Je potrebné slovne vyjadrovať lásku vo vzťahu?
Dobré ránko.
Rada by som poznala váš názor a ako na vás pôsobí takýto typ muža. Sme spolu vyše 3 rokov. Nežijeme v jednej domácnosti,ale stáva sa,že sme spolu aj mesiac-dva v kuse, čiže už sme v tej fáze=neni problém cikať pri otvorených dverách do kúpeľne,sem tam nechcene újde ľudský ,,zvuk" a žiadne zahanbené tváre, spánok v objatí,ale aj krížom krážom, kradnutie paplónu,viem čo má rád,na čo je alergický (taktiež aj on o mňe) a veľa ďalších vecí, ktoré by sa dali už považovať za rutinu vo vzťahu. Vec sa má tak,že (možno je to asi blbosť,čo rieši)...Ako často vám vaše lásky vravia,že vás ľúbia, vyznávajú slovami city k vám? Viem,že je to povrchné,ale myslíte si,že je potrebné vo vzťahu,aj vysloviť,to ľúbim ťa? Pretože tento môj chlap mi to za celú tú dobu povedal asi 2 krát,aj to keď mal trošku vypité a priznám sa,že mne to aj chýba, počuť to. Keď sa ho opýtam,či má ma rád, odpoveď je vždy ,že ,, isto"! 🙂).Myslíte si,že len nevie prejaviť slovne svoje city,než není ten typ? Lebo ináč dotyky, pozornosť,bozky,objatia, túlenie pri tv a tak ďalej,to tam je stále. A teraz asi cítim,že riešim asi fakt úplnú blbosť, pretože je to muž, ktorý má zatiaľ nesklamal, neublížil
Vôbec nerieš dôležité je to ako sa k tebe správa a aj ti to prejavuje tulením stískanim a bozkami ako píšeš tomu sa hovorí prejav lásky. Dôležité sú činy a nie reči 😉🙂 Ináč mala som známu čo mala úplný opak ako ty píšeš on ju doslova miloval slovami hovoril jej to aj desať krát za deň aj textovky posielal ale keď prišlo na činy tam bol chladný,žiadne objatia či túlenie a keď už tak z donútenia a hádaj čo aj sa s ním rozišla načo jej bol taký vzťah v ktorom boli len reči a skutek utek🤷♀️
Ciny du vzdy dolezitejsie nez slova. Pretoze to, co robi, vypovie viac o tom, ako to naozaj citi.
Neviem, ci ti celkovo nic citove nehovori, ani “strasne si krasna”, “ty mas taky skvely zadok”, “nikde, ani v restauracii, som nejedol tak dobru svieckovu ako tvoju, vzdy sa na nu tesim”, “tato vec ti velmi pristane”, “s tebou je tak dobre”, “tesim sa na teba vecer domov”, … lebo aj to su prezlecene vyznania lasky. Miesto lubim ta.
Ale ak ti tie konkretne slova velmi chybaju, tak mu o tom povedz. Ze vies, ze je na vyznania lasky skor kontaktny a poobjima ta a je viac “bezslovny”, ale ze by ta potesilo, keby sa obcas vyjadril aj slovami, ako ta lubi. Ze staci obycajne lubim ta, nepotrebujes nic specialne, ani zhudobnene, ani lyricke.
Alebo aspon odpoved v tvare “aj ja ta lubim”, ked mu to ty povies. Nie “isto”.
Skus to podat hravo, nech to neznie ako vycitka.
On bol ale taký odzačiatku,keď tak rozmýšľam. Áno,sem tam mi pochváli vzhľad,aj keď sa mi niečo podarí,ale ako-tak rozmýšľam,nikdy mi nič také ,,sladené" nepovedal. Neoslovuje ma zlatko, láska, miláčik,povie mi vždy menom. Zuzana,Zuzanka. Asi to naozaj len bude hlúposť. Len ma niekedy ,,hlodá" taká predstava v hlave,že ak to nehovorí,možno to ani tak nemyslí. Viete,ako to myslím. Že keď mi to raz za čas nepovie,či má ma naozaj rád.
Podla mna su dôležitejšie skutky.. vieš, je lahko vyprávať lubim ťa a nespravať sa podľa toho
Jasné, že skutky sú dôležitejšie, ale mne by to chýbalo. Nedá sa s ním o Tom porozprávať? Už ste spolu dosť dlho, bude to skôr o zvyku ( nehovoriť to), ale raz za čas by ti to povedať mohol.
My si to vobec nehovorime. Lasku si prejavujeme inac a vela, len velmi nie slovne. Alebo ked aj slovne, tak inac. Mne to vobec nechyba, lebo prejavy lasky mam fakt denne. Ani tvojmu to nemusi chybat. Ale ked to tebe chyba, tak mu povedz, ze raz za cas by mohol, zase ak ta ma rad a je normalny, tak to bude pre teba robit.
Ja som človek, ktorý s tým mal vždy problém a nevedel vyjadriť pocity slovne, stále s tým bojujem, ale partner ma to naučil resp. snažím sa kvôli nemu, lebo viem že mu to chýbalo… čiže moja rada je, samé sa to určite nezmení, ale porozpravajte sa o tom…
@lindous Vyznie to blbo,ale som rada,že nie je jediný, ktorý to tak má s tým vyjadrením pocitov 🙂. Ja som si už fakt niekedy namyšlala,že buď som čudná ja,alebo on. U nás v rodine si rodičia takto prejavovali lásku,otec mal mame povedať,že je jeho svet. Zato u môjho partnera to s tými vzťahmi bolo biedne. Možno aj preto to tak nerobí,sám od seba nepovie,keď to nevidel odmalička pri rodičoch. Ako vravím,pár krát,možno dva krát mi to úprimne povedal a pozeral sa do očí,ale ako vravím,mal trošku vypité a pamätám si to preto,lebo som sa cítila vtedy šťastná a dokázala som mu aj ten alkohol odpustiť 🙂. Ale aj keď to človek nehovorí, cíti to tak,že? (Zniem ako decko ozaj) :///.
Povedz mu, že to chceš občas počuť. Určite ti povie ako to cíti a prečo nehovorí.
Sama cítiš, že to je Tvoj problém. Určite nie jeho. Skús pátrať v sebe, čo za tým môže byť. Možno nedostatok sebelásky sa u Teba prejavuje takto. Alebo proste odožeň tieto pochybnosti ako nejkého "zlého čertíka", čo Ti chce ublížiť a proste sa nedaj.
@januska12323 Už som to s ním riešila za tú dobu pár krát.On mi na to povie,že na také nie je. Či potrebujem hľadať problém, tam kde nie je. Že či to necítim, nemám z neho robiť bezcitného,keď je pri každej možnej a vhodnej príležitosti na mne nalepený. Asi naozaj hľadám problém tam kde nie je. Mala by som byť šťastná ako blcha,že nie je nejaký egoistický, sebecký, násilnícky narcis. Ďakujem za rady všetkým, trošku ste ma ukludnili,že sú proste aj takí ľudia, ktorí tzv.zbytočne toho veľa nenakecajú 🙂.
Ty si prečítaj 5 jazykov lásky. Nie je väčší dôkaz lásky, ako keď ju človek prejavuje skutkami. Oslovenia zlatíčko, miláčik, láska-z toho sa mi dvíha žalúdok/neosobné, povrchné, bez hĺbky/. Tými bozkami, objatiami, skutkami ti zakaždým vyslovuje, že Ťa ľúbi. Len tu na MK si prečítaj príbehy žien. Muž sa k nim správa ako ku poslednej handre, ale potom ona napíše:"On mi hovorí, že ma ľúbi". Tak málo stačí hlúpe žene. Počuť tieto slová, aj keď nám je jasné, že tento ju všetko možné, len nie ľúbi. Neraz si vzťah kvôli prkotine.
Vobec sa netráp, moj je rovnaký 🙂. Šetrí týmito slovami akoby za me musel dat ročnú výplatu 😂
Ale napríklad teraz aktuálny pripad - za necelé 2 mesiace rodim. Mame 2 deti do 5 rokov. Chodia do skolky a jadliciek. Každé na uolne iny smer. Cesta, stora mi pred tým trvala rychlivhodzou 15 minut, je pre mňa teraz 45 minútový výlet 🫣 Rýchla chôdza čistý vtip.
Muž obe deti kazde ráno vozi a z prace chodi skôr, aby ich o 15tej vyzdvihol. Doma večer dorobi co treba pracovné.
Keby mi každý deň hivoril ako ma miluje a ja by som stravila minimalne 2 hodiny vyzdvihnutie deti, to radsej nech mi tu lasku vyzna tým vyzdvihnutie deti. Samozrejme robi aj xy iných skutkov, na ktorých vidím jeho lásku.
Ten tvoj ti ju vyzna tulenim tiez a inými skutkami, tak sa netráp. Horšie by bolo, keby mal plné ústa denne krásnych vyznani ale choval by sa ako blb.
Mate fajn vztah a ak chces, kludne sa ho na to opýtaj ci to nerad hovorí 🙂
@enmery Krásne vysvetlené,ozaj ďakujem . Som blbka 🙂
Presne tak, ani u nás doma sa to nikdy nehovorilo, vždy som vedela, že ma mama ľúbi, ale nehovoríme si to proste, nebola som na to zvyknutá 😅 a partner zase naopak sa učil mi to viac prejavovať fyzicky, keďže to je zase môj jazyk lásky 😊 podľa mňa je zase dôležité, aby si dvaja v tomto vyšli v nejakej miere v ústrety a necítiť sa zle za to, že ty to potrebuješ aj počuť z času na čas, len preto, že niekto iný to tu možno považuje za povrchné alebo hlúpe… a zároveň sa aj ty uč viac vnímať jeho prejavy lásky
Ja som bola taka partnerka.. moje predosle znamosti sa dockali maximalne "aj ja teba"... Ponalinky, postupne som to bola schopna povedat az sucasnemu, ale trvalo to.. mozno je to tym, ze u nas sa slovne nevyjadrovali taketo city, skor cinmi.. vedela som, ze ma rodicia maju radi aj tak a nikdy som o tom nepochybovala. Ja nie som ani az tak strasne prehnany tulivy typ ( zato jedno dieta je az moc a snazim sa aj k partnerovi tulit, hoci to v povahe nemam.. ), ale naucila som sa.. len to chcelo cas.
Nemam ale problem povedat to, ze ich lubim, vlastnym detom.
Takze mozem povedat, ze to nie je o tom, ze to clovek neciti, len je tak asi nastaveny povahou...
Možno ma to trošku trápilo (nevravím,že som robila z toho mega problém) preto,keď kamoškam ich muži s týmto problém nemajú,do telefónov,hovorov reči typu ,, zlatíčko moje , láska moja, atď" a mne to tak trošku príde ľúto,ako sa povie, srdce stisne, keď mna milovaný neoslovi,nepovie,nenapíše a pritom sú to tak krásne jednoduché vety.
nie kazdy chlap ma potrebu vykecavat sa z citov dolezite je ako sa k tebe chova... ci je voci tebe pozorny, ci ti pomaha, ci spolu travite kvalitny cas alebo ci chodi domov sa len vyspat, nevsima si ta iba ak je nadrzany a uprednostnuje ozieracky s kamaratmi každý víkend namiesto travenia casu s tebou pripadne ta ponizuje
Ja vzdy sa pozeram na ciny nie slova... Uz som mala priatela, ktory po dvoch dnoch ma "miloval" a potom po par mesiacoch vztah stroskotal lebo to hovoril viacerym ako urcite to potesi aj slovne vyznat lasku ale dolezitejsie je spravanie od toho ex som to len pocuvala ale necitila.
Činy sú dôležitejšie
To si to počula presne o 2 razy viac ako ja 😀 a to som s manželom 15 rokov. Pre mňa sú dôležitejšie činy ako slová. Každý máme iný jazyk lásky. Kamarátka počúvala od už teraz bývalého frajera každý deň v každej sms ako ju ľúbi, pritom ju minimálne 3 roky podvádzal s minimálne 2 ženami, na to mu došla, ale či predtým ju nepodvadzal tých prvých 5 rokov to doteraz nevieme. Tak aká láska? Človeka ktorého miluješ, nepodvadzal, keď vieš že mu to ublíži.
Autorka, sem chodí taká baba, pravidelne ju frajer podvádza. Ale potom jej hovorí, ako ju ľúbi a tak je ona šťastne s ním. Sem tam sa príde požalovať, keď donesie pohlavnú chorobu napr. Váž si svojho chlapa, ľúbi Ťa. Viac ako všetci bájkari s "miláčik, láska moja". Toto slizké keby som počula, vydrbem ho cez balkón. 😃
Keď čítam príspevky, začínam si to uvedomovať,čo mi chcete povedať. Po pravde,až tu som sa dozvedela,že existujú akési typy jazykov lásky. Bola som v akejsi mylnej predstave,keď slovám som dávala väčšiu váhu,ako v skutočnosti sú. Viem,že má ma rád, dokazuje to každý deň záujmom, pozornosťou, gestami,či keď sme spolu,či po mobile. Nevidela a nevnímala som to takto. (Je to môj 2tí vážny vzťah,dúfam že už posledný a pri prvom to bolo úplne ináč.Tam o láskavé vyjadrenia nebola núdza,no skončilo to tak ako ste písali-,rozchodom). Máte úplnú pravdu,nevnímala som to tak.
@enmery Ďakujem.Chcela som akurát poprosiť viac info o tých jazykoch 🙂. Určite si to prečítam.
Mne to muž tiež nehovorí a takisto mi lásku prejavuje gestami a starostlivosťou a dovolím si tvrdiť, že z môjho okolia máme práve my spolu ten najkrajší vzťah. Sme spolu 8 rokov a naozaj sa k sebe správame s úctou, láskou, pochopením a so všetkým čo ku vzťahu patrí. Kdežto niektoré moje kamarátky, ktoré často počúvajú tieto krásne slová, majú častokrát tie vzťahy úplne prázdne, bez citu. Chápem tvoje pocity, tiež som ich na začiatku mala, ale uvedomenie si, čo je v tom vzťahu naozaj dôležité mi naozaj otvorilo oči a pomohlo pochopiť že taký krásny vzťah aký máme my, je naozaj vzácnosť.
Nepotlacaj svoje potreby. Proste Ti na tom záleží, potrebuješ to počuť. A nie je to taká vec, ktorú by bolo ťažké splniť, alebo že by stala vela úsilia a premahania… Treba mu to len vysvetliť, že Ti na tom záleží, že Ta to uistí v jeho citoch. Že si veľmi vážis jeho činy a všetky prejavy lásky, ale že ti záleží aj na tomto slovnom.
U nás vysvetlenie pomohlo 🙂) Tiež bol ten typ, že nechápal, prečo by to mal opakovať, ved “už raz som to povedal a zatiaľ som to neodvolal, takze to stále platí” 🙏🏻😂😂 Prisaham, že citujem. Vtedy mi skoro odpálilo dekel, ale zjavne sme sa pochopili a odvtedy to zvykne sem tam povedať ☺️
Hovorí mi to každý deň a dokazuje takisto. Ale ja to viem, čiže to ze mi to povie je krásne, ale nepotrpim si na to

Je ku mne ozaj dobrý a dá sa na neho spoľahnúť. Mne to ako keby niekedy chýba, počuť to z jeho úst,že ma má rád,či ľúbim ťa. Ale asi činy sú podstatnejšie,ako slová.
Ďakujem a prajem ešte raz pekné ránko 🙂.