Hlboké priateľstvá a rodinné vzťahy
Nechcem aby to znelo ako klišé, ale myslím naozaj hlboké vzťahy, ktoré vás napĺňajú... Nemyslím len partnerské vzťahy, ale celkovo priateľstvá. Kamarátku, ktorej bezpodmienečne dôverujete, rodinu s deťmi s ktorou sa navštevujete a napĺňa to všetkých zúčastnených. Alebo skôr cítite samotu v živote a nenaplnenie vo vzťahoch?
nemám žiadnu kámošku s bližším vzťahom.
nerátam mamičky pred školou kde sa stretávame každý deň, nerátam býv. spoluž. v dedine keď sa stretneme v Jednote s ktorými vždy sa dá pokecať o "ničom".
nie som s nikým v kontakte, so žiadnymi sesternicami, so súrodencami.
Jedine manžel a deti. Nie ,necítim sa osamelá. Som predsa denne na MK. 🙂
Mám taku kamaratku, ano
Paradoxne mi je najbližšia osoba švagriná, s ktorou sme schopné sa nebaviť aj pol roka 🤣. Ale vždy sa vieme navzájom podporiť, pochopiť, nesúdiť a nedávať si nevyžiadané rady do života 🙂.
@heneesy mam muza, ktory mi je zaroven aj kamosom. Mam par kamosiek, chodime spolu na kavu, na vino, s rodinami sa nestretavame. S muzom mame najradsej svoj klud, takze sme casto stastne sami … kazdy to ma inak, je rozdiel byt sam a byt osamely.
@mane01 áno presne je rozdiel byť sama keď to človek tak chce a cítiť sa sama nechcene...chcieť byť sám dobrovoľne je úplne v poriadku...ďakujem za odpoveď. 🙂
Ja mam kamosa. Pozname sa uz viac ako 10 rokov. Popravde on je moja najlepsia kamoska, lebo nikdy som nevedela vychadzat s babami. Navstevujeme sa, my chodime k nim, oni k nam atd. On je taka moja butlava vrba a aj ja jeho. Nie sme kazdy den v kontakte, no ked ma toho dost a potrebuje sa vyrozpravat, vola mi a to iste aj ja. Bezne spolu dokazeme pretelefonovat aj 3 hodiny. 😄 Pochopi, poradi, da mi pohlad aj na opacnu stranu problemu z tej muzskej logiky, ja zas ked mu nieco neklape s manzelkou, takze kazdy je spokojny. ☺️
@heneesy Toto je vyborna tema - vdaka za nu. Akurat som si na zilinskom fore vyvesila inzerat, ze hladam kamaratku-intelektualku. Nedavno som citala clanok na tuto temu a... castokrat su si takto blizki maximalne zivotni partneri. Mne to uz po rokoch zacina byt malo. Samota je mor. Chyba mi privetiva priatelka so zápalom pre architektúru, dejiny, umenie, psychológiu, netradičnú kultúru a občasné hĺbanie pri káve alebo prechádzke. Jednoducho milá intelektuálka.
Ak to máš podobne, som tu 🙂 Mám 42 r. a som priamo zo Žiliny, ak by som sa niekomu hodila 🙂
@heneesy Toto je vyborna tema - vdaka za nu. Akurat som si na zilinskom fore vyvesila inzerat, ze hladam kamaratku-intelektualku. Nedavno som citala clanok na tuto temu a... castokrat su si takto blizki maximalne zivotni partneri. Mne to uz po rokoch zacina byt malo. Samota je mor. Chyba mi privetiva priatelka so zápalom pre architektúru, dejiny, umenie, psychológiu, netradičnú kultúru a občasné hĺbanie pri káve alebo prechádzke. Jednoducho milá intelektuálka.
Ak to máš podobne, som tu 🙂 Mám 42 r. a som priamo zo Žiliny, ak by som sa niekomu hodila 🙂
@raja007 Jej som rada že niekto to má podobne. 🙏 Ja mám takých občasných kamarátok dosť, ale presne ako píšeš, aj mne chýba nejaká kamarátka s ktorou sa môžem porozprávať o niečom hlbšom, kľudne aj o banalitách, ale aspoň občas aj niečo hlbšie ako len ako sa máš, čo máš nové...mám pocit že sa už dlho snažím takéto vzťahy nadviazať ale nedarí sa mi. Ja som zase počúvala podcast ako celkovú životnú spokojnosť a šťastie ovplyvňujú práve vzťahy a že takéto priateľstvá sú minimálne také dôležité pre spokojnosť človeka ako partnerské vzťahy... Bohužiaľ som ďaleko...🙈
@raja007 Jej som rada že niekto to má podobne. 🙏 Ja mám takých občasných kamarátok dosť, ale presne ako píšeš, aj mne chýba nejaká kamarátka s ktorou sa môžem porozprávať o niečom hlbšom, kľudne aj o banalitách, ale aspoň občas aj niečo hlbšie ako len ako sa máš, čo máš nové...mám pocit že sa už dlho snažím takéto vzťahy nadviazať ale nedarí sa mi. Ja som zase počúvala podcast ako celkovú životnú spokojnosť a šťastie ovplyvňujú práve vzťahy a že takéto priateľstvá sú minimálne také dôležité pre spokojnosť človeka ako partnerské vzťahy... Bohužiaľ som ďaleko...🙈
@heneesy Kľudne ten podcast zazdieľaj, ja si rada vypočujem. Možno nás aj bude viac 🙂
@heneesy Kľudne ten podcast zazdieľaj, ja si rada vypočujem. Možno nás aj bude viac 🙂
Áno, chvala Bohu máme také vzťahy v rodine. Moji rodičia vedia o mne všetko, najmä mamka, ktorú považujem aj za moju najlepšiu priateľku. So ženami širšej rodiny sa stretávame každý víkend. Moja kamarátka síce žije ďaleko a stretávame sa raz za čas, ale vždy nadviažeme presne tam, kde sme skončili a nemusíme si nič vysvetľovať.
Všimla som si, že v rodine je vždy niekto, kto sa cíti podobne a tak nikdy nie som sama. Aj keď sa povadím s mamkou, zavolám babke a hneď mám lepší deň. Alebo sa mi nepáči ako sa niekto zachoval a keď sa o tom rozprávam s niekým iným, presne mi rozumie a hneď sa mám lepšie.
Láska medzi nami je to najcennejšie v živote 🙂
@raja007 kludne napis 🙂

@heneesy mam muza, ktory mi je zaroven aj kamosom. Mam par kamosiek, chodime spolu na kavu, na vino, s rodinami sa nestretavame. S muzom mame najradsej svoj klud, takze sme casto stastne sami … kazdy to ma inak, je rozdiel byt sam a byt osamely.