icon

Je nefunkčný sexuálny život dôvodom na rozchod?

27. dec 2024

Ahojte, trochu intímna otázka. Myslite že je dôvod k rozchodu nefunkčný sexuálny život? Teda polofunkcny. Sme mladí, sme spolu dlho (6r). Neviem či to tak bolo od začiatku ale nejak výrazne ma nevzrušuje sex mám skôr z “povinnosti” že on chce a často sa vyhováram :(

pininka1
27. dec 2024

Určite je to dôvod. Aj ten najlepší vzťah vie položiť zlý sexuálny život. Prečo by si sa mala celý život premahat, neskôr to bude len horšie.

pribinak
27. dec 2024

Skôr si neskôr toto bude veľký problém a pribudnú k nemu ďalšie a tomu rozchodu sa nevyhnete

lindous
27. dec 2024

Pre mňa by to bol možný dôvod na rozchod, ale samozrejme nie je to také jednoduché, no súhlasím s často opakovaným, že keď sex funguje, je to 20% vzťahu, keď nefunguje je to 80% vzťahu… nevzrušuje ťa partner? Nepáči sa ti sex s ním? A teda uvažuješ nad rozchodom ty? Alebo nemáš chuť vôbec, máš celkovo nízke libido a bojíš sa, že sa kvôli tomu s tebou partner rozíde? Obe by som skúsila najskôr riešiť rozhovorom, ak má on robiť niečo inak, musíš mu to povedať, ak nevieš čo so sebou, treba hľadať a riešiť príčinu…

ukgirls
27. dec 2024

poloz si otazku ci chces takto zit svoj zivot .... predpokladam,ze nie .. ak ho milujes treba sa rozpravat a najst si k sebe cestu -spoznat sa aj po sexulanej stranke a povedat jeden druhemu co mate a nemate radi ... nie vzdy je rozchod riesenie .. niekedy sa to da vyriesit a nadalej spolu zit

zuzanita1609
27. dec 2024

Ty nevieš,či to bolo tak od začiatku? Veď si s ním 6rokov a celé tie roky si bola vygumovaná? 🤭 Tieto anonymné problémy sa vyskytli cez prázdniny akosi často,ako pozorujem 😁.

deti95060810
27. dec 2024

áno , je to problém...

biba_18
27. dec 2024

nevedela by som milovať niekoho ak ma sexuálne nepriťahuje, to sa vôbec dá?

januska12323
27. dec 2024

No ak ti nevadí nechať sa zneužívať, keď to ty nechceš, tak s nim ostaň.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
vanilkovazmrzka
27. dec 2024

Nevzrusuje ta tvoj partner? Ini muzi ta vzrusuju?

berta100
Autor odpoveď zmazal
sissy27
27. dec 2024

Otazka je, ci ta nebavi sex, alebo ci ta nebavi sex s tvojim partnerom… a hlavne - ci mate obaja zaujem to riesit.
Mimochodom, neuzivas hormonalnu antikoncepciu? Lebo ta vie znizit libido uplne na nulu. Tak len aby si nezahodila inak mozno dobry vztah zbytocne.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
jamimo
27. dec 2024

poznám taký pár. Po 12 rokoch pekného manželstva sa rozviedli ako priatelia, lebo on nechcel sexovať... Nie, nemal nikoho, ani milenku, ani milenca, ani ho nič nebolelo... Vek 50 rokov. Proste andropauza. Ona v trpezlivosti a láske čakala 4 roky. On to nechcel riešiť. Pekne mu to vysvetlila, že ona proste ten akt sexu potrebuje. Bohužiaľ... Šli od seba, a dobre si vychádzajú. Ona však zdieľa spálňu s plemenným býkom 🤷‍♀️

ivik4
28. dec 2024

JE !!!!!!
vlastna dlhorocna skusenost s byvalim

strejdo001
28. dec 2024

Ako s ním mohla byť 6 rokov, keď im sex nefungoval?
No mohla s ním byť, keď ho milovala a sama seba presviedčala tých dlhých 6 rokov, že vo vzťahu sú aj iné veci dôležitejšie ako sex.
Áno, sú, ale sex a príťažlivosť sú jednou z tých viac dôležitých. Niekto na to príde po 6 mesiacoch chodenia, niekto po 6 rokoch a niekto až keď sa vezmú a majú deti.... Káždému to trvá tak dlho ako má trvať.
Aby si mala aj pohľad od druhého pohlavia..... Keď sex nefunguje, je to začiatok konca. Vlastná skúsenosť s ex, ktorú som si zobral aj napriek tomu, že ma fyzicky prestala pritahovať po opadnutí prvotného zaľúbenia, presne takisto som mal s ňou sex viac z povinnosti ako z toho, že som chcel a keď už, tak to bolo len aby sa ona urobila, potom ja a dobrú noc, pričom som športovec plný testosterónu a vlastná žena ma nepriťahovala a vovnútri ma to zožieralo 7 rokov, takže ešte dlhší vztah ako ty, aj môj fyzický výkon isiel dole, pričom som si nahováral, že to je vekom, psychický tiež pokryvkával.... Prenesie sa ti to aj do iných oblastí vzťahu, budeš viac podráždená a aj z maličkostí, bude ti chýbať energia.
Ešte je otázka, či ti vonia tvoj chlap (feromóny- jeho prirodzená vôňa), aj keď sa spotí alebo sa ideš z toho pogrcať 😁. To je tiež znak toho, či k sebe biologicky pasujete.

michal_dr
28. dec 2024

Autorka
Ano, je to dôvod na rozchod. Radsej uprimne než davat plane nadeje, ci utešovat.
Už len to, keď si napísala "že ta nevzrušuje" a robíš niečo z "povinnosti" stojí za riť.

Ak by boli zdravotne problemi, je to iné, ale z toho, čo píšeš, jednoducho nie ste kompatibilny, neklape to a ako som vyssie spomenul.... ak robiš niečo vo vzťahu z povinnosti, tak to nie je vzťah ☹️.

Smutne, ale... porozpravajte sa a v dobrom, priatelskom sa rozidte pre dobro a šťastie oboch 😉

naira80
28. dec 2024

@jamimo ...čiže išla "z extrému do extrému"? A teraz jej to vyhovuje? Je spokojná/šťastná? Pýtam sa v dobrom, nie ironicky...

jamimo
28. dec 2024

@naira80 prečo z extrému do extrému? S manželom mali super sexuálny život, klapalo im to (ako ona povie bola to jazda....) Ona je ten typ ženy, ktorá má rada sex často a výživne, proste to potrebuje. Jeho andropauza veľmi zmenila. Čakala 4 roky, a nič... 🤷‍♀️ Tak bohužiaľ, rozviedli sa a ona si našla nového partnera. Vyhovujú si a žijú naplnený život. Preto vždy tvrdím, že aj zdravá, uspokojujúca sexuálna stránka vzťahu je dôležitá.

macekovam
29. dec 2024

Výsad antikoncepciu