icon

Intímne problémy vo vzťahu a ich riešenie

magduska112233
6. dec 2025

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať na názor/skúsenosti ak niekto má s podobným problémom. Mala som s partnerom trojročný vzťah, kde sme si veľmi rozumeli vo viacerých oblastiach, samozrejme sme mali nejaké nezhody, najmä po začiatku spoločného bývania, avšak nič neprekonateľné. Jediná vec, ktorá nám nefungovala, bol sex. Intímna oblasť bola veľmi neuspokojivá, nakoľko ma to vždy pri sexe s ním bolelo a mávala som na začiatku vzťahu mykozy. Neskôr som sa už nevedela naladiť na nejakú vlnu vzrušenia, a keď sa to aj podarilo, trvalo to krátko. Ku koncu vzťahu som už mala pocit, že mi ani nevonia, že jednoducho všetko ohľadom intimity s ním bolo pre mňa skôr odpudzujúce a tak sme sa napokon rozišli. On tým trpel naozaj dosť, keďže preňho je sex dôležitý, ale ja tiež, keďže je pre mňa tiež dôležitý, ale s ním mi to nešlo. Nikdy sa mi nič podobné nestalo ani s byvalym priateľom a tak nechápem , ako je to vôbec možne a či som si to náhodou neurobila sama (že nedokážem fungovať vo vyrovnanom vzťahu alebo niečo podobné ). Teraz po rozchode si priateľ myslí, že je možné keď to budeme ešte riešiť (predtým sme to riešili u sexuológa, ale veľmi nám to nepomohlo) a chcel by sa vrátiť. Ja však neviem, či je to vôbec možné, na sex s ním vôbec nepomyslim, skôr mám z toho strach a nepríjemné pocity ohľadom toho, napriek tomu, že inak si rozumieme a mám ho naozaj veľmi rada ako človeka. Myslíte si, že je možné s tou oblasťou niečo robiť, alebo je to vopred prehratý boj?

anonym_84c604
6. dec 2025

ked ti nevonia? vopred prehrany boj...

timea301196
6. dec 2025

Ak ži nevonia tak to snom nerob. Mne môj bývalý tiež prestal časom “voniať” odišla som…. Manžel mi vonia do teraz. Už 11 rokov.

enmery
6. dec 2025

Veď ho máš rada ako človeka. Ako ti partner nevonia, dokonca Ťa jeho vôňa odpudzuje a vadí, to je biologická vec, ktorá sa nedá zmeniť a príroda Ti tým dáva najavo, ísť ďalej. Nie každý, s kým si ľudský rozumieme musí okamžite byt naším životným partnerom. Neznásilňuj to, ukradneš zbytočne roky jemu aj sebe a skončíte obidvaja frustrovaní.

domkakvet
6. dec 2025

@magduska112233 uz ste sa mali rozist pred tym a nie ist spolu byvat.

magduska112233
autor
6. dec 2025
@enmery

Veď ho máš rada ako človeka. Ako ti partner nevonia, dokonca Ťa jeho vôňa odpudzuje a vadí, to je biologická vec, ktorá sa nedá zmeniť a príroda Ti tým dáva najavo, ísť ďalej. Nie každý, s kým si ľudský rozumieme musí okamžite byt naším životným partnerom. Neznásilňuj to, ukradneš zbytočne roky jemu aj sebe a skončíte obidvaja frustrovaní.

@enmery Ďakujem všetkým za názor. S tou vôňou je to tak, a sama sa cítim hrozná keď to takto napíšem, že on niežeby voňal nejak zle, len mi je tá jeho vôňa akoby cudzia. A keď napríklad na mňa dychne, tak absolútne nemám chuť ho pobozkať. Dlho som s tým bojovala aj sa teraz ešte snažím, keďže je to medzi nami stále akoby otvorené, ale nevedela som to prekonať a najviac sa to ukázalo pri tom sexe, keď vlastne som sa vždy akoby zháčila keď som niečo zacítila a nevedela som sa vzrušiť. Neviem sa akosi zmieriť s predstavou, že je možné že inak pekný vzťah skončí kvôli takejto veci a že jednoducho "telo ma nepustí"..? Niekde som čítala, že niekedy antikoncepcia mení hormóny a tým pádom žene vonia niečo iné, ako keď ju neberie...to však nieje môj prípad, antiku neberiem ani som nebrala...na začiatku vzťahu ešte ten sex ako tak fungoval, asi prvé tri-štyri mesiace, potom sa to začalo kaziť a mne začali vadiť niektoré veci, akoby som sa miestami aj nudila no a potom to začalo bývať časti bolestivé...nemôže byť jednoducho niečo zle so mnou?

anonym_84c604
6. dec 2025

ja som to tiez raz s takym partnerom kvoli tomu, ze mi biologicky nevonal, vydrzala asi len 3 mesiace... ale ludsky mi uzasne sedel a dodnes sme kamarati. aj to je cesta.

enmery
6. dec 2025
@magduska112233

@enmery Ďakujem všetkým za názor. S tou vôňou je to tak, a sama sa cítim hrozná keď to takto napíšem, že on niežeby voňal nejak zle, len mi je tá jeho vôňa akoby cudzia. A keď napríklad na mňa dychne, tak absolútne nemám chuť ho pobozkať. Dlho som s tým bojovala aj sa teraz ešte snažím, keďže je to medzi nami stále akoby otvorené, ale nevedela som to prekonať a najviac sa to ukázalo pri tom sexe, keď vlastne som sa vždy akoby zháčila keď som niečo zacítila a nevedela som sa vzrušiť. Neviem sa akosi zmieriť s predstavou, že je možné že inak pekný vzťah skončí kvôli takejto veci a že jednoducho "telo ma nepustí"..? Niekde som čítala, že niekedy antikoncepcia mení hormóny a tým pádom žene vonia niečo iné, ako keď ju neberie...to však nieje môj prípad, antiku neberiem ani som nebrala...na začiatku vzťahu ešte ten sex ako tak fungoval, asi prvé tri-štyri mesiace, potom sa to začalo kaziť a mne začali vadiť niektoré veci, akoby som sa miestami aj nudila no a potom to začalo bývať časti bolestivé...nemôže byť jednoducho niečo zle so mnou?

@magduska112233 Nič s tebou nie je zlé. Príroda vie, čo robí. Fakt to neznasilňuǰ. Nemá to absolútne zmysel.

anonym_4ca459
6. dec 2025
@magduska112233

@magduska112233 a dodržiava hygienu? Má zdravé zuby ? Nemá tráviace problémy? Nenosí odpudivu voňavku? Alebo nedaj bože dajaký pitralon ? Mení si šaty, prádlo každý deň?

enmery
6. dec 2025
@anonym_4ca459

@magduska112233 a dodržiava hygienu? Má zdravé zuby ? Nemá tráviace problémy? Nenosí odpudivu voňavku? Alebo nedaj bože dajaký pitralon ? Mení si šaty, prádlo každý deň?

@anonym_4ca459 Vieš o tom, že kedysi od praveku boli hygienické štandardy totálne na nule a ľudia sa množili a vieš prečo?Lebo každý má svoju prirodzenú vôňu, ktorú žiadnu sprcha ani voňavku nezmení, je to geneticky daná biologická vec. Ak ti niekto smrdí, nie je to partner pre Teba.

anonym_3b9de1
6. dec 2025

@magduska112233 fuj, nikdy by som nemala nic s niekym, kto mi nevonia. Sorry, neni co riesit...

anonym_14c657
Včera o 04:07

@magduska112233 moja manželka mi tam dole tiež nevonia (ba az ma tá vôňa odpudzuje, keď sa počas sexu extremne zvlhci), ale ako človek má priťahuje a len sa na ňu pozriem a mám erekciu. Máme spolu 2 deti a planujem s ňou aj naďalej ostať.

magduska112233
autor
Včera o 08:32
@anonym_4ca459

@anonym_4ca459 áno to všetko má na poriadku, minimálne keď sme spolu žili mal, lebo som na tieto veci citlivá tak som to s ním aj riešila a prispôsobil sa mi

magduska112233
autor
Včera o 08:35
@enmery

@anonym_4ca459 Vieš o tom, že kedysi od praveku boli hygienické štandardy totálne na nule a ľudia sa množili a vieš prečo?Lebo každý má svoju prirodzenú vôňu, ktorú žiadnu sprcha ani voňavku nezmení, je to geneticky daná biologická vec. Ak ti niekto smrdí, nie je to partner pre Teba.

@enmery áno, napadlo mi to. Niekedy mi niekto vonia veľmi pekne už z diaľky a nikdy som si tieto veci neuvedomovala, až kým sa mi nestala táto situácia . Príde mi však, že si mám teraz akoby vybrať, že ešte dám šancu nášmu vzťahu a nejak skúsim prehliadnuť že to v sexe skrátka nieje ono, hoci inak je partner pozorný a je mi s ním dobre. A že si teda vyberiem toto a nie možno partnera, ktorý mi bude voňať a bude to klapať možno v tej intímnej sfére lepšie, ale v iných veciach to bude nanič .

magduska112233
autor
Včera o 08:36
@anonym_3b9de1

@magduska112233 fuj, nikdy by som nemala nic s niekym, kto mi nevonia. Sorry, neni co riesit...

@anonym_3b9de1 rozumiem a ďakujem za názor, ja si myslím že láska má veľa podôb a nieje všetko len o tej intímnej stránke, avšak aspoň na tých 80 percent by malo podľa mňa fungovať aj to, aspoň tak súdim podľa poslednej skúsenosti

magduska112233
autor
Včera o 08:37
@anonym_14c657

@magduska112233 moja manželka mi tam dole tiež nevonia (ba az ma tá vôňa odpudzuje, keď sa počas sexu extremne zvlhci), ale ako človek má priťahuje a len sa na ňu pozriem a mám erekciu. Máme spolu 2 deti a planujem s ňou aj naďalej ostať.

@anonym_14c657 samozrejme, keď to funguje viac menej fajn, nevadí, že niečo sa nám možno nesedí úplne na 100percent. My sme s priateľom už mali taký problém, že naozaj z mojej strany nemohlo dôjsť vôbec k ničomu, lebo to nešlo a bolo mi to doslova nepríjemné.

enmery
Včera o 08:58
@magduska112233

@enmery áno, napadlo mi to. Niekedy mi niekto vonia veľmi pekne už z diaľky a nikdy som si tieto veci neuvedomovala, až kým sa mi nestala táto situácia . Príde mi však, že si mám teraz akoby vybrať, že ešte dám šancu nášmu vzťahu a nejak skúsim prehliadnuť že to v sexe skrátka nieje ono, hoci inak je partner pozorný a je mi s ním dobre. A že si teda vyberiem toto a nie možno partnera, ktorý mi bude voňať a bude to klapať možno v tej intímnej sfére lepšie, ale v iných veciach to bude nanič .

@magduska112233 Ok, daj tomu šancu. Teraz ste sa mohli ešte rozísť ako kamaráti. Tak si poublizujte, žite bez sexu, začnú hádky a rozidete sa tak ci tak, len už v zlom.

anonym_84c604
Včera o 09:44
@magduska112233

@anonym_14c657 samozrejme, keď to funguje viac menej fajn, nevadí, že niečo sa nám možno nesedí úplne na 100percent. My sme s priateľom už mali taký problém, že naozaj z mojej strany nemohlo dôjsť vôbec k ničomu, lebo to nešlo a bolo mi to doslova nepríjemné.

@magduska112233 to nemyslíš vážne, píšeš že je ti to nepríjemné a že ta to odpudzuje a chces to silou mocou skúšať 🫣

rozculena
Včera o 11:50
@magduska112233

@magduska112233 keby na mňa dýchol niekto s hnilými zubami,tiež by som nemala na nič chuť

magduska112233
autor
Včera o 12:31
@rozculena

@magduska112233 keby na mňa dýchol niekto s hnilými zubami,tiež by som nemala na nič chuť

@rozculena v tom to nieje verte mi🙂 ma veľmi pekne zuby aj zdravé ...len akoby mi proste nevonia:( ani by som neverila že je niečo také možné

enmery
Včera o 12:44
@magduska112233

@rozculena v tom to nieje verte mi🙂 ma veľmi pekne zuby aj zdravé ...len akoby mi proste nevonia:( ani by som neverila že je niečo také možné

magduska112233
autor
Včera o 13:36

@enmery zaujímavý článok, naozaj by som povedala že to tak aj funguje zrejme...ťažko sa prijíma fakt, že so mnou nieje biologicky kompatibilný skvelý muž, s ktorým si inak rozumiem, ale to človek aby sa zbláznil, keď s tým nevie pohnúť

yoginka231
Včera o 19:07

Mne ked niekto nevonia tak neviem ho ani pobozkat. Keď mi môj chlap vonia, tak mi som ho cela zjedla a mala s nim sex aj keby ho neumyty a spoteny. To je chemia, bez nej vztah nevie fungovat.