Intimita cez sviatky
Ahojte,
S priateľom sme tento rok nemali úplne najkrajšie, no nejako sme fungovali. Všetko sa zrútilo včera, keď som mu povedala, ze do Vianoc (na 3-4 dní) by som bola rada,ak by sme mali zdržanlivosť v intimite, keďže som bola na spovedi a rada by som chodila v kostole cez sviatky na eucharistiu. No on to zobral strašne zle. Vraj my si to teraz dovoliť nemôžme,keď máme všelijaký vzťah, že čo vymýšľam -sex je predsa najdôležitejšia vec vo vztahu a on ho chce mať vždy, keď sa dá. No a ja som teraz ešte viac zmätená a zúfalá...podľa vás žiadam od priateľa priveľa ak nedávam vždy sex na prvé miesto? On má totiž dosť veľký sexualny apetít, vždy som ho mala aj ja, len teraz tými vztahovými problémami som ho trochu stratila, ale pred sviatkami som od neho vždy žiadala takýto mini celibát a vlastne on mal s tým vždy problém pritom je tiež ako tak veriaci. Verím, že nevadí, že tu otváram trochu viac kresťanskú tému, ale neviem kde inde sa na to mám spýtať. A v podstate nejde len o Vianoce, ale celkovo ak nemám chuť či musím vždy ustúpiť priateľovi a mať s ním ten sex. Lebo on vraví , že to tak má každý mladý pár, že spolu majú pestrý sexualny život dlhé roky, preto im to klape. No ja mám pocit, že sú dôležité aj iné aspekty ako len pestrý sexualny život.
@anonym_autor prepáč, ale tvoja spoveď aj tak nie je platná. Už pri spovedi si vedela, že po Vianociach opäť zhrešíš. Myslíš, že 3-4 dni bez sexu ťa spasia? Toto ja nechápem, idem na spoveď pred sviatkami, ale po sviatkoch žijem aj tak ďalej v hriechu. Na čo potom chodíte na tú spoveď? Aby sa nepovedalo? Aby som mohla povedať, že som bola? 🤦♀️🤦♀️
...odhliadnuc od všetkého náboženského"podmazu napíšem iba jedno: vsetko vo vzťahu je normálne,čo vyhovuje obom stranám. Ak ty cítiš diskomfort v niečom a robíš niečo nasilu a nie je aspoň snaha druhej strany o riešenie,empatiu,či čokoľvek,nie je to v poriadku.
A je jedno či ide o sex,či o niečo iné. Potom zvaž,či chces takýto vzťah. Lebo prídu v živote choroby,pôrod, tehotenstvo a ten partner bude musieť a má byť oporou žene.
Prepac ale cele aj s tou pardnovou spovedou (kedze potom dalej ides vedome a dobrovolne pachat tazky hriech, naco to je dobre? Ak si veriaca, tak si zodpovedz na toto, o com ta Tvoja Vianocna - a mozno aj velkonocna - zdrzanlivost akoze je?), plus "problemy vo vztahu ale sex musi byt", plus ze Ta skoro doma znasilnuje kedze s nim sexujes aj proti svojej voli?
Wtf? Toto je vztah dvoch ludi ktori sa miluju? Respektive maju sa milovat? Nebud taka zufala. Spamataj sa a najdi si niekoho, kto Ta bude mat rad a kto Ta bude respektovat. Pri ktorom nebudes zit ako pokrytec a kto bude zdielat Tvoje zivotne filozofie, hodnoty, atd.
Tento Tvoj "frajer" a "vztah" je len past na oko, aby si akoze niekoho mala.
A nechcem sa ani len zamysliet nad tym, co bude toto Tvoje sexuchtive zvieratko dorabat keby NEBODAJ si chora, tehotna, po porode, pri malom dietati atd.
Oba postoje mi prídu odveci. Chlap sa ide zblázniť chvíľu bez sexu. Celkovo ak nemáš chuť na sex, tak ho vraj musíš mať aj tak a ustúpiť 🚩🚩🚩
A síce nie som kresťanka, ale vieru druhých rešpektujem a celkom ma baví sa o viere rozprávať/vzdelávať. Ale toto mi príde veľmi pokrytecké. Ísť na spoveď s vedomým ďalšieho páchania toho istého hriechu, síce pár dní nič, ale potom znova.. Načo toto? A to mnoho tém tu je takých, kde sa veriaci radia ako to či ono pravidlo (najmä vnímam tieto sexuálne témy, antikoncepcie apod) obísť. Ja to nechápem. Síce mám na názory cirkvy na takéto veci svoj vlastný názor. Ale tak buď teda sa riadim tým čo káže cirkev a nehľadám cestičky ako to obísť alebo s tým nesúhlasím/neriadim sa tým.
V podstate by sme mali mat sex len ked idete plodit deti. Ty si poriadny pokrytec. To co mas za vieru? 3dni nebudete mat sex a potom hopsa zas. Ty mas tiez nejake divne zmyslanie zena
@anonym_155acb Nevymyslaj si. Sex v katolickej viere rozhodne nie je urceny len na plodenie deti, ale aj na potesenie manzelov.
hm aky pristup, teraz si bola na spovedi, trocha vydrzis bez sexu aby si mohla prijat eucharistiu aj s vedomim toho, ze po vianociach budes ,,pachat,, znova hriech? ake alibisticke, ved trocha nad svojou vierou aj porozmyslajte, zapojte mozog, nielen pocuvajte co vam cirkev trepe do hlavy
@ewwe Tiez mi to prislo fascinujuce😄
@anonym_autor Už ti tu radili dosť. Ja len toľko, že nie, každý mladý pár nesexuje mimo manželstva. My sme s mužom nemali ani spoločné bývanie, ani sex, až vo svadobné ráno, keď sme si trochu pospali a sme manželmi už pomaly 20 rokov. Čaro intímneho života sme objavovali postupne a nikdy sme jeden druhého nenútili robiť niečo, čo by sám nechcel. Môj muž je starostlivý, láskavý, dobrý otec, vždy mu ide o dobro moje a dobro našej rodiny. Láska nie je sebecká, láska všetko verí, dúfa, vydrží… Prečítajte si hymnus na lásku a zamyslite sa nad tým…
konecne ste trafili do ziveho, vidim to na 10+ stran diskusie
konecne ste trafili do ziveho, vidim to na 10+ stran diskusie
@anonym_072c7e Idem dnes domov, aspon budem mat co citat po ceste😃😄
A žijete obaja bez manželstva v jednej domácnosti? Lebo ak áno, to je jeden z prípadov, kedy ti kňaz počas spovede môže odoprieť rozhrešenie. Myslím si, že by si tento vzťah mala ukončiť, aj keby bol tvoj partner veriaci. Lebo keď teraz odmieta byť čo i len pár dní bez sexu, ako plánujete v manželstve používať metódy ppr ? Tie vyžadujú periodickú abstinenciu počas plodných dní.
V podstate by sme mali mat sex len ked idete plodit deti. Ty si poriadny pokrytec. To co mas za vieru? 3dni nebudete mat sex a potom hopsa zas. Ty mas tiez nejake divne zmyslanie zena
@anonym_155acb máš to pomýlené. Tak to nie je. Dodržiavajú sa plodné a neplodné dní.

Ja nejdem riešiť, že kvôli čomu nechceš intímnosti....no to jeden chlap nevie vydržať 4 dni???? Nech je dôvod akýkoľvek....taký chlap by sa mi protivil a isto by som s takým nebola. Fuj, pre mňa je to hnus keď chlap vkuse slinta