpeho, každý hlúpy...
@dora281 To,ze si muz neospravedlnuje to, ze necitas to co sa tu pise a co napisala aj autorka, tam je dost jasné, ze navrat mozny nie je...Takze Forresta kludne pozeraj dalej🤷♀️ale pokial sa nevies k teme vyjadrit a aj nieco napises, tak to aspon neopakuj dokola🤦♀️
@motylik2559 Ty si tu na koníku od 5/2025 a už to tu " kádruješ " . Sebavedomie Ti teda nechýba....
@motylik2559 Ty si tu na koníku od 5/2025 a už to tu " kádruješ " . Sebavedomie Ti teda nechýba....
@dora281 A to zalezi odkedy tu som?😂😂😂 boze moj🤦♀️ Ludia nemaju pravo sa sem registrovat, kedy oni uznaju za vhodne snad? Boze to len ked toto ta trapi🤦♀️
@soldi Vysvetli mi, prosím Ťa, čo to v praxi znamená vychádzať s exmanželom " nadpriemerne" (a to sme sa sli pozabijat), ale dat sa s nim opat dokopy? NIKDY. Tomu nerozumiem ?
@dora281 isli sme sa pozabijat - mal zakaz priblizenia a zakaz vstupu do bydliska.
vychadzame nadpriemerne - vieme si zavolat a pokecat len tak, smejeme sa spolu, debatujeme o vychove deti, vychadzame si v ustrety, obcas si dame drobny darcek.
napriek tomu, ze si teraz rozumieme a dobre vychadzame, tak by som sa s nim uz NIKDY nechcela dat znova dokopy.
@dora281 isli sme sa pozabijat - mal zakaz priblizenia a zakaz vstupu do bydliska.
vychadzame nadpriemerne - vieme si zavolat a pokecat len tak, smejeme sa spolu, debatujeme o vychove deti, vychadzame si v ustrety, obcas si dame drobny darcek.
napriek tomu, ze si teraz rozumieme a dobre vychadzame, tak by som sa s nim uz NIKDY nechcela dat znova dokopy.
@soldi Rozumiem a ďakujem pekne za vyčerpávajúcu komplexnú odpoveď. Všetko je jasné. A nech sa Vám všetkým darí, deťom aj partnerovi ...... Pekný deň🙂
@soldi Rozumiem a ďakujem pekne za vyčerpávajúcu komplexnú odpoveď. Všetko je jasné. A nech sa Vám všetkým darí, deťom aj partnerovi ...... Pekný deň🙂
@dora281 dakujem. ked sa nad tym zamyslim, tak ano, je nam vsetkym lepsie nez nam bolo 5 rokov dozadu. nielen mne a jemu, ale aj detom, a aj nasim novym partnerom.
ako keby sme boli drobne kamienky na dne pohara. a niekto s tym poharom zatriasol, najprv to vyvolalo velku burku a chaos. teraz sa opatovne vsetko usadilo. nanovo. ale dobre.
@anonym_autor no po týchto pismenkach by každý normálny muž mal utekať kade ľahšie.. sám Carl Jung uvádza, ak je žena nešťastná, nechoďte s ňou do vzťahu.. a nebude to náhoda.. žiaľ.. vlastne skúsenosti..
Prečítal som si to a jedna vec má tak dostala ,rozviedla si sa a tvojmu bývalému je jedno že mal ženu za ktorou sa chlapi otáčajú ako som si to tu prečítal ,vieš ja mám ženu ,za ktorou sa chlapi otáčajú tiez a toto by som veru neurobil síce nepoznám tvoje muchy ,máme ich všetci ,no mne by to bolo veľmi ľúto opustiť rodinu s detmi
Ďakujem každému za príspevok.Ano je pravda že sa k sebe nedokážeme vrátiť on by sa vrátil keby som ustúpila nikde mu lepšie nebolo ako pri mne ten servis a neodišiel on ale ja som podala na súd keďže to ďalej nešlo skusala som všetky možnosti na obnovu potom aj plač ale keď to s chlapom nepohne až vtedy keď príde na súd a si uvedomí čo stráca vtedy to je už neskoro….
Mňa by tiež nikdy nenapadlo že to budem práve ja po toľkých rokoch ktorej sa rozpadne rodina a keby som nemala dôvod nikdy by som neodišla nenechala deti vyrastať bez otca to asi neni sen zeny mať aj dve prace aby deti mali ten štandard naco sú naučené a žiť sama a byt na všetko sama .
Soldi tvoj príbeh poznám čítala som vždy celu diskusiu príspevok keď si to prežívala to som si vravela ty kokso. Ta žena ma odvahu že to by som ja nedokázala a som tu teraz aj ja a zvládam nemám na výber.
Samozrejme že nehľadám muža na silu ani to neni podmienka ako tu niekto pisal ale keď od svojej puberty máte muža toho istého a zrazu ta samota len ťažko sa zvyká nemať tu spriaznenú dušu na niekoho koho sa môžem vždy obrátiť smiať sa atd
Bojím sa toho a zároveň som otvorená tejto možnosti.Sice si ani len neviem predstaviť ako dokáže cudzí muž mať blízko k mojim deťom ako by som ho predstavila ako by to cele fungovalo toľko otázok som v hlave ešte nikdy nemala ….
No teraz by mi skôr pomohlo mať tu kamosku na dobre aj zle dni lebo mám pocit že nič iné nerobim len práca rozvoz deti varenie upratovanie a ten istý príbeh každý deň.Ze vlastne ja nemám ani kde niekoho spot at všade len utekám všetko za pochodu aj cvičenie utekám na hodinu niekedy aj s dieťaťom ktoré ma tam čaká aby sme stihli potom rýchlo vyzdvihnúť z krúžku to ďalšie a tak dokolecka
Napíš mi
Prepáč, čítam tvoj uprimny posledný odkaz a poviem ti, si empatická osoba. Nemyslí na to, byt určitý čas sama zo tebou má oveľa viac do seba ako čokoľvek. Skús sa na začiatku len správne nastaviť. Odporúčam ti videa od Carl Jung. Najdes sa v nich ako aj všetko to čo máš v sebe nevyriešené. Mna si to tiež našlo. Si silná osobnosť a pripomína mi to mňa. Čo má prísť to určite príde 😊
@dora281 dakujem. citala som aj to vymazane a ano, za tym si tiez stojim a vediem aj deti k tomu, aby sa zaujimali o dianie okolo seba.
a ano, som romanticka dusa, dobre si ma odhadol 😀
@soldi No kamienky na dne pohára ... to môže vidieť a písať iba romantik... A nevymazal som to preto, žeby som zmenil názor, naštvala ma nejaká nová koničkárka, že mám v hlave chaos, nepovedala rovno, že som dilino, a že sa opakujem, tak som si uľavoval tým, že som niektoré moje odpovede mazal. Aj keď úprimne Ti poviem, kupovať si darčeky s ex.. U mňa by to už bolo za čiarou. Ale ja do Vaši ch vzťahov nevidím... Pekný deň do.... bývaš niekde na juhu ? Podľa fotky z Tvojho účtu mi to príde ako juh Slovenska...A pekný deň