icon

Je partnerská láska pre každého?

14. nov 2025

Pekný večer. Tak sa zamýšľam od rána nad tým. Mala som sen o vlastnej svadbe ale nebol to úplne pozitívny sen. Skôr to bol odraz toho že som vždy túžila po svadbe po láske a v sne som si uvedomila ze si idem vziať muža bez lásky a ze to takto nechcem. Mám už po 30 a ešte som myslím nebola zaľúbená. Respektíve nie tak skutočne. Myslíte si že každý má niekde svoju polovičku? Čo vám pomáhalo keď ste lásku nevedeli v živote objaviť? Boli ste zmierene s tým ze ostanete samé? Ja som šťastná aj takto. No (asi je to prirodzené) túžba po láske a rodinnom živote tam je nenaplnena. Netúžim po tom zúfalo ani sa za tým nenahanam. Len mi príde že znova vianoce sama znova leto dovolenka sama. Vtedy si viac uvedomujem a dôjde mi ťažko. Inakšie som rada aj sama zvlášť keď dôjdem domov po ťažkom dni z prace a nikto sa ničoho nedozaduje keď mám kľud atď

sevrin
14. nov 2025

Nie.

anonym_4467c4
14. nov 2025

@anonym_autor po 30ke sa mnohi zalubia prvykrat. nie vsetci, ale mnohi.
Su ludia, ktori su stastnejsi single ako vo vztahu.
Su ludia, ktori sa zosobasia s kamaratom,kamaratkou, pre nejake vyhody, bez zalubenia.

Mne manzelstvo nahana strach. spojit moje peniaze a skromny majetok s peniazmi a bankovym uctom ineho cloveka?Zamilovat sa viem velmi, ale dlhodoba dovera je ina, to radsej sebe doverovat, partner nech ma vlastny byt a ja budem u seba...nechcem zit z penazi bohatsieho partnera. Nechcem ani takeho, co ho budem musiet ja zivit.
zamilovat sa viem velmi silno, ale viem aj ked s placom, odist, ak je to taky, co chce,
ze bude byvat u mna a ja ho mam chovat ako male dieta.
ludia su rozni.

dolezite je, co vyhovuje tebe. co naozaj chces. a ked nevies, tak postupne pomalicky zistovat.

anonym_52e350
14. nov 2025

ja mam po 40 a sice som milovala ale nebola milovana .. a ked som bola milovana zas ja som nemilovala... a po pravde uz ani neverim,ze to bude inak .. uz starsia inak premyslam , uz viac pouzivam rozum ako city ale som rada ze mam aspon dieta i ked kvoly nej mi je luo,ze ta rodina tam nieje ...

anonym_a13cd4
14. nov 2025

Keby si bola vo vztahu, (nie dokonalom-také su mnohe, a mnohe su aj velmi zle) tak by si si priala byt sama obcas…tak ako si teraz obcas prajes byt vo vztahu😆vzdy chceme to, co nemame a nezijeme pritomnostou, neuzivame zivot🤣

barka1
15. nov 2025

Nemyslím, že každý má niekde svoju polovičku. Stačí chemia, porozumenie, spoločne zaujmy či prostredie, názory, atd. Napokon može človek milovat aj viac ludi, aj sucasne. Upinat sa na jednu osudovu lásku je cesta k samote.
Tiež som vždy tuzila po laske. Ked som ju nemala, tak som ju hladala. Necakala som, ze pride sama.

zmrzlinka2021
15. nov 2025

@anonym_autor

Láska je v prvom rade rozhodnutia, ktoré vychádza zo zamilovanosti.

Otázne je, či chce konať dobré pre toho druhého alebo nebyť sama.

cippi
15. nov 2025

Nie podla žiadna a jedna polovička iba na svete neexistuje tých polovičiek môžu byť tisíce všetko je to chemia a tu môžeš cítiť k toľkým ľudom za život že až a potom už iba rozhodnutie často to ťahať aj naďalej. Práve preto je aj nevera chémia vzniká stále medzi ľuďmi. To tlačenie že jedna polovička a nik iný neexistuje lepší na svete je mýtus. Rozprávka. Keby to tak bolo tak každý má polovičku a je šťastný celý život, ale pri toľkých množstvách rozchodov a nespokojných vzťahov, tých top vzťahov je asi podstatne menej tak vyzerá že tie polovičky akosi zlyhali aj keď v začiatkoch boli možno reči o dokonalej polovičke 😁. Mnohí hovoria o každom ďalšom vzťahu ako konečne som našiel/ la toho pravého. Proste ľudia sú naučení takto sa správať hovoriť tieto veci ale realita velakrat nekorešponduje nakoniec so slovami

domkakvet
15. nov 2025

@anonym_autor niektori nevedia co je to skutocne milovat.

rejka7
15. nov 2025

@anonym_autor žiadne polovičky nie sú. 🥹 To sa len tak traduje medzi ženami, čo rady na telenovely pozerajú.