icon

Hľadanie rovnováhy vo vzťahu

26. okt 2025

Neviem či chcem radu, alebo aspoň nejaké usmernenie, druhý pohľad neviem. Môj manžel je komplikovaná povaha a možno aj ja som. Alebo sme už dlho spolu. Mali sme krásne obdobie, ťažšie obdobie, normálne obdobie. Teraz je to také, že spolu žijeme ako rovnocenni partneri, platíme vydaje (dom, deti, domácnosť) na polovicu, ja mam celkom dobre platenú prácu, on tiež, večer sedíme preberieme nejaké témy, ja si idem ľahnúť s mobilom v ruke, on pozerá do noci telku. Sex máme, ale neviem ako to napísať je to z mojej strany také "mŕtve. Niekedy som rada, keď vypadne z domu, lenže keď je dlho preč chyba mi jeho prítomnosť. On je taky nepovie nič čo sa týka citovej oblasti nevie komunikovať vôbec vyjadriť či ma ľúbi. Stále som si hovorila, veď sa stará o rodinu, ale stačí to? Možno by som aj prijala žiť bez neho, len sa bojím

anonym_405fb4
26. okt 2025

@anonym_autor normálne manželstvo "po 100 rokoch." 😁

anonym_4a2448
26. okt 2025
@anonym_405fb4

@anonym_autor normálne manželstvo "po 100 rokoch." 😁

@anonym_405fb4 normálne to teda nie je, ale každý podľa seba

pribinak
26. okt 2025

No a z tvojej strany je nejaká iniciatíva o niečo citové? Povieš mu že ho lubis alebo že si rada že je spat doma ?

anonym_4a2448
26. okt 2025

Večer odloz mobil, bavte sa spolu, aspoň 1x v týždni ísť spolu na rande von, rozprávať sa, povedz mu, že potrebujes počuť čo cíti, každý máte zrejme iný jazyk lásky...a sex je dôležity, ak ťa nebaví, treba tomu tiež pomôcť, spomenúť si ako ste sa do seba zaľúbili (hovoriť o tom, spomínať, pozrieť fotky, ísť na miesta kde ste boli ...)

lala123
26. okt 2025

@anonym_autor buď si realistka a západnes do skupiny ,,tradične manzelstvo po 25 rokoch´´ alebo si romantička a chceš od života viac a odídeš....len či v realne aj dostanes viac

anonym_05173b
26. okt 2025

@anonym_autor ja som s mojim mužom dlho a ešte stále ma vie potešiť aj tým, že zje končeky z makovnika a nechá mi stred 😅. Vždy mu za to s láskou v očiach poďakujem. Predtým ako odíde so synom na tréning (skoro ráno), tak mi stihne urobiť kávu. Chodíme na rande -kino, divadlo, adrenalín, wellness,… nedelíme si výdavky, aj keď zarábame podobne. On platí bývanie ja jedlo a vydavky -oblečenie, obuv,… a máme vzťah by som povedala že krajší ako na začiatku, lebo sme k sebe otvorení, sme jeden pre druhého bezpečné miesto. Takže ak sa necítiš komfortne vo vzťahu začni zmenami z tvojej strany - maličkosti tvoria veľký celok.

autor
26. okt 2025
@pribinak

No a z tvojej strany je nejaká iniciatíva o niečo citové? Povieš mu že ho lubis alebo že si rada že je spat doma ?

@pribinak hovorila som mu dlhé roky, ale už ma to nebaví stale to len z mojej strany ide. Som akoby mŕtva. Predtým, keď sme veci riešili som sa vedela rozvášniť, teraz ostanem radšej ticho

autor
26. okt 2025
@lala123

@anonym_autor buď si realistka a západnes do skupiny ,,tradične manzelstvo po 25 rokoch´´ alebo si romantička a chceš od života viac a odídeš....len či v realne aj dostanes viac

@lala123 ja som bola strašný romantik, teraz som rezignovala, lebo aj tam nedostanem čo chcem, potrebujem, nevravím, že máme zlé manzelstvo a nechcem byť nevďačna, ale

anonym_405fb4
26. okt 2025
@lala123

@lala123 aj psychológovia odporúčajú rozvod keď je v manželstve násilie, týranie, alkohol, gambling, citová nevera... Keď sa k sebe správate slušne a s rešpektom, domácnosť funguje, problémy s financiami nie su, ste s sebe normálny, muž sa stará o rodinu, tak neviem, či je to rozumné sa rozvádzať. Čo ako do budúcna čakáš? Že všetko toto budeš mať a ku tomu ešte aj muža, čo ti bude hovoriť ako ťa ľúbi po nejakom čase v manželstve? A nechceš od života príliš veľa? Iste, budú ti tu vravieť, že máš ísť za šťastím a určite ho nájdeš, lebo si ho zaslúžiš. No, ale trošku reálne sa pozri na svoj život a na život okolo seba.

brontofuz
27. okt 2025

as mas vela volneho casu