icon

Je normálne, že sa sestra mojej ženy takto stará?

superman777
18. jan 2025

Zdravím vás len chcem vedieť názor. Moja žena má sestru ktorá je majiteľka bytu kde bývame. Moja žena tu má doživotné právo. Jej sestra tu nežije na Slovensku žije v Írsku a chodí sem raz za rok niekedy 2 krát za rok. Ale robí nám zo života peklo stará sa nám do výchovy dcéry 5 ročnej stará sa aký jogurt jej má dávať do akej školy má chodiť. Stará sa koľko zarábame v robote a čo všetko platíme a že jej máme posielať bločky všetko čo kúpime aby to ona vedela. Stará sa čo máme v byte stará sa do konca do nášho intímneho života či používame ochránu a také. Je toto normálne správanie? Nemala by sa dať liečiť ?

januska12323
18. jan 2025

Liečiť? Len preto, že si neviete určiť hranice? To je vaša chyba nie jej.

colsami
18. jan 2025

Ved sa odstahujte do vlastneho a mate pokoj. A to ze ona nieco pozaduje neznamena, ze ju musite posluchat. Ak ani na SK nezije, bolo by mi to uprimne jedno. Nevidim problem.

gemerka17
18. jan 2025

Si vyriešte vzťahy. Každý si dovoli len toľko co mu sam dovolíš. Ste snáď obidvaja nesvojpravny ze ju neviete 2 dospelí ľudia upratať?

gribka1
18. jan 2025

Dôležité je, čo si myslí o tom tvoja žena.

tiezjedna
18. jan 2025

Ak ju nevie usadiť tvoja žena, musíš ty. A nie, nie je normálne, aby sa starala do vecí, ktoré si uviedol.

grof_monte_christo
18. jan 2025

Prečo by sa mala ona liečiť? Je to povaha, nie diagnóza a vy ju musíte vediet uzemnit.

pribinak
18. jan 2025

Ideálne je mat vlastne bývanie. Tak sa odstahujte do vlastného a sestry nech si medzi sebou doriesia majetkové veci

Byt na ročnom mieste a drahá švagriná ohlási príchod, tak zober seba a decko a idem het. Sestra so sestrou nech strávia pekný čas

A potom je tu ešte možnosť poslať do riti ale tak poriadne a odporúčam mar potom doriawnu otázku vlastného bývania

crazy_cat_lady
18. jan 2025

A vy si neviete urcit hranice? Kto vas nuti/kaze Vam taketo veci jej zdelovat? Vsak jej to vysvetlite a hotovo... Dlho som necitala takyto nezmysel...

viestta
18. jan 2025

Myslím si, že liečbu potrebuje niekto iný, nie tvoja švagriná.

kvietok1233
18. jan 2025

@superman777 na vašom mieste si poriesim vlastné bývanie. Doživotné právo má ona, nie ty a dieťa. Nedaj bože sa niečo stane a ostaneš s dieťaťom na ulici. Na toto ste mysleli? Či až potom budú oči pre plač že si s dieťaťom na ulici lebo jej sestra vás vyhodila a byt chce napr. prenajať alebo predať. Určite by som si riešila na vašom mieste vlastné bývanie. Ty a dieťa budete mať konečne domov (toto domov nie je ) a zbavíte sa aj sestry.

katica06
18. jan 2025

@superman777 bývaš celý čas v byte niekoho iného, dokonca tam nemáš ani právo bývania, nedokážeš zabezpečiť vlastnú rodinu ? Bývate zadara? Ak ti vadia spôsoby majiteľa bytu nech.sa páči môžete /môžeš odsťahovať do podnájmu alebo do vlastného a nikto ti nebude do života kecať. Kataster pomaly nabieha, je na čase poobzerať sa na trhu.

biba_18
18. jan 2025

@katica06 všetko ok, ale aby sestra požadovala bločky a dobreže nie použité kondomy aby fotili, to je už divné. jedine že autorova manželka je nejako momentálne pribrzdená, ale vlastne ani vtedy nie, veď má muža…

gladys_07
18. jan 2025

Chcela by som pocut sestrin pohlad na vec. Lebo celkom si viem aj predstavit, ze byvate zadarmo v sestrinom byte, nie ste schopni postavit sa na vlastne nohy, sem tam od nej popytate peniaze, tak sa mozno aj obava ze do tejto situacie privediete dalsie dieta.

superman777
autor
18. jan 2025

@gladys_07 Kdo povedal že bývame zadarmo? Účty a nájomné všetko platíme

gladys_07
18. jan 2025

@superman777 tak sa odstahujte do ineho podnajmu a jej spravy potom jednoducho ignorujte, aky problem?

gribka1
18. jan 2025

@superman777 No a prečo neodidete?

katica06
18. jan 2025

@superman777 čiže platíš majiteľovi mesačne nájomné?

hipuska
18. jan 2025

Veď chodí 2x za rok. Tak ako sa môže starať do toho aký jogurt kupujete? Tieto informácie jej tým pádom musí niekto podsúvať. Tak s tým prestaňte.

h2
18. jan 2025

@superman777 Prečo je majiteľkou bytu, v ktorom má tvoja manželka doživotné právo užívania, jej sestra?

rozculena
18. jan 2025

@h2 lebo je to jej byt,tak asi e preto majiteľka

h2
18. jan 2025

@rozculena Pýtam sa, ako k tomu došlo. Keby ten byt kúpila, nemala by dôvod dávať sestre doživotné právo užívania. Čiže zrejme nejaký dar v rodine, zaujímajú ma okolnosti.

katica06
18. jan 2025

@h2 tiež si myslím že za tým niečo bude. V našej rodine napr teta a ujo rozhodli svoj.dom darovať dcére, lebo ich syn bol nezodpovedný , mal dlhy a exekúcie, zoznam je dlhý. Ich dcéra žije v zahraničí, ale nechceli aby syn zostal bez strechy nad hlavou.
Určite nerobí sestra sestre ,,nárhradnú mamu,, bezdôvodne

danica2711
19. jan 2025

@superman777 a to vám z toho Írska denne volá a "robí vám zo života peklo", či ako?

rorino
19. jan 2025

@superman777 a vy dvaja to aj plníte?

prasiatko30
19. jan 2025

Predpokladam, ze najom je to co sa plati bytovemu druzstvu - fond oprav, kurenie a voda - plus este platite elektriku a telefon/internet/tv. Vsak za ten cas co ste taktoste uz mohli nasetrit na kupu bytu, dohodnut sa so sestrou, ze ste ochotni zrusit dozivotne pravo za urcitu cenu a vypratat byt a ist byvat do vlastneho kde vam nebude moct sestra kecat do zivota. Pripadne ponuknut odkupit byt od sestry a zit v klude v pohode.

Otazka je preco vam sestra/svagrina nedoveruje? Preco rodicia nenechali byt teda tvojej zene? A ak je byt 50-50 medzi sestrami odkupte jej polovicu

mnamko
21. jan 2025

@katica06 hej ale toto sa netýka byvania.Ide o ich vztah.Čo stym ma byvanie.

katica06
21. jan 2025

@mnamko no predsa to že teraz bratranec žije zadara v dome sesternice lebo má doživotné právo bývanie