Je partner pripravený na vzťah, keď mi klame?
ahojte, sme s priatelom zatial kratko par mesiacov a bývame od seba dalej takze niesme spolu stale, ma 28 rokov, a mam pocit ze mi zacina klamat … nechcem byt stíhačka ani mi nic nezakazujem …. ale ide niekde von s kamaratmi, o 10 napise ze ide domov ze len posedeli na pivku, a o tretej v noci vidim pribeh na instagrame od jeho kamarátky niekde z diskoteky … nestalo sa to prvy krat kedy bol niekde do rana a ja som o tom nevedela … nechcem ho kontrolovať len sa pytam na vas nazor, ved nech si ide, ale preco mi o tom potrebuje klamat ? Preco mi o 10 vecer napise ze pomaly ide domov a je niekde do rana na diskoteke ? Je podla vas uz zrelý na vztah ? Ja som z takýchto veci uz vyrástla, a ked niekde idem tak mu nemam potrebu klamat o tom kedy pridem .. neviem co si mam o tom mysliet ale ked mi zacina klamat po par mesiacoch tak asi nieco nieje ok
@bg92 … stalo sa to dnes, ja idem akurat do prace preto som uz hore on bude teraz spat doobedu a potom mi da nato nejaku vyhovorku alebo sa bude robit ako nevedel ze este niekde idu … vecer o 10 sme si pisali napisal ze ide uz pomaly domov … teraz ked som sa zobudila som videla ten pribeh o tretej rano na diskoteke… iba som mu napisala ci to vazne si ideme klamat o tom co robime … no nechapem vobec … a nieje to prvy krat preto som to tu potrebovala napisat, neviem co si mam o tom mysliet .. podotýkam ide mi viac o to klamstvo ako o to ze bol niekde do rana .. ale tomu tiez nerozumiem lebo sa to deje pravidelne, neviem ci je pripraveny na vazny vztah alebo sa potrebuje este pravidelne zabávať s kamaratmi
Toto su permanentni klamari, klamu, lebo chcu vyzerat lepsie v ociach inych, tak sa zaplietaju do svojich lzi.
Ja by som na toto nervy nemala, toto sa neodnaucia, o chvilu ti to zacne liezt poriadne na nervy
Zo skusenosti viem, že toto je velmi časté - niekam sa ide, veď len na jedno, veď už zatvaraju a ideme domov...ale niekto sa ozve, pridte, sme tam a tam...a ide sa...To, že sa o tretej baví neznamená, že ti o desiatej klamal.
Kvoli tomuto jednemu prípadu by som z neho nerobila muža, ktory nie je pripraveny na vztah.
Ano, asi by ma mrzelo, ze sa bezo mna baví, navyse s kámoškou...a nie je radsej so mnou...
🚩 nebola by som s takýmto typom.
@barka1 problem je v tom ze keby sa to nedozviem sama tak mi to nepovie a ako som spomínala, nebolo to prvy krat
Takáto téma tu bola nie dávno , ....čiže si sa nikam neposunula. Mad dve možnosti akceptovať alebo zísť z kratšej cesty
Drží ťa v tom vzťahu reťazou? Ja vás nechápem niektoré nešťastnice tu. Však je to váš výber.
Jedna moznost je, ze to asi berie tak, ze je este len v takom polozavazku. Teda nezijete spolu. Takze sice ti v dobrom napise (ked si pisete) svoj povodny plan (platny v tej chvili), ze ide uz domov, ale potom nahodne stretne nejakych kamosov/kamosky a zmeni nazor.
A uz nepoklada za potrebne ti pisat: zmena planov, ideme s Jozom a Zuzkou na disko do X. A o chvilu: zmena planov, bola tam nuda, ideme do Z.
Lebo v podstate to pre teba nic zasadne neznamena. Resp. netusi, ze veruze znamena.
Druha moznost je, ze sa snazi vyzniet seriozne. Takze plan ist na disko je uz davno vopred stanoveny, no on to okresa iba na pivko a hajde domov do postielky. Aby vyzeral pred tebou uz vybureny a dospely.
A mozno si aj mysli, zeby si ziarlila, keby povedal celu pravdu.
A netusi/nenapadne mu, ze ty mas moznosti, ako vidiet, co naozaj robil. A ze vdaka tomu vyzera ako hlupy klamar.
To su dve mlznosti, kde by mal stacit rozhovor a on pochopi, ze si to zariadite inak. Ze on ma byt trochu viac zdielnejsi (alebo konkretnejsi) o sebe a u teba nema problem povedat ti pravdu. Ze mu hned neurobis scenu, ze ide niekam, kde medzi kamosmi su aj zeny.
Tretia moznost je, ze je naozaj nedoveryhodny. Zamerne ta zavadza a tesi ho to, lebo mu robi dobre pocit, ze to on je ten, co ma vsetko pod kontrolou. Teda ze moze manipulovat tvojou mienkou a najdolezitejsia igrediencia je, ze si vdaka tomu moze dopriavat nieco tajne navyse (aj ked je to detinske).
Teda najvacsie potesenie ma, ze mu slepo veris, ze ide domov, pekne spinkat sam a on si zatial ide uzit s kamosmi a kamoskami na disko.
Ze to on ma svoj zivot vo svojich rukach a rozhoduje o sebe, ako sa jemu chce, kedy, kde a preco sa jemu chce. A nic nemusi dodrziavat. Nemusi sa obmedzovat dakym slovom niekomu a bavi ho, ze ty ho napriek tomu mas za doveryhodneho.
Plus, mozno ma popri tebe dalsiu, alebo sa nebrani tomu poflirtovat si s dalsimi jednorazovkami na jednu noc a vedomie, ze je vo vztahu je k tomu nutne ako sol, lebo bez pocitu nevery to nema ten spravny smrnc a adrenalin.
Kazdopadne, ak mu prestavas verit, je cas prehodnotit vztah. Lebo ta akurat mozu zacat prenasledovat blbe myslienky, predpoklady, dedukcie a ine hluposti a urobis si nechtiac zo zivota ziarlive peklo. A za to ti to nestoji.
Ziadna laska (ani ta osudova a za hrob) za toto nestoji. Radsej to oplakat a pokracovat v zivote s niekym inym.
Ale v tomto si zas dospelo musis urobit jasno ty.
Ak sa detinsky budes drzta blbeho vztahu, lebo “velka laska medzi nami”, je to tvoja blbost a trp si za to sama.
Ja by som v prvom rade nechcela chlapa, co sa v 28 trajda po diskotekach.
Tak v tom pripade je to jasné - pokial ti nieco po pár mesiacoch vztahu tak velmi vadí, že o tom zakladás opakovane diskusie, tak to ukonči. Ak ti bude lepšie, tak daj vinu jemu, ale v skutečnosti sa k sebe proste nehodite.
V 28 na disco za mna nevyzrete decko a to klamanie nevravim. Treba odist z kratsej cesty 🤢
baby, dakujem za nazory, ano, nechcem byt detinská a vyplávať tu na mk, proste len neviem ci je to v poriadku alebo by ste to brali aj ostatne tak ako ja … som s nim pretoze stale ked to spravi alebo zaklame alebo nieco a poviem mu to, tak je ako medik, ako on ma miluje ako bezomna nevie zit ako som najlepsi clovek co ho stretol a tak dalej … stale mu to uverím … ked to spravil naposledy sľúbil mi ze to nebude robit a nepotrebuje ked mi to vadi ze ja som mu prednejšia … nuž, niesom, len mu skočím na sladke reci … uz vidim ako mi aj dnes zacne pisat ako on nechcel ako sa to len zvrtlo a ako ma miluje … ale je to opakovane, a mna to zranuje, ze musim nato este aj prist sama
proste nechcem tieto veci rozoberať s kamoskami, radsej si vypocujem nestranne nazory
Autorka, veď sa ho opýtaj, či aj išiel domov. Lebo napísať niekomu "sedíme s chlapcami na pivku, idem už domov" nemusí byť v tej chvíli klamstvo. To, že sa to potom zvrtne ináč a namiesto doma napokon skončí na diskotéke, je už druhá vec. Opýtaj sa ho. Ak bude aj potom klamať, že "áno, išiel som o 22:00 domov spať", ukončila by som vzťah.
Autorka
Iba ty sa rozhodujes čo s takýmto frajerom. Vieš si s takým človekom predstaviť manželstvo, deti?
Ja si ani nemyslim, ze klame, ale len ze prenho slova nic neznamenaju. Keby ti chcel naozaj nieco utajit, neda to na IG, kde mu musi byt jasne, ze to mozes vidiet. Teda moze byt aj blbec, ale skor je len taky taraj. Moj muz bol tiez podobny. Povedal o 7, ze ide s kamosmi, ale ze sa mu nechce, ide len na chvilu a za chvilu je doma. O 1 v noci som sa uz zacala dost bat a ani telefon nedvihal, nepocul v tom hluku samozrejme. Tiez povedal, ze nieco doma v ten den spravi (islo o nejaku chlapsku robotu, opravu alebo tak) a presne nejako sa mu to "zrvrtlo" a opakovalo sa to zvrtnutie aj parkrat, nez to po mojich urgenciach urobil. Alebo povedal, ze uz v robote bali a ide domov a prisiel za 3 hodiny. Proste nejaky slub nic neznamenal, zil okamihom. Bol tak podla mna nauceny z domu, svokor takto fungoval. No ale ked videl, ako ma to vytaca, tak to postupne zacal menit. A ked nahodou zacal "idem von ale nebudem dlho, hned som naspat", tak som mu proste povedala, nech mi to nehovori, vsak nech ide na kolko chce..No a odkedy mame dieta, tak sa toto.uz prakticky vobec nedeje, dava si zalezat.
Cize ide o to, ci ten tvoj je ochotny na tom nieco menit alebo nie. Ak nie, tak sa k sebe nehodite.
Mate rozdielny sposob zivota.
Ty diskoteky nepotrebujes a on ano. Uz len v tomto nie ste kompatibilni, tak sa mozes kolko chces paprcit. Jemu skratka ide karta s partiou, v ktorej nie si
On na tie diskotéky bude chodiť aj o 5-10 rokov. A ty budeš sedieť doma s dieťaťom a vypisovať mu. Či sledovať kto čo pridá na IG.
To vazne sa treba pytat ci vztah takmer tridsiatnika v ktorom je klamstvo je zrely? No nie, nie je zrely. Dospely clovek nepotrebuje klamat, vie komunikovat narovinu kde, preco, s kym ide.
Preco s nim stracas cas? Preco spolu nebyvate? Tiahne mu na 30 a toto robi. Vacsina v jeho veku uz s partnerkou ziju s detmi a nie, ze ju triznia odpisanim a este kdesy po diskotekach beha a este nevies ci tam obraba dalsie kusy. Toto su varovne signaly, ze to bobec nie je dobre a nechci sa znicit. Ja to mam za sebou a teda ziadnym happyendom to neskocilo. Posli ho tam za kamaratmi nech sa spija od rana do vecera aj s pochybnymi kamaratkami. A vobec jeho aliby nepocuvaj. Bachorky, ako on este chce slobodu a je tebou obmedzovany a ty si tu ta hysterka, problem vsetkeho. Ked chcel vztah, mal vediet, ze sa bude musiet vediet prava a medzi jeho prioritou bude partnerka, ktoru spravi stastnou nie ze semtam sa ti ozve a ked ta nepotrebuje odhodi. Vymaz ho zo zivota
Si xyz baba na koňovi, ktorá ostáva s chlapom, lebo on jej povie" ako ju ľúúúbi, je ako medík. 🤦♀️Kedy pochopíte, že je u prdele čo hovorí, ale činy? On Ti klame nie prvýkrát a ver tomu, že neklame len v tomto. Ja nemám slov, ďalšia si ide dobrovoľne kaziť život a rozoberať prečo začo načo, lebo on jej povie, ako ju miluje po prúsere🤣
Taký neverný partner a klamár je pre vzťah nepoužiteľný. Nájdi si iného.
Mne by stačilo, že chodí po diskotékach. Tam chodia deti a nie dospelí chlapi.
Tieto diskotekove tipy 😅 nic dobre by som necakala.
on to ale na zaciatku nerobil, ked sme spolu začínali takto nechodil … neviem co to na neho prislo … alebo sa len proste na zaciatku drzal, a teraz mu to je uz jedno … ale vie to stale velmi dobre obkecat, ako uz urcite nepojde, ako ja som mu ovela dôležitejšia ako toto … mate pravdu baby, ja som asi hlupa … len som mj verila ze ma miluje … ale keby ma tak miluje tak asi toto k zivotu vkuse nepotrebuje … motať sa po diskotékach a ktovie co tam robi
ked som mu raz povedala ze sa mi to uplne nepaci tak mi sam povedal ze ma chape ze to nebude uz robit lebo ano jemu by sa to nepacilo keby to robim ja … no zmena ziadna … len reci a báchorky … asi je nacase to prehodnotiť …
Oser diskotéky!Podstata, že tento chlap Ti vedome klame!Či chceš sa priradiť do zástupu žien, ktoré sa budú držať ccta a urobia si s ním dieťa vo viere, že on sa zmení?Ja vás ženy fakt nechápem.
Sprava sa ako pubertak, ktory klame mame o tom kde bol a co robil. Velmi dospele spravanie. Keby sa to stalo raz este dobre, ale kedze je to pravidelne, tak myslim, ze nie je o com. Na takeho cloveka sa vobec neda spolahnut.
Urob si s ním dieťa 👌🏻

Utni to cim skor. Ak klame v takychto veciach klame/bude klamat aj v osatnych. Preco ho nechces konfrontovat? Ze nechces vyzerat ako stihaca?? Ved ti klame. mas to pomylene riadne.
A preco? Asi je zbabely a boji sa ze by ti to vadilo tak to radsej “pre pokoj v rodine” zataji. Alebo horsia moznost - podvadza ta tam a vyvadza.