Je lož niekedy lepšia než pravda vo vzťahu?
Ahojte, ako casto sa vam pri zoznamovani sa stane, ze vyzvete muza slovami "bud uprimny" alebo "povedz mi pravdu", a potom lutujete, co ste vlastne poculi? Naozaj vzdy chcete vediet, kolko mal partneriek pred vami,alebo by niekedy bolo prijemnejsie pocut nizsie cislo? Je nutne vediet, ze mal sex este nedavno, alebo by jemnejsia verzia tej istej informacie bola menej zranujuca? A co moment, ked prizna, ze pocas zoznamovania nebola zena po jeho boku iba jedna? Je pravda v takych chvilach skutocne tou hodnotou, ktoru hladame??
Mozno by v niektorych situaciach milosrdna loz , alebo aspon vynechanie pravdy zachovala pokoj, sebavedomie a sympaticku atmosferu.No ak zacneme pravdu filtrovat, nenarusi doveru, ktoru vo vztahu vsetky ocakavame???
Mile zeny, co teda naozaj chcete,.... ked mu poviete "bud uprimny"??Neupravenu realitu, aj ked boli??? Ci sklame??. Alebo pravdu podanu tak, aby nezranila??? A kde je hranica medzi uprimnostou, ktoru ocenujeme, a pravdou, ktora je len zbytocnou ranou do duse?? Hm?? ...
nikdy sa nepytaj otazky na ktore nechces pocut odpoved
Ja ked polozim otazku, tak to chcem pocut a uprimne. Ak by som pocas zoznamovania nebola jeho jedina zena, tak s nim nebudem. A ak mal sex iba nedavno, tak nech s tym pokracuje aj dalej,a le bezo mna. A ak mal kopec priateliek a sexualnych znamosti, urcite pre nejaky typ zeny bude vhodny, ale pre mna nie. Cize za mna su to celkom zaujimave otazky, lebo by som toho muza nechcela. A ty si ten typek, co tu vcera pisal o tych zenach a hodnoteni cez AI..
Clovek si niekedy o sebe mysli, ze je na pravdu pripraveny, ze ju pocut chce (potrebuje), ale napriek tomu ho to rani. Neda sa odpovedat vseobecne. Ak je na oboch stranach serioznost, dobry umysel, tak niekedy je nerozumne toho druheho niecim (hoci aj uplnou uprimnostou) zranovat. Slusny, ohladuplny, empaticky clovek tu mieru spravidla vyciti.
Neprikrášľuj, pravda sa môže ukázať aj neskôr a to by bolo oveľa viac zraňujúce.
Napríklad, keby mi pri zoznamovaní povedal, že som "v úzkom výbere" s ďalšími troma a keďže styk je dôležitý, musí si "pretestovať" aj to, moja reakcia by nebola pozitívna, neprihlásila som sa predsa na konkurz. Sú ale ženy, ktoré to budú brať ako výhru.
Na druhej strane, keby som sa toto dozvedela po roku vzťahu, prišlo by mi to ako zrada, ak sme sa o tom rozprávali a dotyčný klamal. Moja reakcia by bola radikálnejšia a určite by ma to citovo zasiahlo.
@anonym_autor neviem ako ostatné, ja pri zoznamovaní chcem vedieť kto oproti mne sedí. Neriešim to na prvom rande ale časom áno. Mám si myslieť že hľadá vážny vzťah ak pred rande spal s inou? Alebo tej inej odpisuje počas rande? K čomu mi bude klamstvo? Aby som chodila s niekým koho si vytvorím len v hlave? Presne pre toto tu potom ženy vyplakávajú, že nevedeli aký ich chlap naozaj je.
Je nutne sa toto pytat? Pomoze ti odpoved? Naco sa pytas otazky na ktore chces pocut klamstvo?
Ja ti nevim, Karle... nikdy som pri zoznamovani nepokladala nikomu taketo otazky a nikdy som nikoho nenutila, aby bol ku mne uprimny. Keby mi taketo otazky kladol potencialny frajer s frazami "povedz pravdu", pomyslela by som si o nom, ze je hystericky ziarlivec.
Uprimnost nie je vec, ktora sa da vynutit. Ono pravda v dolezitych veciach vacsinou vyplava najavo sama. To, s kolkymi moj frajer spal predomnou, pripadne kedy mal naposledy sex, pre mna nie je zivotne dolezita otazka. V zivote by som sa to nepytala nikoho, s kym sa zoznamujem. Som s muzom 20 rokov a nemam tusenie, kolko takych zien bolo predomnou. Viem o nejakych, ale konecne cislo nie. Ani ma to netrapi.
Neznášam klamstvo a ľudí čo klamú, hoc i v prkotinách. Keď sa niečo pýtam, chcem poznať pravdu.
Ale....tie otázky sú podľa mňa divné a určite by som sa ich nepýtala. Je to minulosť.
Ty si ten typek to včera? Chlap alebo žena, ktorá spí s viacerými naraz, chodí s viacerými naraz a ešte aj klame je úplne nevhodná osoba na ďalšie rande. Buď úprimný znamená, že už niečo vie alebo tuší a čaká od teba pravdu.
@anonym_autor emocionálne inteligentný človek vie kedy, čo, ako a komu má povedať, debilčekovi a emocionálne oploštenému človek nepomôže ani písomný návod na riešenie situácii.
@anonym_autor neviem ako ostatné, ja pri zoznamovaní chcem vedieť kto oproti mne sedí. Neriešim to na prvom rande ale časom áno. Mám si myslieť že hľadá vážny vzťah ak pred rande spal s inou? Alebo tej inej odpisuje počas rande? K čomu mi bude klamstvo? Aby som chodila s niekým koho si vytvorím len v hlave? Presne pre toto tu potom ženy vyplakávajú, že nevedeli aký ich chlap naozaj je.
@anonym_853a65 ale tu nejde o klamstvo ako take, ale napriklad na otazku "kolko si ich mal" odpovedat bolo ich viac.. a nie presny pocet. alebo "s kolko zenami si sa stretol" namiesto cisla povedat nebola si jedina ale pre na spolu je to takto spravne. . . chapes?
Neznášam klamstvo a ľudí čo klamú, hoc i v prkotinách. Keď sa niečo pýtam, chcem poznať pravdu.
Ale....tie otázky sú podľa mňa divné a určite by som sa ich nepýtala. Je to minulosť.
@huxy ale preco aj ty tomu vravis klamstvo?su to skor diplomaticke odpovede ktore nemaju ublizit.
Ty si ten typek to včera? Chlap alebo žena, ktorá spí s viacerými naraz, chodí s viacerými naraz a ešte aj klame je úplne nevhodná osoba na ďalšie rande. Buď úprimný znamená, že už niečo vie alebo tuší a čaká od teba pravdu.
@januska12323 ano samozrejme ze som to ja.
@huxy ale preco aj ty tomu vravis klamstvo?su to skor diplomaticke odpovede ktore nemaju ublizit.
@anonym_autor to nie je diplomatická, ale vyhýbavá odpoveď. Možno slovo viac je vlastne pravda, nie klamstvo. Ale keby si na tú otázku dal presné alé nepravdivé číslo, to je klamstvo.
@anonym_853a65 ale tu nejde o klamstvo ako take, ale napriklad na otazku "kolko si ich mal" odpovedat bolo ich viac.. a nie presny pocet. alebo "s kolko zenami si sa stretol" namiesto cisla povedat nebola si jedina ale pre na spolu je to takto spravne. . . chapes?
@anonym_autor buď hľadám ženu, ktorej bude jedno že som prefikol pol kraja alebo žijem tak aby som sa nehanbil za svoje činy. Je snáď dosť rozdiel riešiť s kamarátkami že "mal ich viac" a "mal ich 63". Niekto môže považovať za viac 5 priateliek a niekto ani 40 nevníma ako viac.
v takychto otazkach je. A tieto otazky ani nepovazujem za vhodne a nutne a popravde keby sa ma niekto na rande na toto pytal, iste mu nepoviem vaznu odpoved... to ze keda randi s jednou nema rozrobenu inu by mala byt samozrejmost, ale nie je.. ani vela zien to tak nema. Chatuju s xy ludmi castro obe strany...
ked to tak prevediem do reality, ak by oproti mne sedel chlap aky sa mi paci, vyhvouje mi spravanim, pracou, vsetkym moznym? ako by na mna vplyval fakt, ze si vypisuje/vypisoval s inymi, alebo s kolkymi spal? poslala by som ho k vode za to a odisla? asi nie. Co by to spravilo s vacsinou zien? ze by dostali depky, kopa ma mindraky ak by vobec chlap povedal, ze mal xy zien a nedaj boh ak by povedal, ze ma este ine zaujemkyne, ale teda vybral si ju... keby sa radne opakovali a riesili by sme vztah atd, tak by som to povazovala za samozrejme, ze dalsia vedla mna nie je. Inak nevidim dovod toto rozoberat.
Vhodna vec na vedenie je: ci nie je zenaty, nema deti atd.. to ano :DD a tam neradno klamat :D
@januska12323 ano samozrejme ze som to ja.
@anonym_autor keby si mi zamlčal sex s inými ženami v čase keď sa uchádzaš o mňa už by si ma viac nevidel
Vadilo by mi, keby chodil/spaval s viacerymi naraz. Este nejako, ze bavime sa a on sa bavi aj s inymi zatial nezavazne, to je ok. Ked sa stretneme a bude dalsie stretnutie, tak uz ja osobne som sa s inymi nebavila, ale to bolo pred 15 rokmi.
Ked sa opytam, ocakavam normalnu odpoved, zas netreba opisovat, ze ako pred 2 mesiacmi niekoho poriadne posukal zozadu alebo podobne. Normalne, ze posledny vztah vtedy a vtedy, tolko trval, teraz v poslednej dobe nezavazne. Cislo do 10 je fayn, nad uz je to take no... Nemam uplne doveru k takemu muzovi, ze bude spokojny s 1 zenou navzdy. Ale urcite su aj taki.
Ale teda este zaroven s viacerymi, to mi pride hnusne, ze vcera sa bozkaval s inou. Mozno su teraz zeny tolerantnejsie alebo zufalejsie, neviem...
Vadilo by mi, keby chodil/spaval s viacerymi naraz. Este nejako, ze bavime sa a on sa bavi aj s inymi zatial nezavazne, to je ok. Ked sa stretneme a bude dalsie stretnutie, tak uz ja osobne som sa s inymi nebavila, ale to bolo pred 15 rokmi.
Ked sa opytam, ocakavam normalnu odpoved, zas netreba opisovat, ze ako pred 2 mesiacmi niekoho poriadne posukal zozadu alebo podobne. Normalne, ze posledny vztah vtedy a vtedy, tolko trval, teraz v poslednej dobe nezavazne. Cislo do 10 je fayn, nad uz je to take no... Nemam uplne doveru k takemu muzovi, ze bude spokojny s 1 zenou navzdy. Ale urcite su aj taki.
Ale teda este zaroven s viacerymi, to mi pride hnusne, ze vcera sa bozkaval s inou. Mozno su teraz zeny tolerantnejsie alebo zufalejsie, neviem...
@majka99999 len ja sa snazim stale poukazat, pre pravda moze ublizit buducmu vztahu nech je akykolvek, ze jednoducho sa povie polopravda alebo nejak diplomaticky to zakamuflovat. Prdstav si ze si rozumiete na zaciatku vztahu velmi a spytas sa ho ze ci sa mu paci tvoj zadok. ona ta chce a tak urcite nepovie ze je velmi maly. Lebo ta chce. Povedal by ti ze ho mas maly a je hned koniec ktory nevyhovuje ani ani.
@majka99999 len ja sa snazim stale poukazat, pre pravda moze ublizit buducmu vztahu nech je akykolvek, ze jednoducho sa povie polopravda alebo nejak diplomaticky to zakamuflovat. Prdstav si ze si rozumiete na zaciatku vztahu velmi a spytas sa ho ze ci sa mu paci tvoj zadok. ona ta chce a tak urcite nepovie ze je velmi maly. Lebo ta chce. Povedal by ti ze ho mas maly a je hned koniec ktory nevyhovuje ani ani.
@anonym_autor ak to skoncis s chlapom lebo ti povie ze mas maly zadok ked ho mas maly ostan sama. Bud si hlupa alebo velmi mlada alebo oboje. Ja cenim pravdu. Som radsej ked mi muz povie napr ze tie saty sa ti nehodia ako keby mi trepal nejake hovadiny okolo toho len aby nedajboze nepovedal nieco zle. Casto sa tu riesi ze nejaka trubka vytrhne jednu vetu co muz povedal a potom to tu analyzuje ze ako to myslel a riesi ako inak to mal povedat. Asi som stara ale na takeho blbosti nemam cas ani energiu.
@anonym_autor sorry, ale dávaš také primitívne príklady, že s koľkými kedy spal, či sa ti páči jej zadok. Ak sa takéto veci pýta žena teda, tak amen tma...alebo to len teba napadá takéto debilinky riešiť. Prídeš mi jednoduchší.
@anonym_autor aká žena sa na začiatku pýta na zadok? Radšej sa na celé zoznamky vykašli.
@anonym_autor aká žena sa na začiatku pýta na zadok? Radšej sa na celé zoznamky vykašli.
@januska12323 jedine taka istá, ako je on sám.
@januska12323 jedine taka istá, ako je on sám.
@huxy niesi nahodou dusevne jednoduchsia? cela tvoja debata mi taka pride. Naviac ak toto je tvoja najlepsia fotka co mas profilovku tak ozaj nie iba dusevne.
@anonym_autor no vidíš, prejavil si sa v plnej krase. Našťastie druh ako ty ma uraziť nedokáže
@huxy on už sa včera prejavil... https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/ktoru-zenu-by-ste-si-vybrali/?page=8#post-89823158
Ak sa pytsm chcem vediet pravdu ale spytam sa chulostive veci len vtedy ak Viem prijat aj take odpovede ktore nemusia byt prijemne aj ked teda zaskocia.... A hlavne spoznavani o to dolezite aby bola jednoduchsia možnost volby
@anonym_autor ja neviem ale podľa mňa sa normálny človek pri rande nepýta na počet ex partnerov a sexuálnych skúsenosti 🫣

v prvom rade sa nema pytat na pocet partnerov ci kedy mal sex-sorry ale uplne nevhodne a neslusne ... pytaj sa otazky,kt ta nerania a na kt pravdivu odpoved si naozaj pripravena ..