icon

Je môj vzťah s otcom nezdravý?

3. jan 2026

Ahojte.. čo si myslíte o tomto vy ako nezávislé osoby? Mám 24 rokov, mám rozvedených rodičov a s mamou vychádzam len tak formálne, nemáme blízky vzťah a nahrádza mi to otec. Mama o mňa nemala nikdy nejak extra záujem, len to najnutnejšie vždy, a otec sa o mňa vždy viac zaujímal.. Mala som teraz rande s jedným mužom, na ktorom mi bolo veľmi príjemne, a on mi povedal, že ho neskutočne odpudil odo mňa môj vzťah s otcom, a to ako som povedala, že si hľadám niekoho ako je on - tým som myslela, starostlivý, zodpovedný, úspešný, múdry, zabezpečil nás ako rodinu a tak.. Potom mi povedal, že mu príde choré, že s ním ako dospelá trávim čas a že mi v živote pomáha a podporuje ma.. Mňa sa to neskutočne dotklo, pretože ja som vďačná, že aspoň 1 rodič mi je oporou, keď s druhým sa neviem o ničom porozprávať..

Strana
z2
enmery
3. jan 2026

Ved sa mu podakuj, že sa hneď ukazal, čo je za vadný kus. A dovi. Neanalyzuj ho, skôr poľutuj jeho ďalšiu obeť.

anonym_e08538
3. jan 2026

@anonym_autor My nemáme absolútne predstavu, aký máš vzťah s otcom, preto to ani nevieme posúdiť, či je zdravý alebo nezdravý. Ale porovnávať priateľa s otcom ... no neviem. Keby si mne povedala, že hľadáš niekoho, ako tvoj otec, tak si pomyslím, že si na starých chlapov.

Ty máš hľadať niekoho milujúceho a zodpovedného. Nie niekoho, ako je tvoj otec.

A aký je tvoj vzťah s otcom - to si musíš vyhodnotiť ty.

autor
3. jan 2026
@anonym_e08538

@anonym_autor My nemáme absolútne predstavu, aký máš vzťah s otcom, preto to ani nevieme posúdiť, či je zdravý alebo nezdravý. Ale porovnávať priateľa s otcom ... no neviem. Keby si mne povedala, že hľadáš niekoho, ako tvoj otec, tak si pomyslím, že si na starých chlapov.

Ty máš hľadať niekoho milujúceho a zodpovedného. Nie niekoho, ako je tvoj otec.

A aký je tvoj vzťah s otcom - to si musíš vyhodnotiť ty.

@anonym_e08538 myslela som to vlastnosťami. Len jeho iritovalo to, že mi otec pomáha keď príde na krízové situácie, že mi pomáha a tak. Proste som jeho princezná a sme taká 2ka..

earlgrey
3. jan 2026

tak to nevešaj nikomu na nos...

estellas
3. jan 2026

To je super, že chceš aby mal vlastnosti ako tvoj otec.
Otec by mal byť správnym vzorom pre svoje deti.

anonym_f3624a
3. jan 2026

Tak ja si to zoberiem z opačnej strany. Keby idem na rande a tam mi chalan povie že hľadá niekoho ako jeho mamička tak tiež zdupkam 🤷‍♀️🤷‍♀️

pribinak
3. jan 2026

Keby mi niekto povedal že hľadá mamu či otca c. 2 tak zutekam
Týmto si dala jasne najavo, že vlastne hľadáš náhradu a nie partnera. Tomu človeku je jasne, že ho budeš stále porovnávať a to nie je ok

Ak by muž povedal, že hľadá ženu ako je jeho matka, tak sa zrúti cely kôň 🤣🤣

anonym_0ff96c
3. jan 2026

Asi si toho povedala trochu viac, ako zo, ze mas starostliveho otca, ktory ta podporuje a pomaha ti …. ako chlapi neprestrihnu pupocnu snuru, tak od teba to vyznieva, ze hladas nahradnu starostlivost a jediny rozdiel bude, ze s nim mozes vliezt do postele….jasne hladas niekoho ako tvoj otec, ale nezachadzaj do detailov. Tvoj otec ta mozno „nosi na rukach“ a skoci ked potrebujes, ale cudzia osoba sa na prvom rande z teba ne….. a ked mu rozpravas ako tatko toto, tatko hento … no akoby povedal mamicka je naj … a hladam zenu ako mama … tak je to posledne rande

autor
3. jan 2026

akože keď to píšete takto opačne s tou mamou to je hrozné.. 😅 len mne to príde troška iné, keď poviem, že otec mi pomáha ako keď muž že mama mi pomáha

enmery
3. jan 2026
@anonym_autor

akože keď to píšete takto opačne s tou mamou to je hrozné.. 😅 len mne to príde troška iné, keď poviem, že otec mi pomáha ako keď muž že mama mi pomáha

@anonym_autor Autorka neobjajuj sa. Tu väčšina žien o psychológii, psychiatrii nevie nič. Ani ako na nás vplývajú rodičia.

Rodič rovnakého pohlavia sa stáva tým, čím sa chceme stať alebo je našim vzorom. Rodič opačného, akého partnera si budeme hľadať. Tvoja matka odišla/mam v rodine/ ale otec je skvelo prítomný. Ta baba nikdy nesadne na lep debilovi, lebo v otcovi ma fakt silný mužský vzor.

A ty asi budeš mat to šťastie tiež.
😉

Akurát si daj pozor, akou partnerkou budeš ty, keďze mas matku aku mas, ale silny muz to potiahne, naopak to uz tak nefunguje...

veronikah96
3. jan 2026

Skús si to naozaj dať do opačného scenáru. Nevieme čo konkrétne a koľko si mu povedala o vašom vzťahu s ocom, ale keby tebe muž na rande povedal,že mamka je taká a taká a taká, má také vlastnosti atď a potom by povedal, že chcem priateľku ako je moja mamka asi by si tiež nebola úplne nadšená. Prvé čo by ťa napadlo by asi bolo, že ty mu chceš byť partnerkou, nie mamkou a to platí aj opačne.Lebo toto aj v ňom mohlo vyvolať, že si ho budeš porovnávať. Možno si to len formulovala tak, že mu to prišlo veľa...

anonym_22fb61
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie je to až tak iné a mňa by to svojim spôsobom odpudilo tiež takto podané... je fajn, že máte s otcom pekný vzťah, že ťa podporuje, že ti bol vzorom dobrého muža, toto všetko je úplne super, ale na prvom rande úplne stačilo povedať, že máte dobrý vzťah, lepší ako s mamou... aké je to choré však určite nemusel hovoriť...

biba_18
3. jan 2026

veď nabudúce sa kľudne bav o vlastnostiach ktoré má tvoj otec - len nespomínaj otca 🤷‍♀️

autor
3. jan 2026
@veronikah96

Skús si to naozaj dať do opačného scenáru. Nevieme čo konkrétne a koľko si mu povedala o vašom vzťahu s ocom, ale keby tebe muž na rande povedal,že mamka je taká a taká a taká, má také vlastnosti atď a potom by povedal, že chcem priateľku ako je moja mamka asi by si tiež nebola úplne nadšená. Prvé čo by ťa napadlo by asi bolo, že ty mu chceš byť partnerkou, nie mamkou a to platí aj opačne.Lebo toto aj v ňom mohlo vyvolať, že si ho budeš porovnávať. Možno si to len formulovala tak, že mu to prišlo veľa...

@veronikah96 ale to mi príde iné, pretože ja som submisivínejšia žena a ja čakám, že muž bude ten dominantný a budem k nemu vzhliadať, tak ako som ako decko vzhliadala k otcovi a obdivovala ho a bol pre mńa ten silný.. ale muž keď je mamičkár - je slabý
Mne príde, že muž, ktorý bude chcieť byť dobrý partner a neskôr aj otec detí, takého neodradí otec, ktorý sa stará o dcéru..

veronikah96
3. jan 2026
@anonym_autor

@veronikah96 ale to mi príde iné, pretože ja som submisivínejšia žena a ja čakám, že muž bude ten dominantný a budem k nemu vzhliadať, tak ako som ako decko vzhliadala k otcovi a obdivovala ho a bol pre mńa ten silný.. ale muž keď je mamičkár - je slabý
Mne príde, že muž, ktorý bude chcieť byť dobrý partner a neskôr aj otec detí, takého neodradí otec, ktorý sa stará o dcéru..

@anonym_autor tu skôr asi záleží ako si mu to podala a koľko si mu toho povedala, lebo aj jeho reakcia,že váš vzťah s ocom je chorý je nevhodná. A zároveň aj záleží akú partnerku daný človek hľadá, niekto chce radšej submisívnejšiu, niekto nie, naozaj to záleží a skrz toho sa môže aj pozerať na to aký by si chcela vzťah ty (akého človeka, aké vlastnosti) ty úplne inak a vo finále by to medzi vami nefungovalo.

pribinak
3. jan 2026

Ty sa správas zvlastne …. hľadáš muž ku ktorému budeš vzhliadat ?
Pretože v normálnom vzťahu hľadáš muža s ktorým sa budeš dopĺňať, tvoriť pár, rovnocenný
Ty nehladas partnera ale nového otca

Za mna je to nejaké čudne

anonym_b3dbd0
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor súhlasím, že opačne by to bolo asi zvláštne 😅 ale mne nepríde nijak odpudivé ani nič podobné ak žena povie, že by chcela partnera ako je jej otec. Ja som to šťastie nikdy nemala, takže to povedať neviem ale svoj mužský vzor vidím v dedkovi, takže ja by som to povedala tak 🙂

amazonka13
3. jan 2026

Tvoj vzťah s otcom je v poriadku. Určite nie si vadná. Máš fajn vzťah s otcom, buď vďačná za jeho podporu a záujem.
Tvoj nápadník má právo na svoj názor, tak si si ho vypočula a teraz si nájdi iného. Napríklad takého, pred ktorým budeš môcť slobodne hovoriť o svojich citoch, pocitoch, predstavách...

kaca222
4. jan 2026

To, čo si napísala, je podľa mňa v poriadku. Práveže je to pekné a vzácne.
Poznámka, že hľadáš niekoho ako je tvoj otec, je trochu zvláštna, asi by ma tiež zarazila, ale vedeli by sme to ďalej rozobrať a vysvetliť si. Z jeho reakcie sa dotyčný ukázal ako totálny debil a teda buď rada, že to skončilo 😀😀

1gramofon
4. jan 2026

Pokial si ho spomenula viackrát, tak to mohlo byť divné.

autor
4. jan 2026
@1gramofon

Pokial si ho spomenula viackrát, tak to mohlo byť divné.

@1gramofon spomenula, ale nikdy predtým to nikomu neprišlo divné.. lebo on mi rozprával o svojej rodine ja o svojej a ešte sa na tú moju aj pýtal

anonym_5d5ff6
4. jan 2026

ked dospela zena povie, ze je ockova princezna, je to divne....

denithestrange1993
4. jan 2026

@anonym_autor vies ako co je dnes uz normalne,pre kazdeho asi nieco ine. Pre teba to,ze sa mozes spolahnut na tvojho oca,pre niekoho to,ze si hlada sebestacnu partnerku bez prilisnych väzieb na rodicov. Zjavne ste neboli kompatibilni a tym by som to uzavrela.

1gramofon
4. jan 2026

Kamaráti zo strednej ta spoznávali dlhšie a zvykli si. Na VŠ sa to dá pochopiť, začiatok života bez rodičov. Na prvom rande s niekým kto ťa nepozná? Bola by som v nemilom šoku. Kolko hovoril ten chlapec a koľko ty - je tam veľký rozdiel?

1gramofon
4. jan 2026

ty chces dominantného chlapa ako je tvoj otec. Potencionálny priateľ, môže chcieť zenu ako je jeho matka -samostatná, vie vŕtať, vie variť, empatická, ambiciózna, nezaujíma ju názor druhých... Ako by si na to reagovala? Je to jeho hviezda. Máš ma to aby si bola rovnako veľká hviezda?

anonym_1db129
4. jan 2026

na tento vadný kus sa vykašli a nabudúce nespomínaj čo a koho hľadáš a už vonkoncom nespomínaj ani otca. Poniektorí nechápu že dcéra môže mať bližší vzťah s otcom ako s matkou.

andreatytler
4. jan 2026

@anonym_autor Spravny otec je vzor buduceho partnera pre kazdu dceru. A pre teba je tvoj otec krasny vzor. Drz sa toho a hladaj si takeho partnera ako je tvoj otec. Kasli na tohto chlapa aj na reci ludi tu co ti radia. Polovica z nich tvoje slova aj tak prekruca.
Chlap pochopil ze hladas kvalitneho partnera. On nim nie je a aby sa koli tomu necitil zle, tak z teba ide robit choru za to ze travis s otcom cas.

anonym_03c8fb
4. jan 2026

Ja by som bola ostrazita. Mas 24,nie 14. Mala by si žit svoj život a svoje problémy si riesit sama. Byť samostatná. Ak si stále otcova princezna, nezdravo k nemu vzhliadas, necháš sa obskakovat, riesit, a este si o tom všetkom porozpravala na rande potenciánemu partnerovi, nie je to v poriadku. Áno, mozes hladat niekoho podobného tvojmu otcovi, vedome či podvedome, to je ok. Ale je možné, že váš vzťah je nezdravý. Je predsa vela chlapov, ktorí sa nevedia odputat od matky. Ty mozes byť žena, čo sa nevie odputat od otca.

Len tak pre zaujímavost - má tvoj otec vzťah?

Moj partner je na deti sám, najstarsia 18r dcera je tiez jeho princezna. A su okamžiky, kedy si hovorim, či on vlastne potrebuje partnerku, ked má ju. Uplne mu stačí to, že jej musí venovat vela pozornosti, vsade ju vozit, riesit vsetky jej problémy aj "problémy". Ano, nieco (dost vela) mu nedáva, ale v niecom akoby suplovala ženu.
A nie, nie je to ziarlivost z mojej strany. Má dalšie 2 deti a pre ne je "len otec".

ria_sprout
4. jan 2026
@earlgrey

tak to nevešaj nikomu na nos...

@earlgrey pravze nech vesia, aspoň sa zbavila debila, čo nechápe čo tým opisom myslela.

ria_sprout
4. jan 2026

Vraj rodič rovnakého pohlavia ako dieťa býva vzorom rodicovstva a opačného pohlavia zase vzorom partnerstva. Nevidím nič divné na tom hľadať partnera s vlastnosťami čo má ich rodič, robí to podvedome každý človek na svete, len to nepovie.

Preto mnoho žien skonči pri tyranoch, keď pri takych vyrastali.

Strana
z2