icon

Je pocit istoty vo vzťahu dobrým znamením?

5. okt 2025

Ahojte, mám za sebou 2 toxické vzťahy a momentálne sa stretávam s chlapom, s ktorým sa cítim dobre, máme si čo povedať, máme veľa spoločného, páči sa mi, je mi s ním výborne ale necítim také motýle v bruchu, také napätie.. Cítim z neho takú istotu viac menej a pokoj.. Je to dobré znamenie? Je to pre mňa taký nezvyk.. Je veľmi slušný, drží si odstup čo sa týka sexu, netlačí na mňa, píše mi každý deň, stretávame sa 3x do týždňa...

domkakvet
5. okt 2025

@anonym_autor po dvoch toxickych vztahoch by si sa mohla uz poucit a ak je tento chlap fajn dat tomu sancu, mozno aj do mesiaca uz uvidis, ci bude mat zmysel v tom pokracovat, ci budes citit nejaku zalubenost, ak nie potom to zbytocne nenatahovat.

gomak
5. okt 2025

Daj tomu čas....

anonym_ff062b
5. okt 2025

@anonym_autor ak potrebuješ motýle a napätie tak si nájdi znovu toxický vzťah 🤷🏼‍♀️. Ja by som napríkad nechcela byť v napätí, radšej cítim bezpečie a pokoj. Ale teda ja som si vždy hladala zdravý vyrovnaný vzťah, nie naťahovačky ako v škôlke pomaly 🙈

anonym_008be2
5. okt 2025

Raz som pocuvala rozhovor s Mel Robins - to je taka americka koucka a ona povedala zaujimavu vec. Ze ak citis motyle v bruchu pri niekom, ze je to vascinou varovanie 🙂 Ze povodne tento pocit signal tela vznikol z toho, ze ked mal clovek pokazeny zaludok, mal ho takyto napaty a ked siel vzracat, ze vtedy si mala pocit takeho simrania.
Dost sme sa odnaucili vnimat svoje telo, taketo signaly, rozumiet tym signalom, zijeme prilis casto v myslienkach, nacuvame myslienkam... A mali by sme viac telu. Cize podla nej je to prave fajn, ze tie motyle necitis.
Musela by si mozno trosku poznat pozadie, preco to povedala - ona sa vela zaobera traumami a ich posobenim v tele. Ako mala bola zneuzita a prave vtedy ludia radsej zabudnu na vnimanie telom, potlacia vsetko, zabudnu, nezaoberaju sa telom... To je cela teoria o tom ako ked zazijeme traumu, alebo opakovane spustu malych stresujucich situacii, ukladaju sa nam vnemy v tele prepojene s tym. Napriklad ak nejaky tvoj partner v toxickom vztahu pouzival konkretnu vonavku a ty teraz zacitis tu vonavku na inom muzovi, ani nevies preco, ale moze ta zasiahnut nejaky pocit ako si mavala pri tom toxickom muzovi... flashback.

anonym_127ace
6. okt 2025

@anonym_autor píšeš že ti je s ním výborne. Láska môže ísť aj pomaly. Priťahuje ťa? Chceš sa ho dotýkať a byť pri ňom? Ak áno tak choď do toho naplno. Motýle môžu prísť aj neskôr. Alebo si prosto jedného dňa uvedomíš že si zamilovaná a ani nevieš kedy sa to stalo.

telefon00
6. okt 2025

Poviem môj príbeh. Toto leto som sa zaľúbil do jednej ženy. Všetko prebiehalo priam ideálne. Bola zo mňa úplne hotová, všetko som spĺňal... páčil som sa jej ako muž, fyzicky ju priťahoval. Páčilo sa jej, že v domácnosti všetko robím, starám sa aj o jej dcérku, bolo jej so mnou dobre. Ale po dvoch mesiacoch...necelých, mi povedala, že ju trápi jedna vec a to tá, že vlastne ku mne nič necíti. Vraj ju to trápí, že chlapa ako ja stratí presne kvôli tým motýľom v brušku. Nazvala to tak, že ku mne necíti lásku. Rešpektoval som to, poďakoval a v tichosti a hlavne v dobróm odyšiel.
Následne ma po troch týždňoch kontaktovala s výčitkami a otázkou, či spolu môžme mať aspoň nezáväzný sex 😎.

Moja reakcia na to nebola žiadna, lebo nedokážem mať sex s niekym, kde nie je vzájomná láska 💪. Takže asi tak.

Človek po čase začne milovať osobu, ktorá sa mu páči a vyhovuje vo všetkých smeroch...takže ja by som.tomu šancu dal.

evienmk
6. okt 2025

A prečo sa tak ponáhľaš? Nechaj si čas, postupne zistíš, či ho máš rada. A keď chceš do budúcnosti rodinu/deti, tak sa pýtaj sama seba: Bude on dobrým otcom?

anonym_94ff8c
9. okt 2025

a mala si toxicke vztahy iba alebo toxicke manzelstva? niekedy to psychologicky spravi velky rozdiel