icon

Je nižší partner prekážka vo vzťahu?

3. mar 2025

Ahojte. Asi sa idem opýtať blbosť. Viem, že pre každú/každého je to inak.
Na sociálnej sieti, nie na zoznamke, som sa dala do reči s jedným týpkom. Začali sme si písať. Medzi rečou napísal svoju výšku. Chcel by sa viac spoznať. Ale nejak stratil u mňa na atraktivite tým, že je o niečo nižší do mňa. 3-4 cm. Prosím, povedzte mi, že nie som divná, ak je toto pre mňa prekážka?
Po 4 rokoch som začala znova nosiť opätky, lebo ex bol vyšší len o 2-3 cm. Ja sa proste necítim komfortne, pokiaľ muž nie je odo mňa vyšší. Exovi by to nevadilo, keby som nosila opätky, ale ja som sa cítila divne, keď som bola vyššia. A chýbalo mi to, nosiť opätky. Ale fakt mi nie je komfortné mať pri sebe nižšieho chlapa. Chlap má byť opora, skala, niekto kto ma obráni, a nie ja byť vedľa neho tá hora.
No, skrátka, mám potrebu teraz nechať tú konverzáciu vyplynúť do stratena. Skrz nižšiu výšku. Nájde sa tu nejaká, pre ktorú by bola nižšia výška stopka, alebo som len ja divná? Lebo inak sa s ním dobre písalo.

Strana
z2
michaela789
3. mar 2025

Ohľadom príťažlivosti sa nemusíš vyhovárať na nič a nikomu nič odôvodňovať. Niečo sa ti páči, niečo nepáči. To je holý fakt a tam to končí. Páčenie sa nie je o argumentoch, nemyslím si, že by bol ktokoľvek schopný ti povedať alebo napísať niečo, na základe čoho by si si povedala že "hah a zrazu som na nižších".
Odjakživa zastávam názor, že chémiu a kompatibilitu neoklameš a ak sa budeš do čohokoľvek nútiť, vypláva to skôr či neskôr na povrch. Je prirodzené, že potrebuješ aby sa ti muž páčil a ak sa ti nepáči, je to jednoducho prirodzený výber a znak toho, že by ste mali obaja hľadať ďalej.

palculienka40
3. mar 2025

Kazdy to ma inak. Mam kamosku a ma snubenca o pol hlavy nizsieho a maju spolu dve deti a su stastni. Mne tiez vadili nizsi chlapi. Dokazala som tolerovat max 1 cm nizsieho. Inac bud rovnako vysoky ako ja alebo vyzsi ale nie zas privela. Riad sa pocitmi. Tu vobec nejde o lodicky. Ale mensim chlapom sa pacia vysoke zeny.

jozinzbazin22
3. mar 2025

Vyska je pre mna tiez podstatna,muz je o pol hlavy vyssi ale zase si neviem predstavit extrem rozdiel ked ja mam 160cm a on by mal mat 190cm.Uz aj toto by bola stopka.Vyssi primerane k mojej vyske.A nizsi,tak to uz vobec,aky krpan by to musel byt.

doriiis
4. mar 2025

Nie si divná autorka.Aj ja to mám tak.Nizsi muži,rovnako vysoký alebo len o trošku vyšší sú pre mňa absolútne neatraktívny.
@jozinzbazin22 .....pobavila si ma.😂Ja mám 158 CM a môj muž 193 CM.🤷🏻‍♀️

jozinzbazin22
4. mar 2025

@doriiis ja by som sa zase citila ako jeho dieta,nie zena.Tak to mam ja,tiez taky komplex.Tak akurat primerane.

jozinzbazin22
4. mar 2025

@doriiis aj synovi som uz po prsia,a to ma za chvilu 17r,dufam,ze sa uz nebude tahat do vysky,uz by mohol do sirky.

terezkaarthuramax
4. mar 2025

@jozinzbazin22 ja to zase milujem

terezkaarthuramax
4. mar 2025

A autorka ide predsa o to aky je to clovek.

terezkaarthuramax
4. mar 2025

Mne je ale tiež nepríjemné ked sa rozpravam s niekym kto je odo mna mensi.

sense
4. mar 2025

Pre mna nie, pre ineho byt moze. Moj je nizsi o 2 cm

ina2405
4. mar 2025

Nie

terezkaarthuramax
4. mar 2025

@jozinzbazin22 zabudla som podotknut ze to.milujem.u inych parov. Ja kebyze mam takého muza tiez mi je to neprijemne.

misty03
4. mar 2025

Za mňa môžem z vlastnej skúsenosti povedať že som mala vždy oveľa vyšších partnerov lebo sa mi to veľmi páčilo a raz som dala šancu mužovi nižšiemu odomňa (má asi o 1-2 cm menej) a je z neho otec mojej dcéry 😄. A taktiež som nosila rada opätky ale pri ňom sa cítim tak žensky že to už ani nepotrebujem. Takže podľa môjho názoru ak by to mal byť skvelý chlap tak tú výšku by si naozaj časom neriešila a bola by škoda ak by si ho kvôli tomu odmietla. Dala by som tomu šancu na tvojom mieste a ak zistíš že je to pre teba naozaj neprekonateľný problém tak v poriadku potom hľadaj ďalej.

ivik4
4. mar 2025

Ano ja a to ani nebol nizsi ale rovnako maly ako ja
Bola som uprimna a nenatahovala ho

pininka1
4. mar 2025

Vyše 20 rokov mam takého doma. Určite to nie je o výške, nemáme s tým problém ani sme nikdy nemali. Ja aj tak nenosím opätky, resp minimálne keďže pri výške 178cm si potom pripadám ako stožiar.

strawberry0797
4. mar 2025

Ano, pre mna je to problém. Na nižšieho by som sa ani nepozrela. Sama som vysoká, aby som sa cítila pri mužovi ako žena, musí mať nad 190cm.

mirola
4. mar 2025

ja mam ze minimum 190 cm, takze u mna by chlap pod tuto vysku bol vzdy len v zone kamarat.

guudy
4. mar 2025

Ja tomuto nerozumiem uplne, ale neriesim…kazdeho osobna vec. Moj muz ma o par cm menej ako ja a sme spolu 26 rokov. Stastne a spokojne.

ivik4
4. mar 2025

Nie je to konkretne aj o vyske vo vztahoch ale o pritazlivosti predsa ano. Ked sa raz niekto nevie stotoznit s nizsim ci vyssim partnerom a nepritahuje ho, to problem je a velky. To nie je obezita ci anorexia ktore dokazes zmenit .

zooeynka
4. mar 2025

Zendaya ma nizsieho Toma Hollanda a je spokojna. Ak to vadi tebe, tak kasli na chlapika, najdi si vysokeho. Keby ta ocaril tak, ze z neho padnes na zadok tak neriesis jeho vysku...

majka99999
4. mar 2025

Zalezi, ci ty mas 165 cm a on 162 cm alebo ty mas 178 a on 176. Ta druha moznost je podla mna viac ok. 😁 Ja mam 165 a muz 180, za mna akurat, navadil by aj nizsi od neho (tak 170 cm minimum), vyssieho by som ani nechcela. A hlavne ti garantujem, ze aj ked je nizsi, je silnejsi od teba, skuste pretlacanie rukou, zlozi ta ako nic. Naivne si mysliet, ze ked si o 2 cm vyssia, tak ty si ta silnejsia vo vztahu, mozno ak ty chodis do posilky pravidelne a on len tlaci mekac.
Na druhej strane, ak je to neprekonatelne, tak to ukonci a netahaj ho za nos.

alica110
4. mar 2025

Mne osobne by to vadilo. Meriam 175. Pri muzovi sa chcem citit ako zena, krehka, nezna. To by som pri nizsom muzovi nemala.

felycity
4. mar 2025

Chápem , že to niekomu môže vadiť a nevie sa s tým úplne stotožniť( však si musíme byť nejako sympatickí) ale napriek tomu by som ešte tomu dala šancu, možno si ťa získať s niečím iným ( dokonalý chlap ani žena neexistujú). Absolútne nesúhlasím s tvojím názorom : "Chlap má byť opora, skala, niekto kto ma obráni, a nie ja byť vedľa neho tá hora.", Môžeš mať chlapa o hlavu vyššie a pritom sa ako chlap ako tá hora nemusí správať a môže to byť riadny... toto nie je merítko. Mám muža , ktorý je rovnako vysoký ako ja takže ked si dám podpätky som vyššia, zo začiatku som to riešila, dokonca som ho skoro kvôli tomu odmietla, ale potom som si zvážila, čo vlastne chcem muža s ktorým si rozumiem, viem sa porozprávať, vidím ako reaguje v bežnom živote až na ten malinký detail. Dala som tomu šancu a bolo to to najlepšie rozhodnutie v mojom živote, on je mojou oporou, on je moje všetko už viac ako 22 r.

vroni
4. mar 2025

Mne by nižší vadil, ale ja som sama malička, takže u muža by to bola skutočne extrémna "výška", keby bol menší. Ale zase ani nad cca 185 cm by som chlapa nechcela. Ani by som na neho nedosiahla ani nedovidela (som kratkozraka) 🤣

minenkaa
4. mar 2025

Milujem vysokých chlapov,mám manžela o 12 cm menšieho ako som ja a teda nosím aj opätky .Je to chlap , ktorý mi konecne stíha ,žiaden vysoký nemal nikdy toľko energie a šarmu ako on

nynia
4. mar 2025

Mne by to vadilo nakolko mam len 167cm🤣, mala som aj par rande s "nizsimi" (do takych 175cm) a vnutorne som sa necitila komfortne aj ked cez pismenka to bolo fajn ale nazivo som sa citila neprijemne - citila som sa vedla nich velka a to nie je pocit, ktory chcem mat s muzom... No, urcite vyska nie je jedina rozhodujuca vec u mna aj ked zatial ani s jednym "nizsim" muzom som sa necitila ok.

petracandle
4. mar 2025

Na úspešný vzťah nemusí byť partner 100% podľa tvojich predstáv, ale ak je to niečo (v tomto prípade výška) čo ti vyslovene vadí, tak s tým nič neurobíš.

Nemôžeš za to čo ťa priťahuje a nepriťahuje. Mňa napríklad vôbec nepriťahujú muži iných rás 😃 poznám páry, kde je žena vyššia a úplne v pohode, ale ak ti to vyslovene vadí, tak nechoď do toho.

Jediné s čím nesúhlasím, sú názory, že nižší chlap nie je dostatočný chlap 🤦‍♀️ chlapa určuje jeho správanie a nie výška preboha. Ale ak sa bavíme čisto len o príťažlivosti, tak chápem. A my sme zas ten druhý extrém, ktorý tu niektoré nechápete - veľmi vysoký muž a veľmi nízka žena a čo máme sa rozísť? 😃

ika02
4. mar 2025

Ahoj, počítaj s tým, že chlapi si vždy “pridajú” nejaký ten cm a uberú nejaké to kilečko, keď sa opisujú. Naživo bude asi ešte trošku nižší😉.

gaba029
4. mar 2025

Ja mam priateľa o 4cm nižšieho 😁prvý polrok bol divný, často som na to myslela a hlavne v hlave riešila že čo si asi hovorí okolie.... A potom z ničoho nič mi to začalo byť jedno 😅momentálne čakáme spolu dieťa a výšku už vooobec neriešime

petracandle
4. mar 2025

@ika02 inak to je pravda 😃 vysoký chlap by to pravdepodobne neurobil ale je fakt, že väčšina nízkych chlapov si "nenápadne" pridá pár cm, takže reálne môže mať ešte o 5 cm menej

Strana
z2