Išli by ste do vzťahu so psychológom?
Poznáte niekoho kto ma taký vzťah a je to fajn? Akože aj dlhodobo. Pripadne zažili ste take niečo, aké to bolo? Ak by ste mali do toho ísť nebáli by ste sa? Keď je situácia že je to fajn človek, rozumiete si, ale je psychológ…. že z toho mám obavy.
Mam v okoli dve relativne blizke osoby, ktore su psychologicky a su to komplexne a komplikovane bytosti ako vacsina z nas 🙂 rovnako maju vo vztahoch bezne aj menej bezne starosti. Ja by som to minimalne skusila a potom by som sa rozhodla.
Obavy mas konkretne z coho? Ze ta bude analyzovat? Ze vas bude analyzovat?
Poznala som troch psychológov ( to nespomínam Junga či Freuda;)), ani jeden nebol celkom normálny. Ale možno sú aj vzácne výnimky.
Mam v okoli dve relativne blizke osoby, ktore su psychologicky a su to komplexne a komplikovane bytosti ako vacsina z nas 🙂 rovnako maju vo vztahoch bezne aj menej bezne starosti. Ja by som to minimalne skusila a potom by som sa rozhodla.
Obavy mas konkretne z coho? Ze ta bude analyzovat? Ze vas bude analyzovat?
@petamich To je ako sa obávať, že policajt bude hľadať tvoje trestné činy a priestupky...
Ja by som išla, keďže väčšinou je najväčším problémom vo vzťahoch komunikácia (aspoň v mojich teda😃) , vo vzťahu s takýmto človekom by to problém pravdepodobne nebol 😊 ale neviem možno sa mýlim.
nesla- v praci co mame psychologov kazdy jeden posoby,ze minimalne jedneho potrebuje on sam ...
@anonym_a79ed0 “pôsobí”, to je sloveso a píše sa na konci s mäkkým i. Učivo 2. ročník základnej školy.
Išla. Ako človek nemusí byť zlý.
A psycholog nie je clovek z mäsa, kosti a duse ako iny bezny smrtelnik?😄 Nechapem co je toto za otazku. Pokial to neskusis, nezistis aky je. Z coho mas strach? Ze zisti aka si pod povrchom, ci?😁 Moj nazor je taky, ze je to povolanie ako kazde ine a kazdy ma pravo na lasku. Aj psycholog je normalny clovek, ktory ma svoje starosti aj radosti ako kazdy iny, to neznamena,ze nemoze byt dobry vo svojom odbore. Poznam psychologicku, ktora ma normalne rodinu, vie sa odosobnit a v sukromi zije bezny zivot ako kazdy iny clovek. Netreba uz ozaj vidiet vsetko len negativne. Vyskusaj a uvidis. Kazdy jeden clovek ma svoje plusy aj minusy, nikto nie je dokonaly na 100% a je jedno aku pracu vykonava.
Ja by som išla, keďže väčšinou je najväčším problémom vo vzťahoch komunikácia (aspoň v mojich teda😃) , vo vzťahu s takýmto človekom by to problém pravdepodobne nebol 😊 ale neviem možno sa mýlim.
@anonym_0af949 mýliš sa. Vieš koľko psychológov je rozvedených? Psychologičky tiež. Je rozdiel profesionálny face v práci a doma žiť. Môj bývalý sused sa s psychologičkou rozviedol a vyjadril sa, že kto by s takou pi..ou žil 😀
Ako sa hovori, obuvnik chodi bosy?
Som psychologička a som úplne v poriadku ( väčšinou 😀) a aj to o mne hovoria. Ako človek som autentická , plačem, keď sa mi chce plakať , kričím keď treba, niekedy som až nechutne úprimná a rovnako to očakávam od ľudí okolo seba, svoje emócie nemaskujem, keďže viem, aký to bude mať dopad. Manželstvo mám upratané už 15 rokov. Čo sa týka kolegov psychológov , veľká väčšina sú úplne v pohode chlapi, avšak rovnako treba rátať s tým, že psychológiu študuje malé percento ľudí , ktoré by ho samo potrebovalo. To však vycítiš... Pokiaľ nemá ten vševedúci pocit, všetko viem , do každého vidím , tak to skús 👍
@anonym_autor mám sused jua psychológa jeho manželka je učiteľka, bývajú vedľa asi 25 rokov úplne normálni ľudia, máme rovnako staré deti , chodili aj do jednej triedy, takže sme boli pár krát aj na spoločnom výlete. Keď ho muž poprosil došiel aj pomocť (s manuálnou prácou)
Mama mojej kamarátky pracovala tiež ako psychológička, je už na dôchodku , viac ako 50r rokov žije v normálnom vzťahu. V porovnaní s inými rodinami v mojom okolí je súdržna rodina, ktorá drží spolu, chodia spolu na výlety pravidelne sa stretávajú a nikto s j nikým neobmedzuje.kontakt
@anonym_autor isteze. Komunikácia na úrovni a určite menej hádok, rozumne vysvetlenie veľa veci….
@anonym_a79ed0 “pôsobí”, to je sloveso a píše sa na konci s mäkkým i. Učivo 2. ročník základnej školy.
@anonym_5ed20b A tvoj nick sa konci na c. 4 🙂
@anonym_autor a z čoho máš obavy? Že ľahšie odhalí tvoju pretvárku alebo čo? Nič iné si neviem predstaviť...
nesla- v praci co mame psychologov kazdy jeden posoby,ze minimalne jedneho potrebuje on sam ...
@anonym_a79ed0 A ty sa potrebujes doucit slovencinu.
Ja poznám len šťastne vydaté psychologičky s veľa deťmi, v pohode sú, fajn kočky. Práveže vynikajú nekonfliktnostou, to je ich "choroba" z povolania.
Čože? Prečo? Lebo si ťažko najde prácu?
Synova priateľka študuje psychológiu, ale ani raz mi nenapadlo, že by ju mal kvôli tomu nechať. Práveže som hrdá, že má tak šikovné dievča. To teraz všetci psychológovia, psychologičky majú byť do smrti single? Sú to normálni ľudia, ako všetci ostatní.
Pako môže byť pokojne aj lekár, právnik, programátor, jednoducho hocikto.
A z čoho máš prosím ťa obavy? Skôr bude vedieť ako komunikovať, riešiť konflikty. Ale že by som s niekym nešla do vzťahu lebo je psychológ? Snáď sa dávam dokopy s niekym s ktorým mi je dobre. Pochopila by som ešte keby sa pýtaš na vojaka, ktorý bude často preč.
S chlapom ano, so zenou nie :D zeny psychologicky su vytrete a potrebuju same dalsieho psychologa. Ani jednu nepoznam, ktora to ma v hlave usporiadane, maju o koliecko menej a daju sa lahko zmanipulovat.
@anonym_autor mám sused jua psychológa jeho manželka je učiteľka, bývajú vedľa asi 25 rokov úplne normálni ľudia, máme rovnako staré deti , chodili aj do jednej triedy, takže sme boli pár krát aj na spoločnom výlete. Keď ho muž poprosil došiel aj pomocť (s manuálnou prácou)
Mama mojej kamarátky pracovala tiež ako psychológička, je už na dôchodku , viac ako 50r rokov žije v normálnom vzťahu. V porovnaní s inými rodinami v mojom okolí je súdržna rodina, ktorá drží spolu, chodia spolu na výlety pravidelne sa stretávajú a nikto s j nikým neobmedzuje.kontakt
@anonym_483050 milujem to že úplne normálni ľudia 😀 Chápem, že si to nemyslela úplne tak ako to vyznelo, ale pobavilo ma to.
@anonym_autor ja ti takto poviem ja poznám osobu čo študuje/končí psychológiu a sama nevie dať život do poriadku či z rodinnými členmi, partnerom...Druhým sa chystá radiť a sama si nevie rady_"Paradox" vsetci sú toxický len Ona je ✈️
@anonym_483050 milujem to že úplne normálni ľudia 😀 Chápem, že si to nemyslela úplne tak ako to vyznelo, ale pobavilo ma to.
@anonym_6befac ako inak ho opisať? Chlapa ktorý je vzdy ochotný pomôcť, je jedno či potrebujete pomoc psychológa alebo vám zateká do domu, je deravá strecha?
No zrazu kolko predsudkov 🫣
@anonym_6befac ako inak ho opisať? Chlapa ktorý je vzdy ochotný pomôcť, je jedno či potrebujete pomoc psychológa alebo vám zateká do domu, je deravá strecha?
@anonym_483050 tiež som psychológ, preto ma len pobavilo to slovo "normálny" v kontexte celej témy ako keby sme nejakí iní, naozaj nič viac za tým nie je 🙂
@anonym_autor kazdy je iny. Moze to byt zatazou, ale aj prinosom, ze vdaka svojmu vzdelaniu bude nad vecou.
Mam len znamu psychologicku, ale bola bez praxe, po skole sa vydala a 5 deti za sebou...ale tie deti posluchali, obdivovala som ako s pokojom to zvlada. Jej manzel tie pohodak, vzdy sme sa u nich dobre citili.
S chlapom ano, so zenou nie :D zeny psychologicky su vytrete a potrebuju same dalsieho psychologa. Ani jednu nepoznam, ktora to ma v hlave usporiadane, maju o koliecko menej a daju sa lahko zmanipulovat.
@cyberk to ich tak veľa poznáš, že by si to mohla objektívne zhodnotiť? Neviem no, mne synova priateľka pripadá usporiadaná, ale teda je pravda, že ešte iba študuje psychológiu.
Udivuje ma, koľko ľudí má stále predsudky voči povolaniam, ale aj iným odlišnostiam.
Po tom, co tu citam, sa divim, ze manzel so mnou tolko vydrzal 😂 Mam vystudovanu aj psychologiu (ale nerobim psychologicku). Je vsak pravda, ze vela spoluziakov psychologiu studovalo, lebo sami riesili nejaky vnutorny problem - na skodu to vsak nemusi byt, prehlbuje to empatiu.
@anonym_autor poznam manzelov, kde je ona psychologicka, on gynekolog. Mam pocit, ze im to normalne funguje. Co by na vztahu s psychologom bolo take strasne, ze by sa mu bolo treba vyhybat?