icon

Je hanba, keď mám 27 rokov a nemala som dlhodobý vzťah?

21. feb 2026

Ahojte. Je hanba ak som nikdy nemala dlhý vzťah a mám 27 rokov? Mala som rôzne pokusy o vzťah aj rôznych nápadníkov ale s väčšinou som to skončila po 2 týždňoch. Veľa mužov totižto si chcelo len užiť tak to sa tiež rýchlo filtruje. Mala som 2 polročné vzťahy, ktoré skončili neverou z opačnej strany, nemyslím si, že to bola moja vina, jednoducho asi zlý výber partnera aj keď mi vôbec neprišli, že by boli nejakí na ženy boli to v podstate obyčajní muži a predtým obaja mali dlhoročný vzťah ale až na konci mi došlo, že v podstate museli podvádzať aj tie partnerky. Pred mesiacom som mala "rande" s jedným novým mužom, a jeho reakcia bola že mu je divné a že kde je problém, keď žena ako ja, ktorá ma na výber a je pekná, milá a inteligentná si nenašla nikoho kto by s ňou dlhodobejšie vedel fungovať a trošku sa ma to dotklo.. Ja som totižto 3 roky chodila k psychologičke a randeniu sa vyhýbala, pretože som si liečila nejaké veci s detstva ale to som mu samozrejme hovoriť nechcela.. Potom som sa sústredila na dokončenie vysokej školy, nájdenie práce a nejak som mužov nesílila. Brala som to ak niekto príde ok ak nie tiež ok..

stela567
21. feb 2026

Nie. Nie si divná.
Máš čas.
Radšej neskôr a dobrého partnera ako rýchlo a debila na krku.
A dokonca by si nebola divná ani keby si slobodná celý život.

Ži. Ver mi, že čo ma prísť príde. Zatiaľ sa sustred na seba. Rob čo ta baví atď.

🫶🏽

anonym_dc199f
21. feb 2026

Radšej s kratsej cesty späť ako to potom ľutovať .Niesi divná len zbytočne nestrácas čas a energiu na niekoho skym to neklape

domkakvet
21. feb 2026

@anonym_autor nie si divna, je to uplne v poriadku.

martinka13
21. feb 2026

Nie si divná. Máš sebaúctu a zdravý rozum.

anonym_1a5519
21. feb 2026

Tak mne osobne to príde zvláštne, lebo ja som vydatá od svojich 19tich. Mala som šťastie, že mi ten správny prišiel do života včas. Pre mňa ale vždy bola láska prednejsia než čokoľvek iné, takže aj tým to bude. Ale to samozrejme neznamená, že ty musíš byť za každú cenu vo vzťahu. Keď ale nechceš ostať sama, mala by si hľadať ďalej - spôsob zoznamovania je už na tebe. Najväčšie šance na zoznámenie máš však cez internetové zoznamky, to je podľa mňa najlepšia voľba.

anonym_4ab253
21. feb 2026

Ja mám máličko po 30 a mal som tri krátke vzťahy, z toho tiež nevera z jej strany. Niekto nájde správnu osobu skôr a niekto neskôr ale necítim sa divne preto. Keď spoznaš osobu, s ktorou si vážne budeš rozumieť a budeš tam vidieť budúcnosť, tak ti nič také nepovie.

martinmmartin
21. feb 2026

@anonym_autor Ak mas seriovo vztahy ktore koncia vzdy fiaskom tak to nebude nahoda ale zly system vyberu . Co maju vsetci tvoji amanti spolocne co ti tak zaimponovalo?
Zacni tam

autor
21. feb 2026
@anonym_1a5519

Tak mne osobne to príde zvláštne, lebo ja som vydatá od svojich 19tich. Mala som šťastie, že mi ten správny prišiel do života včas. Pre mňa ale vždy bola láska prednejsia než čokoľvek iné, takže aj tým to bude. Ale to samozrejme neznamená, že ty musíš byť za každú cenu vo vzťahu. Keď ale nechceš ostať sama, mala by si hľadať ďalej - spôsob zoznamovania je už na tebe. Najväčšie šance na zoznámenie máš však cez internetové zoznamky, to je podľa mňa najlepšia voľba.

@anonym_1a5519 vieš čo toto som presne skúšala tie zoznamky a ja ti neviem.. mnoho muzov tam chce sex a druhá veľká vacsina sú buď takí čo sú mi nesympatickí alebo ich ženy nechcú z nejakého dovodu.

autor
21. feb 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Ak mas seriovo vztahy ktore koncia vzdy fiaskom tak to nebude nahoda ale zly system vyberu . Co maju vsetci tvoji amanti spolocne co ti tak zaimponovalo?
Zacni tam

@martinmmartin ja mam skor pocit ze nemam moc kde tych muzov stretnut, vsetko co rada robim je skor pre zeny. Chodim sice von ale tam je mala sanca ze ma niekto aj oslovi akoze stava sa ale málo

loliki
21. feb 2026

@anonym_autor Si múdra. Najprv si vyriešiš problémy, zranenia, dáš sa do poriadku a potom ideš do vzťahu. Žiaľ viacerí sa snažia liečiť svoje zranenia vzťahmi, v ktorých odovzdávajú svoje zranenia ďalej a zraňujú. To je divné a smutné, že si to neuvedomujú a ničia seba aj iných.

anonym_2299b6
21. feb 2026

Obaja ťa podviedli? myslím tie 2 polročné vzťahy. A po sexuálnej stránke tie vzťahy boli OK? Lebo ak je muž spokojný s partnerkou po všetkých stránkach, neverím, že má potrebu ten sex hľadať inde.

autor
21. feb 2026
@anonym_2299b6

Obaja ťa podviedli? myslím tie 2 polročné vzťahy. A po sexuálnej stránke tie vzťahy boli OK? Lebo ak je muž spokojný s partnerkou po všetkých stránkach, neverím, že má potrebu ten sex hľadať inde.

@anonym_2299b6 s 1 to nebolo dobre a ten mal ale problemy sam so sebou a to som zistila po case. On trpel nizkym sebavedomim a mal aj narocne detstvo atd.. ale s druhym to bolo super a on sam hovoril ze to je super a vzdy sme vedeli spravit kompromis…

anonym_8df95c
22. feb 2026

Nie nie je, Obzvlášť v dnešnej dobe treba uprednostňovať kvalitu pred kvantitou

bamar
22. feb 2026

Ja mám 28 a tiež som nemal dlhodobý vzťah a prídem si ako normálny zdravý jedinec. Chcel by som mať rodinu, ale keď nemáš z čoho vyberať tak to proste nejde. Samému mi je lepšie ako kebyže sa mám s niekým trápiť. A takých ľudí poznám viacej takže nič ojedinelé v tejto dobe.

anonym_7a16c2
22. feb 2026

Berie sa to tak, ze ak je niekto pridlho sam, tak 1.nie je zvyknuty zit vo vztahu a tazsie sa bude prisposobovat 2.nema potrebu byt s niekym. Ak pritahujes rovnaky typ muzov, tak necakaj, kto ta oslovi. Inak v tom pripade sa budu lepit na teba stale ti isti podla toho isteho vzorca. Nemas na cele napisane, ze prave niekoho hladas. Spytat sa niekoho na nieco, kto je zaujimavy, tak z teba neubudne.
Zoznamku netreba zatracovat, len si treba obcas precitat profil a chodit na rande. Vzdelany, sportovy, s dobrou pracou je uz slusny filter a adept vhodny na rande. Postupne si zistis jeho historiu a ci vam ide neviazne komunikacia. Vzhlad vies sama, kto sa ti paci. Zase je idealny stred. Nie je dovod chodit s niekym, kto sa ti nepaci. Na druhej cakat 20 rokov na modela s perfektnym profilom je druhy extrem. Na takeho caka kazda, konkurencia bude velka a vela zenam nevadi, ani ked je zadany.

anonym_0164a0
22. feb 2026

Dnes ludia hladaju macku vo vreci. Nezavisle od toho kolko parametrov splnas, aj tak bude clovek hladat dovod preco si single. Toto utvrdzuje aj tvoja osobna skusenost preco taka mila, sympaticka, vzdelana baba nemala dlhodoby vztah.

Ludia su dnes velmi skepticki a na odpis ides aj skrz uplne banalne veci. Ja som 8 rokov single od posledneho vztahu, absolutne si nerobim tazku hlavu z toho co si kto mysli alebo ci je to normalne alebo nie. Ani mne nepride 70% rozvodost normalna, ale su ludia ktori ta budu presviedcat, ze lepsie rozvedeni ako sam 🤷🏻.

Ja som skor nazoru, ze ludia ktori su dlho single vedia co chcu a co nie. Dokazu travit cas aj sami so sebou, nevyzaduju vzdy pozornost.

Mas mnoho ludi ktori su vo vztahu a su nestastni cize skor to ber ako pozitivum. Lepsie byt stastna sama nez s niekym kto nema pozitivny vplyv na kvalitu tvojho zivota.

autor
22. feb 2026
@anonym_7a16c2

Berie sa to tak, ze ak je niekto pridlho sam, tak 1.nie je zvyknuty zit vo vztahu a tazsie sa bude prisposobovat 2.nema potrebu byt s niekym. Ak pritahujes rovnaky typ muzov, tak necakaj, kto ta oslovi. Inak v tom pripade sa budu lepit na teba stale ti isti podla toho isteho vzorca. Nemas na cele napisane, ze prave niekoho hladas. Spytat sa niekoho na nieco, kto je zaujimavy, tak z teba neubudne.
Zoznamku netreba zatracovat, len si treba obcas precitat profil a chodit na rande. Vzdelany, sportovy, s dobrou pracou je uz slusny filter a adept vhodny na rande. Postupne si zistis jeho historiu a ci vam ide neviazne komunikacia. Vzhlad vies sama, kto sa ti paci. Zase je idealny stred. Nie je dovod chodit s niekym, kto sa ti nepaci. Na druhej cakat 20 rokov na modela s perfektnym profilom je druhy extrem. Na takeho caka kazda, konkurencia bude velka a vela zenam nevadi, ani ked je zadany.

@anonym_7a16c2 ja nečakám na modela to vobec. A keby najdem inteligentného športovca s dobrou prácou tak si poviem, že pecka a je to nadštandard poďla mňa. Ja upúštam z nárokov, že nemusí byť ani športovec ale hlavne nech je má niečo v hlave, máme spoločnú reč a má nejaké pracovné ambície.

bamar
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_7a16c2 ja nečakám na modela to vobec. A keby najdem inteligentného športovca s dobrou prácou tak si poviem, že pecka a je to nadštandard poďla mňa. Ja upúštam z nárokov, že nemusí byť ani športovec ale hlavne nech je má niečo v hlave, máme spoločnú reč a má nejaké pracovné ambície.

@anonym_autor Kľudne mi môžeš napísať, myslím, že som vyhovel inzerátu 😂

anonym_37fd56
22. feb 2026

Nuz preberas si. "Mala som rôzne pokusy o vzťah aj rôznych nápadníkov ale s väčšinou som to skončila po 2 týždňoch."
Mas na to plne pravo. Je to Tvoj zivot. Nie je povinnost "byt vo vztahu".

anonym_1a525a
22. feb 2026
@anonym_2299b6

@anonym_2299b6 ak je to opelovac čo potrebuje striedať ženy ten spokojný s jednou nikdy nebude

anonym_5c29b8
23. feb 2026

Ja som opačný extrém, od 16 som s jedným mužom, tiež mám 27, už sme manželia, dieťa na ceste, máme dom, psa a všetko okolo. Samozrejme aj mne ľudia niekedy hovoria že to je divné celý život len s jedným, takže názory iných proste ani nerieš, akokoľvek by si to mala každý má na všetko názor. 😁 Keď sa rozprávam s kamarátkami ako ty, vidím často ale zopár rozdielov. Napríklad ja si myslím, že som voči môjmu mužovi otvorenejšia, tolerantnejšie ako moje kamošky, ktoré si vysnívali neexistujúci súhrn atribútov, ktoré jednak nikto nespĺňa a ak by aj spĺňal, nie sú také podstatné. Napríklad môj muž možno neni úplne vizuálne najväčší princ Krasoň, niekedy je ufrfľaný, nevie variť a necháva trenky po zemi. 😁 A koľké moje kamošky by sa za to s neserióznym frajerom hneď rozišli. Ale napriek tomu je môj muž to najlepšie čo v živote mám, za tie roky presne viem “ako naňho”, síce musím dvíhať trenky zo zeme a variť ale mám zaplatenú hypotéku, postavený dom, pekné auto s vymeneným olejom a vyriešenou poistkou aj STKčkou, čakám dieťa po ktorom roky túžim a nič mi nechýba. Proste sa dopĺňame, on zabezpečí niektoré veci, ja iné. On hodí trenky na zem, ja zas doma chodím oblečená ako Adam Sandler, čo by tiež mnoho mužov mohlo povedať že “sa o seba nestarám” a chcieť sa za to s frajerkou rozísť. Ani ja nie som perfektná, ani on. Áno, keby sa dalo mávnuť čarovným prútikom strašne by sa mi páčilo keby ešte vedel toto a robil hento a bol taký a onaký. Ale ani ja nie som z časopisu. A aj s tými chybami sa milujeme. A v tom rešpekte ja vidím ten rozdiel, že je ten vzťah hlbší, neriešime takéto sprostosti. Na druhej strane, je to asi o šťastí. Našli sme sa 2 decká z rozbitých rodín odhodlané, že my to tak vo svojom živote nechceme. Neviem si predstaviť ako a kde by som ho našla keby som ho chcela aktívne hľadať. 😁 Ale zo začiatku som ho ani nechcela a odmietala, nebol úplne môj typ, bol menej sociálny pričom ja som ukecaná a extrémny extrovert. Len mi nedal pokoj a po mesiacoch písania (najprv sme boli na diaľku) som ho presne hlbšie spoznala, videla som že sa o mňa úprimne zaujíma a že je tam práve niečo hlbšie. Tak možno treba dať šancu aj nejakému kolegovi, kamošovi, ktorý na prvý pohľad nevyzerá úplne ako muž tvojich snov. Lebo ozaj, dlhodobý a šťastný vzťah je podľa mňa o niečom hlbšom a o vzájomnom rešpekte. A aj to chce viac času ako 2 týždne, veď to sa ani nespoznáš za ten čas. 🙃