Je moja kamarátka vypočítavá alebo len naivná?
Mám dobrú kamarátku, ktorá sa v poslednom období veľmi zmenila. Má dospelé deti študujúce na vš, obaja sa . snažila popri štúdiu aj pracovať. Kamoška.mala.za posledné roky veľa zdravotných problémov,. niekoľko dlhodobých PN , vlani v lete po návrate z PN dostala v práci výpoveď, už aj podporu vyčerpala, invalidný dôchodok je nepriznali. Tažko si viem predstaviť že by robila nejakú ikeď ľahšiu prácu. Ja ja muž sme ju nespočetný krát brali na pohotovosť , k lekárovi, má stále zavrate bojím sa o ňu. Jej muž ma takú prácu, že keby s ňou chodí po lekároch príde o dochádzkový bonus a to je veľká diera do ich rozpočtu. Bola na nejakých pohovoroch ale nikde ju nechcú a pravdupovediac sa ani nečudujem, Stačí sa na ňu pozrieť.
Od kedy je doma kamaráti sa k jednou susedou,ktorú nikto nemá v láske, je typom večnej sťažovateľky udavačky. Ku mne už ani nechodí, keď ma vlani volala na kafé, hovorila že dúfa, že cez ňu získa prácu. Ale stále nijakú nemá. Druhý krát keď ma volala, sa snažila zo vytiahnuť informácie (pracovné) pre ňu bezvýznamné ale jej nová kamarátka by ich mohla zneužiť. Ozaj neviem, čo si mám myslieť.
O 10dní odchádzame na dovolenku, v minulosti nám postrážila psa, poliala kvety keď sme boli preč, ale aj ja jej keď bola v nemocnici alebo u jedného z detí. Mám obavy či jej vôbec volať, lebo sa zas bude iba vypytovať.
Nejak som nepochopila otazku . Sa stava ze kamaratstva vyprchaju . To bolo dost hrozne ten koment ze “ staci sa na nu pozriet.” . Ked budete na dovci a sla by vam poliat kvety tak Neviem ake tajne info by mohla z teba dostat. Ved povies len tolko kolko ty uznas za vhodne.
Nejak som nepochopila otazku . Sa stava ze kamaratstva vyprchaju . To bolo dost hrozne ten koment ze “ staci sa na nu pozriet.” . Ked budete na dovci a sla by vam poliat kvety tak Neviem ake tajne info by mohla z teba dostat. Ved povies len tolko kolko ty uznas za vhodne.
@miadi ona ma viac krát kontaktovala cez messenger, ale stále zo mňa chcela ťahať informácie, už to prerástlo do nepríjemných rozmerov, tak som musela obmedziť kontakt. Teraz na jar keď bola preč ani mi nenapísala.že bude preč. Proste cítim že od nej nemám.chcieť láskavosť, lebo zas bude chcieť info. Raz som jej nachvál zatrúsila absolútnu blbosť, a tá jej kamoška to už rozprávala kadekomu
A aka je vlastne otazka? Psa si pories inak, tejto osobe by som neverila so psom a domom. A ak nema zaujem nuz tak sa nekontaktujte, prirodzene to vyprcha...
A aka je vlastne otazka? Psa si pories inak, tejto osobe by som neverila so psom a domom. A ak nema zaujem nuz tak sa nekontaktujte, prirodzene to vyprcha...
@colsami ako mám v nazve...Je kamarátka vypočítavá alebo iba naivná? Donáša z dôvodu aby sa jej dostala viac priazne ?.či nie? Lebo pred tým nebola taká, poznáme sa 40 rokov.
Predpokladam, ze ty si zamestnana a mas doma standardnu situaciu…. Ona je doma a v podstate jej plafon pada na hlavu, financie nie su ok a predpokldam vek mladi v prdely a duchod daleko …. To udrie na mozog … neries, proste Vase kamaratstvo je na konci - je jedno, co komu povie a z akeho dovodu, suseda stazovatelka je na jej vlne a preto jej porozprava nieco, co ju moze zaujat, aby mala spolocnost atd. Psa mozes dat do hotela a do kvetov daj zavlazovace. Uzi si dovolenku a daj si od kamaratky odstup … spolahni sa na intuiciu a nesil to.
Tak potom nie je uz dobra kamaratka . Kasli na to uzi si dovcu. A jej hovor len to co ti nevadi ked posunie dalej .
Tak potom nie je uz dobra kamaratka . Kasli na to uzi si dovcu. A jej hovor len to co ti nevadi ked posunie dalej .
@miadi na to som prišla aj sama, mňa štve že to akým spôsobom sa pýtala ,,cielene,, iba na pracovné informácie. Veci o klientoch , o ľuďoch na vedúcich pozíciách, atď. Samozrejme niekto z brandže by sa pýtal trochu inak, ale čo ak jej bolo na jej úrovni povedané čo sa má pýtať?
Pre vysvetlenie pracovala som ako asistentka , môj šéf vlani zomrel. Nastalo dosť hektické, blbé obdobie, každý sa pasoval do role toho najviššieho. Nakoniec vyhral pán typu tichá voda brehy myje, o ktorom nikto nepredpokladal, že by mal tak krátko pred dôchodkom takéto ambície. Následne sa vo vedúcich pozíciách oddelení objavili určite osoby, ktoré vytvorili takú atmosféru že sa tam už nedalo pracovať. Donášanie a pätolízačstvo sa stalo bežným. Odišla som s tade ale nie v najlepšom, málo to určite dozvuky o ktorých kamarátka vie. Už pol roka pracujem inde, a mám kľud.
Nie ste poriadne v kontakte určite od nej nežiadaj pomoc a nechaj ju nech sa popasuje sama so svojím zivotom.Ty rozhodujes o čom sa rozprávate
Vies co, ja byt ona, nepridem Ti strazit a polievat, len chces vyuzit jej sluzby a mimo to Ti ma dat pokoj. Nepekne sa o nej vyjadrujes, obmedzujes s nou kontakt, ako to Tebe vyhovuje a potom chces, aby Ti urobila sluzbu? Najdi si na varovku a zalievanie niekoho ineho
Vies co, ja byt ona, nepridem Ti strazit a polievat, len chces vyuzit jej sluzby a mimo to Ti ma dat pokoj. Nepekne sa o nej vyjadrujes, obmedzujes s nou kontakt, ako to Tebe vyhovuje a potom chces, aby Ti urobila sluzbu? Najdi si na varovku a zalievanie niekoho ineho
@mk1111111111 ja som jej tiež strážila mačku nespočetný krát kým bola v nemocnici, keď boli s deťmi teraz na jar pri mori, chodili sme s ňou po lekároch keď sama bez opory nevedela ani krok spraviť o akom využvaní píšeš?
Neviem či si pracovala niekedy na takej pozícii, že si mala v zmluve doložku o mlčanlivosti? Ak áno čo by si spravila ak by sa ťa kamoška , suseda, sesternica,, cielene,, niekoľko krát vypytovala pracovné veci ktoré si zaviazaná mlčanlivosťou?
Ona pracovala v úplne inom sektore, ani nemôže mať tušenie a vnútorných štruktúrach môjho bývalého zamestnávateľa, len aj ju nikto poučil čo sa má pýtať. Informácie o klientoch, cenovej politike o vnútorných štruktúrach sú jej na Nič. Ale niekomu kto sa tomu rozumie, môže našepkať veľa. Navyše ak by sa pri úniku informácií spomenulo moje meno, mohla.by som mať z toho problémy.
Ahoj, no tazko povedat ci je vypocitava alebo naivna...my ju nepozname. No ale z toho, co pises to rozhodne normalne spravanie nie je. Moj pohlad je taky, ze by som ju nechala tak, skratka pretrhla kontakt na nejaku dlhsiu dobu, kym sa neznormalizuje. Lenze tazko povedat do buducna, ci sa tak aj vobec stane,kedze sa kamarati s maipulativnym clovekom a ktovie,ci aj tvoja kamoska si niektore jej vlastnosti nevezme za svoje-ze sa bude spravat rovnako ako dotycna. Chapem,ze po tolkych rokoch kamaratstva to cloveka zaboli..len zial zivot je velmi nevyspytatelny...co vcera bolo, dnes uz nie je. Je mozne, ze tym v akej je ona situacii ti aj zavidi, lebo jej to slahlo na hlavu co sa jej deje-ved stale byt doma, stereotyp, financne len ako tak...to by zmenilo asi kazdeho...mozno by bolo aj fajn, keby ona zasla za psychologickou ak tento stav v zivote tazko znasa...ale to ty neries, to by si mala ona alebo jej rodinny prislusnici uvedomit. Takze zaver asi taky, ze nechaj ju...ty sa orientuj na seba a svoju rodinu...hlavne jej never, kedze vies s kym sa styka...nic jej nehovor, nenalet jej,...lebo sa nedajboze moze este stat to, ze zneuzije tvoje info. A zas davat si pri takom cloveku neustale pozor na kazde slovo tiez nie je bohvieco, ved by si bola pri nej na stretku ako na ihlach. Skor by som to uz brala tak,ze to kamaratstvo skoncilo, lebo ked ti takto zlomila doveru teraz, ako by si jej mohla verit v dalsich rokoch? Zabudni na polievanie kvetov od nej, nemozes mat ani istotu,ze by tam pocas vasej nepritomnosti zatiajhla k vam aj tu jej aktualnu kamosku a ktovie co by sa mohlo udiat. Proste vykasli sa ale ze uplne na nu. Drzim palceky, aj ked je to x-rocne kamaratstvo, zial deje sa v zivote aj take, aj ked nechceme...skus sa s tym vnutorne zmierit🍀
Ahoj, no tazko povedat ci je vypocitava alebo naivna...my ju nepozname. No ale z toho, co pises to rozhodne normalne spravanie nie je. Moj pohlad je taky, ze by som ju nechala tak, skratka pretrhla kontakt na nejaku dlhsiu dobu, kym sa neznormalizuje. Lenze tazko povedat do buducna, ci sa tak aj vobec stane,kedze sa kamarati s maipulativnym clovekom a ktovie,ci aj tvoja kamoska si niektore jej vlastnosti nevezme za svoje-ze sa bude spravat rovnako ako dotycna. Chapem,ze po tolkych rokoch kamaratstva to cloveka zaboli..len zial zivot je velmi nevyspytatelny...co vcera bolo, dnes uz nie je. Je mozne, ze tym v akej je ona situacii ti aj zavidi, lebo jej to slahlo na hlavu co sa jej deje-ved stale byt doma, stereotyp, financne len ako tak...to by zmenilo asi kazdeho...mozno by bolo aj fajn, keby ona zasla za psychologickou ak tento stav v zivote tazko znasa...ale to ty neries, to by si mala ona alebo jej rodinny prislusnici uvedomit. Takze zaver asi taky, ze nechaj ju...ty sa orientuj na seba a svoju rodinu...hlavne jej never, kedze vies s kym sa styka...nic jej nehovor, nenalet jej,...lebo sa nedajboze moze este stat to, ze zneuzije tvoje info. A zas davat si pri takom cloveku neustale pozor na kazde slovo tiez nie je bohvieco, ved by si bola pri nej na stretku ako na ihlach. Skor by som to uz brala tak,ze to kamaratstvo skoncilo, lebo ked ti takto zlomila doveru teraz, ako by si jej mohla verit v dalsich rokoch? Zabudni na polievanie kvetov od nej, nemozes mat ani istotu,ze by tam pocas vasej nepritomnosti zatiajhla k vam aj tu jej aktualnu kamosku a ktovie co by sa mohlo udiat. Proste vykasli sa ale ze uplne na nu. Drzim palceky, aj ked je to x-rocne kamaratstvo, zial deje sa v zivote aj take, aj ked nechceme...skus sa s tym vnutorne zmierit🍀
@motylik2559 ďakujem za tvoje slová, to,,na ihlách,, absolútne vystihuje moje pocity. Necítila som sa u nej dobre, snažila sa ma skamarátiť s tou pani a keď do po dobrom nešlo asi niekto zmenil taktiku. Kvôli anonymite ďalej nechcem rozpisovať
K psychiatrovi chodí pravidelne ale aj k ďalším desiatim lekárom, len zlepšenie jen stavu nebadať.
Rozumiem...zial, ked niekto nastrbi ci znici doveru, tak uz to nikdy nebude ako predtym. Fakt sa od nej vzdial...lebo ani nebudes vediet ako a stiahne ta kde nechces...zvlast ked sa kamosi teraz s tou dotycnou. Taktiez ta moze aj psychicky stahovat dole..ked si na ihlach, to zial clovek dlho nevydrzi. Sprav si malu laskavost a nechaj ju tak. Ano kamosky su od toho, aby si pomahali, ale aj pri kamoskach je to odtial -potial aj ked je to dlhorocne kamaratstvo...teraz nenarazam co ste si vzajomne pomahali predtym nez sa skamosila s tou dotycnou...ale skor to, co vsetko sa ti moze udiat teraz skrz nej...takeho cloveka si "na prsiach" nedrz...nevzide z nej nic dobre, zial.
Neviem čo považuješ za ťahanie informácií. Počítam, že nejde o utajované skutočnosti. Tak neviem. Lebo keď volám s kamarátkou s ktorou som sa dlhšie nevidela, pýtam sa ako sa má, čo je nové doma aj v práci, či sú všetci zdraví, prípadne konkrétne veci z minulosti. Je to vypytovanie?
Neviem čo považuješ za ťahanie informácií. Počítam, že nejde o utajované skutočnosti. Tak neviem. Lebo keď volám s kamarátkou s ktorou som sa dlhšie nevidela, pýtam sa ako sa má, čo je nové doma aj v práci, či sú všetci zdraví, prípadne konkrétne veci z minulosti. Je to vypytovanie?
@andrea2667 nie ona je nepýta ako sa máme a či sme zdraví,.bývame v bytoch oproti sebe. Ako som písala keď má človek doložku o mlčanlivosti má mlčať. Neviem akom sektore pracuješ. Zrejme sa ťa kamoška nepýta na vnútornej veci tvojho bývalého či súčasného zamestnávateľa, na deľbu práce v rámci jednotlivých oddelení, na to či sa do bodky dodržuje BOZP, informácie o financiách v rámci podniku,o obchodných vzťahoch a ďalšie veci o ľuďoch pre ňu neznámych.
Samozrejme že nie. Ale keď ste boli 40 rokov dobré kamarátky, tak sa jej hádam môžeš spýtať na rovinu, kam smerujú jej otázky a prečo sa pýta na skutočnosti o ktorých nesmieš hovoriť.
Samozrejme že nie. Ale keď ste boli 40 rokov dobré kamarátky, tak sa jej hádam môžeš spýtať na rovinu, kam smerujú jej otázky a prečo sa pýta na skutočnosti o ktorých nesmieš hovoriť.
@andrea2667 nuž ona sa snažila s tými otázkami tak medzi inými témami, a keď som sa opýtala či to už nie je jedno keď tak od vlaňajšieho roka nepracujem. Tak sa vyhovárala, že sa pýtala aby reč nestála alebo že sa doma nudí a pod. Potom chvíľu prestala s tými otázkami a po čase zas začala
Tak preto pred pár týždňami mm vymyslel že treba na ňu ,,ušiť búdu,, a uvidíme kam sa info dostane , potvrdilo sa čo sme predpokladali
Prosim Ta, to fakt nevies po vedat, prepac, k tomu sa nemozem vyjadrovat. Ved Ty sama si skodis a este aj zamestnavatelovi, mas zakaz o tom hovorit a aj tak tliachas o tom pred nejakou kamaratkou. Bud rada, ze Ta este nevyhodili. Mas mlcat, tak.mas mlcat.
Prosim Ta, to fakt nevies po vedat, prepac, k tomu sa nemozem vyjadrovat. Ved Ty sama si skodis a este aj zamestnavatelovi, mas zakaz o tom hovorit a aj tak tliachas o tom pred nejakou kamaratkou. Bud rada, ze Ta este nevyhodili. Mas mlcat, tak.mas mlcat.
@mk1111111111 fakt nevieš o čom trepeš

Vieš ako sa hovorí: odtiaľ …potiaľ