Je normálne, že mi vadia návštevy?
Ahojte zeny, prosim vas o normalne komentare, ale vadia mi neskutocne navstevy, az tak, ze rozmyslam, ci je to normalne a ci to netreba riesit aj odbornou pomocou. Napr nezanasam, ked niekto ide k nam a je bosy, proste nemam rada cudzie bose nohy na mojej podlahe, koberci, gauci. Ked si niekto bose nohy vylozi na gauc, tak si iba predstavim, ako si tam napr lahnem na tie jeho nohy. Ble. Minule bola u mna kamoska a dala si dole gumicky z vlasov a zacala sa v nich hrabkat, skrabkat a tak a ja mam za gaucom taku uzku policku s ciernym lesklym povrchom a ked odisla, nasla som tam uplnu zbierku jej lupin, vlasov, proste hnus. Navsteva ked odide, musim povysavat, pozmyvat, umyt WC a vymenit uteraky, aby som sa zasa citila doma dobre.
Je to normalne podla vas?
ahoj, ale neboj, je to normálne, každý máme svoju mieru hygieny, čistoty a podobne. Na bosé nohy jednoducho povedz návšteve, nech si dá papuče - tie také nasúvačky, čo majú v každom tom obchode - jysk, sinsay, /teda spoň si myslím, ja ich nemám/. Odôvodni to tým, že ti to robí odtlačky na podlahe. A že si niekto vykladá nohy na gauč je teda dosť netradičné, daj si tam nejaký seriózny poťah a keď návšteva odíde, tak ho dáš dolu, zložíš a použiješ pri ďalšej návšteve, resp. operieš, podľa tvojej potreby. No a daj si aj na tú policu čiernu nejaký dekoračný obrus, aby si toto nemusela riešiť.
U nás návštevy tohto druhu našťastie nehrozia, ale tiež by mi mnohé veci vadili, samozrejme rodinu rešpektujem, ale takéto situácie u nás nevznikajú. To ja mám skôr problém, aby bola čistá podlaha a podobne, keď prídu, lebo mi to vadí.
A ešte raz, neboj, aj tie, ktoré ti tu budú vykladať, ako im to nevadí, zasa "zápasia" s niečím iným, každý máme svoje priority a je to úplne v poriadku. Nastav si pravidlá a vybavené, aj keď to nepôjde hneď, časom si to upravíš podľa svojich potrieb, držím palce.👍
Preco chodia u teba navstevy na boso? Vsak nakup papuce pre hosti, su take co sa daju aj prat. Ked niekto na navsteve vylozi nohy na gauc je nevychovanec. Treba ho upozornit, ked ho doma nevychovali musis ho vychovat ty. Potrebujes povysavat? No navstevy niekedy natrusia, niekedy aj ja musim povysavat lebo natrusia aj domaci, nielen navsteva. Vymenit uteraky? Priprav do kupelne hostovsky, svoje odloz. A umyt WC? Ja nemam take nutkanie, nechodia ku mne na navstevy humusaci, ale ty kludne umy, ked sa ti ziada.
Ale nemusis nikoho k sebe pozyvat, kludne mozes vyuzit sluzby kaviarni a restauracii. Tam to mas ako s WC? Lebo tam sa celkom dost ludi pred tebou vystrieda.
bose nohy by prekazali aj mne, mam na to papuce co sa daju vyprat. ak by som si ja osobne nechcela obut niekde papuce, ale mala by som bose nohy (leto a sandale), urcite by som si zobrala so sebou ponozky
@anonym_autor ak mas toho viac moze to byt aj zacinajuce OCD. Ja zase nechcem na navstevach nic jest lebo premyslam aka hygiena bola pri priprave 🙄
Je to pohode ja som postavil pred barákom terasu, zimnú záhradu s kuchynou a vlastnou kúpeľnou len preto aby mi návštevy nebehali do baráku. Odvtedy je môj život v rovnováhe
@anonym_autor mám to tak isto. Nenavidim keď je niekto u nás, hocikto. Radšej strávim cele poobedie v reštaurácii a kaviarni než u nás.
ahoj, ale neboj, je to normálne, každý máme svoju mieru hygieny, čistoty a podobne. Na bosé nohy jednoducho povedz návšteve, nech si dá papuče - tie také nasúvačky, čo majú v každom tom obchode - jysk, sinsay, /teda spoň si myslím, ja ich nemám/. Odôvodni to tým, že ti to robí odtlačky na podlahe. A že si niekto vykladá nohy na gauč je teda dosť netradičné, daj si tam nejaký seriózny poťah a keď návšteva odíde, tak ho dáš dolu, zložíš a použiješ pri ďalšej návšteve, resp. operieš, podľa tvojej potreby. No a daj si aj na tú policu čiernu nejaký dekoračný obrus, aby si toto nemusela riešiť.
U nás návštevy tohto druhu našťastie nehrozia, ale tiež by mi mnohé veci vadili, samozrejme rodinu rešpektujem, ale takéto situácie u nás nevznikajú. To ja mám skôr problém, aby bola čistá podlaha a podobne, keď prídu, lebo mi to vadí.
A ešte raz, neboj, aj tie, ktoré ti tu budú vykladať, ako im to nevadí, zasa "zápasia" s niečím iným, každý máme svoje priority a je to úplne v poriadku. Nastav si pravidlá a vybavené, aj keď to nepôjde hneď, časom si to upravíš podľa svojich potrieb, držím palce.👍
@viera321 akoze… tie papuce si ma navsteva priniest vlastne, alebo si ma obut take, co hostitelka pouziva pre navstevy, teda ma si obut nieco, co malo na nohach xx cudzich ludi? Pride ti normalne, ze niekomu sa hnusia navstevy “z hygienickych dovodov” a zaroven ti pride normalne, aby si navstevy striedali jedny papuce? 🤡
tiež nemusím návštevy. Ale aby som s tým išla k lekárovi, tak to ma ešte nenapadlo.
@anonym_autor OCD a určite sa prejavuje aj v iných oblastiach.
@anonym_autor pride mi ok upratat po navsteve, aj to, ze navsteve poskytnem vlastny uterak. Ale nepride mi normalne, ze ti vadi, ze ti niekto doma prejde po podlahe alebo si vylozi nohy na sedacku. Ja tak doma sedim bezne, pripadne lezim, v zivote nikdy som nesedela na gauci vzpriamene s nohami na zemi. Neocakavam to ani od navstevy, nech si spravia pohodlie. Mame kamosov s normalnym hygienickym standardom, viem ich objat, vybozkavat, takze to, ze si vylozia nohy na gauc ma nijako nerozhadze. Je to gauc, nie operacny stol na ktorom sa chystam robit transplantaciu oblicky 🤷♀️
Za mna mas problem a bude sa stupnovat.
@anonym_autor neviem, ci je to normalne, ale mam to tak isto, mne vadi, aj ked si niekto sadne na gauc, lebo rozmyslam, ci ma ciste nohavice a kde vsade v nich este posedel a pozbieral bordel 😀 tak pred navstevou davam deky, kupila som v jysku pekne jednofarebne, potom vyperiem, odlozim. Inak sa snazim smerovat navstevy do restautacii, kaviarni a pod. Tiez nerada ku niekomu chodim, najlepsie na neutralnej pode a pokoj.
Ale toto co opisujes je zas nevychovanost, nas mama cepovala, ako sa spravat na navstevach, nikdy by som si nedovolila vylozit nohy, ani stupat naboso a ani sa hrabat v hlave, vsak je jasne, za nikto nema zaujem o moje vypadane vlasy.
@viera321 akoze… tie papuce si ma navsteva priniest vlastne, alebo si ma obut take, co hostitelka pouziva pre navstevy, teda ma si obut nieco, co malo na nohach xx cudzich ludi? Pride ti normalne, ze niekomu sa hnusia navstevy “z hygienickych dovodov” a zaroven ti pride normalne, aby si navstevy striedali jedny papuce? 🤡
@sissy27 o prateľnych papuciach si nepočula?
Ahoj, ja som tiez taka, tiez mi to vadi, uterak a wc po navsteve je moj standard :D niekedy aj klucky. Ale myslim si, ze normalne to nie je. Haha
@anonym_autor ved im povedz, prosim vezmi si papuce, ak odmietne ze netreba, povedz nie trvam na tom , prosim obuj si ich, mas moznost pratelnych papuc
Uteraky vymienam, wc utieram tiez.. skor uchylka
Akoze tiez si do bytu nerada pustam ludi
Necitim sa tam potom ako doma, citim tie parfemy a cudziu pritomnost, ale je to len kratkodoby pocit..
@anonym_autor ahoj, ja to mám od detstva , a syn to isté. Neznesiem, aby si niekto s holou riťou sadol na moju posteľ, (rozumej deti),keď sa prezliekaju ráno do školy
Neznesiem to, čo si písala aj ty, som taká istá
Vadí mi , keď niekomu trčí ritná čiara, zdvíha sa mi dekel
A rôzne také veci, čo má teraz hneď nenápadnú
Napr. Zubné kefky , keď sa o seba otru v poháriku v kúpeľni, ja už si s ňou nedokážem umyť zuby
Syn detto
Možno OCD, ale žijem s tým
Ja to mám , keď idem z návštevy a chodíme tam v ponožkách, ja by som najradšej vyhodila topánky potom , lebo v tých ponožkách z návštevy , sme si obuli tie topánky a išli v nich domov ,, to mi vadí .
A kopec iného
@anonym_autor nemoze to byt OCD? Pri nadpise som si povedala, ze ja tiez. Radsej sa vyhovorim na nieco ako sa nestretávat s ľuďmi ale takto to nemam. Skús psychoterapiu, nemusíš chodit pravidelne 🙂
@anonym_autor Nie, podla mna to nie je celkom normalne. Ale niektori to skratka asi tak maju, aj moja segra je taka. Preto k nej aj neradi chodime na navstevu, clovek sa tam boji pomaly hybat, sediet, jest. Strasne si treba na vsetko davat pozor. Otras.
@anonym_autor ja to mám podobne, chodi k nám minimum ľudí. Bosé nohy bez papúč ešte ok, lebo sama neznášam tie ponúknuté papuče. Fuj, nevedno, kto ich mal pred tým obuté a možno s plesňou na nechtoch 🫣Nespolieham na to, že niekto papuče operie po každej návšteve. 🙄 Nohy na sedačke u nás nehrozí, to hneď upozorním. Minule bola kamarátka u nás a tiež sa hrala s vlasmi , fuj hneď potom som vysávala tie vlasiská. Neznášam také pačesy na zemi, fuj. Alebo si po wc neumyla ruky. Normálne som sa ozvala. Fuj. Netvrdím, že idem hneď leštiť celý barák, ale neznášam humusných ľudí. Každý máme svoje hranice a hygienickú normu.
@anonym_autor Zatrhni návštevy a budeš mať pokoj. My tiež neprijímame návštevy.
@anonym_autor ak mas toho viac moze to byt aj zacinajuce OCD. Ja zase nechcem na navstevach nic jest lebo premyslam aka hygiena bola pri priprave 🙄
@anonym_d97e64 s tým varením máš pravdu. Fuj a ešte keď niekto olizuje varechu pri vareni opakovane 🤮
@anonym_autor Bose nohy aj ja neznasam. Ja nosim v lete,ked mam slapky,sandale vzdy v kabelke ponozky pre pripad,ze idem niekam na navstevu. Na navsteve si nevykladam nohy na gauc. Povazujem to za zaklad slusnosti. Tolerujem to jedine u deti,tie mi navadia.
@anonym_autor ahoj, ja to mám od detstva , a syn to isté. Neznesiem, aby si niekto s holou riťou sadol na moju posteľ, (rozumej deti),keď sa prezliekaju ráno do školy
Neznesiem to, čo si písala aj ty, som taká istá
Vadí mi , keď niekomu trčí ritná čiara, zdvíha sa mi dekel
A rôzne také veci, čo má teraz hneď nenápadnú
Napr. Zubné kefky , keď sa o seba otru v poháriku v kúpeľni, ja už si s ňou nedokážem umyť zuby
Syn detto
Možno OCD, ale žijem s tým
Ja to mám , keď idem z návštevy a chodíme tam v ponožkách, ja by som najradšej vyhodila topánky potom , lebo v tých ponožkách z návštevy , sme si obuli tie topánky a išli v nich domov ,, to mi vadí .
A kopec iného
@anonym_0f4126 fuj tie kefky opreté o seba. Ja si aj nosím vlastnú zubnú pastu k rodičom. Tá predstava, že oni si dávali pastu na tú ich kefku, sliny fuj. A potom ja 😲
bose nohy by prekazali aj mne, mam na to papuce co sa daju vyprat. ak by som si ja osobne nechcela obut niekde papuce, ale mala by som bose nohy (leto a sandale), urcite by som si zobrala so sebou ponozky
@anonym_47752d toto robím aj ja. Nosím si na návštevu ponožky
Milujem navstevy, moj domov sa viac stava mojim domovom, ked sem radi ludia chodievaju, ostanu aj na noc, rozpravame sa. Milujem, ked k nam chodia deti na prespavacku atd. Dokonca ked nie sme doma, necham byt k dispozicii kamosom, co potrebuju. (Lokalita je super, radi vyuziju). Chspem, ze niekto to ma inak, ale tvoj pripad fakt vykazuje OCD poruchu
Ja nemam rada navstevy, ale z inych dovodov, u mna je to taky neprijemny pozostatok z detstva. My sme mali vkuse nejaku navstevu, kazdy vikend, sviatok, niekedy aj viackrat v tyzdni a stratila som potom doma pocit takeho pokoja a sukromia. Zvlast neprijemne mi boli navstevy, kedy prisli nejaku znami mojich rodicov a len tak bez zaklopania mi vtrhli do izby.. Takze ja navstevy skor nepreferujem, ale chodia k nam zvacsa rodicia a svokrovci, semtam nejaki kamosi a nikto z nich nie je humusak, takze to riesit nemusim. Ale co som si na sebe vsimla je, ze som strasne citliva na kupelnu… Nemam rada ten pocit, ze sa v nej vystriedaju cudzi ludia… Takze raz v dome by som chcela mat 2 kupelne, jednu na prizemi, taku pre navstevy a druhu na poschodi taku „sukromnu”… ale pri cenach dnesnych nehnutelnosti budem raz rada za 3i s jednou kupelnou.🤣
Ved nacstevy si pozyvas domov ty, ci nie? Ja si k sebe pozyvam len blizkych priatelov alebo rodinu. A nie, nehnusia sa mi, nevadia mi ani bose nohy, ved vsetko sa da oprat, umyt. Ale ak by mi to takto vadilo, proste by som nikoho nepozyvala. Ci musis snad?
@anonym_0f4126 fuj tie kefky opreté o seba. Ja si aj nosím vlastnú zubnú pastu k rodičom. Tá predstava, že oni si dávali pastu na tú ich kefku, sliny fuj. A potom ja 😲
@anonym_41daf6 no presne , aj toto je u mňa problém.

@anonym_autor
Ak ti viac záleží na veciach ako ľuďoch, môže sa ti časom štát, že už nikto k tebe nepríde a ľudia sa budú od teba odpajat.
Upratovanie po návšteve je všade normalka. Je to len byt. Si predstav ešte mať deti 😃